Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Doar TC si HDC aprinse in bord!

Liviu-San

Postări Recomandate

Re: Doar TC si HDC aprinse in bord!

@Liviu-San, ia verifica matale si pe la roata stanga fata, parca ziceai ca ai atins ceva p-acolo, la ultima iesire.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

inseamna ca ai deranjat un contact sau ceva acolo ca accelerometrul e acolo langa maneta

Am schimbat senzorul ala de la frana de mana cu unul de la sh si momentan s-au stins becurile

firekeeper
Link spre comentariu

Am lasat masina parcata 3 zile cu frana de mana trasa si cand

dau sa plec,au ramas sabotii blocati.Am dat inainte inapoi si s-au deblocat,dar nici frana de mana nu mai am,cred ca s-a rupt cablul.Mers cu masina cativa km si Tc/Hdc nu s-au mai aprins.

Link spre comentariu

Am lasat masina parcata 3 zile cu frana de mana trasa si cand

dau sa plec,au ramas sabotii blocati..

Posibil sa se fi blocat numai un sabot. Cel mai simplu rezolvi daca-i razi vreo doua ciocane in tambur. La mine problemele au inceput dupa ce am schimbat sabotii. Nu am scapat pana nu am inlocuit cable si tot chitul de arculete si stifturi. Ca sa fiu sigur a mai ramas de schimbat chitul de parghii (adjuster).

Adevarul e ca sistemul de saboti al masinii e cam pacatos. Dupa pataniile pe care le-am avut am invatat sa nu las frana de mana trasa decat ocazional prin parcari, unde stau putin timp. Cand o parchez pe perioade lungi o bag in viteza si eventual un bolovan sub roti :ha:

Link spre comentariu

Pana acum nu s-a intamplat,dar dau vina pe clima umeda de la mare.

Martorii mei,se sting,se aprind cand vor muschii lor. Cred ca ceva pe undeva nu face contact cum trebuie...

Link spre comentariu

Am fost la tester dedicat si cu greu s-au gasit cateva coduri de eroare.Nu le stiu,pt ca urmeaza sa revin la service pt remedierea problemei. In mare,este vorba de o mufa oxidata la vreun pin,pt ca nu are contact permanent.Asadar,un defect minor,dar munca de a descoperi buba este mare,lafel si costurile. LRF addicted!:grin:

Link spre comentariu

nu e frumos ce fac dar nu pot sa ma abtin:oo, doar trebuie sa ne intoarcem la pagina 1 a acestui topic: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?85111-Doar-TC-si-HDC-aprinse-in-bord!&p=967753&viewfull=1#post967753

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

nu e frumos ce fac dar nu pot sa ma abtin:oo, doar trebuie sa ne intoarcem la pagina 1 a acestui topic: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?85111-Doar-TC-si-HDC-aprinse-in-bord!&p=967753&viewfull=1#post967753

Fery, chiar daca nu-i frumos, uneori chiar trebuie sa spui: "ti-am zis eu?" :wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Pe tester i-a dat ca posibile cauze ori mufa de la senzorul gravitational(cred ca am spus bine),cel din spatele franei de mana,ori niste pini care nu i-au identificat.Probabil trebuie sa sape in Rave sa vada care sunt. La ABS nu am probleme,nu apare nicio eroare,lafel si switch-ul de la frana care a fost schimbat.Oricum,nu am la ce sa mai umblu pt ca a lasat erorile nesterse.

Link spre comentariu

Dupa pataniile pe care le-am avut am invatat sa nu las frana de mana trasa decat ocazional prin parcari, unde stau putin timp. Cand o parchez pe perioade lungi o bag in viteza si eventual un bolovan sub roti :ha:

Acu zic si eu ca si Ferry... stiu ca nu-i frumos... si n-are legatura nici cu problema omului... dar nu ma pot abtine... cica la modelele noi fabricantul a rezolvat problema... intr-o husa din piele primesti si doi bolovani! :ha: Sper sa nu te superi... mai ales ca suntem aproape din aceeasi parohie! Better safe than sorry! :wink:

Link spre comentariu

Acu zic si eu ca si Ferry... stiu ca nu-i frumos... si n-are legatura nici cu problema omului... dar nu ma pot abtine... cica la modelele noi fabricantul a rezolvat problema... intr-o husa din piele primesti si doi bolovani! :ha: Sper sa nu te superi... mai ales ca suntem aproape din aceeasi parohie! Better safe than sorry! :wink:

Pai da,acum m-am invatat si eu minte,scot cala de roata din trusa de scule si o folosesc.M-am gandit si eu ca altii ca vara nu-i ca iarna,dar se pare ca m-am inselat....:ha:

Link spre comentariu

cica la modelele noi fabricantul a rezolvat problema... intr-o husa din piele primesti si doi bolovani! :ha: S :wink:

Gresit! Primesti daca platesti.

Adica bolovanii sunt "optionali" nu dotare standard.

Am bagat de seama ca parohia "vecina" e full de freelandere dar vad ca baietii se descurca de minune. Nu prea i-am vazut plangandu-se pe aici.

Link spre comentariu

Daca nu trece buba, cauterizeaz-o cu oleaca de benzinica si inchin-o atent cu cribitu aprins. Ies dracii din ea instant! :grin:

Editat de DKW

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Daca nu trece buba, cauterizeazo cu oleaca de benzinica si inchino atent cu cribitu aprins. Ies dracii din ea instant! :grin:

Total off-topic...dar daca-i bal pai bal sa fie! La Patroale in husa cu pricina benzina si chibritu-i standard? :ha: Ca la noi ai auzit ce-a zis colegu... bolovanii-s optional! :wink:

Editat de Iulian G
  • Like 1
Link spre comentariu

Daca nu trece buba, cauterizeaz-o cu oleaca de benzinica si inchin-o atent cu cribitu aprins. Ies dracii din ea instant! :grin:

Metoda garantata indiferent de marca toroapei...

Link spre comentariu

Daca nu trece buba, cauterizeazo cu oleaca de benzinica si inchino atent cu cribitu aprins. Ies dracii din ea instant! :grin:

Off-topic! Altii din alta sekta,sunt invidiosi ca n-au si ei TC si HDC in bord si la ei n-are ce sa se aprinda si d-aia recurg la solutii de compromis cu chibritul,sa se aprinda si la ei ceva la ceasuri....:ha:

Link spre comentariu

Metoda garantata indiferent de marca toroapei...

:h5

Garantat 100% ...Suferi o singura data ... dupa aia ii faci de 6 saptamani, de 6 luni, un an, doi, sapte ... :ha:

Link spre comentariu

Liviule, ce ti-a zis Fery e cam cea mai buna solutie pt gasit problema. Asa ca baga ochii in RAVE si lectureaza, ca io am PC-ul pe butuci pentru ca XP...

Editat de DKW

Link spre comentariu

Pai da,acum m-am invatat si eu minte,scot cala de roata din trusa de scule si o folosesc.M-am gandit si eu ca altii ca vara nu-i ca iarna,dar se pare ca m-am inselat....:ha:

Nu-i LRF-ul singura cu problema blocarii sabotilor la actionarea franei de mana! Am avut o Kia Sportage 2.0 benzinara, din 2000 si aveam aceeasi problema dupa stationarile mai lungi! :wink:

Link spre comentariu

Adica ma duc la "Preotul" cu testerul,sterg erorile,scot mufa de la calculator si de la senzorul inertial,le dau cu spray de contacte electrice si vad daca functioneaza sfestania...

Link spre comentariu

Pe tester i-a dat ca posibile cauze ori mufa de la senzorul gravitational(cred ca am spus bine

Accelerometru, am mai citit pe alte forumuri de treaba asta, chiar si aici, dar nu mai stiu unde, in ce topic.

Link spre comentariu

Accelerometru, am mai citit pe alte forumuri de treaba asta, chiar si aici, dar nu mai stiu unde, in ce topic.

Cred ca aici.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?82905-Probleme-HDC-SI-TC-Freelander-1/page3

Chiar mi s-a parut interesanta constatarea si de tinut minte.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Vineri am trimis un prieten cu masina la service sa rezolve problema celor "dos amigos" din bord,pt ca intre timp nu mi se mai aprindeau stopurile. A fost schimbat iar switch-ul de la pedala, ca ala a dat pe tester.Deocamdata nu s-au reaprins si sper sa ramana asa.O sa revin cu informatii daca reapare problema.

Link spre comentariu

Tu tot nu vrei sa intelegi, taie odata raul asta de la radacina ...am eu un amic bun ...face un business infloritor cu fier vechi, ferstclas, topzustand ... Te scapa de probleme instant. Ce suiciuri, ce amigos ... ce stop pe frana ... in greifarul ala de taie feru nu exista nici indurare, nici alinare si nici suspine! Amin... :ha:

Acum baietii cu LR or sa ma urmareasca in trafic sa-mi bage cartofi pe teava de esapament. Fratilor, nu ar trebui sa va deranjeze realitatea. Bine macar ca e frumoasa (pe dinafara)! :grin:

Toata viata mi-am dorit un LR ...dar stiti cum se spune ...pana acum m-a ferit Dumnezeu ... :grin:

Link spre comentariu

Toata viata mi-am dorit un LR ...dar stiti cum se spune ...pana acum m-a ferit Dumnezeu ... :grin:

Yoane, stii cum se spune: "de ce te feresti, nu scapi!":ha::ha::ha:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare