Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare Samurai Jack

Lionhart

Postări Recomandate

De ieri sunt fericitul posesor a unui samurai din 1990 soft top.

am sa incep procesul de modificare si pregtire pt off road.

primul pas sunt jantele si cauciucurile si am nevoie de ceva sfaturi in aceasta privinta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Modificare Samurai Jack

Felicitari pentru achizitie !

Pentru anvelope si jante foloseste functia "Cautare avansata" (cuvinte-cheie : anvelope sau jante) si vei gasi o groaza de topicuri in care vei gasi pareri si sfaturi :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963

PS - :less

Link spre comentariu

Dupa cum ti-am mai zis intra fara nici o modificare majora 215x80xR15 (trebuie taiat doar un pic la aripile fata) si batut cu ciocanul contraaripile alea....ca altfel le taie.

Trebuie luat neaparat asta:

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/transfer-case/suzuki-samurai-eos-extreme-duty-transfer-case-cradle.html

si asta:

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/clutch-tranny/hd-unbreakable-rear-transmission-mount.html

Fara alte inaltari si nebunii. Poate pe viitor o sa mai vrei si asta:

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/differentials/4-57-and-5-38-ring-and-pinion-gears.html

Si poate un troliu.

Si o sa ai o masina super potenta. Cam astea sunt modificarile minime pe care le-ai putea face fara sa bagi o caruta de bani in ea.

OFFROAD CLUB SIBIU

Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut

Link spre comentariu

Inainte sa te arunci la cauciucuri si jante ...ia la citit sectiunea tehnica ...ca s-ar putea sa-ti schimbi dupa aia prioritatile ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Inainte sa te arunci la cauciucuri si jante ...ia la citit sectiunea tehnica ...ca s-ar putea sa-ti schimbi dupa aia prioritatile ...

Omu zicea ca vrea niste modificari minime la masina. Asa ca de asta i-am zis de cauciucurile alea.

Nu cred ca are sens sa puna pe ea 31 sau sa modifice nu stiu ce. Orice modificare fata de stock implica alta modificare. Inaltarea din punctul meu de vedere nu e o solutie la samurai ci cea mai mare prostie.

Body liftul e cea mai mare tampenie care se poate face la un samurai.

Eu daca o sa-mi iau vreodata inca un samurai singurele modificari ar fi:

Roti: 195x75xR15 profil Simex

tampoane Hd la CT si CV

filtru aer K&N

troliu mecanic

si cam atat.

Anul trecut la Arad un samurai de genul asta a castigat din ce imi aduc eu aminte.Restul era stock pe masina

Inaltarea cu spoa sau shackel reverse presupune o groaza de alte modificari si intr-un final un samurai stock va merge mai bine decat unul super inaltat si cu roti de 31, 33 sau mai stiu eu ce.

Poate daca isi schimba puntile, motorul, reductorul si etc.....ceea ce insemana ca nu mai e samurai ci un hibrid si uite asa ajunge omu' la o innvestitie de peste 20k eur. Vezi topicul cu Kaprun.

Eu am trecut prin asa ceva si stiu ce vorbesc. Crede-ma.

@yonutz la ce te referi cand spui sa citeasca sectiunea tehnica si sa-si schmbe prioritatile? Cam care are fi alea?

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

sau vanduta :))

dupa o tura soft prin padure samurai Jack nu mai vrea sa intre in 2x4 ... cred ca-i place doar 4x4

@yonutz nu inteleg ce vrei sa spui

Editat de Astral
Link spre comentariu

Am samurai si crede-ma cu niste simexuri 195, cu niste prinderi Hd pt foile de arc si posibil si un troliu NU faci un samurai super potent, il faci cel mult de forestier. Samuraiul din nascare la mama lui in japonia (sau spania, dupa caz) vine cu o groaza de bube in cap: motor mic, suspensie pe foi de arc => confort 0, masina topaie si pierde aderenta, flex nema, ampatament relativ mic, blocanti 0, singurul avantaj in teren al unul Samurai este greutatea mica, in rest e praf. Daca mergi in echipa cu vreun Y60, pajero, jimny, mai mult ca sigur vei ajunge sa intinzi troliul mai mult decat ei.

Editat de Astral
VREUN/VREO ...FARA CRATIMA !!!
Link spre comentariu

mai bine ati sterge topicu asta...

vine Lionhart c-o intrebare de 2 lei, la care in prima faza am vrut sa raspund, dar m-am razgandit fiind zecii de topicuri despre anvelope si nici macar nu ne-a spus ce vrea sa faca cu masina.

vine KiNeTic cu 3 linkuri catre 3 piese inutile, atata timp cat nu stim ce vrea sa faca initiatorul cu masina...sunt piese bune celor care-si pun roti mari si merg la concurs cu masina.

tot KiNeTic ne spune ca un samurai stoc a castigat un concurs, as vrea sa vad si eu treaba asta...un samurai stoc chiar daca are simex-uri n-are nici o sansa intr-un concurs(atata timp cat si ceilalti au simexi)...m-are flexibilitatea sa treaca usor si rapid peste obstacolo, n-are servo ca intr-o proba de trial sa fie manevrabil in spati mici, n-are diferential blocabil...pt a castiga un concurs un samurai trebuie sa aiba o suspensie performanta, servo directie, punti latite(pt stabilitate) si diferential blocabil macar pe spate....astea-s asa dotari minime, care mai mult ca sigur nu te pun nici macar pe podium.

si la sfarsit vine initiatorul cu concluzia c-o vinde, pt ca nu-i mai iese din 4x4, lucru care daca citea p'aci vedea ce-i de facut si unde-i buba....

sunt de parere ca, cu un minim de dotari, un samurai este poate mult mai potent in teren decat multe masini dar dotarile astea trebuie puse cu cap pe masina...si posibil ca greutatea mica sa fie cel mai mare avantaj in teren...si sa conteze mult mai mult decat celelalte dotari la alte masini...

Link spre comentariu

@quick

multe discutii putine lucruri de inteles doar ca insa turbo sunt ok si silverstone la fel (dar nu sunt 215/80/15 dimesiunea dorita de mine)

ma intereseaza malatesta kaiman daca sunt ok

vreau sa merg off road cat se poate de hard fara investitii f mari initiale

de vandut ma refeream la bara stabilizatoare sub forma de gluma

si reductorul merge 4x2 din nou(nu stiu ce a patit atunci)

nu am vazut nicaieri greutati la anvelope- toti spun ca sunt grele sau nu dar o greutate efectiva mai putin-poate imi dai tu ceva linkuri

Link spre comentariu

vrei investiti minime si off road maxim, mai greu traba asta, dar incet pui bani deoparte si cand se mai strica una alta pui bani la bataie...

in principiu io ti-as recomanda profilul simex daca vrei offroad adevarat prin noroaie, nici o anvelopa MT nu se compara cu-n simex pe suprafata cu namol...ti-as recomanda 195/80/15 de la insa turbo special track(profil simex)..intra fara modificari si nici nu scade puterea motorului si asa mic...o anvelopa insa turbo 195/80/15 are cam 15 kg....daca umbli mult pe asfalt nu prea merita ca pe asfalt sunt foarte proaste si se tocesc repede

dupa anvelope faci cumva sa latesti putin masina, ori cu distantiere. ori cu jante cu et negativ. ori daca ai jante originale de samurai alea se pot intoarce fara nici o modificare dupa ce pui niste distantiere la roti...toate astea pt stabilitate....

dupa asta te poti da linistit, bineinteles troliu nici n-are rost sa-l aducem in discutie este un accesoriu obligatoriu...

si dupaia daca nu esti multumit sau masina nu face fata treci la o suspensie mai performanta(elicoidale, sau de la ome ceva cu inaltare), mai poti investi intr-un dif blocabil pe spate, si de acolo the sky's the limit...poti sa-i aduci modificari ca nici n-o mai recunosti ca-r fi un samurai, si sa ajungi la sume incredibile.

cu reductorul o sa mai ai probleme si al meu face treaba asta, in principiu din ce am citit pe aci ori este traversa care tine reductorul indoita si maneta loveste in caroserie ori bucsa de la maneta reductorului este sparta(se gasesc discuti pe forum)..eu cand nu vrea sa intre merg putin in fata si incerc sa cuplez apasand incet pe maneta dupa ce apas ambreiajul...

bafta

si pune si tu poze cu agragatu.

• Like 1
Link spre comentariu

caut jante cu et negativ cat mai mare montate fara flanse

profil simex obligatoriu...cu dimensiunea e mai greu de ales, vreu sa pun cele mai mari gume, pe care sa le duca motorul, fara sa inalt masina sau sa schimb rapoarte, sunt dispuns in schimb sa tai din caroserie.

urmeaza bara hd + troliu

asta e prima etapa de pregatire pt off road

mai apoi blocabil+rapoarte

Link spre comentariu

cu reductorul o sa mai ai probleme si al meu face treaba asta, in principiu din ce am citit pe aci ori este traversa care tine reductorul indoita si maneta loveste in caroserie ori bucsa de la maneta reductorului este sparta(se gasesc discuti pe forum)..eu cand nu vrea sa intre merg putin in fata si incerc sa cuplez apasand incet pe maneta dupa ce apas ambreiajul...

bafta

Salut si bine ai venit, sa-l stapanesti sanatos... colegul @quick a punctat foarte bine, ce as mai adauga este ca trebuie uneori sa mergi cativa metri buni pana sa intre, alteori intra imediat ce ai miscat masina de pe loc, dar nu este o problema grava, aici o sa gasesti cateva raspunsuri: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43392-Reductor-blocat&highlight=reductor+samurai+blocat ...

Ai dracu" rusi au fost romanii...
Link spre comentariu

Este al doilea topic in care se bat campii rau de tot! Primul fiind ala cu Samuraiul cu motor puturos, care nu tragea rotile de 235 :ha:

@Lionhart: Pune niste 195/80/15 profil Simex, fie ca sunt INSA Turbo SPECIAL TRACK fie ca sunt MALATESTA KAIMAN sau altceva si baga masina la noroi. Apoi vei vedea ce alte modificari mai ai nevoie.

Nu iti trebuie neaparat sa ai rotile cat mai mari, ci sa le poata si invarti motorul, pt a le descarca.

Dupa cum ti-am mai zis intra fara nici o modificare majora 215x80xR15 (trebuie taiat doar un pic la aripile fata) si batut cu ciocanul contraaripile alea....ca altfel le taie.

Trebuie luat neaparat asta:

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/transfer-case/suzuki-samurai-eos-extreme-duty-transfer-case-cradle.html

si asta:

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/clutch-tranny/hd-unbreakable-rear-transmission-mount.html

Fara alte inaltari si nebunii. Poate pe viitor o sa mai vrei si asta:

http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/differentials/4-57-and-5-38-ring-and-pinion-gears.html

Si poate un troliu.

Si o sa ai o masina super potenta. Cam astea sunt modificarile minime pe care le-ai putea face fara sa bagi o caruta de bani in ea.

@KiNeTic, fara suparare. De la cauciucuri si pana la suporti de transfer si de cutie de viteze "unbreakable" este cale lunga, foarte lunga.

Am vazut tampoane rupte, dar la Samuraie cu rapoarte schimbate. Chiar si eu am rupt un tampon, dar dintr-o prostie de a mea: pe o urcare, i-am dat din a 2-a in 1-a. Cat despre suporti rupti, la fel la masinile cu rapoarte schimbate sau doar daca dai in ea ca surdu-n clopot!

Aaaaaa......era sa uit: Bara stabilizatoare trebuie data jos si aruncata.

Bara stabilizatoare, o scoti in momentul in care faci o inaltare mai "nesimtita", poate nici atunci, doar o modificisau faci un Panhard!

La o masina care si asa este instabila, il pui sa mai dea si bara stabilizatoare jos!!!!

Nu neg, stiu ca Sorin Parvulescu, se da in Campionat, cu un Samurai aproape stock, dar acolo este vorba si de piesa aia dintre volan si scaun :wink:

Fratilor, s-au facut si s-au "stricat" o gramada de Samuraie. Chiar nu am reusit sa invatam nimic?

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Samuraiul din nascare la mama lui in japonia (sau spania, dupa caz) vine cu o groaza de bube in cap: motor mic, suspensie pe foi de arc => confort 0, masina topaie si pierde aderenta, flex nema, ampatament relativ mic, blocanti 0, singurul avantaj in teren al unul Samurai este greutatea mica, in rest e praf. Daca mergi in echipa cu vreun Y60, pajero, jimny, mai mult ca sigur vei ajunge sa intinzi troliul mai mult decat ei.

Asta sa o crezi tu. Unde vacile alea mari raman samuraiul trece cu ,,degetul in nas'' Si flexeaza exact cat trebuie cu bara stabi data jos si suspensia stock.

Motorul de 1,3 i de samurai e foarte ok pt roti nu mai mari de 29"

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

mai bine ati sterge topicu asta...

vine Lionhart c-o intrebare de 2 lei, la care in prima faza am vrut sa raspund, dar m-am razgandit fiind zecii de topicuri despre anvelope si nici macar nu ne-a spus ce vrea sa faca cu masina.

vine KiNeTic cu 3 linkuri catre 3 piese inutile, atata timp cat nu stim ce vrea sa faca initiatorul cu masina...sunt piese bune celor care-si pun roti mari si merg la concurs cu masina.

tot KiNeTic ne spune ca un samurai stoc a castigat un concurs, as vrea sa vad si eu treaba asta...un samurai stoc chiar daca are simex-uri n-are nici o sansa intr-un concurs(atata timp cat si ceilalti au simexi)...m-are flexibilitatea sa treaca usor si rapid peste obstacolo, n-are servo ca intr-o proba de trial sa fie manevrabil in spati mici, n-are diferential blocabil...pt a castiga un concurs un samurai trebuie sa aiba o suspensie performanta, servo directie, punti latite(pt stabilitate) si diferential blocabil macar pe spate....astea-s asa dotari minime, care mai mult ca sigur nu te pun nici macar pe podium.

si la sfarsit vine initiatorul cu concluzia c-o vinde, pt ca nu-i mai iese din 4x4, lucru care daca citea p'aci vedea ce-i de facut si unde-i buba....

sunt de parere ca, cu un minim de dotari, un samurai este poate mult mai potent in teren decat multe masini dar dotarile astea trebuie puse cu cap pe masina...si posibil ca greutatea mica sa fie cel mai mare avantaj in teren...si sa conteze mult mai mult decat celelalte dotari la alte masini...

Iaca vine click cu un raspuns de tot kktul.

1. Da, la Arad in 2012 a catigat un echipaj din Austria cu un samurai modificat cum am descris eu mai sus.

2. Piesele din linkuri sunt cele mai utile piese la masina pe care o detine Lionhart si cu care am dat si o tura.

Ar rezolva si problema reductorului care nu intra in 2x4. Nu sunt utile doar celor cu roti mari si se dau in concursuri. Sunt un ,,must have''

3. ,,n-are nici o sansa intr-un concurs(atata timp cat si ceilalti au simexi)'' ??????????

4. Pana intorci un y61 sau vreun 80 samuraiul il intorci de 3 ori si le mai da si trei ocoale bivolilor

P.S.

Mai bine ti-ai sterge tu userul ca dai raspunsuri numai ca sa te afli in treaba.

Editat de KiNeTic

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

bafta

Tu crezi ca eu de prost i-am dat linkul cu tampoanele alea de reductor? Uite ca tu cu 195 ai reusit sa le distrugi. Si probabil si cel de la CV nu o sa te mai tina mult.

Tu la masina ta ai schimbat vreodata tu singur vreu surub? Sau vorbesti din ce ti-au zis unii si altii...

Uite fostul meu samurai pe care eu l-am facut (aici ma refer la manopera ) si as vrea sa-mi zici daca ai facut cumva 3 % din ce e acolo......si dupa aia sa dai sfaturi. Nu sa vorbesti din plombe.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68311-Vand-Suzuki-Samurai-pregatit-offroad

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

@KiNeTic, fara suparare. De la cauciucuri si pana la suporti de transfer si de cutie de viteze "unbreakable" este cale lunga, foarte lunga.

Am vazut tampoane rupte, dar la Samuraie cu rapoarte schimbate. Chiar si eu am rupt un tampon, dar dintr-o prostie de a mea: pe o urcare, i-am dat din a 2-a in 1-a. Cat despre suporti rupti, la fel la masinile cu rapoarte schimbate sau doar daca dai in ea ca surdu-n clopot!

Bara stabilizatoare, o scoti in momentul in care faci o inaltare mai "nesimtita", poate nici atunci, doar o modificisau faci un Panhard!

La o masina care si asa este instabila, il pui sa mai dea si bara stabilizatoare jos!!!!

Nu neg, stiu ca Sorin Parvulescu, se da in Campionat, cu un Samurai aproape stock, dar acolo este vorba si de piesa aia dintre volan si scaun :wink:

Fratilor, s-au facut si s-au "stricat" o gramada de Samuraie. Chiar nu am reusit sa invatam nimic?

Tampoanele se rup de le ia dracu cu roti de 235x75xR15 asa cum si-a luat omu'. NU trebuie sa ai schimbate rapoartele ca sa le rupi. Crede-ma cand ai samurai e imposibil sa nu-i dai ca surdu in clopot.

Bara stabilizatoare o dai jos in momentul cand achizitionezi un samurai. E o chestie in plus care trebuie eliminata din start.

Nu am vazut nici un samurai cu bara stabi si sa fie inaltat.Cred ca nu se prea poate. Cel putin nici cu kitul de la Calnmini si nici cu spoa. Despre ce vorbim aici?????????Ce panhard frate ??????? pe fata??????? (eventual cu spoa si panhardul pe puntea din spate)

P.S.

Tu te dai cu bara stabi pe ea??????Adica asa vrei sa-mi spui ca tu faci offroad???????hahahahahahahahahaah

bai baieti reveniti-va!!!!!!!!!! Luati-va masina mergeti in teren si dupa aia sa veniti sa vorbim de masini daca vreti.

Asa pe forum toti facem offroad..............dar in realitate cred ca ne cam kkm pe noi.

Asta e de fapt si motivul pentru care nici nu mai prea intru pe forum....

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

Tampoanele se rup de le ia dracu cu roti de 235x75xR15 asa cum si-a luat omu'. NU trebuie sa ai schimbate rapoartele ca sa le rupi. Crede-ma cand ai samurai e imposibil sa nu-i dai ca surdu in clopot.

Cu roti de 195 nu cred ca vei rupe vreo data tampoane.

Bara stabilizatoare o dai jos in momentul cand achizitionezi un samurai. E o chestie in plus care trebuie eliminata din start.

Nu am vazut nici un samurai cu bara stabi si sa fie inaltat.Cred ca nu se prea poate. Cel putin nici cu kitul de la Calnmini si nici cu spoa. Despre ce vorbim aici?????????Ce panhard frate ??????? pe fata??????? (eventual cu spoa si panhardul pe puntea din spate)

Am observat ca tot zic ca inaltarea este de c..t si o tot dai cu spoa si cu body lift. Dar tu de OME si de IronMan ai auzit? Inaltari de 3", la care nu este nevoie sa demontezi nici o bara stabilizatoare :oo Si care, dupa parerea mea de offroader de tastatura, la un Samurai este destul.

Si da, Panhard pe fata!!!! :ha::ha::ha:

Baietii astia or fi nebuni? http://www.off-road.com/aimages/articlestandard/suzuki/532005/277558/article.html

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Cu roti de 195 nu cred ca vei rupe vreo data tampoane.

Am observat ca tot zic ca inaltarea este de c..t si o tot dai cu spoa si cu body lift. Dar tu de OME si de IronMan ai auzit? Inaltari de 3", la care nu este nevoie sa demontezi nici o bara stabilizatoare :oo Si care, dupa parerea mea de offroader de tastatura, la un Samurai este destul.

Si da, Panhard pe fata!!!! :ha::ha::ha:

Baietii astia or fi nebuni? http://www.off-road.com/aimages/articlestandard/suzuki/532005/277558/article.html

Cine zicea ceva de bodylift??? Am zis eu asa ceva? Sti macar ce insemna spoa ? (springs over axels)

Ome are cam aceleasi caracteristici cu calmini, iar ironman la fel.

Cum sa zici bai baiatule ca poate sa pastreza bara stabi esti nebun???? si la flexari ce draq face????????Eu cred ca nu am cu cine discuta aici. Si iti spun sigur ca la orice kit, inclusiv de 3 inch nu poti pastra bara stabi stock.

In linkul ce l-ai trimis ai acolo un alt tip e inaltare a masini. Si normal ca au trebuit sa faca acel kit de la spidertrax. Si daca te uiti atent e facut un spoa cu amortizoarele care sunt prinse in alt mod. E cu totul alt kit de suspensie decat cel mentioant de mine.

Arata-mi si tu mie unde la Calmini gasesti asa ceva in kituri?

https://calmini.com/model.php?m=40&b=2&t=10

sau kit de la low range sau ironman????

Editat de KiNeTic

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

parerea mea:

-tampoanele reductor se rup si la cauciucuri de 195 (eu asa l-am rupt) pentru ca ele se rup nu numai de la sindromul surdului ci si de la suspendarea masini pe reductor si tras de masina pe burta (eu asa l-am rupt). Si apropo de reductii daca ai reductii in grup nu prea rupi asa usor tampoanele daca ai in reductor se intampla mai repede.

- bara stabilizatoare e strict pentru fenomenul de-i poarta numele adica stabilitatea masinii pe strada... din pacate la samurai are si un mic rol de panhard...daca o dai jos si e inaltata masina apare destul de repede fenomenul "death wobble" de aceea se practica panhard. Cu bara stabilizatoare nu ai ce cauta in teren decat daca vrei sa te plimbi cu masina .

Editat de adi200100

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Tu la masina ta ai schimbat vreodata tu singur vreu surub? Sau vorbesti din ce ti-au zis unii si altii...

Uite fostul meu samurai pe care eu l-am facut (aici ma refer la manopera ) si as vrea sa-mi zici daca ai facut cumva 3 % din ce e acolo.....

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68311-Vand-Suzuki-Samurai-pregatit-offroad

tot ce am avut de facut la samurai am facut cu mana mea...n-am facut nici 1% din ce ai facut tu acolo si nu pt ca n-as putea, ci pt ca n-am banetu necesar pt o astfel de investitie...deocamdata am bagat bani doar in anvelope si un set de distantiere la roti si sunt singurele lucruri care le am pe masina si iti da o senzatie ca nu exista panta sa n-o urce(si nu panta unde este facut drum de altcineva ci pantii unde n-a mai urcat nimeni si cand esti la baza ei te rogi sa nu te dai peste cap, deci nu ma intelege gresit sunt foarte multumit de samurai)...as mai baga bani doar intr-o suspensie pe elicoidale si un dif blocabil pe spate, restul pt mine sunt inutile atata timp cat masina nu-mi trebuie pt concursuri....bineinteles ca ce ai recomandat tu nu sunt lucruri rele dar nu sunt investiti care le-as face la inceput de drum.

mi-e clar acuma ca voi doi ati vorbit personal si stii mai multe decat stim noi, oricum este interesant ca omu cere sfaturi de anvelope si tu-i dai linkuri catre suporti de reductor si alte ranforsari, cu recomandarea ca sunt singurele modificari care o sa-i faca masina potenta in teren cu minimu de bani...astea nu te ajuta in teren deloc, doar eventual sa nu ramai undeva cu reductoru rupt, dar la fel de usor poti sa rupi un arc, la fel de usor poti sa rupi o planetara, la fel de usor poti sa rupi un cardan...

despre bara stabilizatoare iti dau dreptate.

ii doresc initiatorului drumuri noroioase si cat mai multa distractie in teren si poze cu lucrarile ce le face la masina si cu iesirile in teren...

bafta.

Link spre comentariu

au ajuns rotile si le-am montat pe masina.

225/75/15 diametru 75 cm

am dat bara jos, am taiat din suportii barii, putin din praguri si au intrat. pt strada si soft off road e ok si nu freaca.urmeaza sa tai din aripi si praguri pt a evita atingerea caroseriei de roti.

in ce priveste greutatea , anvelopa lerma gomme cu dimensiunile de mai sus cantareste impreuna cu janta otel 32,5 kg fata de anvelopa stock de 195 70 15 bridgestone dueler cu janta care cantaresc 19 kg.

masina merge f ok , am rulat cu 90 km /h in treapta a 5-a fara probleme.

si sa nu uit am dat si bara stabilizatoare jos, nu mi se pare mare diferenta la tinuta de drum pe strada.

acum trebuie doar sa ploua sa o pot baga la noroi putin :) , sa vedem ce poate

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare