Irod Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 (edited) Buna ziua Sunt curios daca stie cineva ceva sau daca a trecut careva din voi printr-o situatie asemanatoare. Eu am masina inmatriculata si cu numere de romania. Prima inmatriculare a fost facuta in 1998 deci masina are taxa neplatita. Dar ca si impozit este scoasa de pe fostul proprietar si este pusa la fisc pe mine. Din ce am inteles eu , daca intr-un an calendaristic eu nu o inmatriculez pe mine, fiscul o va repune automat ca si impozit pe numele fostului proprietar. Acesta din urma trebuind sa faca dovada cu contractul de vanzare cumparare ca nu mai este a lui pentru a nu mai plati impozitul. Buuuun pana aci totul e clar. Mai departe ce se intampla cu mine? Dupa ce ex-ul face dovada mi se pare logic ca masina se reintoarce pe mine. Voi fi si amendat sau se vor lua alte masuri impotriva mea? Sau pot sa o tin asa si an de an sa fac figura asta? Edited July 9, 2014 by Astral Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccristi27 Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Re: Ce se intampla daca nu inmatriculez masina? Eu stiam ca Fiscul si Politia nu au o baza de date comuna, in mod firesc cei de la Fisc iltaxeaza pe cel care a inregistrat masina pe rolul lui, nu-i intereseaza daca masina este inmatriculata. Atunci cand platesti impozitul nu iti cere nimeni de la Fisc sa arati si talonul masinii "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good" Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Re: Ce se intampla daca nu inmatriculez masina? cred ca tocmai datorita acestui vid legislativ ai nostrii guvernanti s-au gandit ca sunt multe masini asa iar ei nu mulg nici o taxa asa ca din ce stiu eu se lucreaza intens la unificarea bazelor de date eu acum am vandut o masina din 2005 care nu avea nici ea nici o taxa platita la momentul respectiv taxa neexistand si tot asa cei de la impozite sector 2 mi-au spus si mi-au cerut sa fie trecut in talon,instrainat catre...si data. faza e urmatoarea eu am facut actul de vanzare cumparare l-am semnat si eu si cumparatorul,cumparatorul a luat masina dar mai trebuie sa vina cu banii,asa ca eu pana atunci nu ii dau actele,corect. raspunsul alora de la taxe si impozite te loveste de imbecilitate pe talon data de instrainare trebuie sa fie data contractului de vanzare cumparare, pai eu le spun ca daca actul de vanzare cumparare desi semnat de ambii nu e depus si finalizat(pentru ca nu s-au dat banii inca sa spunem) el nu e valid. cu alte cuvinte daca tu vrei sa vinzi masina si sa o scoti de la impozite de la tine ei iti impun ca atunci sa faci si instrainarea,cel putin pe scriptic pe talon nu neaparat si fizic,ceea ce mie mi se pare o aberatie. eu pot sa o scot de la impozite in baza contractului de vanzare cumparare dar nu sunt obligat sa o si instrainez ca poate sa sucit sau poate nu mi-a dat toti banii sau poate nu mai vreau...etc oricum cea mai buna solutie pe moment e varianta peste Dunare,scapi de imbecilitatea si jecmaneala din sistem oricum daca aflii alta varianta te rog sa ne spui si noua ca suntem tare interesati a ca sa nu iti zic ca astia mi-au spus sa nu ii dau asigurarea cumparatorului sa ii spun ca mi-a expirat ca asa el va fi obligat sa isi faca asigurare...te doare mintea. oricum nu ii dau asigurarea in original pentru ca daca omu vrea sa isi faca asigurare si-o face pe numele lui dar alea 30 de zile poate circula normal cu asigurare mea din cate stiu pentru ca dupa eu ma duc si cer banii de la asigurator inapoi pentru restul de X luni pana imi expira si la 7-8 milioane pe an minus cateva luni se aduna ceva bani macar de un rezervor de benzina pe care nu vreau sa il fac cadou asiguratorului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursuletz_82 Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Re: Ce se intampla daca nu inmatriculez masina? Scurt si la obiect.Problema poate aparea in momentul in care vreun politist o sa-ti salte talonul.Daca nu ai un contract de vanzare cumparare si in termen de maxim 30 zile anterioare ca si data,au esti tu sau altcineva trecut pe spatele talonului ca persoana spre care s-a instrainat acel vehicul. Cat despre impozit nu apare niico problema atata timp cat tu mergi la circa financiar il declari si platesti impozit dupa el. In ceea ce priveste situatia cum ca vechiul propietar ar fi obligat dupa 1 an sa plateasca din nou impozitul......sincer nu am auzit asa ceva.El in momentul radierii din evidentele fiscale face dovada pe baza contractului. Cum a mai zis un coleg,datorita lipsei unei baze comune intre Fisc si Serv.inmatriculari vor ramane o gramada de masini cu impozite neplatite,netranscrise etc..... Anul trecut in toamna se vorbea ca masinile netranscrise in termen de 30 zile sa fie radiate automat.Vorbe.....in rest,sunt cam singurele portite sa te bucuri de un 4x4 cu motor mare si pe RO. In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Re: Ce se intampla daca nu inmatriculez masina? Un contract de comodat costa 70 ron la un notar. Astfel nu il obligi pe cumparator sa plateasca un timbru de mediu aberant si nici tu ca si proprietar in acte nu ai griji vis-a-vis de taxe si eventuale amenzi . Eu am vandut o masina cu contract de comodat luna trecuta. Este solutia cea mai la indemana. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abunea Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Re: Ce se intampla daca nu inmatriculez masina? Da, numai ca asta presupune sa fie amandoi oameni.... Contractul de comodat presupune ca nu se schimba bani, de unde stiu eu ca si cumparator ca vanzatorul nu vine peste 1 an (banii i-am dat insa nu am acte) si zice ca anuleaza contractul? Si ramane si cu banii si cu masina? - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Re: Ce se intampla daca nu inmatriculez masina? Pai asta este ideea . Contractul de comodat este o modalitatea de a evita plata timbrului de mediu, ceea ce , in ultima instanta este o ilegalitate. Nu se pot acoperi legal toate aspectele unei incercari de eludare a legii . Lasand la o parte faptul ca aceasta taxa este una aberanta , ea este in vigoare. Legea zice destul de clar ca transferul de proprietate este obligatoriu intr-un anume termen de la data efectuarii tranzactiei. Daca se omite acest aspect , participantii la tranzactie intra sub incidenta legii . De aceea , contractul de comodat se face intre persoane care se cunosc. In definitiv , cine naiba, in lumea asta , ti-ar inchiria masina fara plata ? Legiuitorul stie ca aceste contracte "legifereaza " partial o ilegalitate , dar se uita in alta parte . Aici se discuta de faptul ca incercam sa scapam de o taxa in vigoare printr-un artificiu , dar cand realizam ca ramanem descoperiti in alte aspecte ne facem ca nu intelegem. eu am vandut o masina cu contract de comodat pe doi ani , in speranta ca pana atunci va pica timbrul si omul o va inmatricula fara costuri aberante. Dar , ala care a cumparat masina si-a asumat un risc. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts