Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie wrangler, wrangler dar de care?

ra4x4

Postări Recomandate

salutare voua,

vreau sa imi schimb masina de wkd, cum o denumim noi...si ca sa definesc scopul pentru a intelege dorintele mele, noi facem plimbari relativ lejere si rareori ne aventuram pe coclau greu.

am trait experienta lipsei macar a unui blocant, sau/si a unui troliu, deci stiu ce avantaje au acestea, dar cata vreme as tine neutilizate blocantele unui rubicon mai mult de 90%, ma gandesc ca economia de bani nu ar fi rea...poate macar un spate sa nu fie rau...

de ce wrangler? poate doar ca inafara de acesta si defender nu imi place altceva si fiindca vorbim de wkd, aici chiar trebuie sa te urci in el cu zambetul pe fata...Din cate am citit, defender-ul este cu o clasa mai "neprimitor" si atunci balanta inclina spre wrangler care de altfel l-am apreciat intotdeauna

bugetul poate fi format in jurul unui jk, intrebarea intrebatoare adresata voua fiind:

Exista posibilitati de lift (2-3"), care sa aduca si un plus de confort? Tinand cont ca asa cum spuneam nu ne apucam de catarat pe luna ci de facut "offroad peisagistic"...mi-a placut aceasta exprimare si am tinut-o minte...

merci anticpat

nu este niciodata prea tarziu pentru o copilarie fericita
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: wrangler, wrangler dar de care?

Acum nu stiu cum ami sta treaba si nici daca tu doresti masina noua sau sh,dar stiu sigur ca la dealerii Jeep Rubicon era la acelasi pret cu Sahara sau Sport,aveau o oferta cu ceva timp in urma si a tinut mult timp,nu stiu daca mai este valabila.

Lift-ul de 2-3" nu iti modifica semnificativ tinuta de drum,daca inainte o curba o luai cu 90km/h dupa liftare o vei lua cu 70km/h,asta doar datorita ridicarii centrului de greutate,ca si suspensie liftul se comporta la fel ca si suspensia stock.

Ca si confort va fi cel putin la fel iar in anumite cazuri chiar inbunatatit deoarece lift kiturile sunt ceva mai moi fiind gandite pentru o folosinta preponderent in teren accidentat.

Spor la cumparaturi!

Editat de hdragos
Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Multumesc hdragos,

masina o caut sh, asa este si bugetul si la cati km voi face chiar nu merita noua

am ridicat "miza" la jk atat pentru diesel cat si pentru ca am inteles ca este ceva mai omeneasca cu confortul...

ar fi intradevar imbucurator daca se si "moaie" dupa lift, pentru aceasta mai cer pareri acelora care au facut-o

Link spre comentariu

JK ul Rubicon cu suspensia din fabrica, cu niste roti decente, umflate corespunzator (adica mai moi) este foarte capabil si comfortabil atat in teren cat si pe sosea.

Dupa ce ai scris, si modul la care vrei sa il folosesti nu cred ca ai nevoie de inaltare.

ps: Am pus 34 MT pe rubicon crd nemodificat fara sa atinga la flexari sau capete de cursa.

Link spre comentariu

Salut. Am mers mult cu un JK Rubicon. Din proprie experienta iti spun ca-ti rupe spatele. Desigur, eu sunt obisnuit cu pernele de aer si suspensie independenta. Cutia in 5 viteze cu trepte scurte e un dezavantaj pe autostrada. Varianta in 4 usi, decapotata mai ales, este senzationala. Din pacate hardtop-ul a fost prost fabricat si ajung picaturi de apa in interior atunci cand ploua torential. Cu masina asta usoara, iarna, pe drumuri acoperite cu zapada, in 2H te distrezi fantastic cu ea. Rareori ai nevoie de 4Low, rapoartele puntilor,cutiei viteze si cutiei de transfer in treapta High plus masa mica a masinii o fac sa pluteasca peste obstacole.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

Apropos de suspensii, eu trec de la un acaret (Feroza) care nici macar nu are arcuri pe fata ci doar bara de torsiune, m-as mira sa scuture mai tare Wrangler-ul...sau macar sper ca nu...

Am luat in calcul lift-area intr-o proportie mai mica pentru offroad, mai mult pentru ideea obtinerii de confort si sincer pentru aspect...dar daca voi ziceti ca merg cauciucuri mai mari pe suspensia stoc, mai ramane povestea confortului de rezolvat...

Ma gandesc acum sa nu intelegeti gresit dorinta mea de wrangler si sa nici nu ma trimiteti la alte variante japoneze confortabile...din 2 motive, fac offroad saptamanal dar pe doua roti si ramane wkd in care mi-as scoate si eu sotia pe traseele montane frumoase, alegand in primul rand cu sufletul aceast model...

Link spre comentariu

@Cristi S

Nu exista grad de comparatie, si eu am RR si Rubicon, insa nu ma astept la acelasi confort de la amandoua si/sau sa aiba aceleasi performante off road.

Cu rotile la presiunea corecta nu iti rupe spatele, mai ales daca nu este o masina de drum lung.

Adevarat cu plouatul :) desi nu era in discutie.

Nu stiu sa existe cutie manuala in 5 trepte pe jk, mai ales ca acesta este in discutie, din 2005 chiar si pe tj cutiile au 6 trepte.

Oricum chiar si asa in 6 trepte este enervanta (cel putin pentru mine), la fiecare schimbare de treapta se simte gabaritul masinii (lucru neintalnit la cutia automata care parca pluteste intr o singura treapta indiferent de viteza), si o pozitie aiurita la mersul inapoi (pe levierul de comanda al vitezelor) R este dupa viteza a 6 a in dreapta (cam in locul vitezei a 8 a daca ar exista), de fiecare data cand incerci sa introduci in r iti aduci aminte de vremurile cand aveai dacie.

Recomand cutia automata daca e cu putinta.

@ra4x4

O sa fii multumit de confort, este o masina mult mai mare decat ce ai acum, evident si de generatie mai noua, nu se compara cu yj, tj, chiar se apropie de masinile amintite de tine.

Cam asa arata pe 34, cu suspensie de fabrica.

Daca nu esti multumit, atunci poti recurge la inaltare.

_DSC3265.thumb.jpg.7534c04712bd13940bd49d05e27e021e.jpg

_DSC3274.thumb.jpg.ea2bee87eddbe2f9d8c37cd6f5e5d98b.jpg

_DSC3306.thumb.jpg.42e40e59ea24a7e4814e8dba5b44a41d.jpg

_DSC3307.thumb.jpg.86c7861bbc6bc6b9b0ddc4373ed19f1b.jpg

_DSC3314.thumb.jpg.805c6cf46da2c05c8a4b8c2d238149ca.jpg

_DSC3315.thumb.jpg.1e2f1c8778f775eaa919b8853ea5b939.jpg

Editat de Astral
coNfort.....http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=871242#post871242
Link spre comentariu

Primeste te rog si un sfat de la un om care a avut Rubicon Unlimited si are acum o Sahara scurta, amandoua manuale.

Pentru plimbarile de weekend orice JK standard este MAI MULT decat suficient! Standard cu niste anvelope decente te va duce mult mai departe decat gandesti sau speri.

Cel lung are avantajul spatiului pentru 5 utilizatori si un portbagaj mai mult decat decent. Cel scurt este net superior in teren.

Pentru comfort ia unul dupa facelift din 2011 - este incomparabil. Insonorizare, confort, materiale la interior, clima automata, oglinzi incalzite, scaune incalzite. Diferenta uriasa intr-un cuvant

Cutia manuala este excelenta, nu ai probleme cu ambreiajul - sunt barfe la colt de bloc - am prieteni care tracteaza barca si rulote si se apropie de 100k km fara cea mai mica problema. Automata dupa 2011 are 5 trepte si e mai ok, cea dinainte e arhaica, lenta si consuma.

De probleme cu softopul am auzit si sunt reale, eu am fost norocos si nu am avut. Oricum decapotarea nu este un exercitiu foarte facil si probabil te vei plictisi repede de softtop. Al meu sta binemersi in garaj.

Daca te mai pot ajuta cu placere.

Mircea,
Link spre comentariu

Domnilor va multumesc pentru informatii, acestea contureaza clar dorintele mele.

Nu tin neaparat la Rubicon, spuneam la un moment dat ca daca ar avea blocant spate pentru mine ar fi arhisuficient (lucru care daca bine am vazut poate aparea ca optional)

Flow, al tau arata foarte bine, nu imi trebuie nici mie mai mult si daca zici ca neexagerand cu presiunea mai capatam umpic de confort lucrurile suna decent

Asadar cautarile se vor indrepta spre unul scurt (mi se pare mai fun...si nici nevoile nu sunt mai mari de spatiu) si apoi sa vedem cu bugetul legat de ideea de mai nou de 2011...(b80xox)

Link spre comentariu

Este cel vechi din poze, nu il mai am, actualul este pe benzina inaltat pe 35 :)

...Inteleg, ma gandesc ca asteptarile tale de la off sunt mai mari...asa ca probabil este de bun simt tranzitia...

Mai am o intrebare: oare dpdv al confortului este diferenta intre rubicon si sport/sahara, sau nu difera decat puntile si atunci vorbim de acelasi lucru?

Link spre comentariu

...Inteleg, ma gandesc ca asteptarile tale de la off sunt mai mari...asa ca probabil este de bun simt tranzitia...

Mai am o intrebare: oare dpdv al confortului este diferenta intre rubicon si sport/sahara, sau nu difera decat puntile si atunci vorbim de acelasi lucru?

Intre Rubicon si sahara / Sport principala diferenta sunt PUNTILE si BLOCANTII... in rest mici diferente la "plasticele" din interior, respectiv la niste "tezi" pe post de praguri la usi si un capac de buson de alimentare... nesemnificativ... insa ca si valoare de revanzare, un Rubicon intotdeauna o sa-l revinzi mai bine decat o Sahara sau un Sport.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Dupa cum zicea un coleg mai sus...

Pentru plimbarile de weekend orice JK standard este MAI MULT decat suficient! Standard cu niste anvelope decente te va duce mult mai departe decat gandesti sau speri.

Sunt total de acord, cu ceva timp in urma am avut un sport crd cu mt uri, foarte bine merge.

Din descrierea nevoilor tare nu ai nevoie neaparata de rubicon.

Acelasi comfort indiferent de model (evident cu aceleasi dotari).

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Indicatorul din bord pentru blocante si sway bar palpaie la activare sau trebuie sa stea aprins in continuu?

Am incercat astazi un Rubicon si am observat acest lucru!

Link spre comentariu

Cand cuplezi blocantul/blocantele, mai intai clipesc martorii in bord dupa care raman permanent aprinsi.

Cand decuplezi blocantul/blocantele, incep sa clipeasca martorii dupa care raman permanent stinsi.

Cand decuplezi bara stabilizatoare mai intai clipeste martorul dupa care ramane permanent aprins.

Cand o cuplezi inapoi mai intai clipeste martorul dupa care ramane permanent stins.

In functie de cat de aliniate sunt elementele in momentul cuplarii decuplarii dureaza mai mult sau mai putin aceasta procedura.

Cateodata cupleaza decupleaza instant iar alte dati mai dureaza putin.

Daca si dupa un timp de la cuplare decuplare martorii inca clipesc in bord inseamna ca exista o problema in functionare sau la unul dintre senzori.

Din experienta si din discutii cu colegii de pe afara posesori de jk sunt probleme de obicei cu:

Motorasul care cupleaza decupleaza bara stabilizatoare, este problema dezbatuta si aici pe forum (poate ajunge chiar la probleme grave daca nu este tratata corespunzator)

Senzorul care indica cand este blocat sau nu diferentialul (aici de obicei doar senzorul este problema, indica defectuos desi blocantul in sine isi face treaba.)

Editat de Flow
Link spre comentariu

Salutari.Confirm cele spuse de Flow si adaug faptul ca poti bloca difurile doar in 4L.

dar se poate sunta asta si poti bloca dif cand vrei tu, conditia este sa pui contacte separate pe fiecare blocant ( 1 buton pt fata si 1 buton pt spate ) ... si atunci le poti bloca inclusiv independent ... caci se intampla sa ai nevoie doar de fata blocata...nu si de spate ... si respectiv nu neaparat in 4x4 low sau high .... oricum e bricolabila masina...deci se poate face orice.

Link spre comentariu

multumesc domnilor, in acest wkd voi mai testa unul si acolo voi procedura....cum ati zis voi

important este ca miroase...a achizitie deja...

Link spre comentariu

Gata!

L-am luat si il cheama Rubicon..., nu neaparat a fost asta tema dar am zis ca de ce nu, cine stie in ce se transforma pe viitor...

Asa ca va multumesc pentru ajutorul acordat si nu inchei prin a va mai pune o intrebare:

Nu are carlig si de acesta am nevoie din cauza de pus suport de biciclete si ocazional tras remorca cu motocicleta. Si aici recunosc umpic mi-am prins urechile. Mi se pare interesanta varianta americana de carlig (cea cu patrat) atata doar ca la aceea parerea mea incurca bara respectiv numarul...

voi ce tipuri de carlige folositi?

Link spre comentariu

Daca nu a venit cu sistemul de carlig pe spate, cea mai simpla varianta este sa ii montezi receiverul de carlig patrat, asta pentru tractare ( va trebui insa sa ii faci o mica decupatura in bara aia de plastic, asta daca nu vrei sa ii montezi o bara metalica, unde nu va mai deranja.

http://www.jeepmania.ro/185~Sisteme-Remorcare----Carlige/2165-Suport-Carlig-Remorcare-pt--Jeep-Wrangler-07-13.html

si ai o varietate de carlige functie de inaltarea masinii... de pana la 6"

http://www.jeepmania.ro/cautare.php?cuvant_cheie=hidden+hitch

Pentru suportul de biciclete, recomandabil este modelul care se prinde pe roata de rezerva... cel care se prinde in carlig nu e tocmai OK

http://www.jeepmania.ro/cautare.php?cuvant_cheie=biciclete

Cu stima,

WorldSCAPE

Link spre comentariu

aici am gasit o varianta eleganta, la care nu trebuie sa tai bara si nici nu se vede...http://www.shop1auto.com.au/New%20towbar%20pages/Towbars_Jeep_Wrangler.html

dar din pacate nu am gasit in tara noastra draga vre-un imporatator

cat despre suportul de biciclete, il folosesc si pe alta masina si tot pe carlig il pun...asa ca nu l-as mai schimba

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare