ZELWOOD Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 Voi nu stiti sa anuntati iesiri dintrastea inainte de a le face, poate mai sunt si alti doritori. Daca sunt doar iesiri intre cunoscuti nu le mai postati aici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 Re: Plaiul Hotilor/Steiasa - 19 iulie sau...ar trebui impartita in: - Propuneri iesiri la sf de saptamana - Impresii iesiri la sf de saptamana Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigi_naste Postat Iulie 26, 2014 Partajează Postat Iulie 26, 2014 Re: Plaiul Hotilor/Steiasa - 19 iulie iesirile astea prietenesti nu se mai anunta de ceva vreme toti sau facut grupuri.grupuri si pe buna dreptate ies cu famiile. copii se cunosc unii pe altii si de ce sa nu zicem pe aia dreapta cu cat mai multe masini cu atat mai multe probleme organizatorice vb Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iulie 26, 2014 Partajează Postat Iulie 26, 2014 Re: Plaiul Hotilor/Steiasa - 19 iulie Se pare ca numai Cobra mai accepta noi veniti ... si uita asa apar forumuri private, cluburi private iar astia nou aparuti care a-ti avut ghinionul sa va nasteti mai tarziu sau v-ati cumparat masini 4x4 mai tarziu, n-aveti decat sa asteptati sa moara unul din club ca sa-i luati locul ... desi chiar si asa va fi greu pentru ca locul se da din tata in fiu (fiica). 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Iulie 26, 2014 Partajează Postat Iulie 26, 2014 Re: Plaiul Hotilor/Steiasa - 19 iulie hai ca nu-i chiar asa si-i inteleg si pe cei care nu anunta iesirile, mai ales cele facute de minitehnicus sunt destul de dificile si daca ia un neexperimentat sau unu c-o masina slab pregatia mai multe batai de cap isi face....totusi sunt intr-o 'familie' si se distraza cum cred ei de cuvinta si fara straini... nu-i bine nici sa fi 15 masini care merg in coloana atunci apar alte probleme..si c-o astfel de atitudine nici n-o sa fi luat...insista, dovedeste ce poti si............... foarte faina iesirea si sper sa ne delectezi in continuare cu ceva clipuri.... ceva probleme cu sonoru sau doar la mine face figuri si se aude rau? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armand18us Postat Iulie 26, 2014 Partajează Postat Iulie 26, 2014 Re: Plaiul Hotilor/Steiasa - 19 iulie Salut... nimeni nu zice sa nu se posteze, eu ma uit cu placere la filmulete, povestiri ..etc, insa incet incet scopul categoriei incepe sa se schimbe din.."vreau sa ies in ziua x acolo" in "am fost in ziua x acolo", iar acest lucru va duce la disparitia completa a iesirilor la sfarsit de saptamana :) Eu cel putin sustin separarea in cele 2 categorii - Propuneri iesiri la sf de saptamana - Impresii iesiri la sf de saptamana Pajero Sport 2004 2.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 26, 2014 Partajează Postat Iulie 26, 2014 (editat) Re: Plaiul Hotilor/Steiasa - 19 iulie Sunt multe motive pentru care nu se anunta intalnirile. Dar inainte de a le enumera, cei care se plang de acest inconvenient ar trebui sa-si puna mai intai urmatoarea intrebare: "pe mine ce ma opreste sa organizez o iesire offroad la sfarsit de saptamana?" O sa va dau eu cateva raspunsuri personale: pentru ca unii nu au inca experienta iar eu va trebui sa le apar fundul ca sa nu-i am pe constiinta pentru ca starea tehnica a masinilor unora nu le permite nici parcurgerea asfaltului dinainte de offroad pentru ca dotarile unora nu corespund traseelor vizate de mine pentru ca unii cred ca MT-urile sunt cauciucuri bune de offroad iar troliul este optional pentru ca unii intarzie la intalnire si trebuie sa-i astept pentru ca poate eu intarzii la intalnire si mi-e jena de cei necunoscuti ca ma asteapta pentru ca unii se asteapta sa faca si ceva gratar pe traseu pentru ca unora nu le place sa-si zgarie masina in lastaris, altora nu le plac stancile iar altii vor doar noroaie pentru ca timpul unei zile e prea scurt chiar si vara pentru a-l pierde dirijand o cireada de 20 de masini pentru ca unii se uita stramb la mine ca beau bere in offroad pentru ca-mi place sa ies cu prietenii pentru ca oricum ies cam rar, si atunci nu vreau sa-mi stric iesirea ... pentru ca automobile :h5 Oameni buni, nu va mai lamentati. Puteti oricand sa va strangeti in gasca si sa organizati iesiri offroad. Nu doar cei "in varsta" pot face acest lucru. Acesta este cel mai mare forum de offroad din Romania iar multi dintre noi pompam informatii in el, tocmai pentru cei pe care nu-i putem lua in iesirile noastre. Postam descrieri, poze, filme, trackuri pe care oricine le poate utiliza mai departe ca sursa de informatii, inspiratie si experienta. :h5 Editat Iulie 26, 2014 de omoroka 5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... Voi nu stiti sa anuntati iesiri dintrastea inainte de a le face, poate mai sunt si alti doritori. Daca sunt doar iesiri intre cunoscuti nu le mai postati aici. Adica, cum vine asta ?!?? Cu ce te deranajeaza asa tare ?!? Tu inca n-ai inteles care e rostul unui forum ?!??? Si daca cei care ies nu vor mai posta, ce vei mai citi aici pe forum ?!? In doi ani de cand te afli pe acest forum si ai citit si ai aflat multe si diverse lucruri, tu ce ai oferit in schimb ?!?? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Plaiul Hotilor/Steiasa - 19 iulie ............................................. pentru ca automobile :h5 Oameni buni, nu va mai lamentati. Puteti oricand sa va strangeti in gasca si sa organizati iesiri offroad. Nu doar cei "in varsta" pot face acest lucru. Acesta este cel mai mare forum de offroad din Romania iar multi dintre noi pompam informatii in el, tocmai pentru cei pe care nu-i putem lua in iesirile noastre. Postam descrieri, poze, filme, trackuri pe care oricine le poate utiliza mai departe ca sursa de informatii, inspiratie si experienta. :h5 Și nu de puține ori, pentru că SUV-uri :ha::ha::ha: Am ieșit și eu în grămezi din astea (ne)organizate și unii vroiau cu Tucson, SantaFe ... sau alte bazaconii :grin: Am ieșit și cu "experimentați" ... în turme mari de 15-20 de mașini și tot nașpa a fost. Când unul - doi sunt hăis și restu` cea, nu mai înțelege nimeni nimic din ieșirea respectivă. De-aia oamenii se orientează, se organizează în grupuri/găști mai mici sau mai mari, cu aproximativ aceleași puterințe:bx, dorințe etc și se simt bine împreună, deși discuții apar întotdeauna. E România și aici e normal să fie așa. A mea-i mai bună că o am mai mare, eu o am mai neagră, eu o am mai mică și mai jucăusă ... și așa mai departe. E bine însă să se scrie chiar și după ... să se povestească, să se pună filmulețe, poze, track-uri, să rămână pentru urmașii urmașilor ... în veacul vecilor:banana. Toate cele bune! :h5 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... In opinia mea , atitudinea colegilor experimentati este corecta . Incepatorii , luati de valul achizitiei unei masini pe fundul careia scrie 4x4 , au impresia ca sunt stapanii salbaticiilor , ai muntilor si mlastinilor . De multe ori , masinile lor nu corespund tehnic iar ei nici macar nu realizeaza acest lucru. Deasemenea , nu au pe masini accesoriile obligatorii ( gen anvelope dedicate sau trolii ) si ce este mai important , nu au un gram de experienta personala despre tehnici de pilotaj in conditii extreme. Toatea aceste lucruri se pot termina foarte prost pentru ei si cateodata si pentru ceilalti membri ai expeditiei. Cei care inca nu fac parte dintr-un grup , probabil au experienta neglijabila in teren . Este indicat sa incerce trasee usoare cu niste prieteni ( ar fi grozav ca iesirile sa se faca cu minim doua masini ) si eventual sa participe la intalniri mai putin specifice . Intalnirile la gratar si campat in poienite sunt o buna introdcere in "gasca " celor mari , dar nicidecum nu este indicat sa se riste pe trasee grele , unde si cei experimentati rup masinile cateodata . Pot invata multe din filmuletele postate de cei care au la activ multe expeditii off-road . Pot invata multe din pataniile acestora . Ii pot intreba in PM sau in posturile dedicate despre eventuale nelamuriri . Si treptat , se poate deschide o usa spre o liga superioara. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... Discutia asta e din ciclul : "Toate-s vechi si noua toate"..... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?45302-ce-facem-noi-incepatorii-in-off-road-sau-novici-pe-forum REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... uite de aceea ies eu singur...sau cu maxim 4 masini.....e mult mai ok Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 (editat) Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... pentru ca unii nu au inca experienta iar eu va trebui sa le apar fundul ca sa nu-i am pe constiinta Evident. Filmuletele si fotografiile care apar ulterior nu ar putea niciodata sa redea realitatea din teren. Oricine ar filma/fotografia. Si senzitia pe care ti-o da o inclinare laterala de cateva grade e greu de descris in cuvinte....mai ales si cand namol si pentru ca stramt.... pentru ca starea tehnica a masinilor unora nu le permite nici parcurgerea asfaltului dinainte de offroad Observatie corecta. Stiu cazuri cand adevarata provocare a fost sa ajungem la munte...pentru ca "masina e *************** si nu se strica". Din ciclul asta, prefer sa stau pe sub ea in fata blocului / service si in ea pe munte... pentru ca dotarile unora nu corespund traseelor vizate de mine Observatie corecta. Nu toata lumea are aceleasi gusturi in materie de traseu. pentru ca unii cred ca MT-urile sunt cauciucuri bune de offroad iar troliul este optional Foarte discutabil in privinta cu MT-ul. Dar nu intram in polemici. Prezenta troliului este strict legata de observatia de mai sus. pentru ca unii intarzie la intalnire si trebuie sa-i astept Grupurile mari in general, precum si cele in care apare cate un nou-venit de regula se confrunta cu problema asta. Nu-i gaura in cer insa. pentru ca poate eu intarzii la intalnire si mi-e jena de cei necunoscuti ca ma asteapta Are legatura cu ideea de mai sus prin prisma faptului ca o intarziere poate avea un motiv f. bine intemeiat. pentru ca unii se asteapta sa faca si ceva gratar pe traseu Irelevant. Asta se stabileste apriori, de comun acord. pentru ca unora nu le place sa-si zgarie masina in lastaris, altora nu le plac stancile iar altii vor doar noroaie Are legatura cu ce s-a scris mai sus, si este partial corecta observatia. O iesire in offroad, in acceptiunea mea, nu inseamna ca trebuie sa ma intorc cu cutia de viteze in brate acasa, sau cu o punte pe spinare ... sau cu portiera Lambo-Style. Ca se mai zgarie...pot intelege... pentru ca timpul unei zile e prea scurt chiar si vara pentru a-l pierde dirijand o cireada de 20 de masini Corect fara alte comentarii. pentru ca unii se uita stramb la mine ca beau bere in offroad Alegerea iti apartine, dar daca facem referire la ideea de mai sus (eliminam cireada si punem 2-3 masini)...cum ramane cu dirijarea ? pentru ca-mi place sa ies cu prietenii Corect fara alte comentarii. pentru ca oricum ies cam rar, si atunci nu vreau sa-mi stric iesirea Corect, cu amenda de rigoare...exprimarea imi apartine :)) In ultima vreme constat ca iesirile sunt de regula mai blande, fara damage-uri prea mari - sau cel putin nu sunt anuntate in gura mare, ceea ce e alta discutie. In general, un grup deja constituit, are niste reguli ale sale, pe care toti membrii sai se angajeaza sa le respecte. Adesea grupurile s-au format in urma unei socializari aici (sau in alte parti), iesirile au fost la inceput mai timide, cu tatonari...Pe de alta parte, am experienta unor iesiri si in grupuri mari, unde totul capata alte dimensiuni. Prefer grupuri mici, unde oamenii ma cunosc si ii cunosc, avem lucruri in comun si mai mult decat atat: in teren respecta legea "NU RAMANE NIMENI IN URMA ! PLECAM TOTI, NE INTOARCEM TOTI !" Si cum a precizat colegul mai sus, ies atat de rar incat nu-mi permit sa-mi fxxxt o iesire din cauza unui/unor nou venit/i carora nu stiu ce nu le place/convine. In fine..nu sunt eu prea coerent (oboseala bat-o vina), dar cred ca totusi s-a inteles ce am avut de spus. Editat Iulie 31, 2014 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... Daca sunt doar iesiri intre cunoscuti nu le mai postati aici. Eu sunt unul dintre cei care nu anunta iesirile ...iesim de 7 ori pe an, odata public (anuntam cu 2 luni inainte) in rest DOAR cu prietenii. De ce asa: -din cauza a tot ce s-a scris pana acum + -ptr ca nu imi place sa ies cu oameni care consuma alcool in teren -ptr ca nu vreau sa-mi expun familia (in special copilul) in fata unor oameni care vorbesc urat si injura -ptr ca sunt satul de atotstiutori in teren (incepatori in realitate) care nu asculta "navigatorul" si dau in masina pana o rup. -ptr ca nu vreau sa ascult "muzica la moda" (manele) -ptr ca ma feresc de oameni lipsiti de bun simt (a se citi haplea, tarani) -ptr ca ptr mine e mai important e scopul decat calea ...si nu in ultimul rand ptr ca ma simt foarte bine cu oamenii cu care ies. Fac precizarea ca acei oameni cu care ies sunt fie incepatori sau avansati si masinile lor sunt fie nepregatite, fie extrem de pregatite. De asemenea suntem din aproximativ 10 orase diferite. Si in general iesirile noastre sunt de minim 3-4 zile. De ce punem pozele aici si facem topicurile post iesire: -aici ne-am cunoscut toti si chiar daca nu sunt "ruda de sange" cu toti imi place sa cred ca aceasta comunitate arata ca o mare familie. -in drumurile noastre am gasit niste locuri de o frumusete iesita de comun si prin priceperea sau nepriceperea noastra incercam sa impartim cu voi aceste trairi. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 (editat) Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... In opinia mea , atitudinea colegilor experimentati este corecta . Incepatorii , luati de valul achizitiei unei masini pe fundul careia scrie 4x4 , au impresia ca sunt stapanii salbaticiilor , ai muntilor si mlastinilor . De multe ori , masinile lor nu corespund tehnic iar ei nici macar nu realizeaza acest lucru. Deasemenea , nu au pe masini accesoriile obligatorii ( gen anvelope dedicate sau trolii ) si ce este mai important , nu au un gram de experienta personala despre tehnici de pilotaj in conditii extreme. Toatea aceste lucruri se pot termina foarte prost pentru ei si cateodata si pentru ceilalti membri ai expeditiei. Cei care inca nu fac parte dintr-un grup , probabil au experienta neglijabila in teren . Este indicat sa incerce trasee usoare cu niste prieteni ( ar fi grozav ca iesirile sa se faca cu minim doua masini ) si eventual sa participe la intalniri mai putin specifice . Intalnirile la gratar si campat in poienite sunt o buna introdcere in "gasca " celor mari , dar nicidecum nu este indicat sa se riste pe trasee grele , unde si cei experimentati rup masinile cateodata . Pot invata multe din filmuletele postate de cei care au la activ multe expeditii off-road . Pot invata multe din pataniile acestora . Ii pot intreba in PM sau in posturile dedicate despre eventuale nelamuriri . Si treptat , se poate deschide o usa spre o liga superioara. WRONG!!!! incepatorii trebuie sa se dea alaturi de cei cu mai multa experienta, asta ca sa invete ceva si sa nu sfirseasca in vreo ripa. offroad-ul nu se face la calculator si nici nu se invata din filme! ori il inveti pe pielea ta, ori mergi cu cineva experimentat, care iti poate arata si explica anumite abordari. da, ce este diferit fata de trecut: se facea offroad cu masina de zi de zi si nu-ti permiteai s-o faci muci prin padure, asa ca aveai alta abordare. si nu aveai trolii sau blocanti, multi aveau AT-uri si au facut trasee pe care azi, fara troliu si MT, nu te ia nici dracu. si nu exista o "liga superioara", erau doar oameni care impartaseau aceeasi pasiune, cu masini mai mult sau mai putin pregatite... LE: erau unii care fxxxteau 20-30l/ora ca sa ii invete pe altii. si cind doreau sa se dea grav, se dadeau, cu inca 2-3. + pentru Yonutz, care are dreptate cu alcool, manele & shit. acum oricine isi permite o masina de teren, ca e la moda... Editat Iulie 31, 2014 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... la un moment dat uităm că toți am început cu o tricicletă, fără MT-uri, fără troliu, fără... :wink: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 (editat) Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... Air_wolf , nu tin sa am ultimul cuvant ( desi imi place :grin: ) dar am o parere diferita in aceasta problema. Am sa incerc sa explic de ce : - posesorii de 4x4 nu sunt toti la fel. Masinile sunt scumpe , pregatirea lor necesita costuri pe care posesorul de turism normal nu le cunoaste. Incepatorul in 4x4 crede ca emblema aia de pe spate ( 4x4 ) este un talisman fermecat. Trebuie ceva timp si experienta personala minima casa realizeze ca nu este asa . - incepatorii in off-road sunt de cele mai multe ori pasionati temporari . Ei au masina si de buna si de rea. Nu isi permit un turism pentru fiecare zi si un 4x4 pentru distractie pe coclauri . Daca ii cooptezi la o iesire de "veterani " pentru care ruptul masinii , reparatul , rasturnatul , zgariatul , ruptul praguriilor si spartul parbrizelor , etc , reprezinta niste distractii , incepatorul nostru nu va face fata . Nici psihic , nici mecanic si nici financiar. - iesitul in vederea realizarii de experienta se face pe terenuri usoare , si se creste progresiv dificultatea. Cum " veteranii " nu mai simt satisfactie pentru simplul turism auto montan , ei nu doresc abordarea acestui tip de trasee , pe care incepatorul le-ar putea parcurge cu agregatul din dotare. - "alta liga " chiar exista. Multi incepatori nu stiu ce fac " veteranii " pe la iesitile lor. Cum isi ating ei dragastos masinile una de cealalta , cum se catara unii peste anvelopele altora pentru un "selfie " reusit , cum incearca sa treaca gropane de un metru pe un metru ( adica latime / adancime ) doar pentru a vedea daca se poate . Daca pui unui incepator filmele de gen de pe youtube cu "tractozaurul " sau alti monstri sacri , o sa fuga ala cat o sa vada cu ochii . Deci , in opinia mea , "alta liga " chiar exista. - incepatorul nu stie ca sunt sanse mari sa se intoarca cu masina sifonata dupa o iesire de acest gen. Luat de valul adrenalinei , se va tine vitejeste dupa batrani ( sau va incerca ) dar acasa o sa planga mult si concediul cu familia va fi taiat dupa lista pe urmatorii doi ani . Raman la parerea mea . Intai putina experienta personala sa vada cum poate gestiona niste tipuri de teren , dupa aia multa munca la masina sa o aduca intr-o stare in care sa faca fata unor provocari mai serioase , dupa aceea o iesire pe langa tabara batranilor , cu titlul de spectator si invatacel , dupa aceea sa se califice la prajitul micilor si al pastravului pe gratar , abia dupa aceea sa fie uns " membru cu functie de matelot clasa I , aspirant " . si dupa aceea sa i se dea volanul. propriei masini pe mana . :old Editat Iulie 31, 2014 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... la un moment dat uităm că toți am început cu o tricicletă, fără MT-uri, fără troliu, fără... :wink: Dacule nu e asa ... eu am spuso de mai multe ori si nu mi-e rusine sa o spun inca odata: Nu mi-e rusine de unde am plecat si nici unde am ajuns (nu prea departe). Chiar daca poate pe o "scala de valori" a unora sunt foarte aproape de partea de jos. Anii care au trecut peste mine m-au invatat multe, fie ca am invatat din prostia sau greselille mele sau am invatat din greselile sau prostiile altora. Nu e mai putin adevarat ca nimeni nu poate spune ca e atotstiutor, nici macar eu (sic Horace ... :ha:) si intotdeauna avem cate ceva de invatat fie de la cei vechi experiementati fie de la cei ...noi (da, ati auzit bine). Fiecare are perceptia lui privind acest hobby, bugetul lui (ca este un hobby scump pana la urma nu badminton in parc) si viziunile sale ... Atata timp cat toate aceste elemente cad pe un numitor comun cu alti simpatizanti ai acestui hobby este foarte normala aceasta hai sa-i spunem selectie si instinct de a conserva. Sa spui ca mergi la offroad si nu iti frica niciodata ...e o mare prostie de fapt inconstienta curata...Trebuie sa stii sa-ti fie frica ...sa ai temeri ...sa ai indoieli ...sa calculezi indeajuns fiecare decizie ...samd Incercati urmatorul cliseu: sa ai atentie distributiva, sa urmaresti atat ceea ce faci tu cat si ceea ce face cel din fata/spatele tau, sa accepti corectie de trasa (abordare) si sa oferi asistenta in acelasi timp ... Dupa consumarea iesirii o sa vedeti diferenta ...fata de o abordare individuala, egoista, narcisista ...cum stau lucrurile. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... ca sa pui masinile roata peste roata nu trebuie sa fi ...din alta liga....:grin: in padure inevitabil masina se zgarie....polish de padure cum spun unii...:grin: decat sa pleci in padure cu cineva pe care nu te poti baza...mai bine pleci singur mai apare si nepotrivirea de caracter....ca de nu toti suntem la fel :grin: ne place sau nu....in offroad au inceput sa apare personaje cu care nu prea vrei sa mai iesi si a doua oara....si atunci te rezumi la iesiri facute pe tel....cu oameni cunoscuti pe care ai stii si de buni si de rai exemple de acest gen pot da o sumedenie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... aveți dreptate... unii s-au născut cu permis de oof-road, alții fac școala de conducători auto :grin: sau, formulat altfel, bibanul nu devine elefant decât atunci când dispare elefantul precedent http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 (editat) Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... - posesorii de 4x4 nu sunt toti la fel. Masinile sunt scumpe , pregatirea lor necesita costuri pe care posesorul de turism normal nu le cunoaste. Incepatorul in 4x4 crede ca emblema aia de pe spate ( 4x4 ) este un talisman fermecat. Trebuie ceva timp si experienta personala minima casa realizeze ca nu este asa . da, la prima iesire, cind se rupe ceea ce trebuie sa se rupa... Daca ii cooptezi la o iesire de "veterani " pentru care ruptul masinii , reparatul , rasturnatul , zgariatul , ruptul praguriilor si spartul parbrizelor , etc , reprezinta niste distractii , incepatorul nostru nu va face fata . Nici psihic , nici mecanic si nici financiar. veteran nu cred ca e sinonim cu idiot. mai mari sanse ai sa rupi ceva cu un neexperimentat de genul "da-i ca tre... nu asa baaaa... nimic nu stii" decit cu unul care iti spune "mergi pe dreapta si cind simti ca descarrca o iei usor spre stinga si ii dai gaz" - iesitul in vederea realizarii de experienta se face pe terenuri usoare , si se creste progresiv dificultatea. Cum " veteranii " nu mai simt satisfactie pentru simplul turism auto montan , ei nu doresc abordarea acestui tip de trasee , pe care incepatorul le-ar putea parcurge cu agregatul din dotare. citeodata mai fac si veteranii chestii din astea. - "alta liga " chiar exista. Multi incepatori nu stiu ce fac " veteranii " pe la iesitile lor. Cum isi ating ei dragastos masinile una de cealalta , cum se catara unii peste anvelopele altora pentru un "selfie " reusit , cum incearca sa treaca gropane de un metru pe un metru ( adica latime / adancime ) doar pentru a vedea daca se poate . Daca pui unui incepator filmele de gen de pe youtube cu "tractozaurul " sau alti monstri sacri , o sa fuga ala cat o sa vada cu ochii . Deci , in opinia mea , "alta liga " chiar exista. sa urci roata/roata e dovada de 2 lucruri: incredere si experienta. sa incerci pe drept sa treci prin mlastina... hmmmm... tot dovada e si asta :ha: da, discutam de persoane diferite. - incepatorul nu stie ca sunt sanse mari sa se intoarca cu masina sifonata dupa o iesire de acest gen. Luat de valul adrenalinei , se va tine vitejeste dupa batrani ( sau va incerca ) dar acasa o sa planga mult si concediul cu familia va fi taiat dupa lista pe urmatorii doi ani . aste e gargara :x evident ca stie ca in padure masina se zgirie si se poate rearanja forma la tabla. Raman la parerea mea . Intai putina experienta personala sa vada cum poate gestiona niste tipuri de teren , dupa aia multa munca la masina sa o aduca intr-o stare in care sa faca fata unor provocari mai serioase , dupa aceea o iesire pe langa tabara batranilor , cu titlul de spectator si invatacel , dupa aceea sa se califice la prajitul micilor si al pastravului pe gratar , abia dupa aceea sa fie uns " membru cu functie de matelot clasa I , aspirant " . si dupa aceea sa i se dea volanul. propriei masini pe mana . :old intii sa invete ce poate masina stock si dupa ai asa se apuce de modificari. altfel, la prima laterala mai serioasa, o pune cu burta in sus, ca nu stie cit duce masina aia inaltata vezi tu, asta e o chestie care mie imi place pe aici si la unii dintre oamenii de aici: nu trebuie nimeni s-o suga altuia. ce zici tu acolo suna a limbi si supt, chestie care pe mine ma face sa vars. :rsp Editat Iulie 31, 2014 de air_wolf 1 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 (editat) Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... O mica povestioara.....din seara asta. Pe la ora 21.00 ...tzar telefonul...un amic de-al meu... "Cata bausi ? " - Frate...fac felatie la a 3-a blonda...zic...patisi ceva ? "Ba ramasaram cu masinile"....-Ce masini ma ? Unde ramasarati ? "Ale noastre, sunt eu cu nasu si inca un prieten cu o tipa"....(2 berline n.r). Suntem pe langa liziera " ...adica aici Au urcat la un gratar la padure...vremea dadea sa se schimbe de la ora 18.00!!! Ei abia la 21.00 se gandira sa plece....ploua torential de o ora. Am dat un tzar lui @cristi69 si am plecat dupa ei. Numai ca nu am putut urca pana la ei, nici in picioare nu se poate sta. Am ramas si noi dealtfel, vreme de o ora si jumate am tras si am impins de masina prin ploaie de numa....intr-un final l-am scos pe Cristi de acolo, o iesire extrem de inspirata dublata de experienta din spatele volanului. Pana aici...gargara...partea faina...(@Cristi69 astept berea frate !!!) 1. Daca stii ca nu te tine, de ce bagi ? (Ambitiile mai sus mentionate) 2. In afara de cel care m-a sunat si care a impins cot la cot cu mine si am bantuit prin niste ierburi mai mari ca noi in cautarea unui drum de iesire, nimeni nu a pus mana. Un deget macar (Ideea s-a discutat mai sus) 3. In fond, nici eu si nici @Cristi69 nu aveam vreun fel de obligatie fata de amicul meu si vrand sa facem un bine, era sa ramanem noi insine de izbeliste...(facerea de bine....f....tere de muica ???) Cand flacaule ma/ne va chema la un gratar, ne vom asigura ca respectivii nu sunt prin preajma. Nu am dori sa-i mai revedem. Masinile lor au ramas in continuare impotmolite si cine stie cum si le vor scoate de acolo - stiu ca nu ma voi duce pentru simplul motiv ca in seara asta am venit dupa curul lor si se uitau cum ne fatzaim prin ploaie si omoram biata masina incercand sa iesim de acolo. DIXIT ! Editat Iulie 31, 2014 de Big.Ursu 1 NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... Mai zic si eu ceva de acum vreo 3 ani cand eu incepator cu scoala de tractorist, cu cea mai slab echipata masina am reusit sa termin excursia cu inca 2 masini pentru ca celelalte 5 conduse de veterani au ramas sau s-au intors din drum. Pacat de noi ca nu stim cum sa dam mai departe microbul asta, ne miram cum de atatia incepatori visatori care renunta rapid dar cati dintre veterani stau sa explice unui incepator ce si cum! Observ ca din pacate ca si postatul filmuletelor din etapele de campionat a devenit raritate cand pe afara in doua zile ai filmulete cate vrei..pai daca intre noi facem deastea cum vrem sa se faca publiciate evenimentelor, sa vina lumea spectatoare sa ne dezvoltam!! Tot romani suntem si la astea..5 secunde a durat la stiri o singura data,anuntarea Red bull Romaniacs cand afara bubuiau spoturile! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... Din ce citesc eu aici ... incepatorul e ala sarac care nu-si permite un "polis" in padure (si-si compromite concediul pe urmatorii doi ani) si s-ar putea sa moara incepator, iar "veteranul" e ala plin de bani, bani care te trec direct in liga superioara ... Ciudat este ca o masina de care sa-ti bati joc in padure costa mai putin decat "polisul" la una de gen Q, X, Tuareg etc. si atunci care e incepatorul sarac? As zice ca unii se nasc incepatori, iar altii direct veterani experimentati, dar nu stiu cum dracu, practica contrazice si asta ... Ce-mi place la unii cum dau sfaturi incepatorilor sa nu se amestece cu veteranii, sa invete unii de la altii (ce? ca doar sunt incepatori ... cine sa-i invete!) ... Si cum au uitat ca acum cativa ani ei insusi erau incepatori, dar au avut norocul cu unii veterani binevoitori si dispusi sa-i invete ... au uitat de unde au plecat ... si asta imi aduce aminte ca am fost oprit de cineva care isi luase o masina 4x4 si ma ruga sa-l iau cu mine cand mai ies ... intr-un timp foarte scurt si-a "tras" o megamasina si acum se da la extrem ... cand m-am intalnit cu el, abia m-a bagat in seama ... cum dracu a devenit asa de experimentat fara sa participe la iesirile din poienita si la prajit de mici? 2 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Re: Despre iesirile anuntate sau mai putin anuntate.... ... intr-un timp foarte scurt si-a "tras" o megamasina si acum se da la extrem ... cand m-am intalnit cu el, abia m-a bagat in seama ... cum dracu a devenit asa de experimentat fara sa participe la iesirile din poienita si la prajit de mici? Deci , eu cand va spun ca trebuie urmate niste etape , nu spun degeaba. Somnul natiunii ( sau era al ratiunii , nu mai retin ) , naste monstri . Dar voi , din rautate si invidie : " Batman , Batman " . Daca participa la mici si pastrav , invata ce este aia rabdare , ce e ala respect . Este o gluma . Tratati-o ca atare !:ha: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate