Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Din Scarisoara se poate trece in Padis ?

albinaru

Postări Recomandate

Salutare!

Doresc sa fac un traseu prin Padis in vara aceasta, cu familia. Am citit topical dar tot nu m-am lamurit!

Se poate trece de la Scarisoara in Padis prin Casa de piatra cu masina din semnatura sau numai cu o veverita?

Am mai facut traseul cu picioru acum 20 de ani dar nu pot sa mai apreciez, mai ales ca atunci nu aveam 4x4.

Va rog , cine cunoaste sa ma lamureasca cum este situatia in present.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Din Scarisoara se poate trece in Padis ?

Salut,

Se poate , eu am fost si prin Casa de piatra si prin Poiana Calineasa. De la Scarisoara mai aproape, e prin Calineasa si mergi mai mult off road, daca vrei prin Casa de piatra trebuie sa te intorci pe sosea pana acolo, in schimb poti vizita si Pestera Ghetarul Vartop, din Casa de piatra, foarte frumoasa.

Link spre comentariu

Merci mult de sfat.Vreau sa vad ghetarul apoi sa urc prin Casa de piatra.

Acum 20 de ani am vazut ghetarul, pestera Coiba mare si cea mica si am urcat apoi spre Padis pe un drum de car, apoi pe poteca .

Crezi ca am nevoie de troliu? Am BFG KM2 nou-noute.

Cam cat ai aprecia ca ar putea dura trecerea ?

Link spre comentariu

Sau poti sa faci altfel :). Sa mergi din Scarisoara pana in Arieseni si de acolo fain frumos pe vale Coblesului in sus pana la Cantonul Luncsoara poi pe Cheile Galbenei ( locuri absolut superbe) si apoi in Padis . Nu ai nevoie de pneuri de offroad din motiv de f multa piatra. Placerea drumului garantata. Aprox 100 km in care e posibil sa nu te intalnesti cu nici un om si sa nu vezi nici un alt autoturism.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Salut

se poate trece dar :

-accesul auto mai departe de casa de piatra este permis doar riveranilor -risti amenda de la rangeri (eu am riscat deoarece m-am ratacit pe acolo sapt trecuta si eram in criza de timp)

-drumul devine greu/foarte greu (depinde si de vreme) dupa approx 5 km de la casa de piatra.

o tii tot inainte (nu intri pe nici un drum forestier marcat cu sageti) , urmaresti marcajul tiunghi albastru. Drumul devine stancos si inclinat la putin timp dupa pestera "gura apei", dupa bucata stancoasa iesi la baza golului alpin, o sa ocolesti un brad singuratic pe partea stanga si dupa 200m , mai sus, sunt niste case (4 parca), treci printre ele si urmeaza o panta cu bolovani mari si destul de grea pe partea dreapta, de acolo urci drept spre varful ce il vezi spre nord (atentie la inclinari, trebuie sa urci drept spre varf), din varf o iei spre est cam 200m pana in sa (poti intreba ciobanii din zona pe unde se coboara mai usor) , din sa faci stanga si cobori abrupt in directia stanei ce se vede in vale, odata ajuns la stana ai scapat, mai sunt cateva zeci de metri si iesi in drumul pietruit rachitele-padis la 100m ianinte de inceperea asfaltului.

inca odata: mare atentie la inclinari mai ales pe drumul stancos si mai ales daca acesta e ud + la panta cu bolovani de care spuneam mai sus foloseste blocantii daca ai. pentru un JK rubicon pe timp favorabil as caracteriza acest drum la categoria "dificultate medie".

bafta.

still not black enough
Link spre comentariu

Intradevar asa cum zice colegul pe vale de la Casa de piatra accesul este doar pt riverani si drumul are o inclinatie laterala la un moment dar, nimic de speriat zic eu, unul care face offraod de 1 an cu un discovery 2 nu foarte dotat. Am ales alt traseu fata de ce zice colegul, dupa ce am iesit de pe valea de la Casa de piatra, in prima poiana, am facut dreapta pe o panta mai abrupta, dar fara probleme, de unde am mers pe culme si am coborat la stane si apoi pe drumul de la Rachitele.

Pe varianta Calineasa, mergi mai mult prin poieni si gol alpin, si nu ai inerdictie de acces interzis.

Ambele variante nu ridica probleme deosebite, daca vremea este buna. Daca reusesc o sa pun si un track, da nu prea ma pricep.

Link spre comentariu

salve

din Casa de Piatra pana la Padis pe varianta asta nu cred ca faci mai mult de 1h...( daca nu ma insala memoria )

drumul se poate face cu un Terrano stock si numai cu 4x2 indiferent de conditiile meteo , dar cu putin tupeu , in 4x4 nu te doare capul

asta e parerea mea

vezi si http://forum.club4x4.ro/showthread.php?84797-Apuseni-4x4-2-5-iulie-2014/page2 , si Crisguide te poate lamurii mai bine...

am incercat sa pictez pe harta cat m-am priceput...

cu rosu pe unde am fost eu si probabil se intra in rezervatia aia , iar cu galben banuiesc ca e traseul propus de Crisguide , care evita rezervatia , iar in dreapta ai linia galbena pe care poti sustine ca vii din Calineasa

repet sunt parerile mele , poate-ti raspund cei mai avizati ca mine

P.S. pe google maps o sa recunosti zona , e vorba de sesul Garzii.in afara de poienita aia , nu cred ca drumul pune probleme , evident nu stiu ce ravene , inundatii s-or fii facut anul asta

261107868_sesulGarzii.png.2046900ec565a77f993cd8c0f3d21dc1.png

Editat de patriciu
Link spre comentariu

Poiana Calineasa mi se pare mult spre est si nu vad clar un acces spre ea. Prin cheile Garzisoarei mi se pare cel mai scurt, probabil si abrupt.

Cat de grava este intalnirea cu rangerii? O sa-mi confiste ventilele?

Glumeam. Va multumesc mult pentru informatii.

Link spre comentariu

Eu merg frecvent in zona si nu am vazut rangeri nici o data. Fac in aceasta zona/parte de munte de la speo la tracking de mai bine de 15 ani. Crede-ma, nu m-am intalnit nici o data cu rangeri in teren. Ci doar in localitati. Ei actioneaza mai mult la pont si pe chestii mai statice. Gen au auzit de campare in zone interzise sau faze de genu. Nu te stresa . Trebuie sa ai doar un comportament corect fata de natura si poti sta cu inima impacata ca nu faci nimic rau.

Editat de Irod

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Nu iau Stihlul cu mine si pentru plasticaraie am rezervata bena.Oricum sunt ecofriend.Toate cele bune!

Link spre comentariu

Salut,

Si eu am facut traseul Garda - Casa de piatra - Padis, anul asta de Paste. Drumul e ok (dif. medie cum spunea si colegul de mai sus). Sunt ceva inclinari laterale pe lespezi de piatra dar nu f. grele. si ceva zone cu pietris. Atentie (doar) daca e ud!

In rest, drumul e superb!

Calatorie placuta,

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am comis-o in sfarsit! Prin Poiana Calineasa.

Am iesit din pestera pe la 18:30 si localnicii mi-au zis ca drumul este inchis cu bariera la ambele capete.M-au indrumat spre Poiana Calineasa si nu am regretat. Peisaje superbe...de neuitat.

Multumesc foarte mult de sfaturi!

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare