tonytherunner Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 Ma intereseaza avantajele si dezavantajele unei astfel de operatiuni ,infasurarea galerieii cu banda izolatoare termica ... If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... in afară de un ipotetic aspect estetic - care oricum nu durează mult timp - restul e pierdere de timp... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Ma intereseaza avantajele si dezavantajele unei astfel de operatiuni ,infasurarea galerieii cu banda izolatoare termica ... Se foloseste predominant la evacuarile de motociclete, mai ascunde rugina, nu mai emana chiar atat de multa caldura, pastreaza o anumita temperatura gazelor de evacuare. La motorizarea de pe masina ta nu este prea indicata, 1.8 este un motor cam deficitar pe racire, de ce l-ai incinge suplimentar pe partea de evacuare? Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... nu stiu cum e la motorul tau dar eu am practicat aceasta infasurare si pot sa spun ca in primul rand iti scade temperatura in compartimentul motor,prin faptul ca tevile in loc sa radieze caldura in imprejurimi o tin sub acea infasurare si o dirijeaza spre catalizator care in esenta ajuta la o curgere gazodinamica mai buna si la asa numita hp scavaging sau cum se scrie in engleza metoda folosita de multi de peste ocean. personal o folosesc cu succes iar daca folosesti niste produse de calitate superioara unii spun ca poti ajunge pana la a tine mana pe evacuare ...eu nu am incercat dar am avut niste fibra de genul celor folosite la scuturile termice la navete in teste si pot sa spun ca tinute unele in mana si inzalzite cu acetilena la celalalt capat nu era nici o problema eu personal repet iti recomand sa o folosesti ca te va ajuta -va scadea temperatura in compartimentul motor -va crea o curgere mult mai buna a gazelor de evacuare -va ajuta catalizatorul (la benzina cel putin) sa functioneze mai cald si deci in randament mai bun -datorita curgeri gazelor mai buna vei avea o senzatie ca motorul trage mai bine astea au fost la mine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat August 10, 2014 Autor Partajează Postat August 10, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Se foloseste predominant la evacuarile de motociclete, mai ascunde rugina, nu mai emana chiar atat de multa caldura, pastreaza o anumita temperatura gazelor de evacuare. La motorizarea de pe masina ta nu este prea indicata, 1.8 este un motor cam deficitar pe racire, de ce l-ai incinge suplimentar pe partea de evacuare? Nu te contrazic,problema supraincalzirii este arhicunoscuta dar izoland astfel evacuarea incinsa nu ar mai genera caldura direct in blocul motor si mai e ceva ,daca te uiti un pic la furtunul radiatorului (cel lung si gros ) o sa vezi ca tranverseaza aproape pe deasupra evacuarii. nu stiu cum e la motorul tau dar eu am practicat aceasta infasurare si pot sa spun ca in primul rand iti scade temperatura in compartimentul motor,prin faptul ca tevile in loc sa radieze caldura in imprejurimi o tin sub acea infasurare si o dirijeaza spre catalizator care in esenta ajuta la o curgere gazodinamica mai buna si la asa numita hp scavaging sau cum se scrie in engleza metoda folosita de multi de peste ocean. personal o folosesc cu succes iar daca folosesti niste produse de calitate superioara unii spun ca poti ajunge pana la a tine mana pe evacuare ...eu nu am incercat dar am avut niste fibra de genul celor folosite la scuturile termice la navete in teste si pot sa spun ca tinute unele in mana si inzalzite cu acetilena la celalalt capat nu era nici o problema eu personal repet iti recomand sa o folosesti ca te va ajuta -va scadea temperatura in compartimentul motor -va crea o curgere mult mai buna a gazelor de evacuare -va ajuta catalizatorul (la benzina cel putin) sa functioneze mai cald si deci in randament mai bun -datorita curgeri gazelor mai buna vei avea o senzatie ca motorul trage mai bine astea au fost la mine @KAROLOKW :g.....este exact ce vroiam sa aud:grin:.... If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... nu stiu cum e la motorul tau dar eu am practicat aceasta infasurare si pot sa spun ca in primul rand iti scade temperatura in compartimentul motor,prin faptul ca tevile in loc sa radieze caldura in imprejurimi o tin sub acea infasurare si o dirijeaza spre catalizator care in esenta ajuta la o curgere gazodinamica mai buna si la asa numita hp scavaging sau cum se scrie in engleza metoda folosita de multi de peste ocean. personal o folosesc cu succes iar daca folosesti niste produse de calitate superioara unii spun ca poti ajunge pana la a tine mana pe evacuare ...eu nu am incercat dar am avut niste fibra de genul celor folosite la scuturile termice la navete in teste si pot sa spun ca tinute unele in mana si inzalzite cu acetilena la celalalt capat nu era nici o problema eu personal repet iti recomand sa o folosesti ca te va ajuta -va scadea temperatura in compartimentul motor -va crea o curgere mult mai buna a gazelor de evacuare -va ajuta catalizatorul (la benzina cel putin) sa functioneze mai cald si deci in randament mai bun -datorita curgeri gazelor mai buna vei avea o senzatie ca motorul trage mai bine astea au fost la mine Sustin cele de mai sus. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... în teorie sună bine sfaturile... dar la un motor diesel robust, care funcționează la turații reduse, nu e decât bricolaj decorativ în plus de asta, problemele vor apărea odată cu iarna... sigur, nimeni nu-i profet și fiecare face cum vrea cu mașina lui :wink: eu aș verifica izolația capotei, și poate aș izola cel mult circuitele de aer condiționat cu banda aia http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Dacule, are 1.8, benzinar. Motorul ala este cunoscut ca fiind deficitar la sistemul de racire. Banda aia va rezolva problema caldurii emise de galeria de evacuare, atat. Motorul este subdimensionat pe partea de racire, acelasei bloc motor a fost folosit de Ford pe motoare incepand de la 1100 cc fara nici un upgrade la circuitul de racire. Daca avea un KV6 era alta poveste. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Ma intereseaza avantajele si dezavantajele unei astfel de operatiuni ,infasurarea galerieii cu banda izolatoare termica ... :off Ma intereseaza de unde se poate procura "bandajul" respectiv. De vre-o luna tot caut, pt. ca vreau si eu sa-mi bandajez esapamentul (komplet). ON TOPIC: Avantajul major e ca nu ti se mai încalzeste caroseria, resp. compartimentul motor si/sau alte piese din apropierea esapamentului. Cine se da cu masini fara mocheta înauntru, stie ce înseamna sa te coci în masina. Dezavantajul e ca ai de lucru cu bandajatul si dai bani pe "bandaj". Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Ma intereseaza de unde se poate procura "bandajul" respectiv. De vre-o luna tot caut, pt. ca vreau si eu sa-mi bandajez esapamentul (komplet). De aici https://www.louis.de/en/artikel/heat-wrap-tape_-10-metres/10027087. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... De aici https://www.louis.de/en/artikel/heat-wrap-tape_-10-metres/10027087. :tk Alte sugestii...?; ...un producator sau eventual denumirea materialului...? ...nu de alta dar îmi trebuie destul de mult material. :oc Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 (editat) Re: Izolare termica galerie evacuare... Exhaust (Header) Wrap. http://www.designengineering.com/category/catalog/dei-cycle/motorcycle-exhaust-pipe-wrap-kits/exhaust-wrap-black Editat August 10, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Mai luati si de la romani... http://www.racingnick.ro/protectii-termice Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 (editat) Re: Izolare termica galerie evacuare... D'asta de la Racing Nick am pus eu acu' fro ' 3-4 ani pe teava de la turbo pana la racordul flexibil. Nicio problema de atunci si pana acum, arata la fel, este foarte rezistenta. Si daca nici masina mea n-a vazut talpi sau namoale pana la usi, n-a mai vazut niciuna:wink:. Dupa ce "scap" si de toba intermediara, restul de teava se va infasura cu banda. Singurul dezavantaj este pretul, destul de piperat pentru o banda, dar are si niste caracteristici care ar justifica banii. Capetele se fixeaza cu coliere metalice, sper ca nu trece cuiva prin cap sa incerce cu adezivi sau coliere din plastic. Editat August 10, 2014 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... D'asta de la Racing Nick am pus eu acu' fro ' 3-4 ani pe teava de la turbo pana la racordul flexibil. Nicio problema de atunci si pana acum, arata la fel, este foarte rezistenta. Si daca nici masina mea n-a vazut talpi sau namoale pana la usi, n-a mai vazut niciuna:wink:. Dupa ce "scap" si de toba intermediara, restul de teava se va infasura cu banda. Singurul dezavantaj este pretul, destul de piperat pentru o banda, dar are si niste caracteristici care ar justifica banii. Capetele se fixeaza cu coliere metalice, sper ca nu trece cuiva prin cap sa incerce cu adezivi sau coliere din plastic. stai linistit ca au fost unii care au pus sarma de cupru sa nu rugineasca:):):) ideea e ca in mai putin de o luna era si desprinsa si taiata:) eu pentru ca nu am avut colierele respective special destinate am folosit coliere de furtune de apa deala din inox si nici pana in ziua de azi adica de vreo 2 ani nu prezinta vreo problema atentie la infasurare ca ea se face petrecuta si producatorul recomanda cam jumate din latime sa fie petrecerea:) deci in final ai defapt doua straturi grosime de banda pe teava eu am folosit asta si urmeaza sa mai folosesc pe o masina daca nu o vand intre timp :) http://www.jegs.com/p/Thermo-Tec/Thermo-Tec-Exhaust-Insulating-Header-Wrap/744845/10002/-1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Mai luati si de la romani... http://www.racingnick.ro/protectii-termice Si de ce ar trebui sa platim dublu la noi si nu sa cumparam din UK? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Si de ce ar trebui sa platim dublu la noi si nu sa cumparam din UK? Because... Daca faci achizitia din UK pe firma, te costa tot atat ca aici, sau mai mult uneori. Conversii, comisioane de transfer, transport etc. Daca faci cumparaturile aici pe firma, deduci TVA (practic pretul de achizitie este cu 20% mai mic decat cel afisat cu TVA), in plus deduci si cheltuiala. Daca faci achizitia pe persoana fizica "care este":ha:, esti usor dezavantajat aici pentru ca obligat platesti TVA si nu-l deduci :grin:. Pana la urma trebuie sa iti faci calculele bine, cat economisesti atunci cand cumperi o chestie de 30 lire din UK versus 170 RON loco. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horace Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Nick Racing nu are acum....mai gasim in alta parte aici in Romania ??? Today. Tomorrow. Land Rover. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... http://www.wrt-parts.ro/produs.php?id=3072&t=/Piese-Auto/Sistem-de-evacuare/Alte-accesorii/Banda-termoizolata-50-mm-x-2-mm-x-15-m-BT001B/ In primavara am luat de la ei ,pina acum e ok. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat August 11, 2014 Autor Partajează Postat August 11, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Ca tot zicea un coleg mai devreme "problemele apar iarna "...se incalzeste mai greu motorul iarna cu banda asta??? If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Si de ce ar trebui sa platim dublu la noi si nu sa cumparam din UK? Lasand la o parte ca Nick nu are pe stoc: 308/70=4,4... Pound-ul era peste 5 lei zilele astea... Masurile ale sunt date in feet... 50 ft= 15,24 m...adica 15 m, adica este exact produsul lui Nick. Daca pui transportul s-ar putea sa platesti dublu in UK. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... nu are nici o treaba incalzirea motorului cu anotimpul,decat ca in loc sa se ajunga la 80 de grade in 5 minute sa spun vara ajunge la 80 de grade in 10 minute iarna,dar tot se incalzeste si faptul ca ai banda pe evacuare nu are treaba cu asta are cel mult cu ambientalul compartimentului motor. eu prefer sa aduc din stat piese ca imi convine mai mult e mai ieftin cu tot cu transportul aferent dar asta e alta treaba dau un exemplu, alternator in stat ma costat 86 de dolari,acelasi alternator aici ma costa 700 lei deci la cei 86 de dolari am adaugat 200 lei transportul si iaca ies tot mai ieftin :) dar fiecare face cum vrea prefer sa cumpar de la noi dar din pacate si astia de la noi tot de acolo le aduc:):):) asa ca unde e sfaraiala? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 (editat) Re: Izolare termica galerie evacuare... Ca tot zicea un coleg mai devreme "problemele apar iarna "...se incalzeste mai greu motorul iarna cu banda asta??? Dacu' vorbea de diesel. Motorul nu se incalzeste mai greu cu banda asta, dar spatiul din jurul lui da! Si cu cat e mai frig in jurul dieselului iarna, cu atat sansele sa descoperi branza-n motorina cresc! :ha: Dar asta-i alta discutie... :grin: Editat August 11, 2014 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
219CXR Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Eu am luat de aici anul trecut, pretul este si acum ca si atunci. Ca si calitate este ok dupa un an. http://www.daciashop.ro/esapamente/banda-izolatoare-thermotec 0724066100 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Re: Izolare termica galerie evacuare... Acu' referitor la subiect, mi-ar fi placut in vreo cateva ocazii sa am galeria izolata decat sa simt miros (si nu numai) de piele arsa cand trebuia musai sa bag mana prin jurul evacuarii incinse! O astfel de experienta nu se uita repede! :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate