Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Izolare termica galerie evacuare...

tonytherunner

Postări Recomandate

Re: Izolare termica galerie evacuare...

eu prefer sa aduc din stat piese ca imi convine mai mult e mai ieftin cu tot cu transportul aferent dar asta e alta treaba

dau un exemplu,

alternator in stat ma costat 86 de dolari,acelasi alternator aici ma costa 700 lei deci la cei 86 de dolari am adaugat 200 lei transportul si iaca ies tot mai ieftin :)

dar fiecare face cum vrea

prefer sa cumpar de la noi dar din pacate si astia de la noi tot de acolo le aduc:):):) asa ca unde e sfaraiala?

Treaba cu banda termica fiind lamurita, imi permit un drept la replica.

S-a mai discutat despre formarea pretului in Romania, ca peste tot de altfel.

La cei 86 Dolari + 200 ron transport, precizeaza si cursul de schimb valutar, comisionul de transfer bancar, taxe vamale.

De ce cumparati hartie igienica de aici?

Pe termen lung e mult mai ieftina dincolo.

Are cineva habar cat se cheltuie intr-o familie, pe an, pe hartie igienica? Si cam cat s-ar putea economisi, daca ati cumpara direct de afara?

Unde e sfaraiala sa umpli cosul la supermaket?

De ce platesti 1,5 EURO pe un litru de lapte, cand in Germania acelasi litru la acelasi supermarket costa 0,5 EURO?

DE CE? Asta este constienta buzunarului?

Dar cand vine vorba de cumparat un produs tehnic, vai domne' da' ce scump e....dincolo e mai ieftin...ce inteligent sunt ca pot sa aduc eu direct din state...

In scurt timp se strica, sau nu merge deloc de nou, alternatorul ala de ai economisit mata 50 RON la el. Nu-i asa ca te pisi pe el, si pe banii dati la State?

S-a mai discutat aspectul acesta, dar unii nu vor sa bage la cap deloc.

Uite un exemplu concret, clasic chiar: exista pe piata elevatoare pt. vehicule, nemtesti, de 3000 euro cu tot cu TVA bucata. Transport, montaj, documentatie etc. incluse in pret.

Un cunoscut de-al meu, nemultumit de pretul elevatoarelor germane autentice, a considerat ca este avantajos pentru el sa cumpere un elevator chinezesc, dar care este adus via Germania si comercializat, grosolan mascat, ca fiind NEMTESC, cu 1300 EURO inclusiv TVA.

L-a costat transportul de la Deva la Bucuresti vreo 700 Lei parca, cu TVA.

A mai platit montaj + ancore + ulei hidraulic (da, elevatorul respectiv se vinde fara agentul principal, dar fraierii nu stiu...) + documentatie ISCIR vreo 1500 Lei, cu TVA.

700+1500=2200 lei : 4.5 = aprox. 490 EURO, plus 1300 = aproape 1800 euro. Juma' :grin: de pret, nu-i asa?

Pana aici, foarte tare, nu? Precizez ca a insistat ENORM sa ii montam elevatorul imediat dupa sosire, CA ARE TREABA MULTA SI CHIRIA CURGE:grin:.

Frumusetea vine la 3 saptamani dupa instalare, adica acum vreo doua saptamani: a crapat un cilindru hidraulic, adica elevatorul nu mai poate fi folosit.

O sa sariti toti sa spuneti: E IN GARANTIE. Asa este, dar garantia la o chinezarie e una, la o firma serioasa e alta.

Ieri nu era rezolvata problema. Ia sa socotim cate revizii/reparatii a pierdut omul in doua saptamani, pentru ca nu a putut folosi elevatorul, plus chiria care a curs degeaba, si o sa vedem ca nu a iesit deloc mai ieftin, chiar daca a cumparat initial la juma' de pret.

Si inca nu stim cand se va rezolva, pentru ca omul cu chinezaria ...o da cotita.:grin::ha:

Unde e SFARAIALA?

Eu am furnizori locali, de la care cumpar diverse marfuri, pe care le-as putea aduce si direct de afara, avantajul ar fi undeva intre 4 si 7% la achizitie.

Prefer sa cumpar direct de la romanul meu, sa traiasca si el.

Cunosc filiala unei mari firme austriece, aici la Bucuresti.

Isi aduc absolut tot, inclusiv hartia igienica, din Austria.

N-am intrebat ce marca, dar precis vreuna austriaca. Sau nemteasca.:ha:

O fi mandrie nationala (toti banii pe care ii pot cheltui raman acasa), o fi ce ziceam mai sus (constienta buzunarului), or fi amandoua?

Pana una-alta, spor la cumparat produse tehnice din UK si State. E mai ieftin:grin:

Dar ne stergem la cur scump. Pentru ca putem.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Giorgel,

alternatorul a costat 86 dolari in state si inca 200 lei transportul pana in tara cu o firma de curierat care face treaba asta.

atata tot,ai inteles gresit valorile,adica in conditiile de atunci ma costat alternatorul cu transport cu tot undeva la 540 lei aproximativ.

in tara un alternator ma costa minim 700 lei plus transportul pana la mine in Bucuresti.

asa ca da intradevar am facut o economie de 200 lei aproximativ 40 euro la momentul respectiv

legat de alternator daca aici e problema el merge si acum bine mersi pe o alta masina cu schimbarea carbunilor desigur,schimbare care a fost necesara datorita modului de lolosinta si mai ales mediului in care il foloseam,in rest numai de bine.

legat de patriotism si alte aspecte...aici e de discutat,patriot sunt prefer cand merg la magazin sa cumpar rosia si ceapa de la producatorul local,hainele lafel,incaltamintea deasemenea daca mai exista dar la partea de tehnica,inafara de cateva "chestii"fara suparare dar nu prea avem de unde alege,si iarasi fara suparare daca eu cumpar de la comerciantul roman ce fac defapt? cumpar acelasi produs care la el ajunge tot de unde il cumpar eu direct la care el desigur mai pune niste adaosuri,taxe si alte cele pe care le impune fie statul fie statutul sau de comerciant care vrea si el sa traiasca.

deci ce fac?

legat strict de racingnick astia,eu am cumparat de la ei dar cand pentru 2 role amarate de banda mi-au dat termen d elivrare 2 luni cand direct mi-a ajuns marfa in posesie in 8 zile...sa ma scuzi dar alegerea e evidenta.

oricum imi cer scuze am facut praf topicul omului cu offtopicul,sper sa nu se supere

repet,oricum fiecare face cum vrea eu am expus doar ce am facut eu si doar atat.

Link spre comentariu

Fiecare are dreptatea lui, insa nu se poate generaliza aspectul. Sigur ca inainte de achizitia unui produs pentru utilizare indelungata iti faci temele. Verifici disponibilitatea produsului in tara la noi, pretul, faci comparatie cu cele de afara, taxe suplimentare, te interesezi de fiabilitate, iei in calcul ca este posibil sa se defecteze si modalitatea de rezolvare, si tragi linie. Daca pretul PRODUSULUI IDENTIC nu difera mai mult de 30-50% intre cele din tara si cele de afara, sigur ca-l alegi pe cel de la noi. Sigur ca am gasit si la noi surprize placute in ceea ce priveste pretul si promptitudinea livrarii, insa nu foarte des. Mai des gasesc aceleasi produse ca afara insa cu pret mai mare cu 200-300% insa cam asta e regula in cazul chinezismelor care se vand peste tot in lume. La produsele de marca serioasa diferenta nu e asa mare.

Exemplu: cruce cardanica Spicer 1310 pentru cardan dublu jeep - in Ro 150 ron - US 12usd...... poti sa pui si transport si vama si tot nu ajungi la 100 ron. Asta daca iei doar 1 bucata, daca iei mai multe pretul pe bucata scade.

Si am avut cateva tentative de cumparare produse de la Racing N... pomenita mai sus, si pentru elementele dorite intotdeauna am gasit preturi categoric avantajoase afara. De exemplu acum vreo 4 ani am facut lista cu fitingaraia si furtunele necesare unui circuit de racire combustibil si racire ulei la un Mitsu evo8, pretul la noi era de 1500ron, in uk a fost de 120lire + 15lire transport. Nu am mai verificat preturile lor de ceva timp, este posibil sa fi scazut intre timp.

Eu nu cred ca se poate contura o regula la noi cu privire la achizitii, insa daca iti faci temele corect inainte de cumparare ai numai de castigat.

Scuze pentru offtopic.

Editat de yknot
4x4
Link spre comentariu

Am avut si eu ceva asemmanator pe o masina dar nu am simtit nicio diferenta...:grin:

L.E. Racking Nick are niste preturi absolut uriase, nu merita sa cumperi nimic de la el, basca termenul de livrare ametitor!!!

2013-02-24_11-57-33_492.jpg.ab6d3493585d359a4a00f442b8eaab1d.jpg

Editat de nessum

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Acu' referitor la subiect, mi-ar fi placut in vreo cateva ocazii sa am galeria izolata decat sa simt miros (si nu numai) de piele arsa cand trebuia musai sa bag mana prin jurul evacuarii incinse! O astfel de experienta nu se uita repede! :ha:

.....deh ,am patit-o si io:ha::ha:

.....din ce am citit pe gogu, cei nasol la banda asta,absoarbe cam tot ce prinde ....si daca ai scapat ceva ulei pe ea ai cam dat de dreaq...fum fum si iar fum

Editat de tonytherunner
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Eu am facut o incercare si am pus la un V8 panza doar pe-o parte. Diferenta este imensa, pe partea cu panza poti sa lucrezi, sa atingi evacuarea....pe partea cealalta este ca in cuptor, daca ai atins ceva tevi pe acolo....o sa-ti amintesti pana trece rana.

Concluzia este una singura - merita sa pui panza izolatoare.

Acum preturi, furnizori..etc este o cu totul alta discutie.

H

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

....cica asa ar trebui infasurata:grin:

....ce metoda de calcul este necesara pentru a afla ce lungine ar trebui s-a aiba banda????....ca apoi te trezesti ba ca nu-ti ajunge ba ca ai luat prea multa:ha:

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

M-am lovit ' de ambele situatii , am ramas fara banda si a mai ramas banda , credema ca e mai bine sa iti ramana , nu mai vrei sa mai pui a doua oara :ha: mai ales daca pui pe sub masina ( pe rampa) , ideal este sa o lasi in galeata cu apa , se mai curata din ea si nu e placut sa respiri sau sa se puna pe piele .

Bafta , merita sa pui asa ceva .

Editat de Marianw8
...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

....ce metoda de calcul este necesara pentru a afla ce lungine ar trebui s-a aiba banda????....ca apoi te trezesti ba ca nu-ti ajunge ba ca ai luat prea multa:ha:

Diametrul tevii x 3,14 = lungimea unei bucle.

Lungimea tevii in cm : 2,5 cm (sau 5 cm, functie de latimea benzii) = numarul de bucle necesare, daca nu petreci banda deloc.

Nu stiu exact, nu mi-am batut capul, cum sa calculezi coeficientul de petrecere:wink: cred ca e cam 2.

Asadar: lungime bucla x numar bucle x 2 = lungime necesara banda.

Din ce am vazut eu, se vinde doar la rola, nu la metru liniar. Which is nashpa:ha:

Sa ai spor!

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Poti sa folosesti un "calculator" dedicat,... asta daca nu tii neaparat sa calculezi personal.

http://www.turbozentrum.de/wissenswertes/hitzeschutzband-rechner/

Rohraussendurchmesser (in mm) = Diametrul exterior al tevii (în mm)

Laenge des Rohrs (in cm) = Lungimea tevii (în mm)

Breite des Bands (in mm) = Latimea benzii (în mm)

Ueberlappung (in mm) = Suprapunerea (în mm)

Vorgeschlagene Mindestlaenge (in m)* = Lungimea propusa Lungimea minima (a benzii necesare)*

*Die Laengenangabe ist ein Orientierungswert der bei Biegungen nicht genau zutrifft = Lungimea tevii este valoare orientativa care la coturile tevii poate fi eronata

BERECHNEN = calculeaza

RESET = reseteaza

DRUCKEN = tipareste

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Hai ca nu-s prost degeaba:wink:

Calculul meu este corect.

Calculatorul acela da exact asa cum am estimat, cu coeficient de suprapunere 1/2 din latimea benzii, asa cum recomanda cei din clipul de mai sus.

Link spre comentariu

pai zi si aici de unde, nu fi egoist

:P

Multumesc Rudy, am cumparat, este la fel ca cea de la Nick Racing.....pretul e altul:))).

Horatiu

:grin::h5

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Legatura de mai sus este invalida.

Bune preturi, zic eu, la banda termoizolanta.

http://www.wrt-parts.ro/produse.php?l=ujd&t=/Piese-Auto/Noutati

Editat de giorgel

Link spre comentariu

Legatura de mai sus este invalida.

Bune preturi, zic eu, la banda termoizolanta.

http://www.wrt-parts.ro/produse.php?l=ujd&t=/Piese-Auto/Noutati

Cea din postarea lui @Rudy, pe care am citat-o si eu, este corecta :wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare