Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie : Pajero versus Hilux

atti

Postări Recomandate

buna seara !!!

trec repede la subiect sa nu plictisesc lumea!!

ideea e simpla....vreau sa cumpar un jeepulet si momentan am doua idei in cap 1 - pajero si 2 - hilux

problema e ca : 1 - haaaabar nu am nimica despre masinutele astea..nu stiu care e mai ok pt utilizarea normala (80% oras si 20% drum de tara poate un offroad mai usor)

: 2 - suma alocata e la 6000 eur max(la banutii astia urmeaza sa vand un A6 din 2005)

: 3 - nu stiu nimica despre motoarele lor dar prefer un diesel si pt un motiv "prostesc" vreau ceva ce "functioneaza" si cu ulei de gatit...probabil pare o prostie...dar asta mi-am bagat in cap

....asa ca orice sfat este extrem de binevenit si probabil o sa ma revansez cu o bere cand si daca o sa ne vedem vreodata la un event off road :4079862908:

multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: putin ajutor va rog

ia-ti un LC60 daca gasesti.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

lc60 merge cu orice. rata de compresie este de 20:1. e mai fiabila, mai mare, e cea mai rezistenta toyota facuta vreodata. dezavantajul e ca e mare in padure, dar unde nu e drum, isi face. consumul in oras este undeva intre 10% si 13%. 61 consuma 12% indiferent de ce-i faceam. la drum lung consuma 8% mers normal si peste daca te dai la ea.

hiluxul de 2.8 merge cu orice, despre 2LT iar nu stiu foarte multe. hiluxurile de 2.8 sint rare iar hiluxul, in general, este destul de piperata la achizitie si pentru ca este cal de povara, in mod cert a fost o masina extrem de folosita (consum/performante excelente). in general hiluxurile nu au avut doar un singur sofer, nefiind masina de familie. confortul nu este chiar punctul forte.

ti-as mai recomanda sa te uiti si dupa 4runner.

despre pajero nu cunosc detalii, stiu doar ca posesorii sint destul de incintati de ele. acum, tu zici ca face 80% oras si 20% offroad, presupun ca un pajero ar fi mai bun din punct de vedere al confortului...

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

De unde bre LC60?Mai este vreunul de vanzare?

Edy te contrazic putin.A mea consuma in jur de 15 in oras si 10% la drum afara , asta cu roti de 33.

Editat de Alin
Link spre comentariu

Edy te contrazic putin.A mea consuma in jur de 15 in oras si 10% la drum afara , asta cu roti de 33.

stiu ca a ta consuma mai mult :cr1 mai sint vreo 2-3 pe la noi dar in afara se gasesc.

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie : Pajero versus Hilux

hmm...cred ca raman la pajero

probabil am cam exagerat cu off road-ul :)))) ar fii cam 95% masina zilnica de oras :)))

am fost la domnul Iernean si mi-a zis si el ca pajero e mai ok pt ce am eu nevoie....acum...ramane sa vad daca o sa fie de 2.5 sau 2.8...scurt sau lung...probleme dom'le..probleme:old

vreun sfat bun ?? 2.5 sau 2.8 lung sau scurt pt oras ?(consum,fiabilitate,intretinere..piese de schimb..etc)

multumesc pt sfaturi !!!!

Link spre comentariu

Daca vrei costuri cu consumul mai mici, ia-ti benzinar, 3.0 si pui GPL. Si reviziile periodice sunt mai ieftine. Daca te descurci cu motorina, merge si diesel, dar nu fuge ca benzinarul.

Link spre comentariu

De partea cu fuga poti uita oricum daca vrei tot teren.

Da de ce nu iti cumperi tu un Nissan?

Editat de Irod

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

De partea cu fuga poti uita oricum daca vrei tot teren.

Pajero Sport 3.0 24v fuge lejer la 160-170 km/h, poti depasi fara emotii, e aproape ca un turism. Si in conditii de forja maxima cu depasiri si urcare pe serpentine scoti pe GPL un consum echivalent benzina de 7,6 L/100km (ca bani).

Da' tre' sa ai Pajero ca sa intelegi cum e cu astea... :grin:

Editat de Optimus
Link spre comentariu

Offtopic !

Optimus nu induce omul in eroare :grin:

Cum adica sa ai un Pajero sa intelegi cum e cu astea ?

Vrei filmulet cu Terrano 2.4 + GPL la 180 km/k ?

Astea sunt viteze la care un Mitsu inca viseaza :grin:

E o forma de exprimare (faza cu Mitsu' ) ...sa nu deschidem o cutie a Pandorei :old

On topic !

Cumpara masina in functie de ce vrei sa faci cu ea dar mai ales in functie de buget (achizitie+ intretinere ulterioara).

Cum motorina s-a scumpit cu draci, iti recomand benzina+Gpl

Daca vrei motorina, mergi pe orice altceva si o bagi pe Bulgaria...DAR NISSAN SA FIE !!! :ha:

Editat de pantzerrow

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

daca ar fi sa mai imi cumpar un Pajero in mod cert va fi un V6 benxina si cutie macanica...e peste orice diesel de la Mitsubishi....ca performate/consum

am avut unul...si tare ma roade sa mai imi cumpar unul

in doi ani de ofroad.onroad nu a cerut decat un burduf de planetara si un rand de bucsi la bratele superioare

Link spre comentariu

Offtopic !

Optimus nu induce omul in eroare :grin:

Cum adica sa ai un Pajero sa intelegi cum e cu astea ?

Vrei filmulet cu Terrano 2.4 + GPL la 180 km/k ?

Astea sunt viteze la care un Mitsu inca viseaza :grin:

E o forma de exprimare (faza cu Mitsu' ) ...sa nu deschidem o cutie a Pandorei :old

On topic !

Cumpara masina in functie de ce vrei sa faci cu ea dar mai ales in functie de buget (achizitie+ intretinere ulterioara).

Cum motorina s-a scumpit cu draci, iti recomand benzina+Gpl

Daca vrei motorina, mergi pe orice altceva si o bagi pe Bulgaria...DAR NISSAN SA FIE !!! :ha:

Viseaza?

Domnule coleg va aflati intr-o mare eroare. Poate va refereati la pajero diesel. Benzinarul este alta mancare de peste.

Cu stima

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Buna seara !

Scuze ca ma bag in acest offtopic dar namiloiul din avatar sare de 180 km / ora... si e camion!!

DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !!
Link spre comentariu

@ pantzerrow: Eu nu i-am dat inca mai mult de 170 km/h la a mea pentru ca are suspensia prea moale, si un amortizor scurs pe fata. Alea au fost reprize pe depasiri, altfel o tin maxim 140 km/h cand ma mai grabesc. Pe autostrada cand era ok cu amortizoarele am mers mult cu 170 km/h sa vad cum se simte, si era foarte ok, mai era loc.

Iar omul intreba de Pajero, eu la asta i-am raspuns, altfel nu ma bagam in discutie. Iar apoi am completat pentru ca @Irod a confundat motoarele, si era pacat sa ramana informatia neconforma cu realitatea.

@ zep: Din punctul meu de vedere merita sa ai o masina 4x4 mai mare chiar daca nu faci offroad, pentru ca: ai mai multa siguranta raportat la imbecilii din trafic, nu dai iarna la lopata 30-60 minute dimineata ca sa iesi din parcare + nu dai la lopata alte 30-60 minute seara ca sa intri inapoi in parcare (tot aia sau alta), ai confort sporit la rularea pe drumurile minunate ale patriei, ai rezistenta mai buna la starea proasta a drumurilor, brusc dispar gropile si bordurile din oras, in cazul in care mai ai cate ceva de carat, lucruri sau oameni, o poti face mai lejer intr-o masina mai mare, daca vrei sa parchezi intr-un loc mai aglomerat gasesti mai usor loc peste mormanele de zapada sau moloz, sau ce-o fi, nu ai emotii ca s-a stricat un drum, poti ocoli mai usor, te poti deplasa pe forestiere mai lejer decat un turism, ba chiar poti iesi de pe drumuri pentru mai multa liniste si intimitate daca vrei sa orice, si, de ce nu, pentru ca e mai misto! :wink:

Toate astea sunt din experienta personala anterioara. Pot exista si alte motive. Chiar daca am vandut "masina de offroad" mi-am luat una la fel ca masina "civila" dar mai potenta onroad decat cealalta.

LE:

@ nenea1973: Ala este un diesel de generatie mai noua, si poate, pe cand alea mai vechi se cam termina pe la 120-130 km/h. Pot si alea putin mai mult daca vor, dar se lasa cu schimbat de chiulase sau mai grav. Eu la fostul diesel nu i-am dat mai mult de 120 km/h la croaziera, inainte de modificari (a vazut o data si 140 din greseala dar am revenit rapid), iar dupa modificari nu i-am dat mai mult de 100 km/h, unde consuma 11L/100, exceptie cateva depasiri. Si in 3 ani jumate nu am avut nici o problema cu motorul, doar cu vreo 2 furtunase coapte. Alergata cu 130 km/h mi-a luat 15L/100. Prin comparatie, actuala benzinara e "parfum": Fuge, nu Suge! :grin:

Recunosc ca in teren m-as da mai degraba cu un diesel cu cutie manuala, decat cu o benzinara cu cutie automata, dar este o opinie personala, si probabil subiectiva. Inca nu m-am dat in teren "serios" cu benzinara, ca sa pot face o comparatie, mai ales ca am fix aceeasi masina dar cu motorizare si transmisie diferite. Sunt si eu curios de diferentele reale.

Editat de Optimus
Link spre comentariu

Pajero Sport 3.0 24v fuge lejer la 160-170 km/h, poti depasi fara emotii, e aproape ca un turism. Si in conditii de forja maxima cu depasiri si urcare pe serpentine scoti pe GPL un consum echivalent benzina de 7,6 L/100km (ca bani).

Da' tre' sa ai Pajero ca sa intelegi cum e cu astea... :grin:

Daca fuge asa bine o fi avand rapoarte lungi , putere mai mica in teren :wink: .

Natura si aventura

Link spre comentariu

Daca fuge asa bine o fi avand rapoarte lungi , putere mai mica in teren :wink: .

Aici vorbim de o intentie de utilizare 95% onroad. Sper sa nu ajungem iar la subiectul "Patrol e mai bun ca are punte rigida pe fata"... Daca cineva cauta o masina pentru o anumita utilizare, nu inteleg de ce... nu mai conteaza... :)

Link spre comentariu

eu stiam ca sint o gramada de nebuni pe sosele, care alearga camioanele cu 130+. insa nu ma asteptam sa-i gasesc pe aici.

citind toate aste, ii recomand un subaru forester sau un audi A6 allroad. isi poate lua si freelander si outlander si inca multe altele. ce sa faci cu pajero in oras? omul vrea o masina mare pentru ca nu stie ce-i aia si la ce foloseste (nu, nu foloseste in caz de accident), dar dupa ce se dumireste, va fi inca un anunt la rubrica de vinzari.

Link spre comentariu

eu stiam ca sint o gramada de nebuni pe sosele, care alearga camioanele cu 130+. insa nu ma asteptam sa-i gasesc pe aici

Salut! Camionul rar depăseste 120 dar Am vrut sa vad Ce poate .

Iar in legatura cu masina mare in oras ai dreptate ! Nu foloseste decat la costuri mult mai mari !

Editat de nenea1973
DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !!
Link spre comentariu

Este unul aici cam la ce bani dispune colegul.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Aici vorbim de o intentie de utilizare 95% onroad. Sper sa nu ajungem iar la subiectul "Patrol e mai bun ca are punte rigida pe fata"... Daca cineva cauta o masina pentru o anumita utilizare, nu inteleg de ce... nu mai conteaza... :)

Paradoxal dar nu voiam sa incep iara cu Patrolu :wink: . Voiam sa zic ca si Terrano peste 130 km/ora zici ca vrea sa se dezmembreze (nu mai zic de Patrol). Nu stiu cum fuge Mitsu asta asa bine.

Eu daca as fi in locul lu colegu as lua o masina mare si grea si pentru oras. Tind sa fiu de acord cu opiniile lu Optimus referitoare la , de ce un tot teren de oras.

Natura si aventura

Link spre comentariu

pfuuu..nici nu stiu cu ce sa incep :))

gluma e ca momentan am un a6 din 2005 (masina "mare", "sigura" si "grea")....dar m-am saturat ca se strica des (pompa ulei,turbo,injectoare,telescoape..tampoane motor...volanta...etc)...da se pare ca n-am avut noroc la masini dar pe langa asta sa mai ma si uit unde si cum o parchez ca vine un idiot si ia cheia si o zgarie( toata partea stanga) + sa mai port si grija bordurilor :)))

is constient ca nu o sa ating vitetze supersonice sau no sa intru in depasiri la 180-190..dar fuck it...m-am saturat,vreau un fier cu un motor si un volan pa care o parchez peste mormanele de zapada(daca e nevoie) :)) ce sa mai zic...oarecum is nemultumit de limuzine.

nu e neaparat sa fie un pajero sau patrol sau hilux se poate si subaru...dar pe cine am intrebat pe la noi..mi-au recomandat pajero(si pt oras si pt offroad) , asta in sensul ca daca vreodata o sa vreau offroad...n-o sa imi trebuieasca alta masina pt inceput doar $$$

P.S - m-am gandit la allroad,dar e audi..am audi...is nemultumit de audi si pe langa asta am cunostinte care se plangeau de allroad

....cam that's it:wink:

Link spre comentariu

....cam that's it:wink:

:ha: atunci mergi si vorbeste cu Liviu si bazeaza-te pe parerea lui.

Link spre comentariu

Folosesc 99% in oras ... Pajero Sport 2005 diesel ... Mai mult din considerente de "gabarit personal" ... Am vazut fierul, mi-a luat mintile,dar m-am indragostit din nou apoi de ea! ...

Fuge si cu 165km/h si mai avea loc! ... In oras scot la 10,5 l/100km ... Afara undeva la 9 L dar mers "batranesc" ... dar e o placere, si mai ales iarna sa o conduci ... Trage ca magarul, am facut drum pe strazi inzapezite de 1/2 m ... si am HT all-season! ... Vecinii sapau de zor dupa masinile lor, in Vrancea avand si anul asta cod rosu de nameti, am dat jos zapada doar la parbriz, reductor si a iesit ca-n Star Treck ... s-au oprit toti din lopatat!

De loc parcare, unde vroiam, il faceam din trei miscari ...

Vara, toamna, iarna iesi de pe drum cand vrei, fara sa-ti faci probleme, sa iei masa la iarba verde nu la parcare cu cosuri si pet-uri...

Nu te doare basca, Pajero e "subtirel, tras prin inel" ... Audi A6 e mai lat ca el! ... Intri pe toate stradutele, sau prin padure nu te doare "latimea" ... La Pajero Sport mai degraba e lungimea ... nu e prea lunga, dar indeajuns sa se simta la Off-road ... Altfel e ok, ai hotelul dupa tine, dormi boiereste avand banchete total si plan rabatabile ...

Singura problema e dupa cum a zis Optimus! Suge ... nu prea, prea dar destul ... Mai ales ca Optimus Maximus a gasit ... Optim Pajero!

Iesi mai bine la consum si bani, mai ales cu GPL, fuge muult mai bine

ca un diesel, (apropo, sistem clasic de injectie am, pot pune lejer biodiesel sau chiar ulei, dar momentan nu am incercat!) ...

Acum desi nu regret nimic in alegerea facuta (pardon, doar faptul ca guvernul mi-a pus capac cu taxa de mediu! --noroc ca o inmatriculasem deja!) ... probabil as alege unul pe benzina cu gpl, save money, si scurt ... e mai "flexibil" in off-road, si mai usurel ...dar eu am nevoie de spatiu si volum...asa ca sunt subiectiv ... Si tot cu sistem clasic de injectie, nu cu common rail, desi ultimul sistem e mai economic, mai puternic si mai putin zgomotos ...dar problematice la uzarea injectoarelor si pretentioase la calitatea motorinelor!

Ia toata polologhia mea doar ca o informatie subiectiva ... Si concluzia ca dieselul e mai lenes decat benzinarul, si pajero Sport diesel e mai puturos ca toate modelele, dar te bazezi pe el la greu ... Ceva gen "nu merge calul, unde ajunge magarul!" ... :ca

Editat de CarDriver
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare