Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sureanu

ctinu

Postări Recomandate

Aveam planificat traseul si, in lipsa unor coechipieri, l-am facut singur.

Am urcat prin Sibiel pana la vf. Crint. La poalele lui si-a facut tabara un grup venit la cules de fructe de padure. Ascuns in iarba, drugul de fier cu care si-au priponit calul mi-a rupt cablul electric de la mufa suportului pt. remorca.

Din Crint am parcurs un drum de creasta, Drumul Jinarilor si am iesit la Jina, in soseaua care uneste mai toate satele din Marginimea Sibiului. De aici am coborat in Transalpina si am urcat apoi pana la lacul de acumulare Oasa; l-am ocolit prin dreapta,

am trecut pe la manastirea Oasa, Luncile Prigoanei, Poarta raiului si am ajuns la cabana Sureanu. Conditiile de cazare sunt cam spartane, dar e o buna baza de plecare pt. trasee de o zi, iar locurile sunt de vis.

A doua zi am urcat pe vf. Sureanu si alte cateva, in drum spre Petrila, urmand indicatoarele "spre Vf Sureanu". Noroc ca am confruntat harta cu ciobanul si ne-am dat seama de realitate.

Intoarcerea s-a facut pe traseul baraj Oasa, cantonul Tartarau, Valea Frumoasa, saua Steflesti, Paltinis, Sibiu.

Pun cateva poze si sper sa adaug in curand si filmul.

339a.thumb.jpg.f630de8e1d5c64c23a0a4b46966693d1.jpg339a2.thumb.jpg.9bfde5dc73543f47242b193d8ebde0db.jpg352a.thumb.jpg.ba5032c6af0bca657961046a4fe8712e.jpg382a.thumb.jpg.860c62b7b72e5a75f8c6dfec1f4bcc81.jpg387a.thumb.jpg.6e1e17a679b313769acbb55b0b054a22.jpg409a.thumb.jpg.b543cb69de5c838d4fc939ead6774373.jpgDSC00901b.thumb.jpg.fce1ab23983cc8d15e41545437dad7cf.jpgDSC00895b.thumb.jpg.087e91410e0cc1401de94af39d757997.jpg416b.thumb.jpg.cf3849b17d3cfa82fde96d9f50fc2766.jpg

Trecand pe traseul facut in 22 iunie, cu ocazia "nissan adventure days", organizat la Paltinis, nu m-am putut abtine sa nu revad filmuletul facut atunci si sa nu-l postez, chiar daca cu mare intarziere de la eveniment. Fiind prima incercare de acest gen, primesc cu multumiri orice critica sau sugestie.

https://drive.google.com/file/d/0Bzm_10w5jobsUnZ1eG5aRWgyNm8/edit?usp=sharing

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sureanu

Am fost si eu pe Sureanu si varful lui Patru in 16,17 august tot singur, dar cred ca in sens invers : Paltinis - vf.Cindrel - Valea Frumoasei - Oasa - varful lui Patru - Sureanu. Daca ar fi fost discutia inainte poate ne gaseam prin zona.

Link spre comentariu

Frumoasa zona, la fel si pozele si filmarea :h5

O intrebare am pentru cei ce au fost in ultima vreme pe Vf. Cindrel: in ce stare este traseul de creasta dupa ploile din ultimul rand? Ma intereseaza daca sunt probleme pe urcarea de la refugiul Canaia, pe iarba, in sus spre Cindrel.. sau alte locuri ce ar putea crea probleme.

Atasez si track cu traseul de care vorbesc... a fost cineva vara aceasta pe el?

Multumesc si sper sa nu sunt offtopic.

Cindrel.zip

Link spre comentariu

Pe ploaie clar creaza probleme. Eu am urcat in august : Paltinis - refugiul Canaia - yf. Cindrel, dupa ploaie. Drumul era in stare buna, pe uscat se poate face si cu AT-uri.

In acest sfarsit de saptamana cred ca o sa fiu din nou in zona.

Link spre comentariu

Atasez si track cu traseul de care vorbesc... a fost cineva vara aceasta pe el?

Da, am fost exact pe acelasi traseu pana la Iezerul Mic. Vad ca si tu ai ratacit un pic in saua Cindrel (ca si mine, la intoarcere).

In afara de urcarea de la Iujbea Rasinarului la vf Cindrel, mai e o portiune dificila (rampa cu noroi mare in zona Rozdesti).

Drumul de creasta intre saua Serbanei si saua Cindrel e inacesibila, deci refugiul Canaia e obligatoriu.

Editat de ctinu
Link spre comentariu

Multzam amandurora pt. informatii.

Acum ca am confirmarea ca e ok de parcurs track-ul meu, s-ar putea sa il fac (daca nu ploua) luni sau marti.

LE: niste coordonate GPS pt. urcarea de la Iujbea Rasinarului si rampa cu noroi mare in zona Rozdesti ar fi minunate ca sa-mi fac o idee de zone... dupa denumiri nu le stiu prea bine ca sa le pot repera.

Editat de rockshox
Link spre comentariu

LE: niste coordonate GPS pt. urcarea de la Iujbea Rasinarului si rampa cu noroi mare in zona Rozdesti ar fi minunate ca sa-mi fac o idee de zone... dupa denumiri nu le stiu prea bine ca sa le pot repera.

Astea sunt zonele care ti-ar putea pune probleme. Eu le-am facut in mai a.c.-fara probleme si in noiembrie 2013, cu.

Urcare Cindrel.kmz Zona rozdesti.kmz

Succes!

Editat de ctinu
Link spre comentariu

Super traseu, imaginile vorbesc de la sine. Felicitari pt montaj si pt coloana sonora, a fost o placere sa urmaresc tot filmul si nici nu am realizat cand au trecut cele 11 minute.

PS: Suzuku a fost la inaltime(si la propriu si la figurat) :br:h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Frumos intr-adevăr!

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Multumiri pt feedback-uri.

E reconfortant sa vezi ca munca iti este apreciata si, mai mult, se bucura si altii de rezultatul ei.

In privinta lui Suzuku, suntem un cuplu consolidat, participand impreuna atat la succese, cat si la esecuri.

Toate cele bune!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Frumoase fotografii, poate ne trimiti si trackul calatoriei ca sa te putem urma.

Scuze pt intarziere!

Nu am inregistrat tot traseul: o parte l-am mai facut, iar pe portiunea Crint-SV Jina am folosit gps-ul pt a naviga prin puncte.

Iti pun doar cele doua segmente pe care le-am inregistrat la intoarcere.

Toate cele bune!

Sureanu cab.-baraj Oasa.kmz; Sureanu vf.-cab..kmz

• Like 1
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Reactivez o postare mai veche.

Am vrut sa trec azi, dupa doua zile de asteptate in Poiana Muncel, peste creasta indrel cu ga dul da cobor la Oasa si apoi spre Cugir dar nu am avut curajul sa trec singur le la Rozdesti nestiind nici ce ma asteapta mai sus pe creasta sau la coborare. A plouat torential in ultimele zile si au fost viituri in zona.

Acum sunt la Sireanu, in apropierea cabanei, dupa ce am trecut prin alea frumoasei.

As vrea sa trec spre Petrila dar nu am idee ce traseu sa aleg.

Are cineva trackuri din zona ce pot fi parcurse solitar?

Vreau sa plec sambata de aici cu deztinatia finala Rovinari.

Si alte sugestii sunt binevenite.

Multumesc

LE

DJ709K se pare ca se continua pana la Petrila

Editat de Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Pacat ca nu ne-am pus de acord iesirile!

Am planificat pt vara asta, dar ploile m-au impiedicat si pe mine sa incerc coborarea de creasta, de la vf. Cindrel la lacul Oasa. Oricum, nu renunt.

Sper sa mai prind o peroiada de vreme buna si pentru traseul Sureanu, vf. lui Patru+Ausel si coborare la Petrila. Trackul e pregatit. Il atasez, daca crezi ca te ajuta. Portiune albastra e parcursa si inregistrata de mine, restul l-am trasat, cu cele doua variante.

Sureanu-Petrila.kmz

Succes, astept impresii!

Link spre comentariu

De la vf. lui Patru se poate cobori:

1. la Cimpa - varianta mai lights si care in principal poate fi facuta cam pe orice vreme.

2. pe la stana Dobraia, chiar in Petrila - varianta mai spectaculoasa, daca ploua s-ar putea sa fie ceva portiuni mai cu deranj. Ai urcari, coborari, gol alpin cat cuprinde, peisaje superbe.

Indiferent de varianta, nu uita o regula a localnicilor: cum gasesti portile, asa sa le lasi (gasesti deschis, lasi deschis, gasesti inchis, lasi inchis).

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Multumesc pentru indrumari.

Nu am avut o data exacta pentru traversare, am depins de alte trasee si mai ales de vremea rea.

Pana acum am facut Creasta Baiului, Lacul Vulturilor si Tabla Butii.

De la Lacul Vulturilor am campat 2 nopri langa o fosta cabana de vanatoare si a plouat torwntial cu grindina.

De acolo am urcat in Tabla Butii prin padure cu noroi si sleauri apoi am poposit la Plaiu Foii spetand sa se indrepte vremea si a doua zi am plecat prin Sadu si Gatu Berbecului pana la Paltinis unde ploua si era grindina ramasa gramezi sub brazi.

Dupa alte doua nopti ploioase si o discutie cu localnicii am ecat spre Canaia dar am facut cale intoarsa dula ce am vazut drumul greu si mai ales lipsa informatiilor despre ce ma asteapta mai departe.

Am trecut prin Valea Frumoasei dupa alt inot sincron prin noroiul de la exploatarea forestiera bine unoscuta.

Lipsa GSM si a internetului au facut sa fie grei de stabilit urmatoarra miscare

Mai am 5-6 zile in care vroiam sa urc in Apuseni si Rodnei , Maramures.

Sambata si Duminica cobor in Rovinari pentru vizita anuala a soacrei mele si apoi urc spre Apuseni.

Acum mai am sa ma hotarasc in privinta traseului, prin Cima sau stana.

P.S. Cunosc regula si o respect :wink:

Editat de Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Pe acolo am mers acum, pe Valea Crumoasei dar se mai poate si altfel, peste munte, daca vremea va permite.

Cindrel.zip

creasta cindrel - Copy.kml.zip

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

Pe acolo am mers acum, pe Valea Crumoasei dar se mai poate si altfel, peste munte, daca vremea va permite.

[ATTACH]267599[/ATTACH]

[ATTACH]267600[/ATTACH]

care e dificultatea traseului ?

ms

Link spre comentariu

care e dificultatea traseului ?

ms

La inceputul acestui topic sunt descrise descrise doua portiuni grele cu noroi dar mai mult nu stiu.

Eu am vrut sa trec in sens invers dar am renuntat, vezi postarea anterioara.

Daca ar mai vtea cineva, cu experienta, sa treaca maine de la Oasa spre Paltinis m-as alatura si eu.

Iata cateva imagini de la Rozdesti. Am verificat zona la picior pana sus in varful primei pante dar mai urma una la dreapta prin jnrprnis si noroi la dreapta. Pozele nu sunt fidele in privinta adancimii si a inclinatiei. Un Suzuki parcat la baza, nu a putut trece in urma cu o zi.

vlcsnap-2016-08-05-16h02m15s828.thumb.png.d3ac67d8e69837da776ecde2f8d0104e.pngvlcsnap-2016-08-05-16h03m33s244.thumb.png.e0a511682f227d0a12b9f2a5e9f15c31.pngvlcsnap-2016-08-05-15h54m41s825.thumb.png.4332887c988eb2147202e0099f664b4f.pngvlcsnap-2016-08-05-16h03m17s491.thumb.png.d005e133d01b170e0f977f70a0625538.png

Editat de Pleampa
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare