Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurica fara frica

04gabriel67

Postări Recomandate

Re: Samurica fara frica

Salutare la toata lumea!

Sambata am luat utilajul de la Peter.

Plecat la 10 dimineata de la Salonta, ajuns la 19:30 in Bucuresti.

Eu unu sunt super incantat, cele cateva minus-uri sunt in parametrii care ai luasem in calcul cat de cat de la inceput.

Duminica m-a asasinat gasca ce s-a adunat grup sa vada utilajul, nu am apucat sa fac poze si sa dau mai multe detalii. Dar cat de repede, vine si partea asta !

Numai bine la toata lumea !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 201
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare,

Asteptam cu nerabdare sa citesc primele tale impresii dupa ce iti iei masina si cateva poze dupa excursie. Si daca nu e cu suparare si ai niste timp liber la un moment dat, poate trec pe la tine sa admir utilajul / imprumut niste idei.

Cristi

LR Discovery 2, 2002 Facelift, Td5, Manual, Cod Motor 15P, VIN# 3A77xxxx
Link spre comentariu

Salutare,

Asteptam cu nerabdare sa citesc primele tale impresii dupa ce iti iei masina si cateva poze dupa excursie. Si daca nu e cu suparare si ai niste timp liber la un moment dat, poate trec pe la tine sa admir utilajul / imprumut niste idei.

Cristi

In timpul we , cu mare placere ! Din pacate e singurul moment cand am ceva timp. In timpul saptamanii, e exclus , sunt 3/4 din zi la servici.

Link spre comentariu

Salutare la toata lumea !

Am acum ceva timp asa ca ma apuc de povestit aventura de sambata!

Plecarea de la Peter din Salonta , la ora 10 dimineata, oprit de vre-o 2 ori de o cafea, ajuns in Bucuresti la 19:30. Traseu Salonta - Cluj - Valea Oltului - Bucuresti. Iar consum - eh , nu stiu sigur, am facut o chestie foarte aproximativa ( plin , reset, mers pina la inca un plin, vazut distanta si facut consumul) si mi-a iesit cam un 11, aproximatie de 1 l +/-. In conditiile de mers blana aproape tot drumul . Ceva mai concret va fi la un drum civilizat, fara omorat motorul .

Utilajul e clar Samurica Fara Frica , stia fata ceva ( intuitia feminina :D:D ) de i-a spus asa. A mers blana de nu se poate, motorul a tras impecabil. Si baga si caldura de nota 10!

Trecuse ceva timp de cand nu il mai vazusem, am avut o surpriza sa vad din nou cat de mic este , in curte la Peter! :D Dar compensa prin look . De senzatie , a iesit asa cum o vedeam eu .

Nu am alta experienta vis-a vis de arcuri si amortizoare, dar ce este acum pe ea - Ironman - cel putin mie mi se pare de senzatie .

Nu mai are absolut nici un simptom de serpuire, instabilitate sau mai stiu eu ce . Pe asfalt sta extrem de bine, mi-a placut senzatia la croaziera de 85-90 la ora. Intr-adevar, bara anti-ruliu nu era necesara. Trebuie totusi atentie la galme , gropi , sau autobuze ce te sufla de pe sosea...

Ceva grija in curbe, la galme mari sau gropi. In rest ... parfum.

Servodirectia merge foarte bine, fac manevre pe loc fluierand. Cu motorul la ralanti, daca fac maxim de volan, parca ar vrea sa moara, banuiesc ca e de la pompa de servo , mie mi se pare mai mare ca cea de Vitara. Peter zice ca ar putea fi de Opel Omega. Dar este bine, nu e o problema.

Sunt aproape sigur ca face cercul de giratie mai mic acum , sensibil mai mic fata de cum imi aduceam aminte cand am luat-o. Cu prima ocazie am sa fac masuratori si am sa va spun exact ce si cum .

Cauciucurile iarasi imi plac foarte mult , se simte o vibratie de la crampoane usoara de tot pe la 30-40 la ora, la croaziera eu unu nu pot sa spun ca ar vui sau altceva . Dupa parerea mea , pentru clasa lor cred ca sunt chiar silentioase. Aderenta buna de tot, m-am simtit in siguranta cu ele, cel putin pe asfalt uscat ( am avut bafta de vreme , soare 90% din drum ! )

Lumini - ei bine DA ! Reglate la vre-o 5-6 m in fata, am lumina PERFECTA. Spre sfarsitul traseului s-a intunecat, nu am avut parte de flash-uri de la cei din fata cum ca ar deranja.

A fost diferenta de la cer la pamant fata de ce a fost cand am luat-o .

Este mult mai putin zgomotoasa ca inainte , puteam si eu sa vorbesc normal cu cel de linga mine.

Sunt foarte incantat de cum au iesit barile fata-spate, iar bratul mobil mi se pare de senzatie . Si da, am facut bine ca am pus canistra, chiar am avut nevoie de ea :)

Dar pentru cine ar dori sa isi faca ceva similar , sunt aproape sigur ca mergea si kit-ul de ax normal , nu cel heavy duty luat de mine pentru siguranta . Pe asta fara exagerare cred ca merg puse inca o roata si o canistra fara sa aiba vre-o durere de cap .

Ca minus-uri ( in mare constientizate si asumate ) :

Da, a scazut puterea de la servo si cauciucuri mai mari . Ma asteptam la asta, dar in realitate este putin deranjant sa vezi ca nu mai urca de 90 decat foarte greu, chinuit. ( 2 oameni in masina , si un mic bagaj ).

Problema este in curs de rezolvare , se baga reductor de 410. Si ar trebui sa fie absolut ok .

Cel mai enervant este ca nu am reusit sa rezolv problema cu intrat in viteza 1-a. Bine ca merge treaba oprit si dublu ambreiaj pentru moment. Asta este, macar sa ramana asta pe lista ceva mai incolo . Dupa discutii si diferite teste cu Peter, concluzia este ca problema e la sincronul de 1-a. Mama lui ... Bine ca nu merg asa des in oras ca tare ma enervau colegii de trafic de la cele cateva stopuri prinse pe traseu... In fine. Sa fie sanatosi ei .

Este o experienta total diferita de ce am mai avut parte pina acum in materie de condus. Mie imi place, ma tine in priza si merg mult mai atent . Ceea ce e bine .

Pe traseu, ei bine da , am avut parte si gadilarea ego-ului , na ca oameni suntem si fiecare il are , mai mic sau mai mare. M-am mai intalnit cu cateva utilaje aranjate din clasa superioara, gen Patrol , Nissan ... Au tras cu ochiul la bijmoaca, si mi-a placut :) faza.

Ajuns acasa , a doua zi , dupa ce a plecat jumatatea m-am suit in utilaj si am facut cateva ture pe drumul asta de la mine plin de pietris , balti, pina in camp unde am gasit si eu ca purcelu' o balta asa mai mocirloasa.

Sunt incantat, e tare senzatia cand treci prin balta si esti ca Titanic-ul ce se scufunda sub valuri de apa ce se ridica din toate partile :D:D !

In mocirla, cauciucurile si-au facut treaba impecabil , da' si mi-au trantit cateva de galeti de pamant peste tot ... E bine , iese din necazuri, acum o sa merg mult mai linistit cu gasca in concediu.

Si recunosc , va trebui sa exersez si sa invat cumva stilul de mers pe drumuri proaste. Utilajul este facut pentru asta, clar, si ca orice utilaj trebuie utilizat si exploatat corespunzator, si o sa fie totul bine .

Inmare , cam asta e. Daca imi mai aduc aminte, mai scriu.

Cat de curand , o sa mai fac niste poze si le pun si pe ele. :)

Link spre comentariu

nu mai scrie atata si pune poze:D cred ca a iesit ceva de senzatie si cu noua suspensie si servo directie ar trebui sa fie o placere sa-l conduci chiar si zi de zi....

Link spre comentariu

nu mai scrie atata si pune poze:D cred ca a iesit ceva de senzatie si cu noua suspensie si servo directie ar trebui sa fie o placere sa-l conduci chiar si zi de zi....

:D:D poi daca ajung acasa tot pe inserat ...

Numai sa vina week end-ul , si fac poze .

Taman mi-a expirat RCA-ul , trebuie sa il reinnoiesc, si o sa o mai iau la plimbare .

Este fain de mers cu ea ( Pentru mine. Fata mea cred ca o sa se ingalbeneasca la inceput. Dupa care va trebui sa se obisnuiasca ! :D:D ) dar pentru moment , nu in oras. Ma scoate din sarite treaba aia cu viteza 1-a si sunt asa de multi grabiti pe aici nene , ceva de groaza. Dar ... nu e de capul ei , va fi remediata problema, musai!

A , si mai e o treaba ... :) trebe sa fac ceva pentru siguranta utilajului . Sincer mi-e frica sa merg la servici si sa il las parcat asa... In prima zi nu cred ca se intampla nimic , dar dupa aia o sa fie luat in vizor si chiar nu vreau sa ma trezesc cu repere lipsa de pe ea in cel mai bun caz...

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salutare la toata lumea !

:ha: evident ca este un proiect ce va evolua permanent !

De bine ce m-am dotat, am nevoie de o mana de ajutor . Pompa de servodirectie , pierde lichid in spate , opus fata de fulie cum ar veni. Pierde lichid e mult spus , de cand am luat-o si m-am mai miscat cu ea, nivel lichid in vas nu arata sa fi scazut dar atarna de pompa 1 strop si sub masina , se vede urma de 2-3 stropi. Ma scoate din sarite, ajutati-ma sa identific pompa sa vad daca pot sa o schimb!

Pentru ca am banuiala ca si caseta ( mare e , nene ! )si vasul sunt luate de la aceeasi masina , le pun si pe alea , poate ajuta la identificare ( Fulia cu care era pompa era in "v", s-a adaptat alta pentru curea lata cu caneluri, cum era fulia de pe arborele motor.)

Multumesc!!!

IMG_7543.thumb.jpg.0105715533d7a937a4d55a2657cd1992.jpg

IMG_7545.thumb.JPG.9c643a803d6b1080c36456b746a73b7a.JPG

IMG_7547.thumb.JPG.605838976030bd00ca36c75fa8f86c1f.JPG

IMG_7550.thumb.JPG.9cd39327afd224ed8f7ecd33e19b38e2.JPG

IMG_7551.thumb.JPG.b8b9c6d80ed9ac5a5c553fbf01326ae5.JPG

Link spre comentariu

ajutati-ma sa identific pompa sa vad daca pot sa o schimb!

Pentru ca am banuiala ca si caseta ( mare e , nene ! )si vasul sunt luate de la aceeasi masina , le pun si pe alea , poate ajuta la identificare

Opel Omega A , ca la B fulia de la pompa servo este canelata.

Pompa este folosita pe multe masini Opel/GM.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Opel Omega A , ca la B fulia de la pompa servo este canelata.

Pompa este folosita pe multe masini Opel/GM.

Mini, fulia cu care am luat ansamblul , era simpla , pentru curea trapezoidata, ca la alternator. Fulia asta canelata de acum , e adaptata de Peter. Poate fi de altceva deca Omega? Si eu banuiesc ca e de Opel , dar nu sunt sigur de care , asa instalata nu am vazut GM marcat undeva vizibil , iar ce am cautat pe Google images ... nu reusesc sa imi dau seama. Furtunele dintre pompa si caseta sunt sertizate , deci sigur sunt de la aceeasi masina luate.

Link spre comentariu

Mini, fulia cu care am luat ansamblul , era simpla , pentru curea trapezoidata, ca la alternator. Fulia asta canelata de acum , e adaptata de Peter. Poate fi de altceva deca Omega? Si eu banuiesc ca e de Opel , dar nu sunt sigur de care , asa instalata nu am vazut GM marcat undeva vizibil , iar ce am cautat pe Google images ... nu reusesc sa imi dau seama. Furtunele dintre pompa si caseta sunt sertizate , deci sigur sunt de la aceeasi masina luate.

M-am exprimat f clar.

Opel Omega A are pompa servo cu fulie pentru curea trapezoidala

Opel Omega B are pompa servo cu fulie pentru curea canelata

Caseta de directie care semana cu ce ai tu in poze s-a pus pe Omega si Frontera.

Rezervorul s-a folosit la Omega si altele.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

M-am exprimat f clar.

Opel Omega A are pompa servo cu fulie pentru curea trapezoidala

Opel Omega B are pompa servo cu fulie pentru curea canelata

Caseta de directie care semana cu ce ai tu in poze s-a pus pe Omega si Frontera.

Rezervorul s-a folosit la Omega si altele.

Multumesc Mini, de data asta am inteles! Am dat de unii care zic ca repara asa ceva, autorizati RAR, cu garantie si tot tacamul ... La leafa, dau o tura pe la ei ca sunt relativ aproape de mine ( servici ) si o sa vad ce si cum. O sa va tin la curent , poate cine stie se aliniaza planetele iar si rezolv problema , caz in care daca o sa mai aiba cineva nevoie de asa ceva, sa fie informatia data !

Numai bine !!

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Salutare la toata lumea!

Nu , entuziasmul nu a scazut, treaba nu a stat pe loc , doar lipsa de timp sa mai bag noutati.

Ce s-a mai facut intre timp?

- Folie SunTech ( parca asa se scrie ) sa nu ma prajeasca soarele. Si chiar are efect !!

- Cu ajutorul lui Minitehnicus caruia ai multumesc inca odata , schimbata cutia de viteze. Si este DE ZEI acum , merge parfum ! Ca o paranteza la discutiile despre sincronizarea sau nu a vitezei I-a. Indraznesc sa spun ca este sincronizata iar cei care nu reusesc sa bage in viteza I-a in miscare ( asta insemnand viteza de deplasare foarte mica) au ceva in neregula. In acest moment , pot sa schimb din aII-a in a I-a , la viteza de deplasare mica elegant, fara probleme. Si in plus , m-am uitat la kit-urile de reparatii cutii de viteze de Samy: Eu am vazut 5 sincroane acolo. Tinand cont ca viteza a V-a nu este sincronizata rezulta ca sunt 5 sincroane pe fiecare viteza inainte.

- Luat un fel de roofrack , montat pe transversale Thule. Din aluminiu, l-am asamblat cu manuta mea, grund de aluminiu pe el , vopsit negru mat . Sunt incantat de rezultat, nu este sigur asa de rezistent ca unul de otel de exemplu dar ca sa arunc 2 rucksaci acolo este genial .

- Schimbat suportul de canistra cu unul Smitybill ( sau cum se scrie ) pentru ca are si sistem de asigurat cu lacat. Placa de adaptare, tot Minitehnicus m-a ajutat sa o pun.

- Pentru ca tot am luat un kil de vopsea negru mat, si pentru ca Diavolul sta in detalii ... reconditionat oglinzile laterale cu care am luat masina ( sa le am de schimb la o adica ), oglinda retrovizoare interioara( nu imi placea ca se vedea gri ... ) si am trantit pe ea din targ si o oglinda panoramica, la o dimensiune discreta sunt fan asa ceva .

- Si am reconditionat antena si am vopsit primul element tot nergu mat . Sa fie .

- un retus la vopsea , la busonul de benzina, zona dificila de pregatit . Ocazie cu care am testat sa vad ce diferenta iese la vopsea , la eventuale retusuri. Eu unu sunt multumit cum a iesit, sunt linistit pe viitor , cred ca o sa pot sa acopar eu problemele decente care ar putea sa apara.

- Radio CD MP3, Blaupunkt, de imi place la nebunie !! Ocazie cu care am schimbat si difuzoarele, pioneer , dar cele mai ieftine. Asta pentru ca radio-ul masinii era mort , si s-a dovedit ca si un difuzor era explodat ca sa zic asa. Iar acum , merg si eu ca omu', mai aud si altceva in afara de zornaitul masinii ! :ha1 SI am mai facut si un capac meserias la aparat , ca sa astupe gaura dupa ce scot fata.

- Tot cu ajutorul lui Minitehnicus si al lui Dragos, am redus din zgomotul de F16 in fortaj , la viteza. Reductor desfacut, schimbat ax countershaft care era evident uzat. Diferenta foarte mare !! Este in perspectiva un LowRange 4.16 , dar sa il primeasca aia pe stoc din nou .

-Pregatit cruci cardanice de schimbat , burdufe de cardan.

- Schimbat pad-urile de cauciud pe la pedale , cu unele noi . Place la mine !!

- Tot la capitolul bibileli de care Minitehnicus o sa rida , am bagat si mascota pe masina, si anume "Laughing Swordfish", emblema legendara a flotilei 9 de submarine ( asta pentru ca sunt fan asa ceva si doar am lucrat la greu la seria "Silent Hunter". Taiat sablon din autocolant, si vopsit cu aerograful .

- Centuri spate , ca sa completez utilajul . Sa fie . Tot multumiri lui Minitehnicus care imi suporta toate aberatiile. Si pe astea le-am bibilit, si cand sa le montez , am reusit sa rup un surub din caroserie. Eh , una tot o sa reusesc sa pun .

- Un semi-esec, scaunele. Avand pasarele in cap cum ca merge usor de adaptat cam rice , m-am repezit si am luat 2 sacune de Peugeot 206 coupe, excelente. Care se pare ca nu merg asa usor (sau chiar de loc ) de adaptat. Ma cam ustura ficatul din cauza asta , scaunele sunt absolut bestiale i ca forma zic eu sunt exact pentru Sami.

- Radiator- Eh , reparat la baietii de pe Caraiman radiatorul de pe masina , dupa o saptamana m-am trezit ca brusc l-a lasat prostata si pisa destul de rau . Si nu imi dau seama acum daca e de la treaba de mantuiala facuta de baietii aia sau de data asta se dovedeste ca trebuie sa schimb si busonul de radiator. Problema e in studiu , pina pe 1 August cand e plecarea la munte , va fi facut cumva .

In rest , nu stiu ce sa mai spun , mai imi scapa diverse, dar daca imi aduc aminte ma mai laud. Imi place de mor in continuare, daca o sa reusesc sa bag i kit-ul de reductor , o sa fie cam tot ce imi doresc . Pemntru moment. Si acum ceva poze :

IMG_7541.thumb.JPG.dbbe92165c1feec85851e5d377a97ae9.JPG

IMG_7757.thumb.JPG.7edd95687cd85d7143d3cb711eac1c05.JPG

IMG_7758.thumb.JPG.8945c18832a5206696c9341ec2afbd14.JPG

IMG_7759.thumb.JPG.18ca8f1f93011c496a38c25b0f37843a.JPG

IMG_7894.thumb.JPG.7503912974a05e0be23f98c2c1a1bec4.JPG

IMG_7895.thumb.JPG.480a8682ff8dab83d0a0904756e7155d.JPG

IMG_7896.thumb.JPG.699d68b9f5351403dca141160b9bdc5c.JPG

IMG_7898.thumb.JPG.0940d12826ac53036636c97325c1ef3b.JPG

IMG_7899.thumb.JPG.e7809a034e88aecd781ce2f39318cb7d.JPG

IMG_7901.thumb.JPG.5c95e8873bcfbee9fdd49419c6dc6235.JPG

IMG_7902.thumb.JPG.90dcc87de1e31ddc31a59f25ad5e2c37.JPG

IMG_7903.thumb.JPG.834383e490f507228fff50eab28ac466.JPG

IMG_7904.thumb.JPG.6e3c157d69e34d300d83ad072f1d9af9.JPG

IMG_8285.thumb.JPG.50cdff045e909dde3f20a62f6fb6e84d.JPG

IMG_8286.thumb.JPG.97db10ab675c0d9c186ec25b703db208.JPG

IMG_8287.thumb.JPG.d26f6af3ce3d1936a07b767d826dd2e8.JPG

IMG_8290.thumb.JPG.4f73b8a29dc79289c435484da60d415e.JPG

IMG_8291.thumb.JPG.734636355e4ad2359b4e3a0ba5bef016.JPG

IMG_8292.thumb.JPG.de160a7d08c76c6e9faf1ae60d969c55.JPG

IMG_8293.thumb.JPG.1d4491f0b303b81166ba6ced7c727799.JPG

Editat de 04gabriel67
Link spre comentariu

Mai ramasesera astea 2 ( chestia galbena este compresorul meu de aerograf, facut de mine acum vreo 10 ani, cu care reusesc sa ma aberez pe piese mici ) ...

A, servodirectia - s-a rezolvat si aia , schimbat a pompa de servodirectie. Tot Minitehnicus a reusit sa gaseasca piesa perfecta !!

IMG_8294.thumb.JPG.be68e5dc71f475105ea6fc6a16f13964.JPG

IMG_8295.thumb.JPG.3ad650dbbf447ea32cb46c07b746b06b.JPG

Editat de Astral
VREUN / VREO.....FARA CRATIMA !!!
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Mai ramasesera astea 2 ( chestia galbena este compresorul meu de aerograf, facut de mine acum vreo 10 ani, cu care reusesc sa ma aberez pe piese mici ) ...

A, servodirectia - s-a rezolvat si aia , schimbat a pompa de servodirectie. Tot Minitehnicus a reusit sa gaseasca piesa perfecta !!

OOOOFFFF!!!!! Ma jur ca e tastatura !!

Link spre comentariu

Pe scurt - radiator nou , fise bujii noi ( dar nu am apucat sa iau si bujiile ... ) , volan nou, directie HD ( traiasca Minitehnicus si Dragos !!! )

In pregatire ma aberez cu o cutie de scule dedicata SFF, tot am gasit pe acasa o ladita interesanta ce m-am apucat sa o reconditionez.

Diferenta ca de la cer la pamant cu noua directie, a disparut aproape de tot jocul in volan dat de uzura capului de bara dublu de pe dreapta.

Cu noul volan , am rezolvat si senzatia mizerabila data de faptul ca la cel vechi se dezlipise imbracamintea cauciucata de pe scheletul volanului si eram cu mana pe el ca pe acceleratia de la motocicleta.

Facut un test de compresie, spre marea , imensa, gigantica mea multumire, pe toti cilindrii presiune buna, fara diferente. Ca sa nu ma laud aiurea o sa il mai intreb odata pe Dragos cat era, parca 14...

Cat de repede o sa mai fac cateva poze, sa ma laud , pentru moment nu am decat una .

Dead line-ul de 1 August se apropie si inca mai am de rezolvat cate ceva ....

Neaparat cu prima ocazie de timp mai mult am sa va povestesc aventura vietii cu noul radiator, spuma ( nu , nu garnitura sau chiuloasa ) , scuipat apa din vas de expansiune ... Nu de alta dar poate pateste cineva acelasi lucru si sa aiba o posibila idee.

IMG_8297.thumb.JPG.75e3738becdb41831a47f6636032332f.JPG

Editat de 04gabriel67
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Neaparat cu prima ocazie de timp mai mult am sa va povestesc aventura vietii cu noul radiator, spuma ( nu , nu garnitura sau chiuloasa ) , scuipat apa din vas de expansiune ... Nu de alta dar poate pateste cineva acelasi lucru si sa aiba o posibila idee.

Salut, cand ai timp te rog detaliaza, si la al meu arunca apa din vasul de expansiune, dar eu am ales calea grea, adica reconditionat motorul, insa la radiator nu m-am gandit. Am schimbat inainte termostatul, senzorul... la fel.

Ai dracu" rusi au fost romanii...
Link spre comentariu

Povestea radiatorului

Deci, povestea radiatorului ...

Luat masina de la Oradea, ajuns cu ea acasa , totul parea ok , doar nivel in vasul de expansiune mai scazut , am banuit ca din cauza de forjat pe tot drumul ...

Mers pe acasa, prin oras, pe camp, dupa ce am completat lichid in vas expansiune, si tot a scazut, moment in care am inceput sa ma uit mai atent daca nu sunt urme de pierdere lichid ( lichid curat, fara urme de nimic in el )

Am gasit ceva urma pe la buson, si in jurul ramei de imbinare dintre capacul superior de plastic al radiatorului cu corpul metalic.

Teoretic era mai simplu sa merg si sa completez cu apa ( ca tot e vara ) pina crapa. Dar m-a mancat in dos , sa incerc sa repar radiatorul , in ideea ca daca tot plec pe coclauri sa nu ma lase pe acolo .

Zis si facut , demontat si mers la baietii de pe strada caraiman , care au zis ca l-au facut , spallat , si ca celulele donspre exterior erau fisurate ( le-au taiat si astupat taieturile )

Acum , incep detalii ..

Montat radiator, pus apa in el plin si lasat asa ca era prea tarziu .. pestecateva zile ma sui in masina sa merg pe la Minitehnicus, in oras oprit la o benzinarie , ma uitam cu drag la utilaj cand vad balta sub bot. Primul gand era ce apa scoate AC-ul , si m-am albit cand am realizat ca nu am AC ...

Ridicat capota , vas expansiune gol ...

Desfac buson, mai era apa . Si spuma. Alb- albastruie ( antigel albastru) , si semana cu spuma de albus de ou, fina.

Dublu albit fata , stresat Minitehnicus, ajuns acasa , studiat problema.

Reparatia a fost facuta prost, acum avea lichid pe toata marginea de imbinare de sus. Bagat apa , mers , scuipat apa din vas expansiune ...

Bun.

Luat radiator nou , buson nou.

montat radiator, umplut cu lichid, lasat asa ca deh , noaptea tarziu ... peste aproape o sapt. mers in oras, lichid in vas expansiune aproape ok ( a scazut putin fata de cum era cand am plecat ) , strans un colier, parea bine . Ajung acasa, vas expansiune gol. Desfac buson- spuma. Albit fata.

Abia atunci inceput sa caut pe net , procedura de umplere, pe care nu am respectat-o .

Ca sa fie treaba treaba, am luat si un flacon de Wynns, Cooling system flush. Conserva respectiva era pt 12 litri , am spalat de 3 ori. Ca la carte. Scos mizerie, redus spuma aproape la 0 .

Bagat apa curata , de test. Lasat motot relanti, calorifer deschis , buson deschis , verificat ca termostat merge , asteptat pina nu a mai venit aer pe admisia de lichid, completat vas expansiune , teste o saptamana .

Brici. Hai sa pun antigel ...

Scurs apa , bagat antigel la ras buson, motor relanti, calorifer deschis ...

La un moment dat, vad ca incepe sa curga usor peste buza... Pus palma sa astup , in 5 secunde a crescut apa in vas expansiune 2-300 ml.. Speriat , luat mana de pe buson , arteziana de antigel in tot compartimentul motor ...

Calendar ortodox luat la rand , calmat , completat din nou de data asta numai pina peste elementele de metal din interior . Relanti, strans repetat furtun de admisie lichid in radiator si la un moment dat o ragaitura de aer de acolo ... Dupa care s-a stabilizat treaba, completat lichid in radiator la max, in vas expansiune la mijloc.

De atunci merg absolut ok , nu s-a miscat nivel dupa aproape 1000 km. facuti in concediul asta !

concluzie -

Spuma era SIGUR de la fostul radiator , baietii aia or fi bagat cine stie ce solutie de curatat in el , si care s-a dus in sistem aparand si dupa ce am montat radiatorul nou. Dupa spalare cu Wynns a disparut.

Umplere gresita - abia ultima data am facut ca la carte respectiv ca in topicul gasit aici pe forum.Eu ca fraieru' bagam doar lichid in radiator , fara calorifer deschis , si atat.

Se pare ca se auto aeriseste sistemul , am inteles ca in mijlocul termostatului exista o gaura mica special pentru evacuare aer.

Acea gaura probabil era infundata de depuneri, care au cedat dupa ce am bagat Wynns. ( am uitat sa va spun ca a scos ceva flegme de murdarie ! Acum si incalzirea imi merge mai bine ! )

Nu se umple din prima ochi, cum am facut a doua oara. Umplut pina peste elementele de metal din interior, lasat sa mearga , sa inceapa termostatul sa functioneze si sa nu se mai vada bule de aer dinspre furtunul de admisie lichid .

Abia dupa asta umplut pina la gaura de prea-plin , pus buson, completat in vas expansiune, oprit calorifer.

La mine a mers perfect.

Cam asta este, sper sa fie de folos .

Link spre comentariu

Poi mintea romanului vine la urma ... Am zis ca o fi o chestie reparatul, sa ma tina pina dupa concediu. Era programat nou dar mai incolo .

Pina la urma tot nu am scapat de cheltuiala. Asta este.

Editat de 04gabriel67
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare