CatalinU Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 Re: Samurica fara frica O cheltuiala si jumate,ca ma gandesc ca reparatul nu o fost de gratis Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat August 11, 2015 Autor Partajează Postat August 11, 2015 Re: Samurica fara frica O cheltuiala si jumate,ca ma gandesc ca reparatul nu o fost de gratis Exact. Asa imi trebuie . Cine citeste , sa nu faca la fel ca mine ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 Re: Samurica fara frica Nu esti nici primul si nu vei nici ultimul,ca asa e romanul,hai ca poate merge si asa.Eu am invatat demult lectia asta,nu ma mai duc pe carpeli si tiganeli,ca nu iese veci ca unu nou Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 Re: Samurica fara frica Nu esti nici primul si nu vei nici ultimul,ca asa e romanul,hai ca poate merge si asa.Eu am invatat demult lectia asta,nu ma mai duc pe carpeli si tiganeli,ca nu iese veci ca unu nou Vorbe... morala... si atat! De cand reparatia unui radiator (piesa nu chiar ieftina, sau vreo consumabila) este o carpeala, tiganie? De cand lumea si pamantul radiatoarele (atunci cand este posibil) se mai si repara.... atata vreme cat cei care o fac, o fac bine, nu este nicio problema. Nu vorbesc neaparat de cazul de fata, poate aici "beleaua" era prea mare, sau mecanicii au fost incompetenti... dar, e cam "abrupta" intrebarea ta "De ce nu ai mers din prima pe radiator nou?"... tu cand faci pana de ce mergi la vulcanizare si nu iti iei alta guma direct? Ca doar e ieftina (comparativ cu un radiator). E retorica postarea/intrebarea mea... dar nu m-am putut abtina, sorry. PS: vad ca stai "pe afara"... ar trebui sa stii cum sta treaba pe acolo (sau macar de pe forumurile lor)... sunt mai "romani" decat unii din noi de o mie de ori cand vine vorba de "zgarcenie" sau carpeala. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 Re: Samurica fara frica Ca sa iti raspund la intrebare pe aici "afara" nici nu exista service de reparat de radiatoare,in cel mai rau caz dezmembrari.Iar radiatorul nu se compara cu cauciucul,iar in unele cazuri o pana de cauciuc nu se poate face si trebuie cumparata o guma noua.Compari 2 lucruri complet diferite Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 Re: Samurica fara frica Ca sa iti raspund la intrebare pe aici "afara" nici nu exista service de reparat de radiatoare,in cel mai rau caz dezmembrari.Iar radiatorul nu se compara cu cauciucul,iar in unele cazuri o pana de cauciuc nu se poate face si trebuie cumparata o guma noua.Compari 2 lucruri complet diferite Ok, ai castigat! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat August 11, 2015 Partajează Postat August 11, 2015 Re: Samurica fara frica Nu am ce castiga,expuneam doar o situatie de fapt.Si mai mentionez un lucru si inchei cu discutia off,inainte de ITP sau NCT cum se numeste am spalat masina si am vrut sa spal si motorul.Nici nu au vrut sa auda de asa ceva,au refuzat acest lucru,caare la noi e un lucru banal si se cam face la orice spalatorie,aici nu am gasit spalatorie sa spele motorul Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat August 11, 2015 Autor Partajează Postat August 11, 2015 Re: Samurica fara frica Mai , nu va inflamati ca nu are rost. Atata vreme cat se poate si eu sunt de parere ca piesa noua e piesa noua , cat nu e chiar made pe vapor scufundat... Dar cand nu se poate si nu am incotro macar pentru o perioada de timp daca e urgenta , incerc sa vad daca merge improvizatia. Carpaceala. In acel moment radiatorul nou nu era de loc luat in calcul si ma dadea peste cap cu altele, am incercat si eu reparatia. La unii a iesit , la mine nu, de ce chiar nu mai conteaza si nici nu ma duceam la nenea ala sa fac scandal. Asta este. M-am dat peste cap si am bagat unu nou si am bifat si asta pe lista pina la urma. Povestea despre radiator era pentru toata lumea care citeste sa nu faca precum "moi". De unde a aparut spuma, ce greseli am facut, cum am scapat de belea si m-am colorat la loc la fata ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat August 28, 2015 Autor Partajează Postat August 28, 2015 (editat) Re: Samurica fara frica Foaie verde de mohor/ Ia ca am si reductor ! Deja incep sa ma obisnuiesc cu aventurile generate de cumparaturi on-line. Dar a fost cu succes, am reusit sa iau kit de 4 :1 16 pentru reductor, impreuna cu alte cateva bunatati zic eu. Gasit la ZukOffRoad, acum 3 saptamani. Dupa ce zicea pe site in momentul in care am luat piesele , mai erau pe stoc doar 3 kit-uri , iar termen de reaprovizionare abia in in decembrie... Spre marea mea surpriza pe pinioane ( unul dintre ele cel putin ) e stantat "Japan", la fel scrie si pe cutie , dar dupa cum erau ambalate numai Japan nu par. Dupa ambalaj , piesele in sine mie mi se par bijuterii. Nu conteaza, din ce am vazut ZOR e cotat bine ca furnizor de piese bune. Output shaft - stantat "TG" daca nu ma insel, pe kit-ul de rulmenti nu am vazut nimic ... In fine , o sa pun poze, si daca cineva poate sa dea un feedback despre ce am reusit sa gasesc , sarumana ! Am gasit o solutie interesanta pentru depozitare maruntisuri in Sami, sa apuc sa fac poze sa vedeti. Ca sa nu fiu secretos, am agatat cu cureluse de barile orizontale de la geamurile spate ( Metaltop) 4 gentute luate de la Kaki, gen masca de gaze, surplus Bundeswehr. Ce mai trebuie este sa le fixez de panoul de pe lateral dar asta e programata ceva mai incolo , inca ma gandesc cu ce sa inlocuiesc panourile interioare ce sunt cam naspa . Numai bine la toata lumea ! PS: Pina la urma m-am mobilizat si am studiat mai bine rulmentii . Kit-ul este Trail-Gear, T-Case rebuild Kit, Major Sami. Iar un rulment pe care l-am desfacut, ala mare cu guler, e SKF Explorer . Probabil si ceilalti sunt la fel , si din ce stiam , SKF sunt chiar buni . Una peste alta, cred ca tinand cont de cat de impulsiv am fost cand am dat "buy", am avut bafta. Editat August 29, 2015 de 04gabriel67 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 Re: Samurica fara frica Frumos,imi place proiectul tau si te-am vazut cand aveai si o o bicicleta in spatele samuraiului,mergand spre Ploiesti. Cat a ajuns sa te coste tot kitul? KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat August 30, 2015 Autor Partajează Postat August 30, 2015 Re: Samurica fara frica Frumos,imi place proiectul tau si te-am vazut cand aveai si o o bicicleta in spatele samuraiului,mergand spre Ploiesti. Cat a ajuns sa te coste tot kitul? Ai PM. Daca Admin . spune ca e ok , dau info la liber ca nu e nici un secret ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat August 30, 2015 Autor Partajează Postat August 30, 2015 (editat) Re: Samurica fara frica Salutare la toata lumea! Spuneam de ce idee am gasit pentru depozitare diverse in Samurica. Am gasit la un magazin unde au de vanzare si surplus de echipamente de armata (e pe linga Gara de Nord , cred ca e Kaki) gentute Budeswehr, similare cu Butt Pack-ul american. 4 Bucati . Pe acasa aveam niste cureluse de la rucsac, de asigurat neopren gen . Gasite in talcioc , acum ani de zile ... A venit ideea, si a urmat asamblarea . Atasez si pozele , nu stiu cum sa fac sa apara in ordine dar sigur va prindeti. Pozitia gentutelor este reglabila pe inaltime si urmatorul pas este sa le asigur de panoul de tapiterie din spatele lor . Dar cand o sa fac ceva cu panourile respective, ca aspect :) . In ele am bagat diverse, bidon de antigel , elastice, apa distilata , hartie igienica :D, ceva scule , cordelina, etc ... Stau bine , nu zdrangane, nu incurca vizibilitatea spate ... Si are cainele personal loc la mare fix in ce ramane acolo ! Daca vi se pare buna ideea , copiati fara jena , chiar m-as bucura ! Sunt sigur ca merge imbunatatit sistemul de atarnat cu cureluse , dar nu am vrut sa cos sau sa tai nimic . La o adica , pot sa folosesc curelusele din nou fara nici o problema ... Numai bine !! Editat August 30, 2015 de 04gabriel67 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat Septembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Re: Samurica fara frica Salutare la toata lumea ! Am gasit ulei Millers, mai precis Millers Oils EE Trans 75W-90 1Litru (Nanodrive) , pentru bagat in reductorul ce urmeaza a fi upgradat. Are cineva experienta cu asa ceva ? Recomandarile sunt bune , dar... Numai bine ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Re: Samurica fara frica Cat e litrul? Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat Septembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2015 Re: Samurica fara frica Cat e litrul? Ca sa fiu mai exact , am gasit uleiul la Racing Nick unde am fost sa iau un buzunar - plasa pentru pus pe interiorul portierei, am intrat in vorba cu omu' de acolo pentru ca avea si Castrol de transmisie si el mi-a recomandat Miller asta . Zice ca e unic importator si ca ar fi tare bun dar nu stie lumea de el ... Sunt tot felul de tipuri, preturi la fel ... La transmisie , intre 35 si 109 ... Intreb daca stie cineva de el si daca merita, ce era progeamat de bagat in CT era Castrol cu aditiv MoS... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Re: Samurica fara frica Salutare la toata lumea ! Inca o solutie pentru organizare / depozitare. Gasit articolul intr-o benzinarie MOL , in Mizil ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Re: Samurica fara frica Nu am apucat sa pun poze, inainte de plecat in concediu .. Reusisem sa schimb volanul , si cu ajutorul lui Minitehnicus, directie HD cu brat Mercedes... In legatura cu directia, pentru ca nu am utilajul asa tare inaltat din arcuri, bara directie superioara atinge putin de sasiu. Cautand pe net, am vazut ca sunt 2 modele de brat de Mercedes care merg la noi, difera ca "inaltime". Banuiesc ca la mine s-ar rezolva problema daca gasesc bratul mai plat ca sa zic asa .. Are cineva idee de vre-un cod, pina vine Minitehnicus ? Link-ul unde am gasit asta este : http://fixbroke.tumblr.com/post/32875898375/new-steering-for-the-samurai Editat Septembrie 10, 2015 de 04gabriel67 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat Septembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Re: Samurica fara frica In plecarea din concediu am descoperit ca am o problema la MRL-ul de pe dreapta, cand am vrut sa cuplez am vazut cu stupoare ca iese "dial" - ul ... Neplacuta constatare , si nu ma asteptam de la Warn sa faca asa ceva... Dupa ce m-am intors, dupa ceva documentare am ajuns la concluzia ca Aisin sunt sfinte deci .. cauta Aisin. Bun. Vazut anunturi , dat telefon , nu mai erau , am inteles pina la urma ca in modul clasic, respectivii ce se ocupa de dezmembrari pun pozele ca sa fie.. Ce am gasit , nu imi placeau ca pareau cam obosite = desfacut, garnituri , cine stie ce mai gasesti pe acolo ... Dar s-au aliniat planetele iar, si am gasit - prima data de vre-un an de cand ma tot uit dupa piese - pe eBay, Aisin original , nou . Doar unu... Luat , venit , placut, asteptat leafa , dat comanda pentru inca unu si ... Acum mrl-urile Aisin noi , asteapta sa fie montate ! Dupa spusele lui Minitehnicus ( cu care sunt de acord) mai binele poate sa strice. Dar putina vopsea nu strica , prea erau lucioase si blink blink sa le pun pe Samurica . Asa ca le-am si decorat putin !:banana Dupa ce le pun , o sa ma uit si ce e cu ala care mi-a facut problema, de aruncat nu e. Editat Septembrie 10, 2015 de 04gabriel67 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
redrat400 Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Re: Samurica fara frica Frumoasa jucaria si bine "lucrata".:2dr Multe de bagat la cap din topic...:tk repara-mi-as radiatoru' cu unu' nou!:ha: Skoda Superb T4 syncro Logan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_TM Postat Octombrie 5, 2015 Partajează Postat Octombrie 5, 2015 (editat) Re: Samurica fara frica Mai da' ce rabdare ai avut si cat de migalos ti-ai "decorat" MRL-urile! :ap Asta da lucrare! Imi place cand vad atatea detalii la o masina. De luat aminte pe cand mi le-oi reconditiona si eu... Editat Octombrie 5, 2015 de bogdan_TM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat Octombrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2015 Re: Samurica fara frica Multumesc pentru aprecieri ! Meritul cel mai mare este al celor ce m-au ajutat... Acum este si 4.16 in reductor, cu prima ocazie fac niste teste ca sa bag aici ce inseamna , cu niste date concrete gen High- treapta 3, 2000 ture = x Km/h. 2500 ture = x ... Pe sosea este cum m-am asteptat , 12% in plus este perfect, dar surpriza mare ( si cat de placuta inca ! ) a fost pe low ... mmmm ... abia astept sa ajung iar pe coclauri -din pacate nu va fi chiar asa de curand pentru ca nu se aliniaza planetele cand vreau eu ... S-a gasit si brat de Mercedes model mai drept - lucrez inca la aflat codul piesei - ca sa se rezolve problema cu atins bara de directie de sasiu la flex, sunt in pregatire frane pe disc spate (sablate, vopsite electrostatic), si o foaie de arc de Damas ( si asta am gasit-o) in plus tot pe spate, ca sa compenseze greutatea suplimentara a ansamblului de bara si suport roata... Daca nu ma repudiaza Mini pentru cat il bat la cap , vin si poze cat de repede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat Noiembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) Re: Samurica fara frica Salutare la toata lumea ! Dupa o pauza destul de mare si multe misto-uri pentru lipsa pozelor ( stiu ei cine ...:) ), un ultim update: -MRL-uri noi, montate in sfarsit -Frane disc spate. MRL-urile schimbate pentru ca unul din cele de pe masina nu functiona ( nu decupla daca imi aduc bine aminte) si "dial"ul de free- close ramanea in mana mea la schimbarea pozitiei... Franele spate , pentru nervii facuti in concediu de roata spate-stanga ce se infrana cand era lumea mai draga. Am zis sa scap de tamburi , daca mai scartaie inseamna ca e rulment ... Etrierii de VW, curatati , sablati, inca odata aranjati gen eliminat vopseaua de pe unde nu trebuia sa fie, gresati cum trebuie ( vaselina pentru frane TRW), kit de garnituri ... La vopsit electrostatic a mers corpul etrierului fara piston, si cu garnitura de piston scoasa. Mai departe nu am mers cu dezasamblatul , nu am avut cleste special de sigurante ca sa scot mecanismul din corpul etrierului. Pentru protejarea interiorului etrierului , in loc de piston am gasit in talcioc o garnitura de cauciuc gen- dop de podea , cred ca de Dacia, 3 ron. Nici masurata nu s-ar fi potrivit mai perfect acolo. Garnitura de piston am lasat-o pe cea originala , ambele erau in stare perfecta. Daca e vre-o problema , le am noi din kit. Pistonasul de frana l-am prins in universalul de la strunguletul de hobby si am curatat suprafata cu smirghel 2000 , aproape oglinda. Reasamblat, mergea perfect. Discuri si placute Ferodo, si batut la cap Minitehnicus!:) Treaba a iesit superbine, dar cu foarte multa munca ... Una din planetare nu a vrut sa iasa sub nici un chip ( dar chiar nici un chip, ramanea de folosit flacara "finala" si nu aveam rulment de schimb), niste suruburi in locuri enervante intepenite ... ajustari care necesitau montare - demontare de multe ori ... :grin: Au zis baietii ca o saptamana nu vor sa mai auda de mine . Asta cam spune tot despre transpiratia de sambata seara ! Dar inca odata, super bine . Pina acasa mers tzeava, cu parte de oras si parte de sosea, da , tine mai bine frana acum indiscutabil iar acasa nici una din rotile de spate nu dadeau vre-un semn ca s-ar fi incalzit. Inainte , spate-stanga , era permanent mai calda clar decat spate dreapta. Probabil ca s-a rezolvat situatia neplacuta din concediu. Mai raman de schimbat rulmentii pe spate ( spate dreapta , are ceva joc) , dar asta dupa ce o sa primesc din nou accept la garaj :grin: Si intre timp, o sa fixez eu teava de cupru pe punte, aseara chiar nu am mai stat de asta ... Iar acum , ceva poze: Editat Noiembrie 22, 2015 de 04gabriel67 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sami 1300 Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Re: Samurica fara frica Frumos,frana de mana este pe reductor? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat Noiembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Re: Samurica fara frica Frumos,frana de mana este pe reductor? Nu, din pacate. Pe spate aveam tamburii clasici, frana de mana actiona sabotii .. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
04gabriel67 Postat Noiembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Re: Samurica fara frica Etrierii inainte si dupa vopsire Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate