Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Off road 7 locuri

vladmorar

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie Off road 7 locuri

de cind cu taxa de 230euro lunar, au inceput sa apara in olanda, unde nu te lipeai de vreo rabla sub 7000

pe ce site cauti in olanda?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

LR sufera din cauza pieselor facute de tot felul de firme dubioase. pune piese originale si va fi la fel de fiabil ca o japoneza. am prins un s2a din stocurile armatei, original nu restaurat, cind l-am dat avea 620 000 km si cu o exceptie nu am schimbat decit consumabile.

am luat un td5 la mina a x-a, si m-a uscat la buzunar, a fost " echipat de expeditie " cu rahaturi de la britpart care au inceput sa cada una dupa alta tragind dupa ele ci ce mai era bun.

concluzia o va las sa o trageti singuri

• Like 1
Link spre comentariu

Fara sa se supere posesorii de LR pe mine, ca ei saracii n-au nici o vina ca au un LR in curte ...LR la ora actuala e doar un myth ...busted!

Din cauza pieselor aftermaket sufera toate marcile nu numai LR. Doar ca la japoneze sunt mai putine firme dubioase...asta e norocul!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Din cauza pieselor aftermaket sufera toate marcile nu numai LR. Doar ca la japoneze sunt mai putine firme dubioase...asta e norocul!

Relax, cam tot ce inseamna piese de schimb pentru auto/moto japoneze se produc in China, acum ramane sa nu nimeresti lotul prost.:grin:

Sa nu mai vorbim de alea nemtesti, gen X5...:ha:

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Fara sa se supere posesorii de LR pe mine, ca ei saracii n-au nici o vina ca au un LR in curte ...LR la ora actuala e doar un myth ...busted!

Stii cum e, cu LR e ca si cu femeia, o data ce ai inceput, nu poti nici cu nici fara. Dar cam asa e, pina prin anii 80 LR a fost capul de lista si devenind astfel o legenda, o gramada de "meseriasi" de mina a zecea au crezut ca pot face un ban producind piese de doi lei. Fiind ieftine, multi au inceput sa le foloseasca neputind altfel sa isi permita o altfel de "legenda" . Prin urmare, ca orice vedeta pe lumea asta, celebritatea a distrus si LR-ul.

Dar deviem de la subiect, daca omul isi ia LR, recomand de la inceput ca piesele vitale sa fie originale. o usa, o aripa, chestii din astea merg foarte bine si turcisme, dar un rulment de roata de la britpart sau the like, presupunind ca reusesti sa il presezi, vei bate recordul daca treci de 5000km. Cu piese bune si ingrijire te va tine va merge 2-3 generatii, asa cum a fost gindit de altfel. Nu ai grija de el, tot ca femeia, te lasa cind ti-e lumea mai draga.

Link spre comentariu

Stii cum e, cu LR e ca si cu femeia, o data ce ai inceput, nu poti nici cu nici fara. Dar cam asa e, pina prin anii 80 LR a fost capul de lista si devenind astfel o legenda, o gramada de "meseriasi" de mina a zecea au crezut ca pot face un ban producind piese de doi lei. Fiind ieftine, multi au inceput sa le foloseasca neputind altfel sa isi permita o altfel de "legenda" . Prin urmare, ca orice vedeta pe lumea asta, celebritatea a distrus si LR-ul.

Dar deviem de la subiect, daca omul isi ia LR, recomand de la inceput ca piesele vitale sa fie originale. o usa, o aripa, chestii din astea merg foarte bine si turcisme, dar un rulment de roata de la britpart sau the like, presupunind ca reusesti sa il presezi, vei bate recordul daca treci de 5000km. Cu piese bune si ingrijire te va tine va merge 2-3 generatii, asa cum a fost gindit de altfel. Nu ai grija de el, tot ca femeia, te lasa cind ti-e lumea mai draga.

De acord in principiu dar exista unele nuante....spre exemplu la rulmenti - sunt cativa producatori mari si seriosi in lume si cateva garaje in China care fac asa ceva,ai de unde alege,totul e sa te informezi.Piesele de origine sunt scumpe pentru ca platesti brand-ul,ambalajul,in cutie gasesti acelasi lucru - anul trecut am schimbat rulmentii la Disco si la reprezentanta (relevanta este aproximativa,astia oricum exagereaza grav) mi-au cerut 1950 ron+tva pe bucata;am lasat masina pe rampa in asteptare,in jumatate de ora mi-au ajuns aceeasi rulmenti Timken intr-o cutie mai urata ce-i drept dar la 390 ron/buc cu tot cu tva.

Aceeasi problema este si cu alte piese - parerea mea e ca daca stii ce producator echipeaza originalul ai mari sanse sa faci economii substantiale fara rabat de la calitate.

• Like 1

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Domnilor,

Omul asta cauta o masina de 3000 de euro. Toata masina! :grin:

Noi discutam acilisea de 450euro + TVA ...ptr o piesa OEM... Putin utopica discutia nu credeti?

Link spre comentariu

Domnilor,

Noi discutam acilisea de 450euro + TVA ...ptr o piesa OEM... Putin utopica discutia nu credeti?

Cam ai dreptate,scuze de offtopic (dar se pot trage unele concluzii)!:al

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Domnilor,

fara suparare, dar daca nu investesti si ramii cu masina pe coclauri si cu un grup de clienti in spume, e cam pa-pa afacerea.

ce faci daca iti pica o turbina? o legi cu sirma?

indiferent de masina pe care si-o ia, trebuie sa aiba bani de piese. si piesele originale, in Romania, costa si la japoneze, americane, germane sau englezesti (si cam gata ca astea sint :grin: ) a, daca are funizori de piese in extern si ia pe original din afara, iese cu 30% mai ieftin. ca idee, flansele roata fata de la patrol sint la pret mult mai mic in afara. la noi costa circa 600EUR... flansele. un rahat de fier cu niste caneluri.

asa ca mitsupishi e numai bun, gaseste si la dezmebrari si cam aia e masina.

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Optiunile sunt destul de reduse , eu vad doar Pajero sau Patrol .

Personal ( ... aaaa , Patrol ... zic ... nu sunt fan fara logica la nici o marca de orice , asta am ales , cu asta merg sub fundul nadragilor , asta povestesc ) am mers o saptamana , zilnic , fara turbina .Decedase pe la lagare si scuipa ulei un litru pe zi , dar am fost obligat de imprejurari sa misc masina si sa-mi fac treaba . Am scos racordul dintre turbina si admisie , am pus pe admisie un filtru conic de scuter si aia a fost ... m-am tarat cu cai putini si ulei pierdut dar mi-am dus treaba la capat si mi-am scos banii . Nu stiu exact daca si la Pajero cu motorul 4M40 se poate , dar Patrolul poate indura multa tavaleala ( cu siguranta mai mult ca altele , mai ales ca vorbim de drumuri ce nu implica viteze mari deci ar fi in elementul lui ) si e simplu de intretinut , dar mai ales se incadreaza la cele 7 locuri fara probleme de intimitate ( adica relativ comod neinghesuiti precum sacii de cartofi ) , fiind una din cele mai mari masini la care gabaritul exterior mare e folosit si la interior . Pajero e ceva mai restrictiv cu spatiul , si de aici lista celorlalte optiuni posibile sunt chiar si mai neincapatoare . Dintre toate , cel mai bine la capitolul spectacol in natura ar fi Defenderul , arata bine si faptul ca nu e confortabil chiar nu e relevant , genul de turisti implicati nu prea sunt printese de autobahn si poate chiar e mai bine sa apari la scena cu un clasic precum consacratul Def care cucereste inima unui copil de orice varsta . Cu lipsa lui de tapiterie poate chiar aduce noi experiente de moment si poate face senzatie printre turisti obisnuiti cu masinile care mai au putin si seamana a sufragerie .

... insa , imaginea asta costa si se mentine mai scump , oricum nu la bugetul mai sus mentionat .... Pajero e mai aratos putin dar penalizat de suspensia fata la anduranta si upgrade ( daca ar fi avut punte rigida pe fata ca la Patrol se rezolva identic , simplu , cu ceva inaltatoare sub arcuri si MT-uri si aia era ... o masina mai buna ca multe altele , mare , incapatoare , fiabila ... ) .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

IMS - parca 8 locuri. Nu ai insa centuri si risti sa mai pierzi din turisti. Iar cei care raman pana la sfarsit, vor fi plini de cucuie si vanatai.:dr2

O varianta mai exotica ar fi TV-ul. Are si reductor si il gasesti usor in bugetul stabilit..

Editat de vlad
Puch 280GE
Link spre comentariu

Ca tot e discutia ...deschisa ...plimbarea turistilor cu riscuri ...daca se va intampla vreodata ceva (incident cu deces) ...ADIO ARME ptr toti!

Pe Valea Prahovei plimbatul turistilor in masini 4x4 e deja industrie ... Si-au luat unii trocarice de 1500 euro vai mortii lor...si ...mai departe? Ce va urma?

Autoritatile tind sa blocheze aceste businessuri (unele dintre ele chiar punand viata in pericol turistilor inconstienti care apeleaza la asfel de servicii producatoare de adrenalina cica)...Cum? Simplu ...vor inchide drumurile ...

Nu am nimic impotriva colegului care face o astfel de afacere ... bravo lui! Dar ... sincer ...cu 3000 de euro ...ce poti lua la ora actuala de pe piata romaneasca? Sincer ...doar un tomberon ...

Si mai apoi stim cu totii ...la offroad ideal este sa mergi doua persoane in masina ... poate 3 ...poate 4 ...7 e cam mult! :no1

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

La una ca asta te-ai gandit ? E cu 1000 euro peste bugetul tau, dar isi merita toti banii.....

http://www.autovit.ro/toyota-land-cruiser-C34126018.html

In plus, ai avantajul ca e a unui coleg de forum si ii poti vedea istoricul aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64125-Englezoaica-noua-in-oras-LJ78&p=978303#top

Link spre comentariu

La una ca asta te-ai gandit ? E cu 1000 euro peste bugetul tau, dar isi merita toti banii.....

http://www.autovit.ro/toyota-land-cruiser-C34126018.html

In plus, ai avantajul ca e a unui coleg de forum si ii poti vedea istoricul aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64125-Englezoaica-noua-in-oras-LJ78&p=978303#top

Ar fi prea frumos. din pacate 3500 e intins la maxim.

Link spre comentariu

Link spre comentariu

Pana la urma cred ca renunt la turism off road.

Am fost sa ma interesez iar ca iar cadru legal nu prea este pentru excursii pe drumuri inchise publicului (drumuri forestiere si de tractor).

Inca mai caut solutii.

Link spre comentariu

Gata!

Achizitionat Toyota J9

Bravo dom'ne ! Esti rapid si hotarat ! Eu m-as fi chilotit cateva luni pana sa ma hotarasc :grin: . Sa o stapanesti sanatos !

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare