sebi_s Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Buna seara! Stiu ca sunt multe posturi pe tema asta dar nu prea ma pricep si as vrea niste raspunsuri specifice pentru problema mea. Imi trebuie un 4x4 pe care-l voi folosi "la toate" si din cauza asta cerintele sunt cam mari dar poate ma ajutati sa gasesc o cale de mijloc. Pretul ar trebui sa fie 3500- 4000 euro cu tot cu taxa de timbru si celelalte acte. Motorul pana in 2000 cmc, nu stiu ce e mai bine: motorina sau benzina, dar daca e benzina sa aiba spatiu suficient si pentru instalatie de gaz. Consumul extraurban sa fie cat mai mic. O voi folosi la padure, prin noroaie; dar mai mult pe drumuri forestiere deci nu pentru off-road pur sange. Totusi trebuie sa aiba reductor mic mare, transmisie cat mai bune. As prefera sa nu o inalt dar sa-i cumpar cauciucuri de calitate. In plus as vrea sa fie capabila sa traga o remorca mica, 800 kg - 1 tona,vreo 10 stupi. Eu m-am gandit la un Samurai '98-2000 autoutilitara cu 2 locuri si motor disel 1,9. Dar nu stiu cat de bun e motorul diesel la Suzuki si sunt greu de gasit cu spatele inchis, hard top. Sper sa ma ajutati sa gasesc o soluie cat mai buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kenzgro Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Salutare Asta are si taxa platita si nerecuperata. Autoutilitara 4x4 cu toate actele la zi .... negociabil. http://olx.ro/oferta/opel-campo-pentru-vanatoare-si-pescuit-ID1bSzb.html#3b683a9788 “We are becoming symbiotic with our computer tools, growing into interconnected systems.” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro ce vrei tu nu s-a inventat. ce optiuni ai pentru max 2000. -samurai -jimny -vitara -grand vitara -pinin -feroza -poate mai este ceva ce imi scapa pana in 2000cmc si sa traga remorca de 800kg in padure nu exista. motoare diesel de 1,9L care s-au montat din fabrica pe samurai sunt XUD9 de la Peugeot si F8Q de la Renault,ambele sunt destul de puturoase, avand 64-65 cp si in jur de 110Nm. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 (editat) Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Ar mai fi și Jimny ddis motor diesel de 1,5L cu 86 cp și 160 nm/2000 rpm ... același motor care este montat și pe Dacia Logan 1,5 dci. Nu am avut această mașină și nu știu cum s-ar descurca cu remorcă de 800-1000 kg - prin pădure, dar tind să-i dau dreptate colegului minitehnicus ... că, deși are câțiva cai putere în plus ... nu e mare diferență față de samuraiul diesel. Așa că ... treaba cu motor până în 2000 cm³ poți s-o uiți. Dacă vrei taxe mai mici, dar totuși vrei să poți plimba stupii, caută-ți autoutilitară, cu motor de 2,5L, 2,7L, 2,8L, 3.0L sau chiar și mai mare. Aici paleta se lărgește. Poți găsi pick-up-uri sau autovehicule mixte cu formă de autovehicule de persoane - LWB sau SWB (alegerea îți aparține). Nissan Patrol, Navara, Terrano etc. Toyota LC, Hilux, etc. Mitsubishi Pajero, L200 etc. Ford Ranger, Maverick etc. ..................................................... etc etc etc Pe majoritatea le poți găsi la banii ăștia ... unele mai vechi, altele mai noi, unele mai bune, altele mai rablagite ... dar sunt autoutilitare capabile să tragă o remorca cu stupi pe drumuri forestiere. Toate cele bune! :h5 Editat Septembrie 21, 2014 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro ...Sper sa ma ajutati sa gasesc o soluie cat mai buna. toate site-urile care vând mașini te ajută cu filtre unde poți trece suma maximă, tipul motorului și marca preferată... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iliedragosmihai Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Salut ce zici de un Aro , masina Romaneasca. O legi cu sirma si trage ca inecatu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro am eu .... e departe de a se potrivi pe rolul de masina buna la toate .... iar treaba cu sarma e mai mult mit urban .... fara intretinere facuta la modul serios risti enorm sa ramai la marginea drumului. daca nu esti pasionat de marca varianta ARO este departe de a fi ideala poate la achizitie pretul sa fie ok .... dar in timp costurile nu sunt deloc neglijabile ..... piese se gasesc greu, sunt scumpe si in majoritatea cazurilor de calitate indoielnica. Motorizarea care "trage ca inecatu'" este prohibitiva la taxe si impozite Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Parerea mea, ca masina "buna la toate" este pick-upul. Are un consum decent, cat de cat buna si pe sosea si offroad, taxe decente, are si remorca la purtator. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iliedragosmihai Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Salut Tarzy Sunt posesor de IMS crede-ma ca stiu ce insemna masinile ROMANESTI. Daca esti pasionat si ai posibilitatea de intretinere periodica sunt foarte bune. Si pot sa iti mai spun ca multe masini straine nu fac fata IMS -ului . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebi_s Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro M-am exprimat gresit.. Remorca pe sosea. In padure sa se traga pe ea prin noroaie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebi_s Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro motoarele 1.9 se descurca in padure? (fara remorca) ce vrei tu nu s-a inventat. ce optiuni ai pentru max 2000. -samurai -jimny -vitara -grand vitara -pinin -feroza -poate mai este ceva ce imi scapa pana in 2000cmc si sa traga remorca de 800kg in padure nu exista. motoare diesel de 1,9L care s-au montat din fabrica pe samurai sunt XUD9 de la Peugeot si F8Q de la Renault,ambele sunt destul de puturoase, avand 64-65 cp si in jur de 110Nm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebi_s Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Caut motor sub 2000 pentru ca vreau consum mic extraurban. Daca aleg motor benzinar pot sa-i pun gaz dar la diesel e mai complicat. Voi cauta pana in 2,5 l ca sa am mai multe optiuni. Ar mai fi și Jimny ddis motor diesel de 1,5L cu 86 cp și 160 nm/2000 rpm ... același motor care este montat și pe Dacia Logan 1,5 dci. Nu am avut această mașină și nu știu cum s-ar descurca cu remorcă de 800-1000 kg - prin pădure, dar tind să-i dau dreptate colegului minitehnicus ... că, deși are câțiva cai putere în plus ... nu e mare diferență față de samuraiul diesel. Așa că ... treaba cu motor până în 2000 cm³ poți s-o uiți. Dacă vrei taxe mai mici, dar totuși vrei să poți plimba stupii, caută-ți autoutilitară, cu motor de 2,5L, 2,7L, 2,8L, 3.0L sau chiar și mai mare. Aici paleta se lărgește. Poți găsi pick-up-uri sau autovehicule mixte cu formă de autovehicule de persoane - LWB sau SWB (alegerea îți aparține). Nissan Patrol, Navara, Terrano etc. Toyota LC, Hilux, etc. Mitsubishi Pajero, L200 etc. Ford Ranger, Maverick etc. ..................................................... etc etc etc Pe majoritatea le poți găsi la banii ăștia ... unele mai vechi, altele mai noi, unele mai bune, altele mai rablagite ... dar sunt autoutilitare capabile să tragă o remorca cu stupi pe drumuri forestiere. Toate cele bune! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Ce ma distreaza topicurile astea in care se cauta masini cu performante de GHE-O, la pret de Trabant sh si consum de trotineta... Cum ti s-a mai spus, nu vei gasi nimic, pentru ca nu exista ce cauti tu. Un diesel de 2.5 iti va consuma extraurban de la 9 L in sus, depinde de modificari si incarcatura remorcii. La un benzinar mai trebuie sa adaugi pretul unei instalatii GPL secventiale, in jur de 1000 euro. La toate astea, impozitul va fi de cateva ori mai mare decat la un motor sub 2.0. Chiar daca iei autoutilitara, taxele + asigurarea vor fi mult mai mari decat la un motor sub 2.0. Pe de alta parte, la un motor sub 2.0, cu ceva modificari la masina si remorca incarcata, vei avea consum mai mare decat la un motor mai mare si mai puternic, proportional vobind. Deci, oricum o dai, nu-ti iese socoteala... In primul rand cred ca trebuie sa-ti revizuiesti asteptarile, in functie de necesitatile pentru care vrei sa cumperi masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emicos Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Salut Sunt tot felul de masini, desigur una care sa-ti satisfaca toate cerintele cu greu o gasesti, cea mai apropiata de tine pare a fi un Mitsubishi Pajero de 3,5 benzina la care sa montezi un GPL.Pretul poate fi in jur de 3-4000 euro o masina buna, capabila de toate si cu gaz un consum urban de 15-17% gaz ceea ce inseamna 8-9% benzina cam cat un Logan nou. Cam asta e tot ce poti sa iei cu banii astia, jucarelele (Suzuki, Jimny, etc) de astea mici foarte bune de altfel, nu pot trage remorci de 800kg pe unde vrei tu, nu ai suficient spatiu de transport, dar si ele sunt extrem de fiabile si cu consumuri decente. Totul depinde de tine si de largimea pungii tale. Sa ai spor la cumparare si in toate. Emicos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro ........Mitsubishi Pajero de 3,5 benzina la care sa montezi un GPL.Pretul poate fi in jur de 3-4000 euro o masina buna, capabila de toate si cu gaz un consum urban de 15-17% gaz ceea ce inseamna 8-9% benzina cam cat un Logan nou. .... Emicos Mitsubishi 3.5 benzina doar atat consuma in oras ??? 8-9% ?? Vreau si eu unul maine..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emicos Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro am de vanzare unul astazi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro @ Astral: Atât consumă şi a mea, dar nu ţi-o vând. :))) Şi era vorba de echivalent benzină. ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebi_s Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Am gresit cu remorca.. Remorca o voi folosi putin (max 1000 km pe an) si nu ma intereseaza consumul cu remorca. Totusi cred ca sunt sanse sa stric ambreajul la un motor de 1.3 si remorca de 500 kg. Renunt la remorca. Sa reformulez: Ma intereseaza un 4x4 pentru padure, drumuri forestiere, noroaie, balti, drumuri de caruta si tractor. Cu un consum extraurban cat mai mic cu motor peste 1.6l si pana 2l, cu pretul pana in 3,500 euro incluzand si taxele. Decat sa aiba 4 locuri inghesuite si spatiu foarte mic in portbagaj, prefer cu 2 locuri si spatiu mai mare in spate. Un cat motor fiabil si in general o masina cat mai rezistenta la uzura, pentru ca vreau sa o folosesc catva ani. Nu vreau sa fac "curse" offorod cu ea dar va fi cat mai uzata, pe drumuri de tara si padure plus pe soasea extraurban. Eu stiu ca poate par putini bani dar vorbim de o masina veche de la 12 ani in jos si exista riscuri, ca la orice sh sa mai pui 35000. In fine, pe mine ma intereseaza ce model imi recomandati pentru ca eu nu ma pricep. Apoi ma informez si de transmisie, diferential reductor dintre modele alese. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Ia-ti un pick up :ha: . Am si eu un fix , le zic sa-si ia pick up la toti care vor masini 4x4 . Ideea este ca ai taxe mici pentru ca este autoutilitara , motor de 2500 cam la toate , dar impozit mic , o poti inmatricula cinstit in Romania si gasesti la banii tai. Cu mentiunea ca trebuie sa cauti cu rabdare pentru ca sunt masini de munca si nu toate sunt servisate corect. Dar exista si unele bune . Eu am avut bafta de una excelenta si pretul a fost rezonabil. Gasesti mai vechi ( 2000-2002 la preturi similare cu bugetul tau ) . Generatia asta a beneiciat de solutii tehnice fiabile , fara multa electronica , sistem de tractiune clasic. Gasesti si pe situri de licitatii on-line in toata UE ( in special Austria si Germania ) . Pe un sit din Germania am vazut unele cu rulaj mic ( sub 150.000 km ) la preturi sub 4000 euro . Este o optiune . :banana Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro opel frontera. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro http://forum.club4x4.ro/showthread.php?85440-Vand-Discovery-1-300-Tdi REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Si asta e de luat in considerare http://forum.club4x4.ro/showthread.php?84284-Vand-Daihatsu-Rocky-95-2-8-TDI-SUPER-SELECT&p=979041#post979041 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Sa reformulez: Ma intereseaza un 4x4 pentru padure, drumuri forestiere, noroaie, balti, drumuri de caruta si tractor. Cu un consum extraurban cat mai mic cu motor peste 1.6l si pana 2l Astrale, omu' vrea pana in 2 litri. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro Pusca mea....si cu "p***-n c** si-n rai", de unde naiba ?!??:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cornel84 Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 Re: sfat achizitie 4x4 max 4000 euro am un samurai cu motor de 1.3l benzina 70 cai din 1996 crede-ma eu car cate o remorca de lemne in fiecare zi distanta de 50 km dus 50 intors, bag benzina de 70 lei la o cursa , il am din noiembrie anul trecut,stau in maramures zona viseul de sus, zona de munte si penti destul de inclinate, dar nu am avut nici o problema cu ea ,drum forestier 75% prin padure. iti spun din proprie experienta ca daca tu pui pe remorca 1000 kg nu o sa ai probleme, eu am o remorca cu 2 axe si pun pe ea 2,5-3 m de fag care are 1200kg un metru si nu am avut inca nici o probleme cu discul sau alte chestii,s-a rupt un arc la remorca dar masina este ok.ce sa zic fiecare isi lauda masina ,dar eu iti spun din experienta, inainte de asta am avut un jeep grand cheroke 2,5 care nu a rezistat mai mult de 2 luni si a inceput bucsi articulatii plus la urma a inceput sa incalzeasca apa si l-am dat apoi am luat samuraiul asta si pana azi il folosesc in fiecare zi. parerea mea e ca poti lega remorca de 1000 de kg oricand dupa samurai si nu o sa schimbi discul daca vei merge cum trebuie cu el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate