Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Montare cort de plafon - intrebari

madax

Postări Recomandate

Un aspect pe care poate il pierdeti din vedere.

Barele (Thule de ex) au specificata in acte greutatea DINAMICA pe care o suporta (de regula 75kg fiecare). Adica greutatea maxima incat sa fie sigure in mers, la franare, in viraje... etc. Cortul gol nu are cum sa aiba peste 150Kg. Deci e ok.

Greutatea STATICA pe care o suporta e mut mai mare... desi, nu stiu daca o specifica in acte. Poti sa dormi linistit in el.

Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998

0745-009633

cristianhaulica@yahoo.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E foarte corect ce spuneti v.a.v de greutatea dinamica si cea statica. Daca va uitati insa in manualul THULE, producatorul in mod deliberat isi asuma numai sarcina specificata pe produs ( in cazul barelor mele 100kg) spre deosebire de alti producatori care fac diferenta intre sarcini asa cum spuneti Ex. Yakima

In practica , asa este , barele au rezistat fara probleme la ~ 65-70 kg greutatea cortului in mers iar static la inca ~ 250 - 270 kg ( ocupanti si echipament).

Deci nu e vorba ca nu rezista ci doar este o senzatie mai aparte cand "misca " odata cu unul din ocupanti.

Pe sistemul de bare din foto , era insa cu totul alta treaba.

Si intr-o situatie si in alta am mers pe varianta de confort si am ramas la varianta asta :)

https://www.instagram.com/p/CAVLk_0ny8m/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

CrossBar Weight Limits – Yakima Racks

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Va salut si eu cu mare respect

Am un pajero V20 care are (streasina laterna) cum a fost numita intr`un alt comentariu.

Am intentia sa montez un cort sus , ceva mai mare , noi fiind o familie de 5. Copii sunt sub 5 ani.

Variantele la care am ramas ...ar fi Darche high view 2200 sau tuff stuff elite, ambele ocupand cam toata suprfata plafonului.

intrebarea mea e urmatoarea, avant in vedere ca am la dispozitie (streasina) as putea monta 3-4 bare pentru prindere, mai am nevoie de roofrack?

e mai safe cu sau fara?

as vrea si o umbrela cu deschidere tip evantai iar pentru prinderea ei cred ca am nevoie de rack.

ce sfaturi aveti?

Link spre comentariu

Ti-ai dat singur raspunsul : daca vrei si cort de plafon si umbrar tip evantai, atunci, musai cu roof-rack ! :wink:

Probabil ca vrei un umbrar asa cum este in prima postare de aici :

https://www.club4x4.ro/forum4x4/forum/tehnica/echipamente-si-accesorii-outdoor/33936-awning-umbrar-marchiza-sau-parasolar

:h5

Link spre comentariu

Salutare din nou, daca sunteti amabili...as mai avea o intrebare.

Ce barE sa iau ...Thule sau Rhino Rack? Imi ajung 3 sau sa merg pe safe cu 4 (oricum cred ca se vand la pachet de 2)

Editat de Astral
O bara - doua baRE...nu bari sau beri ! :)))
Link spre comentariu

taubenreuther romania vinde parca Rhino la bucata.... Thile garantat vinde doar seturi de 2. vezi situ ca pret unde te incadrezi, dar care ca Thule-s mai ieftine, chiar si 2 seturi. Rhino sunt mai fatoase,daca le putem spune asa.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Salutare din nou, daca sunteti amabili...as mai avea o intrebare.

Ce bari sa iau ...Thule sau Rhino Rack? Imi ajung 3 sau sa merg pe safe cu 4 (oricum cred ca se vand la pachet de 2)

Rhino. Acum depinde ce greutate are cortul? Hard shell sau soft shell...:tr

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare