worldscape Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Care este procedura de obtinere a duplicatelor dupa actele unei masini ? speta este urmatoarea: - pe data de 30.10.2009 firma X a vandut cu factura firmei Y o masina, cu aceasta ocazie a si radiat-o de la ANAF, dar nu si din circulatie.. - firma Y nu a trecut masina pe rolul fiscal si nici nu a inmatriculat-o pe numele ei. - in 2012 masina a fost cumparata de catre Z ( persoana fizica )... care la randul ei a vandut-o mai departe, binevoind de altfel sa piarda si Cartea, respectiv Talonul masinii. in acest moment masina este fara acte, si nu este in stare de functionare dar exista un al 4-lea cumparator care doreste sa o scoata din tara, sa o restaureze si sa o inmatriculeze in BG... dar are nevoie de acte ... care este procedura de urmat ? Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Re: Care este procedura de obtinere a duplicatelor dupa actele unei masini ? Ma gandesc eu asa, ca practic, in ceea ce priveste serviciul de inmatriculari din orasul de unde a fost initial inmatriculata masina, proprietar actual este tot firma X. Radierea de la finantele locale nu atrage si radierea de la serviciul de inmatriculari. Daca masina nu a mai fost inmatriculata pe alta persoana si are inca numerele de inmatriculare initiale, doar firma X poate cere, la politie eliberarea unui nou certificat de inmatriculare si eventual a unei noi carti de identitate, la RAR-ul local. Documentele necesare si procedura de eliberare se gasesc pe net. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted October 7, 2014 Author Share Posted October 7, 2014 Re: Care este procedura de obtinere a duplicatelor dupa actele unei masini ? @silviud: - aici ai perfecta dreptate ... problema este ca Firma e reprezentanta Philip Morris .. si la o convorbire cu ei, mi-au dat PAS cum ca ei au vandut-o cu fact nr xxx, si-au radiat-o de la finante si nu mai e treaba lor PUNCT. deci trebuie sa ma descurc altfel :( Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 Re: Care este procedura de obtinere a duplicatelor dupa actele unei masini ? Daca ti-ar face tie o procura din partea firmei, ai putea sa obtii tu actele de la politie si RAR. Nu stiu o alta solutie, decat eventual, daca vrei sa ii dai in judecata. Dar si acolo nu iti garantez ca ai succes ... Dar te pot ajuta cu actiunea, daca vrei totusi. Pana sa ajungi la solutia asta, totusi, da o fuga pana la serviciul de inmatriculari si intreaba si acolo la informatii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Re: Care este procedura de obtinere a duplicatelor dupa actele unei masini ? Si eu am cumparat Toyota 80 fara carte, dar aveam talonul. Pentru carte am fost la o firma de inmatriculari auto si pentru 200 lei s-au ocupat ei de problema, am primit un duplicat, intr-adevar dupa ceva timp, dar am primit-o. Nu stiu daca problema se pune la fel la tine dar mergi la cineva care se ocupa de asa ceva sa nu trebuiasca sa iti petreci restul vietii pe la cozi. don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
vstef_is Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Re: Care este procedura de obtinere a duplicatelor dupa actele unei masini ? Am facut si eu recuperarea unei CIV aka Carte de Identitate Vehicul insa fiind vorba de persoana juridica, a fost ok delegatie/imputernicire cu stampila. Sunt cateva cozi si ghisee, iar singura persoana care poate oferi imputernicire este firma X care este ultima care figureaza la politie in respectiva carte/talon. Cartea se elibereaza in mod live catre cel care se ocupa de acte direct la RAR, iar talonul prin posta pe adresa firmei X din talon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts