Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie patrol.

Noroila

Postări Recomandate

Salutare! De ceva vreme ma gandesc sa trec la patrol si sunt bata la patroale. Vreau un patrol pentru expeditii in general, si mai sunt sigur ca il vreau autoutilitara, scurt. Acum nedumeririle mele sunt: y60 sau y61? Cauciucuri pe 33 sau 35? In cazul y61: 3.0 sau 2.8 ?

Multumesc pentru rabdare si scuzele mele daca am facut topicul degeaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie patrol.

Nu l-ai facut degeaba, dar pe langa recomandarile pe care le vei primi acum, mai poti gasi inca multe altele folosind "Cautarea avansata" cu cuvantul cheie "achizitie" :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963

Link spre comentariu

cam cat vor ele.....:grin:

in teren zici....ce fel de teren?

iti pot trage din rezervor si 15 si 35...poate chiar mai mult depinde de teren si de ambitia ta

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

cam cat vor ele.....:grin:

in teren zici....ce fel de teren?

iti pot trage din rezervor si 15 si 35...poate chiar mai mult depinde de teren si de ambitia ta

Padure, camp, drum forestier, asfalt , munte..... Mai precis ce gasesc cand ma duc in explore :grin:

Link spre comentariu

o medie la 2,8 cu 33 in noroi e de cam 22-25 litri fara sa schimbi mai sus de a 2-ua pe reductor :)

Cum ai ajuns la consumul asta de cap tractor?? Esti sigur ca masina e ok si stai bine cu matematica? Sau uiti piciorul pe acceleratie in 5000 de rot/min?

La mers pe strada ...

1.Normal un Patrol stock (fara fiare) RD28T nu trebuie sa sara 12.

2.Un Patrol cu upgradeuri (fiare) ajunge daca te chinui la 14

La mers in teren ...

1. 10-15 litri / ora

2. 15-20 litri / ora

Eu am reusit cu fierul meu pe asfalt (plin de fiare si incarcat), cu 33-uri MT, o medie de 9 litri/100km / asfalt si 11,5-12 litri/100km mixt (900 km asfalt si 300 km offroad).

Cand zic fiare: bara fata 35kg, troliu 28kg, bara spate 18kg, jante de otel cu ET negativ 60kg, cazarmament 100kg, inaltata +5cm.

Tehnic masina mea sa zicem ca e ok ... Adica in parametri cu toate subansablele... fara upgradeuri porcesti.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Pana la urma cred ca raman la y60 rd28 deoarece am citit ca la y61 e multa electronica si probleme la blocant si in plus imi place cum arata y60. In privinta modificarilor ma gandeam la : 33x11,5 , bari, praguri fier, troliu, ironman +5 , led bar. Daca mai aveti idei de accesorii care ar fi utile va rog sa imi spuneti.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Blocantul spate la Y60 e pe acelasi principiu ca la Y61.

Ambele nu au probleme atata timp cat sunt servisate la timp si corect.

Un sfat zic eu util in achizitia oricarei masini 4x4:

Inainte sa te gandesti la orice upgrade, gandeste-te ca masina sa functioneze in parametri si sa fie remediate toate problemele tehnice.

Si aici incepi cu distributia si pompa de apa (e distributie pe curea), continuand cu puntile, franele, directia si restul ...

Ambele modele suporta abuzuri ... dar daca nu sunt revizuite ...iti asumi din start gauri mari in portofel!

Editat de Astral

Link spre comentariu

Toti zic inainte acelasi lucru ...dar ...primul lucru de care are parte masina la achizitie in majoritatea cazurilor ...polish ...direct in padure ...si dupa aia apar pe aici plangandu-se ca nu le merge una sau alta ... :grin:

Link spre comentariu

Toti zic inainte acelasi lucru ...dar ...primul lucru de care are parte masina la achizitie in majoritatea cazurilor ...polish ...direct in padure ...si dupa aia apar pe aici plangandu-se ca nu le merge una sau alta ... :grin:

Pai trebuie macar o tura mica sa vezi ce ai cumparat nu ? :ha:

Macar afli ce nu merge :ha::ha:

Link spre comentariu

O masina coafata pentru vinzare si mai mult ca sigur nu are km reali.Cauta pe siteurile din Danemarca si fa o comparatie la nr. de km cu masinile care pe care le vezi pe acolo.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am luat decizia de a ramane la y60 din cauza lipsei de elctronica si fiindca y60-ul mi se pare mai bun prin padure ( tabla nu e asa curbata , nu imi pare asa rau daca sa stramba sau ceva). Acum vin cu alta problema deoarece sunt novice in patrol vreau sa stiu la ce sa ma uit cand cumpar un y60?

Link spre comentariu

Se poate aranja un Y60 in asa fel incat sa-l aduci la standardul din interior al unui Y61. Doar ca iti trebuie multa rabdare, putere de munca si ceva banuti.

Ce ai de facut:

-reconditionarea (daca este cazul) al tururor balamalelor

-antifonarea termica si fonica al podelei si al lateralelor

-schimbarea chederelor de la usi

Km la marea majoritate a masinilor vandute in Ro sunt dati inapoi.

Normal vei gasi Y60 cinstite in acest interval 200.000-350.000 si Y61 250.000-350.000(+). In general sa nu te mire chestia asta ptr ca toti posesorii de Y61 am mers mai mult decat cei cu Y60. Partea buna la Y61 este ca marea majoritate a acestor km au fost facuti pe asfalt.

Dupa uzura interiorului iti vei da seama cum a fost folosita masina, in general volanul, pedalele schimbatorul si fata de usa a soferului "tradeaza" gradul de utilizare.

Masinile care sunt foarte ruginite provin din tarile cu iesire la mare (mediu sarat) respectiv Olanda, Danemarca, Germania N, Franta N, Italia, Grecia sau Romania.

Vei gasi rugina in special pe portiunile unde roata arunca mizeria ...respectiv sasiul fata, sasiu spate (partea dupa pasajul rotii) , contra-aripi spate (zona oalei la roata) , tragerul de sub grila (partile laterale si zona de prindere a primelor tampoane) , podeaua in zona de prindere a banchetei spate (aici cardanul arunca mizerie). contra-praguri si praguri, aripile fata si spate (zona overfenderelor la toate aripile si zona de sub stopurile spate) precum si sub ornamentele de la aripile spate. O alta zona unde poti gasi rugina este pedalierul. O alta zona de observat o reprezinta suportii arcurilor (cei de pe sasiu).

Rugina nu ar trebui sa te sperie atata timp cat nu este intr-o stare avansata.

Pe de alta parte ai luat o decizie inteleapta cand ai optat ptr Y60, asta din multe puncte de vedere.

Oricum, inainte de toate ...gandeste-te de doua ori inainte de achizitie ptr ca o astfel de jucarie, desi iti va oferi satifactii maxime, nu e tocmai una de copii prescolari. Implica responsabilitate si ceva resurse materiale, resurse care nu le vei mai recupera in timp si spatiu. Discutam aici de hobby ...si tot ceea ce inseamna hobby motorizat, COSTA!

Gasirea unui masini in conditiile de azi implica foarte, foarte multa rabdare timpul prognozat ptr gasirea unei masini bune fiind de 6-9 luni (asta daca ai noroc).

Sa vedem ce va fi...daca intentia ta va ramane intentie sau se va materialiaza la final! :grin:

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns. Foarte interesante si utile informatiile. M-am decis sa raman la y60 si dintre cele la vanzare leam vazut in stare mai buna pe cele din belgia care sunt autoutilitare, acum urmeaza mai multe cautari poate merg sa vad cum sunt etc...

Editat de Astral
Link spre comentariu

Mam uitat dupa niste masini si am gasit un parc auto cu patroale in cluj. Daca ar fi sa merg sa le testez cum as putea verifica sistemul 4x4 si blocantul in parcare? Ma gandeam sa duc hi-liftul si sa suspend buntiile pe niste busteni sa vad daca merg aceste sisteme

Link spre comentariu

Nici o idee?

Cum testezi 4x4: la fel ca la Vitara. Sistemul este identic, 2H, 4H, 4L.:grin:

Blocantul poate fi testat in parcare in felul urmator:

- daca masina are MRL-uri automate: bagi 4x4, suspenzi o roata din fata si una din spate si incerci sa pleci, daca pleaca masina e bun, daca nu e buba. Testul oricum nu este concludent, nu ai rezistente la inaintare atat de mari.

- daca masina are MRL-uri manuale, decuplezi fata, suspenzi doar o roata spate si ii dai inainte. Restul e identic:wink:

Happy?

Bafta!

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Mam uitat dupa niste masini si am gasit un parc auto cu patroale in cluj. Daca ar fi sa merg sa le testez cum as putea verifica sistemul 4x4 si blocantul in parcare? Ma gandeam sa duc hi-liftul si sa suspend buntiile pe niste busteni sa vad daca merg aceste sisteme

salut...de la cluj a fost luat si patrolul meu...cel care le vinde doar asta aduce 4x4...se face el ca nu stie nimic la ele...si chestii de genu...dar preturile sunt ok....pe al meu am dat la el 2750euro si am mai bagat in el vreo 6500euro sa arate asa cum il vezi azi...dar cum spunea si un coleg mai sus...trebuie sa iti asumi acest "risc" sau mai bine zis investitie... daca intri in joc si vrei sa fie ceva frumos....nu prea te mai poti opri...acum sigur ca bugetul alocat poate este putin prea mare...dar nu am putut sa fac rabat la calitate si sa las ceva ne verificat / reparat / schimbat .

Editat de cipilikaY60
Link spre comentariu

Dacă vrei sa cumperi de la Cluj îți sugerez sa ai mare grija. Y61 pus la vânzare la Autocreea are probleme la motor iar y 60 este cam scump. Mai sus ziceam de parcul in care sunt mai multe mașini de teren. In târg este un y60 din 92 care e praf si care e vândut ca si masina buna. Am bătut tot Ardealul in căutare de Patrol si pot spune ca in clipa de fata pe piața sunt doar cotețe cu probleme. Ca sa îți faci o idee in doua saptamâni am făcut 4000 de km. Așa ca îți doresc mult noroc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare