Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutati-ma sa iau o decizie: VW sau Skoda?

omoroka

Postări Recomandate

Salut

Trebuie sa mi se schimbe masina in curand la munca, avand de ales intre VW Golf, ce am condus pana in prezent, si Skoda Octavia.

Am fost foarte multumit de Golf, insa imi face cu ochiul si Octavia, avand in vedere portbagajul mai voluminos.

Stiu ca ambele sunt construite pe aceeasi platforma, ca motoarele sunt identice iar interiorul similar. Nu vreau sa aduc in discutie optiunile, acestea fiind aceleasi si la un model si la celalalt.

Mai intereseaza sa aflu de la persoane care au avut posibilitatea sa le conduca pe amandoua, daca sunt diferente semnificative intre ele, cel putin la urmatoarele capitole:

- tinuta de drum (daca se simt diferit la condus)

- stabilitate in curbe (daca Octavia e la fel de stabila ca Golful - am avut in trecut o Bora si cam fugea de cur in curbe, Golful in schimb il gasesc foarte stabil in ciuda suspensiei moi pe care o are)

- confortul suspensiei (daca Octavia troncane la gropi si daca suspensia e mult mai rigida decat la Golf)

- silentiozitate in interior (daca zgomotul de rulare si al motorului au nivelul mai ridicat la Octavia fata de Golf)

Apreciez orice alt considerent care credeti ca merita mentionat si m-ar ajuta in luarea unei decizii.

Multumesc

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Ajutati-ma sa iau o decizie: VW sau Skoda?

golf. eu n-am putut conduce octavia din cauza sistemului clismatronic prost (prost pozitionat, prost gindit) si care, coroborat cu pozitia mea la volan, imi facea ochii cit cepele dupa 2 ore de condus.

singura octavie pentru care as fi indurat sistemul ala ar fi fost octavia 2 cu dsg si 160cp sau cit avea. altfel, no way.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Daca nu ti neaparat la volumul mai mare al porbagajului ia-ti VW sta mai bine si pe drum si in frane si este si un pic mai silentioasa,este mai bine antifonata.

Membru club GTC Motosport:
Link spre comentariu

Am avut pana de curand ambele troace , depinde numai de tine ce alegi , Skoda clar este mai spatioasa si mai confortabila , mult peste Golf dar e mai lunga ,mai putin manevrabila , mergi la un test drive si iei mai usor o hotarare , ....MUSAI AUTOMATA ! ! ! lasa miturile cu " imi place sa schimb eu ' d astea ...acre :))))

bafta

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Am Octavia 1 si este acelasi bors ca si golful!

Eu am "pachet drumuri grele" de Romania si este cam rigida la gropi! Am condus Golfuri si mi se pareau mai moi pe suspensie!

In rest sunt exact la fel...inclusiv franele!

Ideea este ca Golful e mai scump pe piata second...deci la aceiasi bani cumperi o Octavia mai noua ;)

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Hmmm,

Dintre cele doua cea mai potrivita alegere e ...Audi. :wink:

Am Audi de cand ma stiu, dupa ce am incercat mai multe masini din gama VAG. Din punctul meu de vedere intruneste toate conditiile unei masini de familie...Desi e putin mai scumpa decat celelalte, merita toti banii ...pana la ultimul leu. Acum in familie avem un A4 S-line pe care il avem de aproape 6 ani (am luat masina aproape de noua, acum are aproape 200.000 km). N-am avut nici un fel de probleme desi a fost exploatata in toate felurile posibile.

Am avut si Golf 2,3 si 4 dar ca masina cred ca este sub Skoda si evident mult sub Audi.

Bora e o mizerie de masina din punctul meu de vedere ...necomparandu-se nici macar cu Golful...

Am condus Octavia dar nu m-a impresionat in vreun fel anume.

Am avut si Mercedes care e masina dar ...doar vara ...care nu e ca iarna! :grin:

Octavia tot dupa parerea mea e un fel de surogat al suratelor ei VW si Audi...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Golf-ul sta mai bine pe sosea in curbe,Octavia e mai mare...atata timp cat le schimbi in timp util sunt ok amandoua (niciuna nu e o masina cu care sa imbatranesti).:grin:

Acum mai am un Golf V 1.9 TDI si o Octavia 1.6 benzina - cu ambele am avut probleme de motor la peste 200000.

Am avut si un Golf V GTI 2.0 TFSI,DSG,200 cp din fabrica,cu "buton" montat la mama lui ce il ducea la 240 cp - l-am luat din Germania de la dealer VW la 17000 km...era nebunie,l-am vandut destul de repede deoarece oferta a fost de nerefuzat,dar mi-as lua altul oricand.:grin:

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Depinde de gusturi, care-ti place mai mult cum arata dar din punctul meu de vedere octavia arata mai bine, e mai spatioasa, mai...eleganta. Daca alegi Skoda, cauta varianta 2.0 TDI DSG, uita de 1.6 TDI. Am ambele motorizari 1.9 (manuala) si 2.0 (DSG) si pot sa spun ca cea de 2 litri automata face toti banii si consumurile sunt aproximativ la fel.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Ar trebui sa spui si la ce modele te referi . Daca vorbim de masini noi , acestea au niste caracteristici ( tip suspensie diferit de suspensia modelelor mai vechi ) , tip motorizare ( unele motorizari au avut probeme care inca nu au fost remediate , exemplu : celebrul 1.2 TSI ) , si tip transmisie ( ambreiaje care pica la 40.000 km la unele modele ) .

Cand vorbim de Golf , in general ne referim la caroseria hatchpack care are ampatament mai scurt . Ecartamentul este sensibil egal. Asta face ca Octavia sa para mai comoda pe linii drepte ( din cauza lungimii superioare ) dar ajuta Golful sa se aseze mai bine pe curbe ( fiind mai scurta ) . Si greutatea este putin diferita daca vorbim de caroserii diferite. De aici apar diferente de consum si de performante dinamice pa motorizari similare. Trebuie sa fii ceva mai specific cu privire la modele la care te referi .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Eu am Octavia, umbla o vorba: ''orice vrei sa cari incape in Octavia :))) eu am carat pana si o betoniera :)) in rest este cam prost antifonata, mai fuge de cur in curbe (depinde de drum si de cauciucuri, eu am pe 195 si mi se par cam inguste pentru balena, o sa trec la 205).

Prost antifonata:

-se aud picaturile de ploaie cum cad pe plafon

-dupa o anumita viteza ai un zgomot de fond in masina asta dupa 130 in colo

-daca mergi pe macadam auzi fiecare pietricica pe care calci

Fuge de cur:

-eeh mai rar ca doar nu iei curbe cu 100hm/h

-pt ca este mare

-pt ca se vinde in stil romanesc cu gume inguste, sau ti-o vinde iarna cu gume de vara :)))

-in functie de drum (in Grecia pe serpentine unde este alt asfalt bun si incins m-am dat la ea cu scartzait de roti si a dracu nu mai fugea de cur

Interior:

-ok dar sub Golf sau Yeta (este normal doar este mai ieftina ca cele mentionate)

-nu-i problema nu dormi in ea

Cu Golf nu am mers dar am mers cu Yeta care este acelasi drac cu portbagaj mai mic in care nu poti sa bagi un televizor :)) si cu interior mai frumos finisat.

Daca as lua masina noua iar in loc de Golf sau Yeta as luat tot Skoda diferenta de bani practic as investio in dotari.

Ai copil pleci in Grecia ai sa vezi cum bagi toata casa in Skoda.

Concluzie: Golf si Yeta peste Skoda dar si mai scumpe :).Tu o iei de la firma deci nu conteaza pretul.

Legat de motorizare, eu am ales clasicul 1.6 MPI ca sa nu am batai de cap, in 2011 tsi-urile cam faceau figuri si au venit cam multe la service cu probleme ca nu toata lumea stie sa mearga cu turbo.

Apropo ai un buget limitat sau poti sa iei ce versiune vrei din gama Skoda, Golf ?

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Salut si multumesc pentru parerile deja oferite.

Ca sa raspund la cateva intrebari... acest topic se refera la modelele noi, Golf 7 si Octavia 3. Pentru ca limita la care trebuie sa ma rezum este de 30000EUR cu tot cu TVA iar conditiile de dotare ale masinii, oricare ar fi alegerea, sunt DSG, Xenon, motorizare rezonabila (140 sau 150CP) senzori, camera, navigatie etc, nu ma pot indrepta nici catre Audi nici Passat sau alte VAGuri.

Este adevarat ca ma incanta portbagajul mai mare al Octaviei avand in vedere kinderul din dotare, insa masina va fi folosita 80-90% la mersul prin oras. Pana la urma, daca stau sa ma gandesc bine, m-am descurcat si cu Golful actual MK6, ajutat fiind si de un portbagaj suplimentar montat pe plafon.

As alege Octavia deci, doar daca tinuta de drum si confortul interior sunt identice cu ale Golfului de care am fost foarte multumit. As alege si un Audi, sau mai sus, insa nu ma lasa bugetul :)

Va salut !

Link spre comentariu

Intreb si eu: de ce nu ceva japonez ?

Cum ar fi: Honda Civic in loc de Golf sau Accord in loc de Octavia. Se incadreaza in bugetul mentionat mai sus...

L.E: as alege Octavia...

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

30 mii cred ca te duci spre Octavia 4x4 :D.Acum am vorbit cu amicul meu de la Porche te incadrezi la sectiunea racheta adica 2.0 l, 150 cp, dsg 4x4 etc.La Golf nu mi-a zis ca era si el ocupat.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Intreb si eu: de ce nu ceva japonez ?

Cum ar fi: Honda Civic in loc de Golf sau Accord in loc de Octavia. Se incadreaza in bugetul mentionat mai sus...

Pentru ca asta e politica companiei, avem acces doar la VW, Audi si Skoda

Va salut !

Link spre comentariu

... eu am pe 195 si mi se par cam inguste pentru balena, o sa trec la 205).

?

Nu sugerez nimanui cu Octavia 2 sau 3 sa puna anvelope mai late din cauza ca va scadea talonul. Scaderea talonului va duce ( in afara de imbunatatirea tinutei de drum ) , la rigidizarea suspensiei care si asa este slaba. Vei schimba bucse bari stabilizatoare la fiecare 20.000 km , precum si bucsele basculelor si bucsele intermediare spate .

Costurile schimbarilor pe original sunt mari iar daca se merge pe altceva decat OEM , tin chiar mai putin decat intervalul pomenit mai sus.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

@FordRanger, atunci de ce rahat sunt trecute in cartea masinii si alte gume in afara de 195?Intreb si eu, oricum nu am de gand sa le schimb inca abia au 4 ani si 36 mii km.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Nu sugerez nimanui cu Octavia 2 sau 3 sa puna anvelope mai late din cauza ca va scadea talonul. Scaderea talonului va duce ( in afara de imbunatatirea tinutei de drum ) , la rigidizarea suspensiei care si asa este slaba. Vei schimba bucse bari stabilizatoare la fiecare 20.000 km , precum si bucsele basculelor si bucsele intermediare spate .

Costurile schimbarilor pe original sunt mari iar daca se merge pe altceva decat OEM , tin chiar mai putin decat intervalul pomenit mai sus.

Talonul nu scade in valori absolute.

Talonul scade ca procent...Dar procentul este din latime anvelopei. Deci grosier spus, daca cresti latimea anvelopei si scazi talonul, inaltimea dintre janta si asfalt ramane neschimbata (aproximativ)

ca exemplu:

195/60/R15 are acelasi talon ca si 186/65/R15... Talonul la 195/60 este de 60% din 195 = 117mm Talonul la 185/65 este 65% din 185 = 120.25mm ...deci cam acelasi lucru.

Talon inseamna distanta de la buza jantei pana la asfalt.

@ontopic: eu votez cu Octavia... mi se pare mai cinstita ca raport calitate/pret... Golf nu ofera nimic concret in plus fata de Octavia, decat un renume, o legenda, care de mult nu mai e ancorata in realitate... o spune asta, unul care lucra ptr anumite chestii ce se baga in calculatoarele astea pe roti din grupul VAG...si Fiat...si Suzuki...si GM.....si is toate o apa si un pamant.... doar pretul final de vanzare difera, adica la unele platesti marca...in rest acelasi kk e inauntru :wink: tu ia-ti ce iti place, ca design, in care te simti mai bine.

Editat de l_stoian79
  • Like 1

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Cea mai buna masina este masina de firma, in rest cand dai banu' este o investitie proasta nerecuperabila si cu valoare pierduta din urmatoarea secunda.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Nu stiu cum mai este acum, dar in 2003,cand am vrut sa cumpar golf4,trebuia sa platesc 800E fara tva pentru portierele spate,deoarece standard vine in 2 portiere. In consecinta,am luat peugeot 307 si am iesit mai ieftin ca pret de achizitie si cu mai multe dotari optionale. Nu vreau sa compar cele 2 marci,dar pentru ce stiu sa faca masinile din clasa lor nu cred ca este diferenta de la cer la pamant. La vw cred ca se plateste si brand-ul foarte mult....

Link spre comentariu

Pai fi atent faza, era o promotie la ei pe site:

schimb stergatoare Octavia 90 ron

schimb stergatoare Passat 120 ron

:))) la manopera difera pretul cu 20-30-50 ron de la un model la altul deci clar platesti numele.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Talonul mai mic impiedica balonul anvelopei sa preia din socurile produse de denivelari . un talon mai mic va termina mai repede suspensia. Socurile vor fi preluate de bucse , arcuri si amortizoare.

Eu am avut Octavia. Masina este :

- spatioasa

- economica

- frumusica

- slaba ca si suspensie

- slaba ca ambreiaj / volant pe motorizarile diesel

- scumpa la servisare pentru calitatea si fiabilitatea pieselor

- reprezentante de toata jena pline de hoti , mecanici prost platiti care fura piesele functionale ale masinilor de pe canal ca sa isi scoata salariile ( daca nu ar exista alternative de servisuri cred ca ar da faliment Skoda ) .

Nu mi-as mai lua a doua oara. Mai bine mi-as lua Logan .

Link spre comentariu

Eu vream sa trec de la 195/65/15 la 205/60/15 deci nu este o scadere asa mare a talonului, ce este pe turisme de la 205 in sus intradevar scade talonul si creste R adica intri in categorie fitze si bani multi pe cauciucuri si jante gen 215/45/17...:).....am cam deviat de la subiect.

Daca tot suntem la capitolul grup VAG care mai ai Octavia, cati km si ce probleme au aparut?

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Eu vream sa trec de la 195/65/15 la 205/60/15 deci nu este o scadere asa mare a talonului, ce este pe turisme de la 205 in sus intradevar scade talonul si creste R adica intri in categorie fitze si bani multi pe cauciucuri si jante gen 215/45/17...:).....am cam deviat de la subiect.

Daca tot suntem la capitolul grup VAG care mai ai Octavia, cati km si ce probleme au aparut?

sa inteleg ca-mi recomandati sa nu o iau cu jante de 17 asa cum o configurasem? Si eu ma gandeam ca s-ar putea sa fie cam rigida la drum cu talonul asa ingust. Ce-i drept insa aratau foarte bine jantele alea pe ea :)

Va salut !

Link spre comentariu

Noi avem un Golf 7 high line 2.0 cu dsg ..suspensie sport..etc.

Referitor la suspensie, daca este sa o compar cu alta masina cu suspensie sport( Honda Civic 2008) ...suspensia sport de la golf este suspensie normala asa ca sincer nu recomand sa o scoti.

Pajero Sport 2004 2.5
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare