Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutati-ma sa iau o decizie: VW sau Skoda?

omoroka

Postări Recomandate

Re: Ajutati-ma sa iau o decizie: VW sau Skoda?

Pentru ca asta e politica companiei, avem acces doar la VW, Audi si Skoda

Ar fi fost ok sa aveti acces si la ceva in afara VAG-ului. Cred ca Honda la momentul de fata e mai fiabila decat cele doua marci protagoniste din discutie.

Probabil compania a mers pe ideea a multor romani, si anume, ca masinile germane sunt cele mai bune (nu vreau sa spun ca nu sunt ok dar asta deduc eu daca aveti acces la trei marci toate fiind din grupul VAG). Deja sunt off-topic.

Vad ca toti recomanda 2.0 TDI si DSG. Parca erau ceva probleme si cu una, si cu alta. Ma insel :old?

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

sa inteleg ca-mi recomandati sa nu o iau cu jante de 17 asa cum o configurasem? Si eu ma gandeam ca s-ar putea sa fie cam rigida la drum cu talonul asa ingust. Ce-i drept insa aratau foarte bine jantele alea pe ea :)

Am jante pe 15 de fabrica dar am pus 205/60 pe fata si 225/60 pe spate (astea pe spate le am gasit din greseala second)

Asta vara am trecut la 225/45/17 si in 3 saptamani de cand le am pus am spart o janta si 2 cauciucuri :bleah

Cea mai buna alegere cred ca este pe 16..ai si latime si talon incat sa nu spargi lantele!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Legat de anvelope si jante pe 1.9 TDI (cod motor BXE) am 205/55 R 16 de vara si 205/60 R 15 de iarna (jante de aliaj ambele, nu stiu cat conteaza asta) si la anul ma gandesc sa trec la 225/45 R 17 de vara si 205/55 R 16 de iarna. Masina are 191.000 km si a fost schimbat kitul de ambreiaj inclusiv volanta o singura data, ceva bucse pe la puntea spate, pivoti, capete de bara (pe care la drumurile noastre eu le consider consumabile), discuri frana, placate (tot consumabile). Probabil ca la vara vor urma amortizoarele (cared ca le ajunge aproape 200.000 km) si poate turbina (a inceput sa fluiere) dar nu papa inca ulei (in 10.000 km nu scade nivelul).

Cealalta, 2.0 TDI DSG (cod motor BKD) are 135.000 km si a fost schimbata turbina in garantie (pe la 30.000 km) presupun ca a fost o defectiune de fabricatie, volanul (tot in garantie) se uzase excesiv in foarte putin timp si au cam comentat cei de la reprezentanta dar nu au avut ce sa faca si l-au schimbat si in rest consumabile.

Consumurile de combustibil sunt foarte apropiate:

In Bucuresti: - 2.0 DSG intre 9.5 si 10

-1.9 manuala intre 8.5 si 9

Mentionez ca aceste consumuri le obtin la orele de varf (dimineata intre orele 7 si 9 si seara intre 17 si 18) pe un traseu foarte agomerat si sunt strict consumuri de oras fara macar un kilometru extraurban.

In afara orasului, am urmarit consumul pe traseul Bucuresti-Campulung si retur, unde pe autostrada am mers cu 140 iar in localitati intre 70 si 90. Cu 1.9 (manuala 5 trepte) am obtinut 5.2 iar cu 2.0 (in modul drive, nu sport) un consum de 4.8 (avantajul cutiei automate in 6 trepte). In ambele cazuri incarcatura a fost aceeasi (eu, nevasta, copii si bagaj) si climatronicul la 21 grade in conditii de vara.

Diferenta de putere si de cuplu este semnificativa si in favosrea motorului de 2 litri.

Cu toate ca multa lume spune ca motoarele de 2 litri au probleme ba cu injectoarele, ba cu consumul ulei (citeam pe unele forumuri ca unii completeaza peste 1 litru in 10.000 km) eu nu am avut nici cea mai mica problem si uleiul nu necesita completare intre revizii.

Mentionez ca masinile nu au mai vazut reprezentanta din momentul iesirii din garantie si reviziile sunt facute ori de mine (ulei, filtre, discuri, placute) ori la service-ul unui prieten.

Ambele masini sunt fabricate in 2008 (Octavia 2) si au nivel de echipare Elegance.

Urmatoarea masina, daca nu va fi Audi A6 sau BMW seria 5, va fi cu siguranta tot Skoda 2.0 TDI DSG.

In concluzie eu ma declar multumit de Octavia si de raportul calitate/pret.

Despre Golf nu stiu ce sa zic. Pe mine nu ma atrage nici ca design si nici ca spatiu (deh, am doi copii si cand plecam de acasa zici ca ne mutam) dar ambele masini sunt foarte fiabile si au deja o istorie in spate.

Japonezele...ca tot s-a adus vorba despre ele, or fi bune, or fi fiabile, or fi cum or fi dar eu nu am gasit una sa-mi placa. Pur si simplu nu imi plac si nu cred ca imi voi cumpara vreodata. Aici excludem "tractorasele" noasrtre unde sunt fan Patrol.

Oricare ar fi alegerea ta, sper sa fii multumit de masina si sa parcurgi multi kilometric fara probleme.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

2.0 PD (BKD-ul) cu DSG avem si noi una, nu Skoda, dar nu conteaza daca e vorba despre motorizare.

Luata de noua in 2007, acum are vreo 120000, am schimbat anul acesta amortizoarele fata (suspensie sport:grin:). In rest, reviziile executate constiincios.

Acum oricum nu mai gasesti PD, si CRD. Nici BKD-ul nostru nu haleste ulei, maxim 1 litru la 10.000 km.

DSG-ul e fabulos. Singura cutie de viteze automata, care face frana de motor in orice treapta.

Eu as lua o benzinara cu DSG:wink:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Octavia 1 din 2007 1.9 ALH am 235.000km, la motor nu am schimbat nimic..doar pompa de apa ca a curs!

Suspensia este inca cea de fabrica (arcuri+amortizoare), am schimbat doar pe fata bucsele! Pe spate cica este inca perfect! :grin:

Probleme care le am avut si inca le am asa din senin sunt cu discurile fata care bat la franare :ce

Am schimbat disc, fuzete cu rurlemnti tot tot nou pentru a scapa de bataiea in volan la franare! Dupa un an a repurut aceiasi problema :hl Am schimbat imediat discuri si placute noi dar degeaba!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

2.0 PD (BKD-ul) cu DSG avem si noi una, nu Skoda, dar nu conteaza daca e vorba despre motorizare.

Luata de noua in 2007, acum are vreo 120000, am schimbat anul acesta amortizoarele fata (suspensie sport:grin:). In rest, reviziile executate constiincios.

Acum oricum nu mai gasesti PD, si CRD. Nici BKD-ul nostru nu haleste ulei, maxim 1 litru la 10.000 km.

DSG-ul e fabulos. Singura cutie de viteze automata, care face frana de motor in orice treapta.

Eu as lua o benzinara cu DSG:wink:

Salut George.

Eu sunt fan diesel pentru masinile de strada. Golful meu actual este dotat cu 2.0TDI DSG 140CP de care am fost extrem de multumit necreandu-mi absolut nici-o problema in cei 5 ani de cand il conduc.

Masina pe care o vizez va fi dotata cu 2.0 TDI DSG 150CP insa trebuie sa recunosc, ca-mi face insistent cu ochiul si motorul 1.4 TSI DSG 140CP. Motivul pentru care as trece la benzina este faptul ca diferenta de consum nu este atat de mare intre cele doua motoare.

Mai exact, benzinara consuma cam cu 1l / 100km in trafic urban mai mult decat dieselu'. Daca tinem cont si de faptul ca iarna dieselul consuma enorm pana cand ajunge la temperatura optima de functionare (20-40 min in functie si de gerul de afara), per total in timpul unui an calendaristic s-ar putea sa ajungem la aceeasi socoteala.

In plus, dieselul este mai zgomotos iar fumul esapat de el pute al dracului de urat.

George, care ar fi motivele pentru care tu mi-ai recomanda benzin?

Va salut !

Link spre comentariu

Eu as alege golful, subiectiv, din motive estetice. Din punct de vedere tehnic cred ca diferentele sunt extrem de mici.

Mi-as lua-o pe cea care imi place mai mult si este mai aproape de imaginea pe care vreau sa o comunic altora despre mine sipe care o am eu despre mine.

Iar in loc sa dau banii pe tot felul de asistari foarte putin utile, care sunt facute sa inlocuiasca soferul, i-as da pe cel mai puternic motor pe care pot sa il iau pe modelul respectiv in bugetul dat (eventual cel mai mare.:grin: ca benzina o va plati firma in principal)...cu alte cuvinte i-as investi in placerea condusului.

LE: la o privire scurta pe net iata ce mi-a iesit

Golf GTI Performance 2.0 TSI DSG6 Benzina 2.0l / 169kW/ 230CP Direct Shift Gearbox 4 Usi 30.019,16 euro

Enjoy life!

Editat de georgei23
Link spre comentariu

Eu as alege golful, subiectiv, din motive estetice. Din punct de vedere tehnic cred ca diferentele sunt extrem de mici.

Mi-as lua-o pe cea care imi place mai mult si este mai aproape de imaginea pe care vreau sa o comunic altora despre mine sipe care o am eu despre mine.

Iar in loc sa dau banii pe tot felul de asistari foarte putin utile, care sunt facute sa inlocuiasca soferul, i-as da pe cel mai puternic motor pe care pot sa il iau pe modelul respectiv in bugetul dat (eventual cel mai mare.:grin: ca benzina o va plati firma in principal)...cu alte cuvinte i-as investi in placerea condusului.

LE: la o privire scurta pe net iata ce mi-a iesit

Golf GTI Performance 2.0 TSI DSG6 Benzina 2.0l / 169kW/ 230CP Direct Shift Gearbox 4 Usi 30.019,16 euro

Enjoy life!

Hmm... avand in vedere ca 80% din timp masina este condusa in Buc, nu prea vad rostul insistentei pe motorizare. In plus, cu cat mai multi cai cu atat mai mare tendinta de a face tampenii in trafic :grin:

Asa ca mai bine tai de la moto si bag in gadgeturi :)

Va salut !

Link spre comentariu

Skoda Octavia as alege fara nici o discutie.

Obligatoriu motorizare diesel si daca se poate cutie dsg dar nu neeaparat!

Am avut si am condus ambele masini. Skoda e limuzina mica clasa mai mare si net superioara clasei compact (Golf)

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Alegerea mea ar fi golf 7 variant 2.0TDI, DSG, jante 17, plafon panoramic, navi....... pentru ca imi place.

Am golf 4 variant cu toate optiunile ce erau la aceea vreme, pentru ca imi place.

Masinile sunt aproape la fel din punct de vedere tehnic, alege ce place ochiului si vei alege bine.

TODAY IS A GIFT
Link spre comentariu

Alegerea mea ar fi golf 7 variant 2.0TDI, DSG, jante 17, plafon panoramic, navi....... pentru ca imi place.

Am golf 4 variant cu toate optiunile ce erau la aceea vreme, pentru ca imi place.

Masinile sunt aproape la fel din punct de vedere tehnic, alege ce place ochiului si vei alege bine.

Ar fi si Golful Variant o optiune. Incerc sa configurez una ca sa vad cum ies cu banii :)

Va salut !

Link spre comentariu

George, care ar fi motivele pentru care tu mi-ai recomanda benzin?

Salutare domnule,

Cateva motive au fost deja enumerate de tine.

Altele: pret de achizitie mai mic, un benzinar nu se aude ca harmalaia de BKD, costuri de exploatare mai mici, mai putine piese in miscare etc.

Eu vorbesc strict din punctul meu de vedere.

Daca voi mai cumpara masini de strada, acestea vor fi pe benzina. Nu mai vreau diesel, la cati kilometri parcurgem noi anual (15-20.000) nu merita diferenta de pret+costuri de exploatare.

Daca faci peste 50.000 km pe an, este convenabil dieselul.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Daca ai nevoie de portbagaj, Octavia este peste Golf. In plus, Octavia are o sarcina utila mai mare, ar putea fi ceva mai solida pe articulatii. Golful este ceva mai dichisit: putin mai bine insonorizat, poate putin mai bine finisat. Diferente de fiabilitate nu prea au cum sa fie, fiind vorba de aceeasi platforma.

Golful GTI nu trebuie vazut doar ca un Golf cu motor ceva mai mare. Este o masina foarte echilibrata, placuta la condus indiferent de viteza.

O varianta in buget ar fi Octavia Scout, 1.8TSI DSG.

Daca ar fi sa aleg, as alege intre Octavia Scout si Golf GTI, in functie de nevoia de spatiu.

Puch 280GE
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Golf 1.4TFSI, 150CP cu DSG, Xenon, navigatie si inca ceva bullshituri pe ea. Am considarat ca este mai buna decat Octavia avand in vedere ca o folosesc mai mult in oras, si in acelasi timp suficient de buna pentru familie cu 1 copil avand in vedere ca am scapat de carut, patut si alte accesorii. :grin:

In Februarie va fi receptionata

Va salut !

Link spre comentariu

Am considarat ca este mai buna decat Octavia avand in vedere ca o folosesc mai mult in oras, si in acelasi timp suficient de buna pentru familie cu 1 copil avand in vedere ca am scapat de carut, patut si alte accesorii. :grin:

Sa te bucuri de masinuta si fi atent la al doilea copil :grin: (sau poate gemeni :grin: :grin:).

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

Sa o stapanesti sanatos si sa te duca in siguranta. Personal eu sunt atasat de marcile germane având de la începuturi pana in prezent toata gama Skoda de la Fabia pana la Superb si desigur toata gama WV de la Golf la Tuareg. Din punct de vedere pret-calitate tot Skoda e mai buna, iar daca va fi sa mai iau vreo masina noua voi opta la Mercedes ( tot nemțoi).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare