Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi achiziție Led Bar

DMM74

Postări Recomandate

Re: Sfaturi achiziție Led Bar

totusi, lamureste-ne si pe noi CE AI CUMPARAT, de a costat transportul mai mult ca produsul ? ca plumb sigur nu.

Pai daca e USD ce mai conteaza ...

Si la mine la 650 USD, transportul era 1200, deci in total 1850 USD la care se adaugau taxele vamale care sunt calculate la total (produs + transport).

Chestia nasoala e cand cumperi din spatiul UE si coletul iti vine din USA sau China (asa am patit eu, am cumparat din U.K. si mi-a sosit coletul din SUA :shock: )

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 236
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

n-ai fost atent la tara de expeditie (daca ai cumparat de pe ebay.co.uk). oricum, transportul din state este cel mai scump.

pe indiferentcesite.co.uk se practica in ultima vreme : comanzi din anglia , platesti in lire sterline iar coletul iti este trimis din china si ia cum te incarca cu vama si tva ;)

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

nu este asa. stii exact de unde vine coletul, pentru ca scrie locatia utilizatorului. eu comand destul de masiv de-acolo, si nu am avut niciodata vreo surpriza neplacuta. si am facut comenzi care mi-au venit din anglia, spania, germania, australia, india, sua si china; si intotdeauna am stiut de unde vin coletele.

Link spre comentariu

nu este asa. stii exact de unde vine coletul, pentru ca scrie locatia utilizatorului. eu comand destul de masiv de-acolo, si nu am avut niciodata vreo surpriza neplacuta. si am facut comenzi care mi-au venit din anglia, spania, germania, australia, india, sua si china; si intotdeauna am stiut de unde vin coletele.

Bai ce le stii tu pe toate! :ha: ... Vrei sa iti arat ca poti sa comanzi si din Romania, factura o primesti de aici iar produsul sa iti vina din China sau Turcia? Ca nu ti s-a intamplat, foarte bine, dar asta nu inseamna ca nu se poate. Un vanzator, poate sa aiba cont si pe .com si pe .co.uk si pe .de ... nu conteaza de pe ce site comanzi, el iti trimite de acolo unde are pe stoc. Trebuie vorbit in prealabil cu vanzatorul sa nu te trezesti intr-o postura neplacuta (d.p.d.v. al taxelor).

Link spre comentariu

nu le stiu eu pe toate, dar sigur sunt altii care stiu mai putine decat mine. stiu foarte bine ca ce comand din romania vine din china, dar nu platesc nici vama, nici transportul de acolo (care sunt incluse desigur in pret). poti sa-ti dai seama de unde vine dupa costul transportului. vrei sa spui ca nu stii dinainte costul transportului ? da un exemplu.

Link spre comentariu

nu le stiu eu pe toate, dar sigur sunt altii care stiu mai putine decat mine. stiu foarte bine ca ce comand din romania vine din china, dar nu platesc nici vama, nici transportul de acolo (care sunt incluse desigur in pret). poti sa-ti dai seama de unde vine dupa costul transportului. vrei sa spui ca nu stii dinainte costul transportului ? da un exemplu.

Guru comenzilor on-line din Craiova :br :1

Link spre comentariu

daca ti-ai luat-o nu e cazul sa te defulezi pe mine, pacalitule din targoviste. am senzatia ca n-ai facut o comanda on-line de-afara in viata ta si povestesti din auzite de pe la altii. te-am invitat sa dai un exemplu. sau lasa.

Editat de vortex
Link spre comentariu

si daca la produs este trecut free shipping cum faci? sunt o gramada care au magazine online ,dar de fapt ei nu au un ac pe stoc .Tu dai comanda la el in anglia si platesti la el 100 de lire, el comanda mai departe in china ,plateste 40 de lire cu adresa de livrare la tine in romania si uite cum a facut 60 de lire dintr-un click :D ...deci se poate.

Link spre comentariu

si daca la produs este trecut free shipping cum faci? sunt o gramada care au magazine online ,dar de fapt ei nu au un ac pe stoc .Tu dai comanda la el in anglia si platesti la el 100 de lire, el comanda mai departe in china ,plateste 40 de lire cu adresa de livrare la tine in romania si uite cum a facut 60 de lire dintr-un click :D ...deci se poate.

Asta am incercat si eu sa-i explic, dar se pare ca n-a inteles ...

Link spre comentariu

daca cititi un pic mai sus, o sa vedeti ca am spus si eu acelasi lucru. durata estimata de primire a coletului iti spune clar de unde vine. daca vine in 2-3 zile, e clar ca vine din europa. in afara de asta, nu esti obligat sa cumperi produsul (care se gaseste in mai multe magazine) de pe primul site. studiezi, pui in balanta si cumperi de acolo de unde ti se pare mai avantajos. spre exemplu : zilele astea cautam un anumit manometru si cel mai ieftin l-am gasit tocmai in craiova, pe site-urile chinezesi era mai scump. discutia deraiaza.

Link spre comentariu

totusi, lamureste-ne si pe noi CE AI CUMPARAT, de a costat transportul mai mult ca produsul ? ca plumb sigur nu.

- valorea transportului se calculeaza la valoarea greutatii celei mai mari dintre Greutatea Fizica si Greutatea Volumica ( Dimensionala ).

"Calculaţi dimensiunea volumetrică a coletului în centimetri prin înmulţirea înălţimii cu lungimea şi cu lăţimea. Rotunjiţi fiecare valoare la cea mai apropiată valoare întreagă exprimată în centimetri. Totalul rezultat reprezintă volumul coletului dvs.

Puteţi calcula greutatea volumetrică pentru greutatea facturabilă când greutatea volumetrică a coletului depăşeşte greutatea efectivă a acestuia.

Pentru determinarea greutăţii reale: Utilizaţi orice cântar standard pentru a determina greutatea reală a coletului. Rotunjiţi subdiviziunile la jumătatea de kilogram superioară.

Determinarea greutăţii volumetrice: Împărţiţi greutatea volumetrică a coletului în centimetri la 5000. Rotunjiţi subdiviziunile la jumătatea de kilogram superioară.

Determinarea greutăţii facturabile: Comparaţi greutatea reală a coletului cu greutatea sa volumetrică. Cea mai mare dintre cele două greutăţi va fi considerată greutatea facturabilă şi va fi utilizată pentru calcularea tarifului."

Exemplu 1: o bara de LED-uri de 50" ( 127 cm lungime ) , greutate fizica 6.75 kg ( deci 7 kg ), greutate volumica ( dimensiunile coletului ) = (152 cm x 24 cm x 22 cm ) / 5000 = 16.052 deci 16.5 kg

deci pt o bara de LED-ri a carei greutate pa cantar este de 6.75 kg ... voi plati transport pt 16.5 kg.

daca transport este de 6 $ / kg .... voi plati 6 x 16.5 = 99 $ transport in loc de 7 x 6 = 42 $

Exemplu 2: un bullbar fata de Jeep , greutate fizica 43.19 kg ( deci 43.5 kg ), greutate volumica ( dimensiunile coletului ) = (220 cm x 68 cm x 58 cm ) / 5000 = 173.536 deci 174 kg

deci pt un bullbar a carui greutate pe cantar este de 43.5 kg ... voi plati transport pt 174 kg.

daca transport este de 6 $ / kg .... voi plati 6 x 174 = 1044 $ transport in loc de 43.5 x 6 = 261 $

... DOAR in cazul in care importi marfa pe mare ( vapor ) si te inhami sa lei un container ( ATENTIE: NU Grupaj pe container ), doar atunci platesti efectiv doar greutatea fizica ... ai container de 20' deci include ca poti sa bagi in el pana la 9 tone de marfa si plates max 2000 $ + ceva taxe de manipulate.

Aici e valabila povestioara aia din scoala cu ce este mai greu: un Kg de plumb sau un Kg de aer ? :grin:

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

daca cititi un pic mai sus, o sa vedeti ca am spus si eu acelasi lucru. durata estimata de primire a coletului iti spune clar de unde vine. daca vine in 2-3 zile, e clar ca vine din europa. in afara de asta, nu esti obligat sa cumperi produsul (care se gaseste in mai multe magazine) de pe primul site. studiezi, pui in balanta si cumperi de acolo de unde ti se pare mai avantajos. spre exemplu : zilele astea cautam un anumit manometru si cel mai ieftin l-am gasit tocmai in craiova, pe site-urile chinezesi era mai scump. discutia deraiaza.

nu deraiaza deloc , doar ca trebuie atentionati colegii ca desi cumpara din "europa" s-ar putea sa vina produsul din tari non ue si sunt pasibili de vama +tva ca si costuri suplimentare , bine asta nu e litera de lege dar se poate intampla .uite aici un exemplu de site din anglia care face livrari din china http://www.moncler2016.co.uk/contact_us.html :) ...nu scrie nicaieri pe site ca produsele vin din china

Link spre comentariu

daca ti-ai luat-o nu e cazul sa te defulezi pe mine, pacalitule din targoviste. am senzatia ca n-ai facut o comanda on-line de-afara in viata ta si povestesti din auzite de pe la altii. te-am invitat sa dai un exemplu. sau lasa.

Si feedback-urile pozitive de peste ocean tot singur mi le-am dat :ha:

Link spre comentariu

pe unele site-uri, cum ar fi hobbyking, scrie clar de unde vine coletul, ba mai mult, se pot filtra produsele dupa locatie (de ex europa vs asia)

chestiile mici si ieftine e posibil sa "sara" peste vama (sa vina direct prin posta) sau daca le ridici din vama sa nu platesti nimic (era la un moment dat un prag de vreo 40 de euro sub care nu plateai vama+tva)

la achizitii pe sume mai mari merita sa sapi un pic, preturile difera destul de mult, am gasit pe amazon.it niste chestii pe care am platit 1500 ron cu tot transport prin dhl, daca le luam de la noi dadeam 2000 ron (fara transport, dar sa zicem ca transportul ar fi fost mic sau gratis). fix acelasi produs. gasisem si mai ieftin, tot in italia, dar un dealer local, nu livrau aparent decat la ei.

Link spre comentariu

Laure, vezi ca te arzi singur la calcul.:wink:

Volumul in centimetri se imparte la 6000, nu la 5000.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

(...)

chestiile mici si ieftine e posibil sa "sara" peste vama (sa vina direct prin posta) sau daca le ridici din vama sa nu platesti nimic (era la un moment dat un prag de vreo 40 de euro sub care nu plateai vama+tva)

(...)

Acum pragul e de 10 euro.

Am comadat o cheie cu chip si o telecomanda din state (vanzatori diferiti). Fiecare produs a costat pana in 10 USD. Un plic l-am gasit in cutia postala, unul a trebuit sa-l ridic din vama. La ala din vama am platit doar POSTEI 1 leu. Cand m-am dus sa-l iau, am luat cu mine si plicul primit prin posta. L-am intrebat pe vames, de ce un plic mi-a sosit prin posta acasa si unul prin vama, ambele avand aceesi valoare, aceeasi dimensiune, aceeasi data de plecare, aceeasi data de sosire. Raspuns: le-au incurcat la "cartare" ... ambele trebuiau sa vina in vama ca sunt din afara UE ... ati economisit 1 leu :ha:

Link spre comentariu

Laure, vezi ca te arzi singur la calcul.:wink:

Volumul in centimetri se imparte la 6000, nu la 5000.

cu parere de rau te informez ca este impartit la 5000 .... uite si metoda de calcul - DHL

http://www.dhl.ro/ro/instrumente/greutate_volumetrica_express_time_definite.html

Link spre comentariu

cu parere de rau te informez ca este impartit la 5000 .... uite si metoda de calcul - DHL

http://www.dhl.ro/ro/instrumente/greutate_volumetrica_express_time_definite.html

"Si tu ai dreptate":h5, cum a zis Solomon:ha:

De ani de zile de cand lucrez cu transportatori, factorul standard folosit este 6000.

Unii curieri vad ca folosesc factor 5000, deh, 20% in plus la greutate inseamna ceva:wink:

Am gasit pe unii cu factor 4000:ha::ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

"Si tu ai dreptate":h5, cum a zis Solomon:ha:

De ani de zile de cand lucrez cu transportatori, factorul standard folosit este 6000.

Unii curieri vad ca folosesc factor 5000, deh, 20% in plus la greutate inseamna ceva:wink:

Am gasit pe unii cu factor 4000:ha::ha:

discutam de tarifele si formulele de calcul publice pt informarea fiecaruia .... nu de cazuri speciale.

Link spre comentariu

discutam de tarifele si formulele de calcul publice pt informarea fiecaruia .... nu de cazuri speciale.

La mine e 6000, la tine e 5000, si dupa cum spuneam am gasit firma care calculeaza cu 4000.

Care-i normal si care-i special?

Colaborez cu transportatorii din 2004, intotdeauna (ultima data saptamana trecuta) au folosit factorul 6000, nici nu mi-am imaginat ca se calculeaza si altfel.:grin:

Ca X curier foloseste 5000 sau chiar 4000, e treaba dansului si a clientilor sai.

Link spre comentariu

La mine e 6000, la tine e 5000, si dupa cum spuneam am gasit firma care calculeaza cu 4000.

Care-i normal si care-i special?

Colaborez cu transportatorii din 2004, intotdeauna (ultima data saptamana trecuta) au folosit factorul 6000, nici nu mi-am imaginat ca se calculeaza si altfel.:grin:

Ca X curier foloseste 5000 sau chiar 4000, e treaba dansului si a clientilor sai.

Normal , pt toata lumea este formula publicata la ei pe site.

Functie de volumul si regularitatea transporturilor, unii mai au reduceri ... care merg si para la 60% din costul tarifat.... orcum nu e cazul discutiei de fata ....

deci transportatorii dedicati si cunoscuti:

DHL: imparte la 5000

UPS: imparte la 5000 ... https://www.ups.com/content/ro/ro/resources/ship/packaging/dim_weight.html

TNT: imparte la ? ... de fapt astia inmultesc cu 200 valoarea dimensiunilor luati in metro ... dar de fapt iese tot impartit la 5000 daca se tau in calcul dim. in cm :))

DPD ( Europa ): imparte la 6000 ... http://www.dpd.com/ro/home/expediere/informa_ii_expediere/politici_de_expediere/calculatorul_de_greutate_volumetrica_i_circumferin_a

CARGUS ( Romania): imparte la 6000 ... http://www.cargus.ro/ro/asistenta-clienti/calculeaza-greutatea-taxabila

Concluzia de fapt este una singura ( ca sunt 4000, 5000, sau 6000 sau inmultit cu indice 200 ), Tariful de transport a unui colet voluminos si usor poate fi si de 4-5 ... pana la 10 ori mai mare decat al unui colet mic cu aceeasi greutate efectiva de cantar !!!

am dat mai sus niste example concrete, si ca sa fi pe deplin impacat, the rog fa o socoteala cat te costa sa aduci un hardtop de Wrangler din SUA pe avion :D cu un curler rapid ( DHL, UPS, FEDEX ) :ha:

Editat de worldscape

Link spre comentariu

, the rog fa o socoteala cat te costa sa aduci un hardtop de Wrangler din SUA pe avion :D cu un curler rapid ( DHL, UPS, FEDEX ) :ha:

O avere:ha:

Stiu bre stiu, uiti ca mie imi vin rafturile Sortimo montate, transport mult aer tarifat la kg de marfa?:grin::grin:

Daaaar.....cu factor 6000:ha::ha:

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

'Mda ... :uameni

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare