Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou in 4x4 si proaspat posesor de nissan terrano 1

Halogen

Postări Recomandate

Re: Nou in 4x4 si proaspat posesor de nissan terrano 1

Salut,

Felicitiri modificari. Cat a costat setul de amortizoare fata+spate??

Multumesc pt raspuns.

Amortizoarele 130 euro bucata arcurile 200 Bările 330 :) multumesc de urare :)

Doamne ce ma enerveaza cand o vad picata in bot...zici ca`i masina de carat varza :cr3

2021384244_suspensieiron.jpg.39df4626212afe7cbfb722e635ddcfc7.jpg

Editat de Halogen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 118
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut

Problema este cunoscuta, Ironman nu fabrica arcuri de spate decat pt masina scurta. Montajul acestora pe masina lunga nu ofera lift, deci imoprtatorul a trebuit sa se orienteze catre altceva pt a putea vinde kiturile de Terrano.

Arcurile de +250kg sunt o solutie, din nefericire iti ridica f sus spatele, dincolo de cat poti ridica din barele de torsiune pe fata.

O sa observi ca odata cu suprainaltarea din barele de torsiune , rotile de fata incep sa "intre sub masina" , adica unghiul de cadere e compromis.

Pt compensarea acestuia , ai urmatoarele solutii:

- bascule superioare custom

- bucse de bascula superioara cu caster (deplasare)

- deplasarea pivotilor superiori in bascule

Sunt sigur ca cei care ti-au montat kitul de suspensie ti-au explicat aceste lucruri si ca in etapa urmatoare vor face corectiile de rigoare. Evident ca apoi trebuie sa deplasezi si semicaseta de directie , dar asta e o alta discutie.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Salutare, atenție caroseria de terrano 1 lunga este aceeași cu cea scurta diferendele între ele Find decupajul din spate pentru cele 2 usi de pasager. Ambele caroserii sunt montate pe același sasiu. Deci lungimea lor este aceeași, cunosc pe cineva cu terrano 1 modelul scurt si merge pe aceeași suspensie ca si mine , si pe aceleași brate și bucsi. Nu confunda terrano 1 cu patrolu unde acolo sunt Diferențe de construcție. Problema este ca suruburile de la Bările mele de torsiune sunt gripate ( m-a așteptăm) si nu pot efectua montajul implicit reglaju celor noi. Cea ce spui tu se aplica la lift mai mare de 2" unde la mine nu depășește 2".

Editat de Halogen
Link spre comentariu

S-a incepi cu bari si proiectoare este o treaba simpla...dar nhaaa nu e stilul meu ce este mai usor lasam la urma si am zis sa pun un arb air locker spate pentru a face treaba buna si va urma si cel de fata la sfarsitul anului :B Barile le voi pune sus cand vor sosi piesele de la barile de torsiune suruburi etc (sunt ne umblate de foarte mult timp, si efectiv sunt sudate si gripate). Si o imbunatatire mica la motor , un racitor mic de carburant :) care necesita o mica cosmetizare la prindere.

1956371978_Arbairlocker.thumb.jpg.afb7aa4b41b5be5485d574a2d061e7e1.jpg

photo.thumb.JPG.1493caedeb20fed915cf4eb70466d572.JPG

Editat de Halogen
Link spre comentariu

am zis sa pun un arb air locker spate pentru a face treaba buna si va urma si cel de fata la sfarsitul anului :B

Dupa mine asta si un roll-cage sunt cele mai bune investii pentru padure, restu sunt balast.:ha2

A vazut pana acum padurea de aproape?:grin:

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Dupa mine asta si un roll-cage sunt cele mai bune investii pentru padure, restu sunt balast.:ha2

A vazut pana acum padurea de aproape?:grin:

Spre rusinea ei inca nu...era programata sambata sau duminica care vine dar o sa aman pe saptamana viitoare sa`i ridic si botu si apoi exploatam ceva usor de noobs :grin:, am inteles ca ar fi ceva loc aicea langa mine la vitan de noroiala :ha: Eu intentionez sa pregatesc masina pentru drumuri lungi si cu peripetii :wink:

Editat de Halogen
Link spre comentariu

Nu-i nimic. Cand termini de surubarit si noroiul se va zvanta putin poate iesi cu noi prin valea doftanei city. Acolo ai nevoie de simecsi sau lanturi, troliu si spann...:al:grin::grin:.

Bafta la upgrade-uri!!!

Link spre comentariu

Ca tot a fost frumos afara am zis sa sterg prafu de prin interior si sa`l bibilesc un pic.:wink: exteriorul inca nu am decis sa`l spal ca nu are rost , la stilul cum se murdareste in 10 minute ar fi la fel :grin:

01.jpg.0e75d4d51a42da1d245e0be6a18f927d.jpg

Link spre comentariu

Avem si suportu de roata de rezerva complet si functional. Problema este ca nu am a 5-a roata care a fost "imprumutata" de baieti intr`o noapte dar au uitat sa o aduca si e cam greu sa gasesc o janta cromata de nissan. Asa ca daca stie cineva de vanzare sau cunoaste pe cineva care are o roata uitata pe undeva (putin porbabil ) o cumpar.

96757951_roataderezerva.thumb.jpg.53f49b852c3aa25b8f6bc10d01896843.jpg

Link spre comentariu

image.thumb.jpg.60ce8f59793ed8fc62d446cacd8e7130.jpgAm montat barile de torsiune acum totul este drept :) si parca e alt ceva plus ca s-a mai rigidizat fata nare nimic suntem obisnuiti cu suspensii mai tari :)

Link spre comentariu

Stie cineva un magazin prin bucuresti sau in tara de unde pot cumpara acea tablita pentru corectarea unghiului la puntea spate mai exact la coborarea bari panhard ?. Ce am vazut am gasit la calmini in afara dar banuiesc ca ar mai trebui sa existe si alte firme si pe stock in tara.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am luat recent semeringurile de la axele cu came si cel de la vibrochen ....rotile dintate de la axe au iesit usor in schimb cea de pe vibrochen refuza sa iasa intrega este dea dreptu lipit pe arbore apa care a curs din pompa de apa atata timp a produs rugina si uite ca face pe nebunu...asa ca am comandat pinion nou de antrenare a distributiei si 7zile stam cuminti...Am mai luat si un bullbar de terrano pe care o sa`l montez si pe ala , ceva proiectoare hella ovale x4 bucati. Schimbam si placutele ca`s moarte si temporar cam atat. Aaa si mi-am facut rost de ceva material sa confectionez suportu pentru coborarea bari panhard de pe puntea spate.

Link spre comentariu

Au venit semnalele de sua a durat ceva pana au sosit :al , bine ca au sosit intregi :) ultima oara cand am primit un colet din afara a sosit deteriorat....

306165743_pozitisua.jpg.01c332cc715d07c09c151f9fe55ae16b.jpg

Link spre comentariu

Au venit semnalele de sua a durat ceva pana au sosit :al , bine ca au sosit intregi :) ultima oara cand am primit un colet din afara a sosit deteriorat....

Din Thailanda????:grin::grin::grin:

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Chiar daca nu am mai scris de ceva vreme, masina efectiv a stat din diferite probleme personale....

Am curatat bullbaru si l-am vopsit in negru a iesit ok zic eu (desi am avut un pistol extrem de prost trebuia sa`l scutur ca pe spray sa pot vopsi iar la pensula nici mort nu voiam sa`l fac :ha: ) ce-a iesit se vede in poze...urmeaza sa`l montez si sa fac aceasi operatie curatat si vopsit de la suportul de la roata de rezerva.

Am cumparat bucsEle de la bascula superiara pe moog , as vrea sa cumpar si pivotii dar am o nelamurire referitor la firma nipparts stie cineva ceva despre ei ? Diferentele intre preturi sunt de la cer la pamant dar daca calitatea lor difera extrem de putin nu merita sa pun acelasi lucru cu pret debulat datorita "brandului"

Stie cineva un tinichigiu bun in bucuresti ? de genu un om cu mana buna si sudura in argon pentru a petici si eu pragul stanga spate?

1.jpg.fa7bfc71590d34c4ff981760940bb6dc.jpg

2.thumb.jpg.9d6e5445897e2ea5edd5860f4f922bf1.jpg

Editat de Astral
MERITA, nu se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241
Link spre comentariu

Prima iesire in off-road pentru mine alaturi de 3 prieteni. Si tot o data 3 bucati nissan terrano 1 impreuna(un lucru extrem de rar) cu cele 3 motorizari din gama lor 2.4 , 2.7 si 3.0 :grin:

5.jpg.7693e464570453e77e6f7496f4450b10.jpg

Editat de Halogen
Link spre comentariu

motorul de 3L este ZD30? Nu am o parere buna despre moog. Ce am pus eu s-au dus relative f repede (gen 5-6 luni). Din experienta proprie , si testat de propriul buzunar ce merita este Nissan (f scump) si apoi pe locul 2 Lamfoerder , muuuult mai iesftin si destul de trainic.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

motorul de 3L este ZD30? Nu am o parere buna despre moog. Ce am pus eu s-au dus relative f repede (gen 5-6 luni). Din experienta proprie , si testat de propriul buzunar ce merita este Nissan (f scump) si apoi pe locul 2 Lamfoerder , muuuult mai iesftin si destul de trainic.

Motorul ZD30 nu cred ca a fost pus pe nissan terrano vreo data din fabrica , 3.0 este VG30I varianta imbunatatita de la VG30E unde este si o diferenta de cai intre ele . Lemforder stiu ca fac lucruri de calitate si destul de apropiate de oem si de la ei o sa cumpar pivoti. Cat despre consum a fost unu destul de mic chiar surprinzator fata de cum il stiam eu. Probabil pe timpurile calde consumul este decent chiar spre bun de ce zic asta? Pentru ca asta iarna fara sa umblu la motor ca si acum scadea benzina vazand cu ochii :)) destul de grav.

Link spre comentariu

nu am stiut asta despre WD21 , pe R20 spre exemplu s-a montat ZD30 ani de zile.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

nu am stiut asta despre WD21 , pe R20 spre exemplu s-a montat ZD30 ani de zile.

Stai linistit , nici eu nu cunosc multe lucruri..de exemplu am ramas uimit cand am auzit ca king cab`ul wd21 are caroseria inaltata de pe sasiu 3cm de fabrica culmea nu ?

Link spre comentariu

18.07.2015

-Am facut itp, rca deci pot sta linistit acum , am constatat ca fata imi face ~4200 daN iar spatele ~900 daN pe standu de frane ceea ce m-a speriat si am zis ca nu merge treaba asa, eu de fel punand un acent foarte mare pe partea mecanica decat estetica.

-Prin urmare comandat pivoti toti 4 Lemforder

-Bucsi bascula inferioara cea mare si cea mica dinspre sofer Yamato (altceva nu avea)

-Set saboti spate TRW

-Ulei pentru cutia de viteze Castrol Syntrans 75W90 API GL-4 5.5L conform specificatiilor din manual.

-Am montat bullbarul pe masina

-Am pus 4 proiectoare care le aveam si am facut instalatia electrica 2 proiectoare pe un circuit cu releu si siguranta de 10A si alte 2 proiectoare pe acelasi sistem de circuit releu si siguranta putand sa aprind 2 sau toate 4. Diferenta foarte mare cu proiectoare chiar imensa.

Bullbar.thumb.jpg.15874d9a7cc4cb793c7c7b9e742ed24b.jpg

Link spre comentariu

1.8.2015

-Inlocuit Saboti frana spate

-Reglat saboti + frana de mana+eliminat gradul de pe tamburi.

-Franeaza mai bine , mult mai bine o sa o pun pe stand pentru a vedea concret daca exista sau nu diferenta..

-Inlocuit ulei in cutia de viteze API GL-4 75W90 conform manual (se simte diferenta) uleiul era negricios dar curat(fara span), ulei care nu a fost schimbat nici o data de propietar.....socant!. Mai am cutia de transfer si toate lichidele sunt schimbate.

Editat de Halogen
Link spre comentariu

Felicitari . Prima masina de teren pe care am vazut-o dupa revolutie , a fost un Terrano 1 si mi-a placut enorm. Visam la asa ceva , insa pe atunci nu aveam bani , iar acum modelul s-a invechit . Te felicit pentru pasiunea de care dai dovada si grija pentru masina . Pune poze , multe poze !:grin:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Felicitari . Prima masina de teren pe care am vazut-o dupa revolutie , a fost un Terrano 1 si mi-a placut enorm. Visam la asa ceva , insa pe atunci nu aveam bani , iar acum modelul s-a invechit . Te felicit pentru pasiunea de care dai dovada si grija pentru masina . Pune poze , multe poze !:grin:

Intradevar este o masina speciala pentru mine , primul 4x4 in familie si senzatia resimtita este geniala, o masina foarte versatila , si cand te gandesti ca este primul suv construit , urmand suvurile din ziua de azi. Este genul de masina care te poti duce si la piata si in varful muntelui cu ea. Stau cate o data si ma uit dupa accesorii off-road specific modelului si constat cu grija ca la un momendat vor disparea complet de pe piata...In mintea mea se deruleaza un film sa zicem horor cand peste 3 sau 4 ani nu vor mai fi de loc accesorri pentru nissan terrano 1 pentru ca toti vor ajunge la concluzia ca nu se vand si vor retrage productia lor dejea OME nu mai face pentru terrano 1 suspensii (prea vechi modelul..)

Daca ai grija de masina si ea va avea grija de tine asta se stie foarte bine. Pozele sunt de la ultima iesire :grin:

10.jpg.e7117c62efc450bd5d910c4ef999e87a.jpg

9.jpg.abfa5a71d7123c75655e0e98eb0afe86.jpg

8.thumb.jpg.32c20e9d2966dd9bd36e68c963d01cb5.jpg

7.jpg.9b3a4e7f0c05cbb65cc288ebb336bc7c.jpg

6.jpg.45895f7d1acda403da79e7844ad3cb4e.jpg

3.jpg.060cc47102613531860a06379698f398.jpg

2.thumb.jpg.eb1660f11b90875296be9dcc9bc985c8.jpg

1.jpg.881e78240e447cbcb24e6e37e532fd13.jpg

11.jpg.a220f288237c200c33fd7b434dc39e61.jpg

99.jpg.830dd38dc02bfbb73ad13fe99a4eb02e.jpg

78.jpg.6fd8a7d13c9fb7f7a342fc630585f240.jpg

79.jpg.0f42c2c20bbe0749a03a5228f0e3c2a6.jpg

81.jpg.6b3995e6dfee35c38c16866bde5a8247.jpg

82.jpg.d1abb1cedc8d0b04bcb637ed8de9fb8f.jpg

83.jpg.99b1d7104b1515daf1215bdf7076fcaa.jpg

84.jpg.26619c45352ccf9146a41104f05f5e19.jpg

85.jpg.8522076c2171ca2ca18312807c58bb15.jpg

88.jpg.5b6e213a22a8ece928fe0ba474c0debc.jpg

89.jpg.879a6acf68daffba3c4feb8accfcd270.jpg

91.jpg.68453f850a1d9fe382c9d708e78e5719.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare