KAROLOKW Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 :):):) E DEJA CATERINCA CLARA TOPICUL :) eu am auzit ca posesorii de toyote sunt Pussy :) ca nu au fost suficient de macho sa isi ia patroale :) asa zice gura targului :):):) repet si eu :) nu am detinut Toyota dar,una pe benzina mi-a placut :) imi mai place dealtfel si 80-ul lui Gafita dar e ditamai autobuzul pe langa patrol :) am patrol da parca totusi nu mi-as lua toyota:) am condus si masini mici gen sami dar dezi ma incanta mult agilitatea lor si faptul ca la urcare daca patinezi si te imping doi oameni urci,ceea ce cu patrol sau toyo nu :) totusi parca nu e ce trebuie :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 nebun esti! :g am ris cu lacrimi. deci toyota :grin: Nu ... Vinu e din zama de struguri nu? Din strugurii acri nu poate rezulta decat un vin tot la fel de...acru ...Mare noroc cu astia ca au inventat Pepsi ...il folosesti pe post de zahar sau il bei fara ...si riscul de a face diabet e minim! Atat ca apar altele ...ficatul, inima si discernamantul se duce! :ha: Si nici cu Toyota nu mi-e rusine ...dai de exemplu peste un grup de lesbieni intr-o Toyota...care te scot din cacat ....care iti vor cere acelasi lucru, ca deh ...e criza banii ie rari, PLATA IN NATURA ...ce faci, cum procedezi? Platesti cu cardul sau ...? :ha: Oricum ar fi, intr-o gluma sau alta ...indiferent daca esti plecat la dat sau la luat ...depinde de ce parte a **lii te afli, nu? Pana la urma ...e si asta o optica ...nu? Din acelasi considerent ...unii au atasat la curul masinii o placuta ...cu "atash Toyota here" sau "tractez Toyote" sau "mai bine huligan decat comunist" sau "puie monta" ...dupa caz, remuneratie, buget sau orientare secsuala ..."Make love not war" ...zicea unii ...unii cum ar fi chinezii au luat treaba asta in serios si au ajuns la nu stiu cate miliarde. O fi bine? :ha: La final eu tot n-am inteles cum tot apar topicuri de genul asta ptr ca desi toate sunt masini de teren, ce poti face cu una nu pot cere alteia ...si invers ...nu? Am inteles eu bine? Sau poate ca nu! E exact viceversa! :grin: PS Scuzati-mi posturile satirice ...de bun sau prost gust cu sau fara legatura cu topicul! E vineri seara ...relax, zambeste si invata sa te bucuri de ceea ce ai, ziua de maine poate fi mult mai rea ! :x consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
harkonnen Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 Ca sa nu mai deschid alt thread... Ma bate gandul sa ma duc cu familia in expeditie. Sigur cu Sidekickul SWB nu am loc (suntem 4)... 50% din expeditionari erau in Landcruisere, 30% in Patroale si 20% in Defendere. Toate LWB. Experienta si statstica bazata pe Discovery. Nu am condus nici una nici alta si nici nu cred ca am posibilitatea sa o fac (atat de mult in cat sa imi formez o opinie). Defenderele erau mai folosite in zonere desertice. Pe cand expeditiile prin Tundra erau in Toyota. Nu am idee pe ce criterii au fost alese si nici nu zic ca le stiu pe toate (asta am vazut pe Discovery/alte canale de TV). Eu o vreau pe aia care (si aici e ordinea prioritatilor. si sunt sigur ca am ratat multe alte aspecte necesare): ma duce si ma aduce unde am nevoie cu minime (timp/bani) modificari (am vazut pe forum expeditii in pregatire... ce ma maninca si pe mine sa ma duc) - nu ma refer numai la fiabilitate. Ma refer la faptul ca te poti baza pe masina. Poti preconiza urmarile oricarei decizii la volan (ca in bancul cu politistu ce vede coaja de banana pe jos si exclama: ai sa-mi bag p**a ce o sa cad!). Am amici care cand vedeau o rampa mai abrupta ce se termina brusc, stiau ca au fff mari sanse sa ramana fara planetare fata la Vitara. este comoda - adica iti face placere sa o conduci si nu ramai anchilozat dupa 8 ore in sa. Exemple: Caldura sa incalzeasca/AC sa iti face sangele bocna (fata si spate!!!). Scaune comode. Spatiu de manevra interior. Sa nu trebuiasca sa tragi pe dreapta daca vrei sa iti dai jos o bluza. consum/combustibil - Sa nu trebuieasca sa mergi cu cisterna dupa tine. Sa mearga cu mai multe tipuri de combustibil (benzina/gpl, motorina/ulei si/sau alte tipuri de amestece) electronica la minim. Daca ramai pe undeva sa te poti descurca, nu sa o tractezi 10000km pana la cel mai apropiat dealer autorizat Poate asa ma lamuresc si eu ce vreau/trebuie sa caut! :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 complicat ce vrei tu...banuiesc ca vrei toate astea cat mai jos la pret :grin: cateva solutii http://www.expeditionportal.com/forum/threads/135496-TOYOTA-Land-Cruiser-Serie-80-1997 http://www.expedition-trucks.com/brokers/man-kat-6x6-expedition-truck http://www.globetrotters.ch/globsale/globsale1_en.asp?bgt=gm de la mic ...la mare....si ceva intre ele.... personal il prefer pe ala cu roti mari...si multe:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
harkonnen Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 complicat ce vrei tu...banuiesc ca vrei toate astea cat mai jos la pret :grin: Nu am zis nimic de pretul masinii - dar nu as plati 10000Euro pe o masina care face numai 5000. Nu ma astept sa fie ieftin. Dar nici nu m-am nascut din tata print in Brunei. De aceea nu caut sa incep proiectul pe un G. Sau pe alta platoforma initiala mai scumpa care la fel te duce din pct. A in pct. B. Era in top costul modificarilor: Da! Prefer sa fie scauzut (ca marea noastra majoritate). La fel. Nu as plati pe un rollcage 3000E pentru marca de masina A cand as putea plati 1000Euro pentru marca de masina B. As alege masina B atunci. Multumesc de linkuri, le voi studia si voi reveni! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 @harkonnen Caută HDJ 80 si daca găsești una in mințile ei pe la 10.000 euro bagă mâna in buzunar si achita fără sa stai pe gânduri. Eu cred ca asta e răspunsul potrivit la ceea ce dorești tu. Ți-o spune un fost posesor de HDJ consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
harkonnen Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 @harkonnen Caută HDJ 80 si daca găsești una in mințile ei pe la 10.000 euro bagă mâna in buzunar si achita fără sa stai pe gânduri. Eu cred ca asta e răspunsul potrivit la ceea ce dorești tu. Ți-o spune un fost posesor de HDJ Mersi de sfat - studiez HDJ80-urile! Dar sa stii ca din pacate, nu pot oferi plata in natura la tractare... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 harkonen eu tinand de enumerarile tale m-as ghida catre doua variante un HDJ 80 sau un patrol ambele au variante pe benzina sau motorina motoare mari si de incredere amintim aici celebrul 4,2 diesel aspirat de patrol care consuma uman uneori chiar mai putin ca 2,8-ul eu al meu pe 33-uri cu ceva sute de kg adaugate ajunge cam 12-14 la suta combinat si span si aratura. as merge pe cutii manuale nu automate si as reorganiza interiorul in functie de necesitati.(rezervoare suplimentare,lada frigorifica,pat,etc) desigur toate aste in general in functie de tipul expeditiei ca daca merg pe tundra sau rusia zona nordica intr-o anumita perioada nu prea ma intereseaza daca am AC dar sigur ma intereseaza daca am incalzire suplimentara:) la fel cum pentru africa as arunca incalzirea si as pune un AC mai potent :) Editat Decembrie 5, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 Criteriile mentionate anterior sunt oarecum antagoniste . Consumul redus la un motor neasistat electronic ( diesel clasic sau carburator ) nu-l poti avea si gata ... Spatiul interior mare penalizeaza la sistemele de conditionare , AC nu face fata decat local si de obicei e concentrat pe locurile din fata ( eu am avut pe masina -Patrol LWB - sistemul AC cu consola pe plafon intre randurile 2 si 3 si pot spune ca nu era foarte eficient la sarcina maxima desi compresorul era vizibil mai mare decat cel regasit in mod obisnuit ) ... iar sistemul de incalzire clar treebuie custom - cea mai mare problema sunt geamurile la care trebuie mentinuta posibilitatea de a putea fi coborate , cele fixe se rezolva dar rezolvarea rapida (dublura ca la rulote ) nu rezista la tavaleala iar cea rezistenta te tavaleste de bani . Scaune comode le poti avea dar cu bani - iti alegi ce-ti place si in ce te simti bine . Si tot asa .... Criteriul principal al alegerii unei masini e in foarte multe cazuri decis de alte motive decat cele logice . Prezenta Defenderului in desert nu e impusa de abilitatile si calitatile tehnice ale acestuia ci simplului fapt ca a fost introdus primul si a avut noroc ca s-a produs mult timp asa rudimentar cum e ( ... aaa... daca cutia nu mai curge inseamna ca trebuie completat uleiul ... dar nu mai mult decat e necesar ... ) ... Toyotele au acaparat o mare parte a vanzarilor din mapamond pe partea de utilitare 4x4 , producand mai mult decat ... altii la un loc ... Patrolul e cam specializat fiind rezistent dar cam greu si penalizat din aceasta cauza ... G-ul e super ( fara sa exceleze la ceva , altceva decat numele - are destule bube daca nu-l cumperi de nou te chinuie ...) dar cam complicat , relativ rar si scump din secunda 1 ... ... ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 la expedietie pe africa/europa/asia are 3 variante: J8, J6 sau defender. astea merg cu orice zeama le bagi in ele, se repara cam oriunde in lume, sint destul de fiabile pentru drumuri lungi si se gasesc multe accesorii pentru ele. restul sint povesti care fie depasesc costurile pe care le poate sustine un visator care nu detine o companie precum Virgin :grin: fie sint populare in australia. pe scurt: ai o vasta gama de 3 modele cu 3 motorizari. :grin: daca vrei expeditie, eu as uita de turbina, ar fi inca un lucru in plus care sa crape + furtunele aferente (nu doar corpul) pina atunci insa: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 Eu nu cred ca exista vreo masina pentru expeditii ieftina, buna, fiabila, spatioasa, confortabila si cu consum redus. Toyota 80, masina super, dar nu o vad ca pe o una ce o repari la marginea drumului cu o cheie de 17 si una de 19. Pentru a pregati un 80 de expeditii ai nevoie de ceva mai mult de 10.000 euro. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Re: Comparatie Toyota LJ70 versus Patrol Y60 Masina ca masina dar numai expeditia in sine costa o mica avere.Eu inca visez deocamdata la o expeditie in africa.Sunt cateva topicuri cu expeditii in care sunt detaliate costurile si concluziile sunt clare ca mai bine te duci cu avionul pana acolo si iti inchiriezi o masina. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate