Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Surub arbore cotit rupt

ddaanniieell

Postări Recomandate

salut,

ma numesc daniel, sunt din suceava si sunt posesorul unui l200 2,5 din 2005.

Din pacate de cand l-am cumparat am avut ceva probleme cu el,gen:

-Baia sparta-rezolvat(alamita)

-Rezervorul prelingea-rezolvat(am facut altul din inox)

-Teava esapament rupta-rezolvat(am facuto din inox)

-Rupt arbore balansier dreata sus-rezolvat(pus altul sh)

Ultima problema:astazi mi s-a rupt surubul ce tine fulia arborelui cotit.

I -mi poate spune cineva daca a mai patit ceva de genu sau poate ma lamureste cineva de ce sa intamplat acest lucru? De luni ma apuc de demontat.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Surub arbore cotit rupt

Salut, ma gandesc ca poate s-a intimplat asta din cauza ca fulia a fost descentrata si/sau nu a fost strans surubul la cuplul recomandat de manual si de asta s-a rupt.

Nu ma pricep la l200 dar eu zic ca de asta se poate rupe surubul care tine fulia pe arborele cotit.

Incearca ca dupa ce montezi alta fulie si alt surub sa strangi totul la cuplul la care da cartea.

Succes:wink:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Surub arbore cotit rupt

Salut

Pana acum 45 zile am fost posesor de l200 ca al tau.

Din experienta iti spun sa faci urmatorul lucru:

- verifica planeitatea capului de la arborele cotit (am avut un amic in arad cu exact aceeasi problema - tot schimba pe suruburi la arborele cotit si i se tot forfecau)

- strangerea surubului sa se faca numai cu cheie dinamometrica la specificatiile din manual

- surubul sa fie original mitsu (stiu ca e scump dar nu te juca)

- de asemenea verifica capul arborelui cotit sa fie perfect rotund in sectiune pentru ca fulia aia are pe ea 2 curele foarte intinse si care sunt in forta tot timpul) iar daca nu e perfect in sectiune si are joc fulia in timp forta aceea se transmite in surub care crapa

cel putin astea au fost la amicul meu la arborele cotit - drept urmare dupa ce a descoperit cauza a luat al arbore cu 400 euro si de atunci nu mai are treaba

bafta

:fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare