KTibor Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Adeseori se discuta despre avanajele unei anvelope cu diametrul mai mare din punctul de vedere al castigului la capacitatea de trecere a vehiculului. Nu se vorbeste insa de castigul in aderenta, important mai ales la abordarea pantelor mai grave . Anvelopa mai mare perimetru mai mare, suprafata de contact cu solul mai mare => aderenta mai buna ! Asa o fi oare? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 (editat) Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Matematic vorbind o suprafata de contact mai mare cu solul nu iti asigura o aderenta mai buna. Asta deoarece forta de apasare pe centimetru patrat scade (sper sa nu gresesc aici :) ). De aceea si iarna la turisme era indicat sa avem cauciucuri inguste - "sa taie zapada". Acum normal ca pot fi si cazuri cand o suprafata mai mare de contact sa fie mai buna decat una mai mica, dar parerea mea e ca nu ai aderenta mai buna cu cauciucuri mai mari. In general. LE: referitor la pantele grave eu vad asa: la urcare te pot ajuta gumele mai mari datorita suprafetei mai mari sapa mai mult, dar la coborari probabil ca nu deoarece asa cum ziceam mai sus forat de apasare pe centimetru patrat e mai mica. Editat Decembrie 17, 2014 de opinion Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savagex Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Aderenta e invers proportionala cu suprafata de contact, creste suprafata scade aderenta si invers. Un mare avantaj la gumele cu diametrul mai mare este ca se schimba unghiul de atac al masini si trece peste denivelari mai usor. Subaru justy 1,3 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Sigur vei " castiga " si ceva in plus la consum , care va creste :grin:. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Asa o fi? Sa-i intrebam si pe baietii de la Arctic Trucks, de ce isi pun "rotitele" alea enorme. Si daca avem aderenta mai mica, de ce ar creste consumul? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KTibor Postat Decembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Asa o fi? Sa-i intrebam si pe baietii de la Arctic Trucks, de ce isi pun "rotitele" alea enorme. Si daca avem aderenta mai mica, de ce ar creste consumul? :g ....banuiam eu ca e mare intunericul in zona aceasta :grin: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Asa o fi? Sa-i intrebam si pe baietii de la Arctic Trucks, de ce isi pun "rotitele" alea enorme. Si daca avem aderenta mai mica, de ce ar creste consumul? Eu as zice la Arctic Trucks ideea este sa te scufunzi cit mai putin in zapada....sa "plutesti" cumva deasupra ei... http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Rotile celor de la Artic Trucks zic ca sunt asa mari din 2 motive: 1 - sa nu se afunde masina in zapada afanata asa de usor (cum ziceam mai sus - putine kgf/cm2) 2 - balonaj mare si probabil o presiune mai scazuta in ele - un drum mai confortabil De fapt sigur mai sunt ele multe altere, dar na asta e parerea mea :old LE: am scris in acelasi timp cu georgei23 :h5 Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miko Istvan Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? dupa parerea mea: aici nu e vorba de caz de forta de frecare dintre doua materiale, cauciuc si pamant. Mai ales ca vorbim de forta de frecare de rotatie care este totul alta decit cea clasica. E una sa tragi o masina cu greutatea data pe asfalt cu rotile blocate si alta cind rotile se rotesc. Aici se poate discuta cazul de aderenta optima, maxima. Vezi tendinta de marire a presiunii de apasare catre asfalt la masinile F1 (eleroane, forma aerodinamicii) si suprafata de contact a rotilor. La masini de teren forta de inaintare se datoreaza muchiilor din anvelopa care sint in directia deplasarii. Ele sint "unghiile" care duc masina inainte. Forma si numarul acestora variaza in functie de tipul solului in care trebuie sa ancoreze (nu sa se frece) Ai multe astfel de muchii -> te agati mai bine de sol. Numarul lor depinde de suprafata. Cresti suprafata de contact ai mai multa suprafata la dispozitie ptr muchii. Pui prea multe muchii -> devine slab peretele care il sustine. Raportul dintre marimea crestaturilor (santurilor din anvelopa) si soliditatea peretilor lor face ca anvelope (depinzind de rigiditatea ei (presiune)) poate "prinde" solul intre crestaturi ca un cleste. Depinde de ce fel de aderenta e nevoie. Pe stinca nu ai ce prinde. Aici folosesti coeficientul de frecare cauciuc/piatra. (se scade duritatea cauciucului pina la limita cind legatura dintre moleculele de cauciuc e mai mare decit forta de frecare impusa) Cresti proportional suprafata de ataca anvelopei cu puterea de apasare in sol. Vezi forma originala a anvelopelor SIMEX - au o crestatura ca un val ce formeaza o unghi mai mic de 90 de grade cu care se agata in directia inainte. Nu au pus si in sens contrar ca ingreuna despartirea de la solul presat intre brazdele anvelopei. Ginditiva cum se deformeaza o anvelopa moale cind atinge solul fata de o anvelope ce relativ nu is schimba forma circulara. Se schimba unghiul in care aceste brazde ating solul. Si conteaza enorm acel unghi ptr a putea preda forta. daca e mai mic de 90 grade fata de sol ce se intimpla in caz de roata cu presiune mare apara o componenta a fortei ce indeparteaza roata de sol. Daca putem schimba unghiul - roata se va infige in pamant. Cred ca intelegeti. Daca nu - o desenez. Va invidiez pe voi care aveti tangenta cu off roadul. O zi buna ptr voi. Miko Istvan 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 (editat) Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Eu nu le am cu fizica mai deloc, da' incerc sa gandesc logic: Masina mea are cam 2900 kg, parca vreo 1600 pe fata, restul pe spate. Deci o roata din fata apasa pe sol cu 800 kg. Sa zicem ca am o suprafata de contact de 250 cm patrati per roata. Apas cu 3,2 kg / cm patrat. Pe un anume tip de sol cu o anume inclinatie, patinez si nu inaintez. Maresc suprafata de contact la 500 cm patrati. Apas cu 1,6 kg / cm patrat. Pe acelasi tip de sol, inaintez. Am marit aderenta sau nu? Conform unui enunt anterior, la coborare ar fi bine sa merg pe discuri?:ha: De ce scadem presiunea din roti, in teren? Ratrak-urile de ce au senilele alea enorme? Concluzia mea: marind suprafata de contact, scad presiunea exercitata pe sol, dar doar pe cm patrat. Per ansamblu tot cele 800 kg apasa, pe mai mult sol, prind mai mult material sub roata => cresc aderenta. Editat Decembrie 17, 2014 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? pai pe langa cele evidente:) -cresterea consumului care nu are atata treaba cu aderenta cat cu masa pieselor aflate in miscare care masa :) e mai mare la un 35 sa spunem fata de un 33. -cresc solicitarile datorate pozitiei,masei si modului cum se distribuie fortele pe celelalte organe aflate in angrenaj. - se inrautatesc caracteristicile dinamice ale masinii,prin diferenta de diametru a rotii defapt in final scazi raportul final de transmitere (daca la un 33 ai raport in grup de 4,6 sa spunem,tu punand un 35 vei face ca masina sa se comporte ca si cum ai avea exagerat vorbind un raport de 4,2) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? O comparatie putin exagerata este cu rotile de la bicicletele de curse , cumparativ cu o "Ucraina " ( cine s-a delectat cu pedalatul in vremea impuscatului stie despre ce discutam ) . La bicicletele de curse se cauta un cauciuc cat mai subtire pentru a avea un contact cu solul cat mai redus si o frecare cat mai mica. Cred ca este important si motivul pentru care se mareste dimensiunea anvelopelor . Masina mea este incaltata cu 235/75/15 . Are si 205 R16 C in pomelnicul de pe usa soferului . Prietenul meu ( cu o masina similara si incaltat cu 205 , scoate un consum pana in 8% mixt . Eu il scot mult mai aproape de 9 % si in unele cazuri cu mult oras , aproape de 10 . Legat de utilitatea senilelor mari , acestea sunt gandite raportat la greutatea utilajului pentru a avita suspendarea . La masinile de batut partiile , principiul este sa batatoreasca zapada cu partea din fata pentru a o stabiliza , urmand ca senilele sa se catere pe o suprafata gata batucita. Pentru off-road , este evident avantajul unei anvelope marite , dar o guma mare si cu profil neadecvat va face mai putin decat o guma mai mica , dar cu profilul potrivit terenului abordat . 1 Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? forte, fizica, logica - vax. cu cit anvelopa si respectiv talonul sint mai mari, cu atit ai posibilitatea sa te joci in mai multe tipuri de teren, inclusiv din cauza unghiurilor imbunatatite si a ridicarii diferentialului. pina la urma, cine se infige primul, nu diferentialul? apoi, cum te joci cu anvelopa, depinde de tipul de teren. pe stinca vei dori o anvelopa care se poate dezumfla si care poate imbraca piatra, astfel incit sa urci, nu sa aluneci de pe stinca. in noroi vei dori sa descarci pe zapada sau nisip vei dori sa plutesti dar, daca vrei sa invirti o roata de 44"x14.5"x16 cu 80cp s-ar putea sa ai o problema. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? forte, fizica, logica - vax. dar, daca vrei sa invirti o roata de 44"x14.5"x16 cu 80cp s-ar putea sa ai o problema. mare problema de obicei la etajele superioare:) DAR exista masini cu motoare de putere mult mai mica :) exemplu 65-70 de cai si care invart si urca nici pe unde nu gandesti :) TAF-urile :)posesorii de "cotete" cu brasov stiu ei ceva:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? ... dar, daca vrei sa invirti o roata de 44"x14.5"x16 cu 80cp s-ar putea sa ai o problema. gasesti ca e chiar asa? :mrgreen: uite aci un link (l-a pus @opinion acu vreo 2 zile) si ma minunam si eu de utilajele lu aia: http://www.yemelya.ru/technique_en.php?lnk=2002 75HP... 6x6... rotile alea as zice ca is pe acolo, pe la 44" sau similar ... e drept ca nu faci drag race cu sculele alea, max 50km/h LE: scria si Karol de TAF-uri, aceeasi idee... "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Problemele cu frecare sunt complexe si prezinta multe aspecte :). Teoria zice ca nu ar conta suprafata... http://www.capisci.ro/articole/Frecare https://cristinaafrim.wordpress.com/forta-de-frecare-si-legile-ei/ "2. Legile frecarii: Forta de frecare la alunecare nu depinde de marimea suprafetei de contact dintre corpuri. Forta de frecare la alunecare depinde direct proportional de natura corpurilor aflate in contact. Marimea care ne da date despre natura suprafetelor aflate in contact se noteaza cu litera m ( miu ) si poarta denumirea de coeficient de frecare. Coeficientul de frecare e o marime fizica care nu are unitate de masura, adica este adimensionala. Forta de frecare la alunecare depinde direct proportional de normala la suprafata de contact. Miscarea unui mobil este influentata, dupa cum am vazut in laborator, de actiunea fortelor. In randul lor se numara si fortele de frecare ce se manifesta la deplasarea mobilului pe o anumita suprafata. In regiunea de contact se exercita actiuni asupra mobilului, care se opun miscarii sale. Fortele care apar in regiunea de contact si care se opun miscarii au fost numite forte de frecare. Prin urmare fortele de frecare au intotdeauna un sens opus sensului deplasarii corpului. Datorita faptului ca fortele de frecare apar intotdeauna cand un corp se misca, inseamna ca in practica miscarea rectilinie si uniforma a acestuia nu se poate efectua in virtutea inertiei, ci doar datorita unei forte de tractiune egala si de sens contrar cu forta de frecare Ff." 1 Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Wow! No , vezi KTibor , ce patesti daca pui o intrebare simpla ? :ha: Tu ai intrebat daca este de bine sau de rau sa pui gume mai mari si ai primit o prelegere ( adica mai multe ) despre roti de bicicleta , forte fizice , compusi moleculari , senilate , excavatoare , sanii trase dea caini si TAF-uri . Asa iti trebuie ! Data viitoare pune o intrebare complexa , ca precis vei primi niste raspunsuri simple si la obiect !:grin: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Ca sa para o discutie tehnica pun un pdf pe care eu unul nu-l pot pricepe:ang1 Poate doar cine e de specialitate sa ne mai lumineze...:sl http://www.autovehicule-rutiere.ro/wp-content/uploads/cursuri/dinamica_autovehiculelor/Dinamica-autovehiculelor-Cap-5.pdf Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 (editat) Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Wow ... Teoretic cu roata mare nu castigi numai in inaltime. Practic degeaba pui roata mare daca motorul, cutia si puntile nu ti-o poate invarti cum trebuie. Colac peste pupaza mai vine si greutatea masinii in ecuatie de manuta cu locul unde vrei sa rulezi. Cele mai bune roti pe o masina fara modificari sunt cele standard care le recomanda producatorul. Iti dai seama ca la proiectare s-au lucrat poate mii de ore in care s-au testat mai multe variante. Pe baza unor calcule foarte bine facute, fabricantul a ales cu siguranta cea mai buna varianta. Ceea ce facem noi, modificandu-ne masinile "in fel si chip" nu numai ca sfideaza cam orice lege a fizicii ...dar de multe ori "avem tupeul" sa depasim orice "scenariu" posibil. Uneori se termina ca in filmele alea cu nemtii, mor toti ...inclusiv cei care trebuiau salvati (de plictiseala se sinucid :ha:)...alteori lucrurile stau ca in filmele alea de plangem la sfarsit ...totul se termina cu bine ...ma-sa se insoara cu ginerisu si fi-sa fuge cu un negru care facea figuratie pe platou, impreuna pe un cal alb! :ha: Acum depinde ce vrei sa faci cu masina (natura solului) ...sunt cazuri cand roata (mai) mare te avantajeaza ...si cazuri cand nu ... Editat Decembrie 17, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KTibor Postat Decembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Desi s-au vazut aici cateva pareri contradictorii, presupun ca toata lumea este de acord ca la iesirea pe teren este recomandata reducerea presiunii din anvelope. Odata redusa presiunea anvelopa se muleaza mai bine pe sol deci creste suparafata de contact => mai multe crampoane in contact cu solul =>se imbunatateste aderenta. Cam acelasi efect ca si cel obtinut cu cresterea marimii anvelopei. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? "Legile frecarii: 1. Forta de frecare la alunecare nu depinde de marimea suprafetei de contact dintre corpuri. 2. Forta de frecare la alunecare depinde direct proportional de normala la suprafata de contact." De aici, si din ce s-a mai prezentat, eu deduc asa: Nu conteaza suprafata de contact la forta de frecare la alunecare. Dar, in practica, conteaza forma crampoanelor cauciucului. Comparatia este ca inintre doua roti dintate (angrenate) si doua roti simple (fara dinti) puse in contact. Mai mult, la masina, presupun ca la fel de importanta este forta de frecare la rostogolire. (nu ma refer la rasturnarea masinii :grin:). Pun si eu doua link-uri cu forta de frecare la rostogolire aici: http://newton.phys.uaic.ro/data/pdf/ROST.pdf si http://www.lefo.ro/mcu/forta_frecare.htm Daca este determinata de normala la plan (adica direct proportionala cu greutatea masinii; N = masa * acceleratia gravitationala), rezulta ca, cu cat masina este mai grea (masa mai mare, pentru ca acceleratia gravitationala este relativ constanta), cu atat forta de frecare la alunecare este mai mare. In schimb, la urcare sau coborare, normala la plan scade deoarece este egala cu N cos alfa, unde cos alfa este subunitar. Exemplu: pentru de 45 de grade => cos 45 = 0.525 => N aproape se injumatateste! In pdf-ul dat ca link de alexb, sunt prezentate ecuatia miscarii rectilinii si conditia de inaintare. Rezumat, conditia de inaintare depinde de puterea motorului, greutatea masinii si coeficientul de frecare. Nu este luat in calcul si profilul rotilor. Zen. :old aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? eu tot pe a mea o tin: diferentialul e primul care se baga la noroi si la piatra. de fapt, e bara de directie, daca n-ai high steer. :grin: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? si uite deaia Dusterul trece pe unde unii nu reuseau :) :):) am facut praf topicul :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? si uite deaia Dusterul trece pe unde unii nu reuseau :) :):) am facut praf topicul :) pai n-am facut praf nimic :grin: duster cu +5 si 205/75/16 e ok, pentru ca are un +2-3 la cel mai jos punct - diferentialul spate, in cazul dusterului. ca sa vezi cum si ce cistigi, trebui sa te fi dat si cu masina stock. daca ti-ai pus curul doar in masini modificate, discutia n-are sens. nu sari ca nu zic de tine, e vorba in general, pentru ca ai nevoie de un termen de comparatie. si cel mai mult cistigi in capacitatea de a aborda obstacole noi, de a aborda diferit obstacole vechi, se schimba trasa pe care mergi, se schimba modul de abordare pe inclinatii. dar ai si pierderi care in multe cazuri nu compenseaza. ridici masina si implicit centrul de greutate. ai costuri mai mari. ai consum mai mare. etc The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime? Castigul nu e numai in inaltime ci ajuta mult si la depasirea obstacolelor si la aderenta , eu as considera o roata ideala ca fiind greu de strapuns dar relativ flexibila ( carcasa care se muleaza usor dar impenetrabila ) relativ moale pentru aderenta si cat mai mare posibil in latime/diametru . Roata mai mare e singura care ajuta cu adevarat , cu conditia s-o poti duce onorabil in functie de profilul potrivit la terenul potrivit - sunt foarte putine masini care pot face asta - haideti sa le mentionam pe care capabile de roti mai mari si mai ales care ar fi limitele cu eventualele precizari necesare - ar fi mai mult decat interesant . Sau care ar fi limitele la care o masina mentionata inca mai merge fara compromisuri si in afara parcarii . Pe langa toate dezavantajele mentionate eu as da mai multa atentie doar costului initial de achizitie . Echiparea cu anvelope mari la o masina are sens doar daca masina in cauza suporta asta fara probleme si nu-si da singura cu stangu-n-dreptu' , altfel e hilar si ilogic la masina recunoscuta ca spargatoare de cardane sau planetare si e ramasa stock sau modificata minor cu snorkel/CB/praguri/decupat aripi + ceva stikere ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate