Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelopa mai mare: castig numai inaltime?

KTibor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Anvelopa mai mare: castig numai inaltime?

Yonutz.....sa-ti traiasca tie tastele !!!

Iar ai scris asa ca sa te afli in treaba.

Hai nenea in teren cu gumele tale inguste...si usoare si o sa vezi cum ramai parcat in primul noroi mai adanc.

Promit sa te scot eu de acolo:banana

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu ce Horatiu vii si ma scoti? Cu RATB-ul sau cu iama nene? De fapt de aici din taste nu poti sa ma scoti nici cu unu de la cablu ca am vreo trei retele ...si nici cu unu de la Renel-Enel sau cum dracu se numeste ca am generator expre ptr cazuri de genul asta! :ha:

Citeste cu atentie ce am scris. N-am scris ca gumele mai inguste sunt mai bune. Am scris ca uneori te pot avantaja. Si ca gumele late in unele situatii te pot penaliza. Atata tot.

Peace man, time out, ok? ...Ptr ca sarbatori ...Ne duelam noi dupa aia, ok? Hai sarmale! :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Legile fizicii cum ca suprafata nu afecteaza forta de frecare sunt valabile pentru suprafete care nu se dezintegreaza si coeficientul de frecare nu se modifica! In realitate insa, terenul se rupe sub roti si noroiul are o aderenta foarte scazuta!

Daca o suprafata este "friabila", o arie de frecare mai mare scade forta de frecare/cm2, suprafata isi pastreaza mai bine integritatea si te poti "agata" de ea. Practic, avand o arie de contact mai mare poti exercita o forta de frecare mai mare fara sa dezintegrezi suprafetele in contact. Ori fix forta de frecare te ajuta sa urci panta! De aceea, cea mai buna roata este senila!

La Formula 1, suprafata care se dezintegreaza nu este asfaltul ci cauciucul. Daca pui cauciucuri inguste le topesti din cazua fortei de frecare foarte mari pe unitatea de suprafata.

Cat despre rusii care se plimba prin taiga cu masini de 4 tone cu roti de 44 si motoare de 60CP, aia se plimba "la plat". Daca ar fi sa urce o panta, ar ramane fara vodca!

La multi ani si roti cat mai mari!

Puch 280GE
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare