RudyV Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Imi doresc de mult timp sa achizitionez Lada Niva. Astazi am gasit una care se incadreaza in buget:happy Totul pare acceptabil insa ma ingrijoreaza doua lucruri : 1. Volanul merge cam greu si trage dreapta (vanzatorul spune ca probabil s-a umplut undeva cu noroi si a inghetat) 2. Cand vrei sa pleci de pe loc se lasa un pic spatele ca si cum ai vrea sa pleci cu frana de mana trasa. Va rog daca aveti idei cam ce poate cauza aceste simptome. Nu prea ma pricep si nu vreau sa am surprize neplacute. Ce mai trebuie sa verific cand achizitionez masina,la ce sa ma uit? Multumesc de raspunsuri ") Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Re: Pareri? Ar ajuta mai mult daca ai detalia un pic descrierea masinii,an de fabricatie,motorizare,etc.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Decembrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Re: Pareri? Ar ajuta mai mult daca ai detalia un pic descrierea masinii,an de fabricatie,motorizare,etc.... Motor de 1.6 , anul nu stiu exact 96-98 cred. Masina nu are acte,vreau sa-l folosesc numai pentru offroad(am niste locuri superbe pe aici in apropierea lacului Sf. Ana) Motorul pare sa fie bun,masina nu are rugina aproape deloc insa pana acum nu am avut 4x4 si nu prea stiu la ce sa ma uit :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Re: Pareri? Verifica sa nu fie frana pe fata blocata si in acest caz ar fi normal sa traga intr-o parte sau alta. Partea cu noroiul se rezolva la spalatorie. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Verifica vizual placutele de frana la ambele roti si daca nu au aceeasi uzura,verifica etrierul stanga fata.Sau suspend-o pe cric si invarte de roata stanga, sa vezi daca opune rezistenta.Daca e blocat etrierul,curatate pistonasele(daca are 3,ca la modelele mai noi),schimbat garniturile... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Decembrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Verifica vizual placutele de frana la ambele roti si daca nu au aceeasi uzura,verifica etrierul stanga fata.Sau suspend-o pe cric si invarte de roata stanga, sa vezi daca opune rezistenta.Daca e blocat etrierul,curatate pistonasele(daca are 3,ca la modelele mai noi),schimbat garniturile... Merci mult de sfat. Sper sa fie numai atata ca astea se rezolva usor(cred eu) Neavand 4x4 pana acum mi-a fost frica sa nu fie ceva mai complicat,planetara sau ceva de genul,eventual caseta de directie? Faptul ca am senzatia cand plec de pe loc ca am frana de mana trasa tot din cauza asta poate fi ca blocheaza frana? Manetele de blocare dif. si reductor le-am incercat,se pare ca intra bine in viteze insa nu stiu cum sa-mi dau seama daca totul e ok cu reductorul si cu diferentialul blocabil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Decembrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Marti merg sa iau masina,atunci mai revin cu poze. Sper sa ma primiti in club :uameni Sunt incepator in ale 4x4 dar de mult imi doresc sa am un utilaj cu care sa strabat munti din imprejurimi si cel mai simpatic si apropiat de bugetul meu a fost Niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Marti merg sa iau masina,atunci mai revin cu poze. Sper sa ma primiti in club :uameni Sunt incepator in ale 4x4 dar de mult imi doresc sa am un utilaj cu care sa strabat munti din imprejurimi si cel mai simpatic si apropiat de bugetul meu a fost Niva Revin si spun,ridica masina pe cric si vreifica si rotile spate,sa nu fie blocati sabotii pe tamburi,sau daca mergi cu masina,pune mana pe jante, vezi daca sunt calde/incinse. Treaba cu frana,nu este de nerezolvat.Macar sa fie asta cea mai mare "problema" a masinii.In rest,iti urez sa ai parte de utilajul care ti-l doresti si multi km pe coclauri fara stricaciuni prea multe!:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Decembrie 28, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Am sa ridic masina sa dau jos rotile si sa verific franele. Sper si eu ca asta sa fie cea mai mare problema la ea. Mai are mici defectiuni dar care nu ma deranjeaza mai ales la acest pret de 500 eur :wink: Exista un mod de testare cum sa imi dau sema daca reductorul si diferentialul sunt OK ? Bineinteles o sa-mi dau seama cand ies cu ea la o "plimbare" dar acolo de unde il iau nu prea gasesc noroi mare sau panta abrupta unde sa-l bag sa vad cum se comporta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva daca o suspenzi,vei vedea daca merge si reductorul Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Eu zic sa o lasi dupa sarbatori, sa-ti priasca revelionul, apoi vezi tu cum te descurci. Inarmeaza-te cu rabdare, multa, multa rabdare, o sa ai nevoie. Spor la treaba! cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Decembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Eu zic sa o lasi dupa sarbatori, sa-ti priasca revelionul, apoi vezi tu cum te descurci. Inarmeaza-te cu rabdare, multa, multa rabdare, o sa ai nevoie. Spor la treaba! Da :) Nu mai am rabdare,mai ales ca am cateva zile de concediu vreau sa ma dau cu ea un pic prin zapada si plus ca nu vreau sa mai aman,acuma in sfarsit am strans si ceva banuti ca sa cumpar masina si sa nu se vanda pana atunci. ma ingrijoreaza faptul ca dupa vorbele vanzatorului mi-am dat seama ca nu prea s-a priceput,a crezut ca trage numai spatele in mod normal si ca maneta mica cupleaza fata... Daca l-a forjat mult cu diferentialul blocat (nici eu nu prea ma pricep inca dar asa stiu ca maneta mica este pentru a bloca dif. si ca Niva este 4x4 permanent) a putut strica ceva?:sc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Daca ar fi mers cu dif-ul blocat mai mult timp si pe drum drept,s-ar fi spart ceva pana acum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Mie imi "miroase" a smecher vinzatorul asta. Chiar asa, sa nu ai habar ce conduci ..... ???? ....mai ales ca-i o masina simpla fara electronica sau alte sisteme sofisticate. Asta-i un mare semn de intrebare in legatura cu modul de intretinere al masinii. Din cite spui, ma indoiesc ca masina asta a "vazut" la viata ei in motor un ulei cit de cit acceptabil ....cit despre transmisie nici nu vreau sa ma pronunt. Iti recomand sa mergi si sa verifici masina cu cineva care a avut de-a face cu Niva, sau cu un mecanic priceput care sa-ti spuna daca merita sau nu achizitionata. Risti sa bagi ulterior bani cu nemiluita in ea si astfel sa se transforme dintr-o bucurie intr-o mare deziluzie. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Decembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Ma gandeam ca la acesti bani merita. Motorul pare sa fie OK si rugina aproape deloc (la asta ma pricep cat de cat sa-mi dau seama insa nu ma pricep la reductoare, diferentiale ,cardane etc...) Masina cum spui tu nu a fost intretinuta deloc,a bagat benzina si atat :(, mie mi s-a parut sincer omul. Probleme ce a spus el ca ar avea masina : Cand a mers cu "fata cuplata" in viraje a auzit zgomot de la planetara dreapta(fata) si ca volanul trage dreapta. Tipul se ocupa cu exploatari forestiere,a tras lemne cu masina,a carat fan etc...:uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Decembrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Mai am o intrebare sper sa nu fie :off Anvelopele de pe masina sunt praf (fostul proprietar a circulat cu lanturi pe ele,fiindca nu mai au profil deloc),deocamdata bugetul nu imi permite sa cumpar anvelope de teren bunicele dar pana strang bani pe ele as vrea totusi sa folosesc masina, Am gasit undeva patru anvelope cu profil tractor cu 100ron/buc dar am auzit ca nu e bine sa-l pun pe Niva. Este adevarat? Anvelopele cu profil tractor o sa rupa distributia sau ceva la directie? Eventual are cineva anvelope de Niva uzate dar care se mai pot folosi si se incadreaza in pretul de 100ron/buc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Daca esti hotarit, foarte bine, felicitari si sa te bucuri de ea, este o masinuta interesanta. Ca sa fii cu sufletul impacat, poti verifica intr-un mod empiric gradul de uzura al componentelor transmisiei. Incearca sa intri sub masina si roteste pe rind cardanul fata si cel spate, ordinea nu conteaza. Daca au un joc mai mare, incerca sa aproximezi zi tu maxim vreo zece grade in jurul axului longitudinal, ti-am spus, este un mod empiric, si daca mai auzi si ceva zgomote in grupuri sau reductor atunci cind misti cardanele, insemna ca angrenajele respective au ceva uzuri mai mari decit este normal. Iar asta inseamna ca vei fi nevoit sa investi in ea ceva banuti in viitorul foarte apropiat. Ca sa o folosesti pe coclauri trebuie sa o ai in stare tehnica buna, mai ales in situatia in care pleci singur. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Burnea Liviu Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 (editat) Re: Sfat achizitie lada niva Pt a afla daca merge reductorul,ar trebui ca masina sa aibe o turatie mai mare si o viteza mai mica când iMpingi de maneta mijlocie in fata (asta însemnând un cuplu mai bun,putere).Sa o stapanesti sănătos. Editat Decembrie 29, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Re: Sfat achizitie lada niva ...hai mai baieti. ce dreacu' parca nu ati avea niva :wink:daca reductorul nu ar merge , nu ar mai merge nici masina. - volanul se misca greu pentru ca masina nu are servodirectie - partea cu trasul intr-o parte poate surveni de la: -sistemul de directie uzat(ciolane, capete de bara, bucsi), ca sa nu mai spun ca poate fi si stramba caroseria sau jugul motor(asta fiind cel mai rau) -poate e infranata vreo roata - partea din spate , de obicei is cablurile de frana de mana blocate si trebuiesc schimbate, sau vreun pistonas blocat - cat despre cauciucuri , daca nu le ai bune, nu ai ce cauta cu masina prin padure, mai ales in acest sezon ... parerea mea e ca in prima faza ar trebui sa schimbi obligatoriu tot ce inseamna uleiuri, filtre, si alte lichide la masina, apoi in functie de banii pe care ii ai si de ordinea pieselor ce vor cadea(pana le vei schimba aproape pe toate :grin:), le vei schimba si pe restul P.S. faptul ca s-a mers cu diferentialul blocat nu inseamna ca masina s-a stricat(MASINA NU ARE SATELITI, CA UTILAJELE, PE CARE DACA II BLOCHEZI RUPI ROTILE), singura deficienta atunci cand blochezi centralul si mergi pe strada (puntile tragand in acest caz 50%-50%), nu mai poti aborda curba pe aceeasi trasa, puntea spate tinzand sa te "calareasca" si te scoate in exterior ... dar exista riscul ca planetara fata sa fie rupta,daca tot spune omu ca trosneste planetara, si sa fi blocat centralul, ca sa se poata merge cu masina si s-o poata vinde. Deci tu ar trebui sa deblochezi diferentialul si sa vezi daca masina mai pleaca de pe loc, daca nu, inseamna ca ai o planetara rupta, sau grupul fata bulit Editat Decembrie 30, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Vrei un sfat cinstit ? Las-o ! Nu pe asta in mod special , ma refer la ideea de a-ti cumpara o Niva. In afara de situatia in care gasesti un chilipir la 1000 de euro si vrei sa te distrezi cu ea dupa care o dai la REMAT , nu se justifica . Sunt niste roajbe cu diploma , merg de noi de parca sunt vechi , sunt incomode , pedalele se misca ( dar nu in directia in care trebuie ) , cutia huruie , diferentialul huruie , directia este slaba ( adica rar gasesti o masina la care volanul sta drept ) , consuma ceva mai putin ca un Jeep de 4 litri , izolatia pe la usi si geamuri este aferenta modelelor din anii '40 . No offence pentru posesorii de Niva , dar sunt niste masini groaznice. Sigur , pot multe in off-road , pentru ca sunt mici . La fel pot si alte masini . Daca te pasioneaza mecanica , ia-ti Niva . Ai sa surubaresti zilnic cate ceva . Mai multe etichete gen " asa fac ele " , nu am intalnit la nici un alt model de masina . Cand huruie , nu-i bai ,asa fac ele . Cand ploua in masina , nu-i problema , asa fac ele . Cand trage volanul intr-o parte , asa fac ele . Masinile astea nu ar trebui sa fie lasate sa circule pe drumuri publice . :grin: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Re: Sfat achizitie lada niva @FordRanger, trecem peste afrontul adus unei "roajbe" (inca nu stim ce e aia, deoarece acest termen nu se afla nici in dex , nici in vreun "almanahe" cu arhaisme) de pe sectiunea NIVA, deoarece consider ca daca stii atatea despre acest autovehicul care se fabrica inca dinaintea Rangerului, pana in zilele noastre, ori nu e un jeg de masina , ori ai avut si tu una :wink: pana sa ai situatia financiara sa ne privesti de sus dintr-un Ford, Ford Ranger ...mai sus omul mentiona ca a dat 500 eur pe ea, deci pentru initiere era tocmai una din masinile ce ii trebuiau. Numai ca ca la oricare alt autovehicul mai trebuie bagati vreo 200 eur k sa fie safe, dpdv al circulatului cu ea ... este o vorba, precum ca nu te poti kk in gusturile omului, asa ca hai sa lasam pe fiecare sa se bucure de masina pe care si-a ales-o, si sa incercam sa il ajutam cu cate un sfat bun daca putem Editat Decembrie 30, 2014 de dan chiperi 2 :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Vrei un sfat cinstit ? Las-o ! Nu pe asta in mod special , ma refer la ideea de a-ti cumpara o Niva. In afara de situatia in care gasesti un chilipir la 1000 de euro si vrei sa te distrezi cu ea dupa care o dai la REMAT , nu se justifica . Sunt niste roajbe cu diploma , merg de noi de parca sunt vechi , sunt incomode , pedalele se misca ( dar nu in directia in care trebuie ) , cutia huruie , diferentialul huruie , directia este slaba ( adica rar gasesti o masina la care volanul sta drept ) , consuma ceva mai putin ca un Jeep de 4 litri , izolatia pe la usi si geamuri este aferenta modelelor din anii '40 . No offence pentru posesorii de Niva , dar sunt niste masini groaznice. Sigur , pot multe in off-road , pentru ca sunt mici . La fel pot si alte masini . Daca te pasioneaza mecanica , ia-ti Niva . Ai sa surubaresti zilnic cate ceva . Mai multe etichete gen " asa fac ele " , nu am intalnit la nici un alt model de masina . Cand huruie , nu-i bai ,asa fac ele . Cand ploua in masina , nu-i problema , asa fac ele . Cand trage volanul intr-o parte , asa fac ele . Masinile astea nu ar trebui sa fie lasate sa circule pe drumuri publice . :grin: Multumesc de sfaturi dar nu ma descurajeaza :) Pe drumiri publice nu am sa merg cu ea :) Nu vreau sa contest nimic din cea ce ai spus tu insa un lucru sunt convins : masinile astea sunt facute sa mearga pe teren in conditii grele. Cea ce face Niva pe teren sunt capabile foarte putine masini (parerea mea si sper ca cei care au Niva sa subscrie) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva @FordRanger, trecem peste afrontul adus unei "roajbe" (inca nu stim ce e aia, deoarece acest termen nu se afla nici in dex , nici in vreun "almanahe" cu arhaisme) de pe sectiunea NIVA, deoarece consider ca daca stii atatea despre acest autovehicul care se fabrica inca dinaintea Rangerului, pana in zilele noastre, ori nu e un jeg de masina , ori ai avut si tu una :wink: pana sa ai situatia financiara sa ne privesti de sus dintr-un Ford, Ford Ranger ...mai sus omul mentiona ca a dat 500 eur pe ea, deci pentru initiere era tocmai una din masinile ce ii trebuiau. Numai ca ca la oricare alt autovehicul mai trebuie bagati vreo 200 eur k sa fie safe, dpdv al circulatului cu ea ... este o vorba, precum ca nu te poti kk in gusturile omului, asa ca hai sa lasam pe fiecare sa se bucure de masina pe care si-a ales-o, si sa incercam sa il ajutam cu cate un sfat bun daca putem Multumesc ! :g Astazi am incercat masina in zapada... am ramas surprins ce poate cu cauciucurile alea fara profil si cu lanturi numai pe spate. Merge totul perfect,am blocat dif. am cuplat reductorul si in zapada cat sa acopere rotile am urcat o panta unde cred ca in afara de niva poate un Mercedes G putea sa urce :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva am urcat o panta unde cred ca in afara de niva poate un Mercedes G putea sa urce :banana si un Samurai 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Re: Sfat achizitie lada niva Si in sfarsit m-am decis sa-l cupar. Pentru un incepator si cu bugetul mic eu zic ca este masina perfecta :banana Acuma astept sa ajunga platforma cu rusoaica mea :) 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate