Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie lada niva

RudyV

Postări Recomandate

• Răspunsuri 370
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Sfat achizitie lada niva

Daca ireparabilul s-a produs , iti doresc din suflet, sa ai bafta de ea ! :ha:

eu cred ca se iei in deradere acaretul altuia nu prea e frumos.iar lui ii de ajuns acessta Niva pe care o hulesti dar pe care el o iubeste.fiecare isi stie bugetul si cerintele.probabil ca daca ar avea 5000 de iepuroi si-ar lua un samy sau un patrolache,dar omul isi stie limitele.asa ca cel mai bine ar fi sa incurajam omul si sa il ajutam cu sfaturi daca putem.eu iti doresc sa ai bafta cu Niva,la un moment dat cochetam si eu cu ideea achizitiei unei nive

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca ireparabilul s-a produs , iti doresc din suflet, sa ai bafta de ea ! :ha:

Multumesc :)

Interesanta semnatura ta :wink:

"Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe."

Deci ma judeci sau ma rog ma critici ca am luat Niva....

Iti spun sincer si nu are legatura cu bugetul ,in ochi mei Niva e mult mai presus decat Fordul:grin: Dar fiecare cu gustul si bugetul lui

Link spre comentariu

sa o stapanesti sanatos !

Ca fost dealer LADA, iti pot spune numai ca ar trebui sa faci scrisorica la Mos Gerila si ptr un buget de intretinere si reparatii serios, sau .......... vei deveni un f bun mechanic Lada in curand.

Iti pot trimite manualul de reparatie "de fabrica" daca doresti , daca crezi ca te va ajuta in activitatea ta viitoare

• Like 1

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Părerea mea e ca totul se rezuma la bani,a trebuit sa cumpăr o caseta de directie la un mitubishi L200 2008 m-a costat 600 € la mana doua,pecand Laduta dau cu ea in pom ii dau 2,3 ciocane si plec mai departe de piese nu mai vorbim,daca s-ar strica zilnic câte ceva si tot ies mai bine.De 600€ mai cumpăram o lada si schimbam tot pe ea:wink:

Link spre comentariu

Poate este de vina stresul adunat de sarbatori din cauza cozilor de la magazine si a musafirilor nepoftiti .

Colegul nostru de forum a cerut niste sfaturi. Din cauza ca si eu am cautat modelul respectiv o vreme si am probat mai multe masini , i-am expus opinia mea. Atunci cand ceri pareri , te expui riscului de a primi si unele care nu sunt in concordanta cu ce doresti tu sa auzi. Dupa ce colegul a anuntat ca si-a cumparat masina , i-am dorit sincer sa se bucure de ea . The End !

Nu i-am urat in bascalie , nici nu l-am judecat in vreun fel. Chiar nu pricep de unde reies aceste lucruri .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Părerea mea e ca totul se rezuma la bani,a trebuit sa cumpăr o caseta de directie la un mitubishi L200 2008 m-a costat 600 € la mana doua,pecand Laduta dau cu ea in pom ii dau 2,3 ciocane si plec mai departe de piese nu mai vorbim,daca s-ar strica zilnic câte ceva si tot ies mai bine.De 600€ mai cumpăram o lada si schimbam tot pe ea:wink:

:g

Multumesc tuturor pentru urari si pentru critici :wink:

Am facut azi in jur de 15km in zapada pana in genunchi pe aratura si sunt foarte multumit de cum se comporta :banana

Link spre comentariu

Poate e :off dar nu am mai deschis un alt topic pentru asta :

Ce dimensiuni de anvelope recomandati pentru rusoaica mea?

Eventual are cineva de vanzare ceva cauciucuri uzate dar care ma mai tin un sezon la un pret rezonabil?

Link spre comentariu

Poate este de vina stresul adunat de sarbatori din cauza cozilor de la magazine si a musafirilor nepoftiti .

Colegul nostru de forum a cerut niste sfaturi. Din cauza ca si eu am cautat modelul respectiv o vreme si am probat mai multe masini , i-am expus opinia mea. Atunci cand ceri pareri , te expui riscului de a primi si unele care nu sunt in concordanta cu ce doresti tu sa auzi. Dupa ce colegul a anuntat ca si-a cumparat masina , i-am dorit sincer sa se bucure de ea . The End !

Nu i-am urat in bascalie , nici nu l-am judecat in vreun fel. Chiar nu pricep de unde reies aceste lucruri .

se pare ca semnatura ta i se potriveste de minune lui rudy.....iaca cine judeca,a da.....THE END!

• Like 1
Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Felicitari si sa te bucuri de ea! Ce spun altii, treaba lor, esentialul este ca tu sa fii multumit. Daca masina te satisface si este adaptata nevoilor tale, atunci este cea mai tare masina din cite exista. Nu pleca urechea la ce spun unii si altii, am primit si eu sfaturi de la atotstiutori care cautau contactul in partea dreapta a volanului ....cunoastem "specia" asta si o ignoram. :wink:

Un simbure de adevar totusi exista, in scurt timp vei deveni un meanic priceput, sau o vei vinde. Inca odata, FELICITARI !!!!

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

sa o stapanesti sanatos !

Ca fost dealer LADA, iti pot spune numai ca ar trebui sa faci scrisorica la Mos Gerila si ptr un buget de intretinere si reparatii serios, sau .......... vei deveni un f bun mechanic Lada in curand.

Iti pot trimite manualul de reparatie "de fabrica" daca doresti , daca crezi ca te va ajuta in activitatea ta viitoare

e manualul cu piese, sau vreun manual in care iti arata cuplu de strangere a diferitelor subansamble?

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

e manualul cu piese, sau vreun manual in care iti arata cuplu de strangere a diferitelor subansamble?

Orice manual e binevenit :)

As fi recunoscator sa primesc materiale legate de reparare,intretinere...orice.

Link spre comentariu

Felicitari si sa te bucuri de ea! Ce spun altii, treaba lor, esentialul este ca tu sa fii multumit. Daca masina te satisface si este adaptata nevoilor tale, atunci este cea mai tare masina din cite exista. Nu pleca urechea la ce spun unii si altii, am primit si eu sfaturi de la atotstiutori care cautau contactul in partea dreapta a volanului ....cunoastem "specia" asta si o ignoram. :wink:

Un simbure de adevar totusi exista, in scurt timp vei deveni un meanic priceput, sau o vei vinde. Inca odata, FELICITARI !!!!

Multumesc!

Este masina pe care mi-am dorit si sunt multumit de ea(deocamdata)

Pana la urma am dat 2.000ron pe ea si va jur ca nu are nici un pic de rugina,motorul merge bine,are putere,diferential,reductor functioneaza,nu bate,nu troncane...(apropo mi-am dat seama de ce trage intr-o parte: anvelopele nu sunt de aceasi dimensiune) :banana

Si bine zis :" atotstiutori care cautau contactul in partea dreapta a volanului ....cunoastem "specia" asta si o ignoram. :wink:"

Chiar nu ma deranjeaza criticile,fiecare cu parerea lui :)

Ma bucur ca am gasit pe acest forum camarazi adevarati,cei care sunt pasionati de Niva si ca am cu cine impartasii bucuriile,necazurile si experientele legate de aceste masini superbe. Si bineinteles veterani care ma pot ajuta cu sfaturi utile. Restul nu ma intereseaza.

Legat de reparatii si ca voi deveni mecanic priceput? Asta si doresc! Pentru majoritatea dintre noi este un hobby nu? Pe mine nu ma satisface sa ma urc in masina,sa merg pe coclauri,prin padure si sa nu stiu ce am sub capota,cand se strica ceva sa ma uit ca la "masini straine", sa dau sute de euro la mecanici si sa nu inteleg nimic din cea ce au facut la masina. Si prefer ca dupa fiecare iesire sa mai reglez ceva,sa strang cateva suruburi,sa mai schimb o piesa daca voi fi nevoit decat sa chem asistenta auto care sa-l tracteze la un service unde au tester etc .etc.

Link spre comentariu

Grea boala forumul asta, mai avem vreo doua ora pina la trecerea in noul an si noi dam din degete pe aici. O fi bine, o fi rau, se trateaza sau nu? ...cine stie?!:wink: ....eu zic sa incercam un tratament "naturist" cu palinca si vin de butuc. Ambele sunt naturale, asa ca, sa-i dam bataie! :banana, o data in an este revelionul. :wink:

Cit despre cauciucuri, musai sa ai pe aceeasi punte anvelope de aceleasi dimensiuni si acelasi profil, asta presupunind ca jantele sunt identice, in caz contrat risti uzuri premature in diferenial. Iar daca pe cele doua punti ai simensiuni diferite, evita sa blochezi diferentialul central din aceeasi cauza.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Grea boala forumul asta, mai avem vreo doua ora pina la trecerea in noul an si noi dam din degete pe aici. O fi bine, o fi rau, se trateaza sau nu? ...cine stie?!:wink: ....eu zic sa incercam un tratament "naturist" cu palinca si vin de butuc. Ambele sunt naturale, asa ca, sa-i dam bataie! :banana, o data in an este revelionul. :wink:

Cit despre cauciucuri, musai sa ai pe aceeasi punte anvelope de aceleasi dimensiuni si acelasi profil, asta presupunind ca jantele sunt identice, in caz contrat risti uzuri premature in diferenial. Iar daca pe cele doua punti ai simensiuni diferite, evita sa blochezi diferentialul central din aceeasi cauza.

Da.. Acuma caut disperat anvelope cat de cat acceptabila(nu imi permite bugetul ceva bun) si ma gandesc ce a suportat saraca masina :( (fostul proprietar l-a forjat mult asa si cu dif. blocat)

Hai :be si La Multi Ani !

Eu stau pe acasa fiindca am bebe de 5luni si nu ne-am dus nicaieri de rev. insa am sa beau o palinca imediat in cinstea tuturor

de pe acest forum :h5

Link spre comentariu

SALUTARE SI LA MULTI ANI!!!

nu am intervenit pe topic pentru ca sunt un fost posesor de Niva :) dar nu ma pot abtine acum :)

vorbeste cu Liviu-san ca el din cate stiu avea un set de gume disponibile,daca le mai are, deasemenea pe sectiunea de Niva cauta nick-ul CRF e si el un posesor si cred ca inca are gumele originale ca i-am dat eu un set de gume de noroi si cred ca are unele disponibile si el.

mai vezi cu Dan Chiperi pe forum ca si el e posibil sa mai aiba vechile gume,

in rest numai de bine si sanatate celui mic si familiei,tine masina in stare de functionare ca la ce zapezi sunt doar cu aia faci fata,

Link spre comentariu

SALUTARE SI LA MULTI ANI!!!

nu am intervenit pe topic pentru ca sunt un fost posesor de Niva :) dar nu ma pot abtine acum :)

vorbeste cu Liviu-san ca el din cate stiu avea un set de gume disponibile,daca le mai are, deasemenea pe sectiunea de Niva cauta nick-ul CRF e si el un posesor si cred ca inca are gumele originale ca i-am dat eu un set de gume de noroi si cred ca are unele disponibile si el.

mai vezi cu Dan Chiperi pe forum ca si el e posibil sa mai aiba vechile gume,

in rest numai de bine si sanatate celui mic si familiei,tine masina in stare de functionare ca la ce zapezi sunt doar cu aia faci fata,

La fel iti doresc La Multi Ani si numai bine!

Multumesc de ponturi cu gumele :)

Daca colegi de care zici nu mai au gumele am gasit ceva pe net,destul de acceptabile,de noroi, cam 50% uzura la 100ron/buc (mai intervine costul de transport)

Link spre comentariu

Sa nu inteleaga omul ca trebuie sa mearga cu centralul neblocat altundeva decat pe asfalt uscat. O strica mai rau daca merge in teren cu el neblocat.

Link spre comentariu

Sa nu inteleaga omul ca trebuie sa mearga cu centralul neblocat altundeva decat pe asfalt uscat. O strica mai rau daca merge in teren cu el neblocat.

Nu mai merg cu ea pana nu rezolv cu cauciucurile. (Pe asfalt nu merg deloc)

Link spre comentariu

Nu mai merg cu ea pana nu rezolv cu cauciucurile. (Pe asfalt nu merg deloc)

Si schimburile de ulei, daca nu sunt facute. Pe frigul asta, un ulei vechi e foarte rau. Si cu ulei nou, intai mergi cativa km pe orizontal, usor, sa se fluidizeze inainte de a intra in sarcina. Cel mai bine pe greu, de pe loc cu a doua si nu schimbi vitezele decat dupa ce isi da drumul. Se simte la mers.

Link spre comentariu

Si schimburile de ulei, daca nu sunt facute. Pe frigul asta, un ulei vechi e foarte rau. Si cu ulei nou, intai mergi cativa km pe orizontal, usor, sa se fluidizeze inainte de a intra in sarcina. Cel mai bine pe greu, de pe loc cu a doua si nu schimbi vitezele decat dupa ce isi da drumul. Se simte la mers.

Da. Merci.

Chiar azi am vrut sa verific dar sunt -21 afara... Si toata piesele de pe masina sunt "invelite" cu un strat gros de noroi si zapada inghetata... Nu am un garaj sau atelier cald si pe frigul asta nu prea mai am chef sa ma bag sub ea :))

Sper ca maine nu mai e asa frig.

Daca iti mai aduci aminte de ceva ce trebuie facut,verificat chiar te rog sa postezi aici sau in PM, sunt incepator si chiar am nevoie de sfaturi.

Multumesc

Link spre comentariu

Am gresit, nu cativa km, 100-200 metri mers usor in doi.

Intrebare :

Maneta pentru reductor avand trei poziti :

1. decuplat

2. liber

3. cuplat reductorul

Pozitia din mijloc cea pe liber cand nu se misca masina de pe loc chiar daca este bagat in viteza nu este pentru a "rupe", incalzi uleiul din diferential si reductor?(sau ma rog careva dintre ele)

Link spre comentariu

Uleiul din transmisie se incalzeste in mers, chiar si din cutie.

La turisme se mai incalzeste stand pe loc, la motoarele transversale unde cutia e ingramadita peste motor, la astea 4x4 nu se incalzeste deloc.

Doar in mers.

In cutia de viteze sunt niste arcuri care daca nu lucreaza bine din cauza uleiului inghetat, se cam rup sau nelucrand provoaca rupere de dinti.

Sincroanele se duc si ele daca lucreaza fier pe fier (alama pe fier).

Cel mai important, cu cauciucurile pe care le ai si cu unele bune chiar, evita sa dai turatie mare la roata cand esti in rampa inghetata sau cand rampa se termina cu prag. Cand aderenta se pierde, turatia aia creste foarte mult pe roata libera si se creeaza o torsiune prea mare pentru planetare. Si grupurile cedeaza asa. Roata devine un volant. In loc sa fie ea antrenata de catre planetare, antreneaza ea planetarele si e inertie mare acolo.

Nu e un capat de tara, dar se intampla din nesabuinta deobicei.

In rest, gaz !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare