Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie lada niva

RudyV

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie lada niva

Domu' Rudy, nu e dom-le nimic psihologic, chiar ai ceva mai multa putere ... :wink:

Felicitari, masina din poza arata exact asa cum ii place ei cel mai mult sa arate. :-P

Oricum pe linga pagubele pe care le-ai enuntat, se mai observa capota si panoul frontal cu care se pare ca ai "impuns" ceva si portiera pe care se pare ca ai vrut s-o deschizi mai mult decit si-ar fi dorit ea (probabil cu ajutorul vreunui copac). :ha::ha::ha:

Editat de hermano

"Terorismul nu ma ingrijoreaza.

Sint casatorit de doi ani."

Sam Kinison

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 370
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da domnu Hermano :wink:

Portiera a fost asa cand am cumparat masina restul provine de la iesirile mele :grin:

Capota,panoul frontal si parbrizul(crapat in partea dreapta) sunt "rezultatele" ultimei iesiri dar nu le-am enumerat ca pagube:grin: Daca se indoaie o tabla,se zgarie etc. asta e...nu e grav ca nu e masina de strada :grin:

Link spre comentariu

Domnilor...Am amintit mai sus de un zgomot ciudat,un clink-clink-clink (care nu se aude intotdeauna)

Daca misc cu mana de cardan(cel din spate) parca se aude din interiorul lui.

Este posibil asa ceva?(sincer nu am idee daca are ceva inauntru sau nu)

Si ar mai fi problema ambreiajului:grin: Mai mult ca sigur(parerea mea) este discul dar stau si ma gandesc:

Oare este posibil sa patineze din alte motive? Apa,noroi,cilindrul receptor etc. ?

Link spre comentariu

haide-ti sa nu ne certam dar sa intelegem anumite aspect:) lasand laoparte greselile de scriere pe care le-am facut si pe care unele posibil sa le repet fara voie(mi le asum desigur) dar restul aia cu puterea mai mare e total eronat

am facut si teste dyno,am facut si incercari practice si unii dintre noi am facut si ceva masini in timp;)

astfel pentru a ii raspunde lui CatalinU,daca motorul tau are 40kw cand il pui pe masina el datorita frecarilor si transmisiei efectiv,net la roata tu vei livra intotdeauna mai putin de 40kw.

tu prin simplul fapt ca tai o teava sau arunci o toba nu castigi nimic mai mult peste acei 40Kw ai motorului pe care ii da,defapt tu diminuezi pierderile pe care le are pe evacuare sa spunem care e mai mult sau mai putin restrictivea.

un plus de putere din partea motorului nu vei avea fara a modifica cartograma de injectie adica daca nu dai mai mult amestec benzina si aer sau daca nu modifici in hard(axe cu came,arbori,unghiuri de cama,canale de admisie marite si timpi de injectie)nu vei castiga NIMIC in PLUS!!!

imi pare rau ca va dezamagesc dar nu toti stam cu nasul in hartii toata ziua la birou ,unii dintre noi stau cu mainile prin motoare zi de zi iar ce va spun e realitate legat de putere.

poate exprimarea nu a fost sufficient de clara pentru unii,sper acum ca ati inteles ce vroiam sa spun,in rest nu intru in polemica cu nimeni cu atat mai putin cu domnu Hermano,pentru ca noi avem o istorie p tema asta in spate si as dori sa nu o dezvoltam inutil.

in rest pentru a nu se simti careva jignit sau ofensat de ceea ce am scris,sa nu creada ca ma dau eu destept sau ca ce spun eu e litera de lege,imi cer scuze anticipat si va doresc sa nu experimentati pe banii vostrii atat cat am experimentat eu. spor la treaba!

Rudy

verifica culisanta de la cardan si verifica crucile cardanice,daca astea sunt in regula verifica cum stai cu jocul la pinion,coroana sa nu fie prea mare.

scuze pt scrierea in limba romana,eu am vorbit maghiara inainte de romana si la scoala proesoara mea de romana era profesoara de germana care era de origine Maghiara.(imi cer scuze pentru nefolosirea corecta a cratimei)

Link spre comentariu

Mda,testul dyno l=am facut pe o motocicleta,iar simpla schimbare a tobei stoc cu un sport,a facut diferenta.E drept ca o motocicleta e putin diferita de o masina

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Mda,testul dyno l=am facut pe o motocicleta,iar simpla schimbare a tobei stoc cu un sport,a facut diferenta.E drept ca o motocicleta e putin diferita de o masina

nu e problema stai linistit,macar tu ai incercat ceva :) legat de motociclete nu ma pricep :) doar un BMW din 1938 dela cu atas kaki :) da acolo nu se aplica modificari:)

Link spre comentariu

haide-ti sa nu ne certam dar sa intelegem anumite aspect:) lasand laoparte greselile de scriere pe care le-am facut si pe care unele posibil sa le repet fara voie(mi le asum desigur) dar restul aia cu puterea mai mare e total eronat

am facut si teste dyno,am facut si incercari practice si unii dintre noi am facut si ceva masini in timp;)

astfel pentru a ii raspunde lui CatalinU,daca motorul tau are 40kw cand il pui pe masina el datorita frecarilor si transmisiei efectiv,net la roata tu vei livra intotdeauna mai putin de 40kw.

tu prin simplul fapt ca tai o teava sau arunci o toba nu castigi nimic mai mult peste acei 40Kw ai motorului pe care ii da,defapt tu diminuezi pierderile pe care le are pe evacuare sa spunem care e mai mult sau mai putin restrictivea.

un plus de putere din partea motorului nu vei avea fara a modifica cartograma de injectie adica daca nu dai mai mult amestec benzina si aer sau daca nu modifici in hard(axe cu came,arbori,unghiuri de cama,canale de admisie marite si timpi de injectie)nu vei castiga NIMIC in PLUS!!!

imi pare rau ca va dezamagesc dar nu toti stam cu nasul in hartii toata ziua la birou ,unii dintre noi stau cu mainile prin motoare zi de zi iar ce va spun e realitate legat de putere.

poate exprimarea nu a fost sufficient de clara pentru unii,sper acum ca ati inteles ce vroiam sa spun,in rest nu intru in polemica cu nimeni cu atat mai putin cu domnu Hermano,pentru ca noi avem o istorie p tema asta in spate si as dori sa nu o dezvoltam inutil.

in rest pentru a nu se simti careva jignit sau ofensat de ceea ce am scris,sa nu creada ca ma dau eu destept sau ca ce spun eu e litera de lege,imi cer scuze anticipat si va doresc sa nu experimentati pe banii vostrii atat cat am experimentat eu. spor la treaba!

Rudy

verifica culisanta de la cardan si verifica crucile cardanice,daca astea sunt in regula verifica cum stai cu jocul la pinion,coroana sa nu fie prea mare.

scuze pt scrierea in limba romana,eu am vorbit maghiara inainte de romana si la scoala proesoara mea de romana era profesoara de germana care era de origine Maghiara.(imi cer scuze pentru nefolosirea corecta a cratimei)

Mai intii de toate trebuie sa stii ca observatiile mele despre modul in care scrii nu au fost facute cu repros sau cu rautate, deci sper ca nu te-au deranjat. :wink:

Apoi mai trebuie sa stii ca atunci cind imi dau cu parerea vorbesc din proprie experienta si nu ca sa ma bag in seama, cu atit mai mult cu cit domeniul mecanicii auto imi este cvasinecunoscut. :grin:

Pe scurt, la masina mea am inlocuit ambele tobe cu una singura si dumeaei a devenit brusc ceva mai vioaie. :banana I-am comunicat lui Rudy acest fapt si el mi-a confirmat observatia dupa ce a facut aceeasi modificare la masina lui. :h5 Nu am sustinut niciodata ca ar creste puterea MOTORULUI ci doar ca astfel s-a eliminat o piesa care facea ca puterea la roata sa fie mai mica, iar acest lucru duce in mod logic la o crestere de putere a MASINII. :oo Acum insa, vine partea misto: acelasi lucru il afirmi si tu in postarile tale, drept pentru care ma intreb unde drek ar putea fi o eventuala polemica ? :shock:

Ceea ce vreau sa-ti spun ca prieten (eu asa te consider) este ca, dupa miile de postari ale tale, cu siguranta toata lumea a inteles ca stai "cu miinile prin motoare zi de zi" si esti un profesionist (din partea mea tot respectul), prin urmare nu cred ca mai ai ceva de demonstrat. :2dr Pai si atunci nu ar fi mai bine sa fii ceva mai atent la ce postam si noi astia care "stam cu nasul in hartii toata ziua la birou", inainte sa ne contrazici spunind acelasi lucru, noi sa raspundem si astfel sa poluam impreuna in mod inutil topicurile ? :al

:):):)

Editat de hermano

"Terorismul nu ma ingrijoreaza.

Sint casatorit de doi ani."

Sam Kinison

Link spre comentariu

Daca se sterg postarile tale Dl. Karol atunci se poate sterge tot topicul!

Imi pare rau ca s-a aprins aceasta discutie,sper sa inchidem subiectul cu puterea si nimeni sa nu fie suparat.

Link spre comentariu

Karol imi cer scuze,dar nu vroiam sa se ajunga la polemica,ba chiar din contra,eu mi-am expus doar experientele proprii.

Link spre comentariu

Karol imi cer scuze,dar nu vroiam sa se ajunga la polemica,ba chiar din contra,eu mi-am expus doar experientele proprii.

Catalin nu e vorba de tine stai linistit,si legat de opinii chiar te rog sa le exprimi in continuare fara problem,

oricum decizia mea nu are legatura cu tine :) e ceva ce probabil am tot amanat eu de mai mult timp :)

dar cum ziceau unii: "ce te bagi sa scrii pe topical asta tu care nu ai lada":):):) asa ca ii las doar pe posesori sa scrie:)

Link spre comentariu

Ca fost posesor de Lada eu cred ca esti indreptatit sa iti exprimi experientele prin care ai trecut,iar topicul tau stufos e plin de informatii,o adevarata Biblie.Totusi daca ai lupte interne cu altii,ar fi bine,zic eu,sa se rezolve la un telefon,ca impunsaturile astea,nu cred ca fac bine nimanui.Nici eu nu am sau nu am avut Lada,da inseamna nu inseamna ca nu ma pot exprima legat de ceea ce stiu.Ar trebui sa ne intoarcem in comunism daca ni se pune lacatul pe gura

on topic...Rudy hai spala pe aici putina si hai cu ceva nou

Link spre comentariu

Ca fost posesor de Lada eu cred ca esti indreptatit sa iti exprimi experientele prin care ai trecut,iar topicul tau stufos e plin de informatii,o adevarata Biblie.Totusi daca ai lupte interne cu altii,ar fi bine,zic eu,sa se rezolve la un telefon,ca impunsaturile astea,nu cred ca fac bine nimanui.Nici eu nu am sau nu am avut Lada,da inseamna nu inseamna ca nu ma pot exprima legat de ceea ce stiu.Ar trebui sa ne intoarcem in comunism daca ni se pune lacatul pe gura

on topic...Rudy hai spala pe aici putina si hai cu ceva nou

:) CAtalin,Rudy nu e vinovat cu nimic omul e cu foarte mult bun simt :)

"Luptele" efectiv nu exista dar impunsaturi da :) dar nu cu Rudy ci cu stimabilul Hermano, :)

am scris pe topical lui Rudy pentru ca aici s-a declansat discutia si deaia am si cerut ca postarile mele sa fie sterse pentru a nu ii polua omului topical :)

cei ce au fost anul trecut la Cheia stiu la ce ma refer,dar cum timpul a trecut,am mai imbatranit,devenim mai intelepti,iertatori,pasnici si nu ne mai arde de prostii :)

repet cu aceasta ocazie ca nu vreau sa ma cert cu nimeni si nici nu vreau sa intru in polemici ,dar cand voi vedea o informatie sau afirmatie care contrazice realitatea cunoscuta si dovedita,de altii destepti ,nu de mine,atunci imi voi exprima opinia,ca dealtfel de ori de cate ori mi se va solicita :)

repet nu am nimic cu Rudy :) nu as putea sa am ceva cu un om care are o palinca asa de buna:):):)

Link spre comentariu

Deci pana la urma zgomotul ala de la cardan poate veni de la culisanta sau din grup?

Cand misc cardanul cu mana se suceste si puntea un pic(are un joc destul de serios din bucsile de la barile alea mici care la unii dintre noi cresc pe copac:ha:) acest joc al puntii poate sa cauzeze zgomotul?

Nu ma pricep dar ma gandesc ca poate daca se misca puntea ceva se intampla si inauntru cu acele pinioane...?

P.S.

Este un topic public deci oricine poate sa-si exprime parerea.

Pentru mine parerea lui Karol conteaza mult fiindca nu o data a dovedit ca este profesionist si stie ce vorbeste,si in afara de asta m-a ajutat mult cu sfaturile lui si in PM,mi-a trimis multe piese la Niva fara sa ma cunoasca si nu a cerut nici un ban pe ele!

Faptul ca nu mai are Niva nu cred ca conteaza si daca dansul chiar nu mai vrea sa scrie aici si va sta numai sa aplaude cum a zis, atunci voi considera topicul inchis si nu mai scriu nici eu:grin:

Dar haideti sa incheiem discutiile inutile si sa vorbim despre aceste masini minunate si despre iesirile,problemele noastre cu ele.

Link spre comentariu

:) parca suntem la clasa 3-a :)

intradevar daca se misca si puntea zgomotul poate fi amplificat ,dar asta nu e neaparat mereu asa.

asta pentru ca prin natura constructiei ei crucea cardanica poate prelua o parte din acel unghi sub care se misca fie el acceptat fie el mai mare datorita uzurilor sau jocurilor din acele brate de la suspensie 4-link-ul respectiv.

pentru a vedea exact care e treaba intai rezolva problema bucsilor acelor brate,sau schimba bratele respective,apoi vezi dac amai face sau nu acel zgomot,iar daca face atunci trebuie intai localizat

-la culisanta poti vedea daca are joc daca tii cu o mana pe o parte a culisantei si pe cealalta parte pe cardan cu cealalta,le invarti in sensuri diferite si daca se misca atunci e culisanta,daca nu atunci mergi mai departe si faci acelasi lucru la cruce desi aici e putin mai greu ca cineva trebuie sa te ajute sa invarta de roata sa ai moment mai mare ,daca ai joc vei vedea cum se misca si atunci le schimbi crucile,daca nu atunci verifici la pinionul de atac jocul,

aici cel mai corect ar fi sa faci asta cu grupul demontat de pe punte si strans de carcasa in menghina,dar cum nu prea e usor poti verifica si cu grupul montat si invarti de flansa sau de cardan si vezi cat de mult invarti fata de momentul cand incepe planetara sa se miste efectiv,daca jocul e prea mare atunci vei misca undeva la 30 de grade cardanul adica il vei roti.

desigur ca daca il dai jos vezi si pata de contact intre dinti si asta iara iti da o idee de cum a lucrat sau cum lucreaza angrenajul.

de strans pinionul se face prin strangerea acelei piulite din flansa grupului din interiorul ei,parca e cu cheia de 27 da nu imi amintesc exact,ideea e daca faci asta fara demontaj e sa strangi putin cate putin din aproape in aproape pana observi ca diminuezi jocul

dar nu exagera ca nici daca e grupul prea strans nu e bine,se va uza aiurea,va face zgomot si nu te va tine mult,fie grupul fie componente din el,rulmenti,sateliti,saibele distantiere de textolit sau alama sau cupele alea din spatele satelitilor.

si daca totusi il strici :) ti-am promis un grup de spate :) imi spui si ti-l trimit:) scapi de munca doar il montezi :) da ti-l trimit numai dupa ce incerci ca asa inveti :):):)

Link spre comentariu

In acest weekend sper sa am timp si sa dau de problema. Bucsile le am numai trebuie sa le schimb.

Restul...voi vedea daca ma descurc:ha:

De iesit oricum nu pot cu ea ca nu am reusit sa cumpar kitul de ambreiaj:sc

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

apropo :) unde iti trimit Grupul spate promis?:)

nu de alta da plec prin concediu peste 2 saptamani si poate iti trebuie in caz de escapade prin natura :) eu am avut nevoie d ele pe asphalt:D

Link spre comentariu

Salutare tuturor!

Imi cer scuze ca am lasat topicul asa...

Un pic am neglijat si forumul si rusoaica dar am revenit si ma bucur ca pot fi iarasi printre voi :grin:

Catalin multumesc de intrebare :)

Karol scuze ca nu te-am contactat,ne auzim curand.

Rusoaica a primit de curand un kit nou de ambreiaj(Sachs),cruce cardan spate si a scapat si de toba intermediara.

Acum se comporta excelent si are un sunet bestial :ypu

Am facut doua iesiri superbe cu ea,din pacate nu am poze sau filmari :(

Link spre comentariu

Salutare tuturor!

Imi cer scuze ca am lasat topicul asa...

Un pic am neglijat si forumul si rusoaica dar am revenit si ma bucur ca pot fi iarasi printre voi :grin:

Catalin multumesc de intrebare :)

Karol scuze ca nu te-am contactat,ne auzim curand.

Rusoaica a primit de curand un kit nou de ambreiaj(Sachs),cruce cardan spate si a scapat si de toba intermediara.

Acum se comporta excelent si are un sunet bestial :ypu

Am facut doua iesiri superbe cu ea,din pacate nu am poze sau filmari :(

Sa iti fie rusine!!!Pai ne lasi sa fierbem asa?Hai si cu poznele si clipurile sa vedem cum suna rusoaica

Link spre comentariu

Sa iti fie rusine!!!Pai ne lasi sa fierbem asa?Hai si cu poznele si clipurile sa vedem cum suna rusoaica

Promit ca voi face o filmare in curand :ft

Ieri am facut o iesire superba,rusoaica e in toata mintile ei :banana,trage de rupe pamantul,s-au eliberat cativa cai asa fara tobe :wink:. Kitul de ambreiaj este foarte bun insa nu stiu cat ma tine in ritmul si traseele parcurse...

Atasez ceva poze sa admirati peisajul:

IMG_0903.JPG.0e27c64edd3a38bacaac2b8dcd225d7b.JPGIMG_0904.JPG.64c3a24a8aad134b49588a9ad4bc3d17.JPGIMG_0905.JPG.fba86f0df52af218be182ce3a21d0ca0.JPG

Link spre comentariu

vazand ultima poza iti recomand cu caldura sa pui un snorkel,fie el cumparat sau chiar facut din teava :) mai ales ca pe dreapta acolo e intrarea aerului in filtru,cel putin la mine asa era:)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare