Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie lada niva

RudyV

Postări Recomandate

• Răspunsuri 370
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Sfat achizitie lada niva

Asta ar insemna sa schimb arcuri,amortizoare etc.?

Nu,ai 2 variante si anume,ori optezi pentru kit-ul de inaltare clasic,prin schimbarea tamponului de cauciuc din partea superioara a arcului cu unul mai inalt,ori kit-ul cu "pene" sudat pe bascula inferioara+inaltatorul de la pivotul superior.

Daca iei in calcul prima varianta,ar fi bine ca in locul tamponului de cauciuc,sa folosesti alt material si anume teflon sau aluminiu,pentru ca in timp,cel de cauciuc se mai inmoaie.

Nu stiu daca merg ambele variante concomitent.Eu am montat pe masina prima varianta,dar am si al doilea kit de inaltare,cel cu pene. Inca nu l-am montat,de teama sa nu-mi sara planetara,sau sa fac vreo nasoala pe la masina.Tasteaza pe goagal lift kit Lada Niva si te lamuresti mai bine despre ce este vorba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si daca tot a plouat am iesit un pic sa vedem daca ii place noroiul :)

Iata cateva secvente(locuri numai bune pentru intalnire:wink:):

Misto filmuletul dar nu inteleg ce sint chestiile alea alb-albastre care pe drumul prin padure atirna din copaci !!! :al

"Terorismul nu ma ingrijoreaza.

Sint casatorit de doi ani."

Sam Kinison

Link spre comentariu

Misto filmuletul dar nu inteleg ce sint chestiile alea alb-albastre care pe drumul prin padure atirna din copaci !!! :al

Vara anului trecut s-a tinut pe acolo un concurs motocross,au fost niste "marcaje" si nu le-a "cules" nimeni :grin:

Link spre comentariu

Nu,ai 2 variante si anume,ori optezi pentru kit-ul de inaltare clasic,prin schimbarea tamponului de cauciuc din partea superioara a arcului cu unul mai inalt,ori kit-ul cu "pene" sudat pe bascula inferioara+inaltatorul de la pivotul superior.

Daca iei in calcul prima varianta,ar fi bine ca in locul tamponului de cauciuc,sa folosesti alt material si anume teflon sau aluminiu,pentru ca in timp,cel de cauciuc se mai inmoaie.

Nu stiu daca merg ambele variante concomitent.Eu am montat pe masina prima varianta,dar am si al doilea kit de inaltare,cel cu pene. Inca nu l-am montat,de teama sa nu-mi sara planetara,sau sa fac vreo nasoala pe la masina.Tasteaza pe goagal lift kit Lada Niva si te lamuresti mai bine despre ce este vorba.

OK. Merci mult. Daca va fi cazul se ia in calcul prima varianta :)

Link spre comentariu

Legat de troliu mai am ceva nelamuriri...

Dupa ce am mai citit despre trolii se pare ca bateria mea de 50Ah si alternatorul stock de Niva nu ar face fata

unui troliu de 8000lbs(care cred ca este suficient pentru rusoaica mea) 4,5kW/5,5cp?

Daca trebuie sa cumpar o baterie mai puternica in afara de troliu,suport,sufa de copac etc. ... Deocamdata cred ca se va amana montarea troliului :(

Am gasit ceva la pret rezonabil(cred eu) 1350lei:

Capacitatea de remorcare: 8 000 lb / 3 629kg

Puterea motorului:4,1kw/5,5cp

Cutie de viteza:3 planetare

Reductor: 218:1

Frâna: Automata in tambur

Dimensiuni cablu troliu:8,3mmx28m

Role de ghidare 4

Greutate troliu auto :30kg

Credeti ca ar fi OK? Oare gasesc ceva asemanator la un pret mai bun?

Link spre comentariu

treaba cu troliul sta cam asa:)

pui pe fata 45 de kg

asta se traduce in 15-20mm coborare pe suspensie a botului in varianta stoc

compensezi cu tampoanele de pus sub arc alea de 3 cm si nu te complici cu prostii de pene pe la bascule,pivoti si alte cele

varianta cea mai ieftina

apoi trebuie sa intaresti lonjeroanele,sunt cateva metode,varianta ruseasca aia cu prinderea de jug cu 2 brate...etc

sau varianta mea:) cu rectangulara pe interiorul lonjeronului,date gauri de trecere surub suplimentare si ai scapat,iarasi varianta ieftina si usor de realizat.

bateria nu va tine troliul dar poti sa pui trolil pentru inceput si in urmatoarea parte sa pui o baterie de 74A ca mai mult nu iti incape oricum in locas.

alternatorul la tine am impresia ca e de 65A dar poti oricand sa pui un alternator de 80 de niva pe injectie far aprobleme,sau unul de 100A de chevrolet cum am avut eu la un moment dat.

desigur cabluri de troliu vei avea nevoie de altele ca nu vor ajunge cele care vin la troliu,sa fie de minim 25mm2,eu as recomanda 35mm2 dealea de aparat de sudura dar alea mai groase ca la aparatele pe 380V

troliu iti recomand nou nu second iar cand il cumperi inainte de montaj sa bagi vaselina mai multa in cutia reductorului troliului si sa izolezi carcasa cu relee sa nu ajungi sa faci asta cand deja ai intalnit probleme,

iar montarea ei aici e poveste lunga:) depinde de ce tip de releu ai:)

Link spre comentariu

treaba cu troliul sta cam asa:)

pui pe fata 45 de kg

asta se traduce in 15-20mm coborare pe suspensie a botului in varianta stoc

compensezi cu tampoanele de pus sub arc alea de 3 cm si nu te complici cu prostii de pene pe la bascule,pivoti si alte cele

varianta cea mai ieftina

apoi trebuie sa intaresti lonjeroanele,sunt cateva metode,varianta ruseasca aia cu prinderea de jug cu 2 brate...etc

sau varianta mea:) cu rectangulara pe interiorul lonjeronului,date gauri de trecere surub suplimentare si ai scapat,iarasi varianta ieftina si usor de realizat.

bateria nu va tine troliul dar poti sa pui trolil pentru inceput si in urmatoarea parte sa pui o baterie de 74A ca mai mult nu iti incape oricum in locas.

alternatorul la tine am impresia ca e de 65A dar poti oricand sa pui un alternator de 80 de niva pe injectie far aprobleme,sau unul de 100A de chevrolet cum am avut eu la un moment dat.

desigur cabluri de troliu vei avea nevoie de altele ca nu vor ajunge cele care vin la troliu,sa fie de minim 25mm2,eu as recomanda 35mm2 dealea de aparat de sudura dar alea mai groase ca la aparatele pe 380V

troliu iti recomand nou nu second iar cand il cumperi inainte de montaj sa bagi vaselina mai multa in cutia reductorului troliului si sa izolezi carcasa cu relee sa nu ajungi sa faci asta cand deja ai intalnit probleme,

iar montarea ei aici e poveste lunga:) depinde de ce tip de releu ai:)

Da. Multumesc pentru raspuns.

Troliul din descrierea de mai sus este nou la pretul de 1350lei.

Treaba cu intarirea lonjeroanelor pare sa fie mai complicata:( nu o pot face in curte la mine:grin:

Am vrut sa fac toata treaba in aprilie dar din motive financiare se amana pe mai...

Daca tot schimb alternatorul posibil sa caut o varianta pentru a-l monta mai sus,in pozitia actuala cred ca va ajunge foarte usor :ti

Pana atunci incerc sa evit locurile unde as avea nevoie de troliu sau am sa incerc sa ma descurc cu hi-lift cu care(sper) in caz de nevoie pot sa trag 1-2m de masina...

Link spre comentariu

Domnu RudyV dar infundaturile de pe capota motor si aripa spate stinga fac parte din "dotarile" cu care ai cumparat masina, sau ai rezemat-o de ceva copacei, bolovani, etc. ? :ha:

Sam Kinison

Link spre comentariu

lasa prostiile cu spalatul cauciucurilor si pune mana si da folia jos de pe geamuri ca te incurca :) apoi intareste lonjeroanele fata ca nu e greu,eu am facut asta in fata blocului si nu e mare scofala daca ai ce iti trebuie ca si scule,adica un flex si o masina de gaurit

apoi iti trebuie niste suruburi 2 sau 4 asta depinde daca le rupi pe alea de pe masina, cu saibe si piulite aferente,eu am folosit piulite cu autoblocare dar asta am avut atunci.

iar la placa de troliu,fie o faci fie o cumperi ,mai binbe o cumperi ca e mai simplu si nici nu te complici cu alte treburi, costa cam 180 de lei

atentie sa fie placa de troliu de wrangler sau o iei de la Cluj ca stiu baietii ce trebuie.

intarirea pe lonjeroane o faci fie cu teava rotunda fie cu rectangulara,eu am folosit rectangulara ca deaia aveam :)

restul e poveste cu flex masina de gaurit si aparat de sudura daca te pricepi :)

Link spre comentariu

Domnu RudyV dar infundaturile de pe capota motor si aripa spate stinga fac parte din "dotarile" cu care ai cumparat masina, sau ai rezemat-o de ceva copacei, bolovani, etc. ? :ha:

:ha: Asta de pe capota este dotare suplimentara,facuta ieri,am rezemat-o de un copacel:grin:. Cea de pe aripa stanga a fost inclusa in pretul masinii :ha:

Link spre comentariu

lasa prostiile cu spalatul cauciucurilor si pune mana si da folia jos de pe geamuri ca te incurca :) apoi intareste lonjeroanele fata ca nu e greu,eu am facut asta in fata blocului si nu e mare scofala daca ai ce iti trebuie ca si scule,adica un flex si o masina de gaurit

apoi iti trebuie niste suruburi 2 sau 4 asta depinde daca le rupi pe alea de pe masina, cu saibe si piulite aferente,eu am folosit piulite cu autoblocare dar asta am avut atunci.

iar la placa de troliu,fie o faci fie o cumperi ,mai binbe o cumperi ca e mai simplu si nici nu te complici cu alte treburi, costa cam 180 de lei

atentie sa fie placa de troliu de wrangler sau o iei de la Cluj ca stiu baietii ce trebuie.

intarirea pe lonjeroane o faci fie cu teava rotunda fie cu rectangulara,eu am folosit rectangulara ca deaia aveam :)

restul e poveste cu flex masina de gaurit si aparat de sudura daca te pricepi :)

:grin: Treaba cu troliul din pacate se mai amana. Pe partea cu intaritul lonjeroanelor m-ar ajuta muuuult ceva poze...

Aparat de sudura nu am :(( deci posibil sa trebuieasca sa apelez la atelier

Link spre comentariu

"Pana atunci incerc sa evit locurile unde as avea nevoie de troliu sau am sa incerc sa ma descurc cu hi-lift cu care(sper) in caz de nevoie pot sa trag 1-2m de masina... "

Poti sa tragi masina cu hi-liftu' si 10 metri, numai ca ai nevoie de niste lanturi, cirlige, bride, etc ... altfel ... :scr

Sam Kinison

Link spre comentariu

:grin: Treaba cu troliul din pacate se mai amana. Pe partea cu intaritul lonjeroanelor m-ar ajuta muuuult ceva poze...

Aparat de sudura nu am :(( deci posibil sa trebuieasca sa apelez la atelier

uite aici cateva poze si un link de pe topical meu sa vezi cum am facut eu :)

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page3

[ATTACH=CONFIG]241563[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241562[/ATTACH]

troliu.thumb.jpg.1f25a8c704690813476391fe956808ff.jpg

troliu1.thumb.jpg.b6e95071d89b202d19b2e7cbc7250672.jpg

Link spre comentariu

uite aici cateva poze si un link de pe topical meu sa vezi cum am facut eu :)

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page3

[ATTACH=CONFIG]241563[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241562[/ATTACH]

:tk:tk:tk

Din pacate va trebui sa apelez la un atelier fiindca nu am sculele necesare.

Mai am o mica dilema...Pentru Niva de ce trebuie sa punem troliu?

Aaaa...Cred ca stiu:grin: ca sa-i ajutam pe cei cu alte masini :fk

Link spre comentariu

ai acasa niste rectangulara? daca da jumatate din treaba e gata:)

apoi iti mai trebuie de preferinta un flex sa nu transpiri mult:) daca nu panza de bomfaier sau cum se numeste si tai manual:)

apoi iti mai trebuie o masina de gaurit si un burghiu de 8 unul de 10 si unul de 12 asta daca nu ai o masina de gaurit puternica:) daca ai una deaia fortoasa poti da direct cu 12mm.

apoi montezi totul cu suruburile si gata treaba

placa de troliu e cumparata,cred ca liviu avea una disponibila daca nu isi mai pune troliu:)

tine cont ca tot ce vezi acolo la mine in topic si poze e facut in 3 ore in fata blocului cu curent tras de la un vecin pe o bere:)

dar tu stii mai bine ce vrei si ce poti sa faci

cost total...

6 suruburi cu cap imbus de 8 sau 10 mm tija cu cate 2 saibe si piulite cu autoblocare

2 suruburi diametru 12-14mm la tija tot asa cu 2 saibe si piulita cu autoblocare

plus 2 bucati de rectangulara de aproximativ 80 cm fiecare,parca atat erau de lungi

si mai e placa de troliu

nu depaseste cu placa cu tot 300 lei toata treaba

Link spre comentariu

Asa pare mai simplu:grin:

Daca nu trebuie sudat ma descurc,altfel nu ca nu am aparat de sudura.

Nu stiu daca am inteles bine dar vin numai cele doua bucati de rectangulara bagate in suportul ala de care este prinsa bara si atata tot?

Domnu Liviu,placa este disponibila?

Link spre comentariu

Asa pare mai simplu:grin:

Daca nu trebuie sudat ma descurc,altfel nu ca nu am aparat de sudura.

Nu stiu daca am inteles bine dar vin numai cele doua bucati de rectangulara bagate in suportul ala de care este prinsa bara si atata tot?

Domnu Liviu,placa este disponibila?

Da,este,ai PM!

Link spre comentariu

Si in sfarsit:banana

A venit placa de troliu de la Dl. Liviu,troliul de la trolii-auto.ro si cu instructiunile si metoda Dl. Karol

le-am si montat:banana :tk

IMG_0491.JPG.5ffddcd75d8e8e96f163050b7c5b4f62.JPG

IMG_0490.JPG.2273c3e21e4921aad7a9beb2caf15849.JPG

Pare sa fie totul in regula,sper ca in weekend sa ma pot baga intr-o situatie mai "nasoala" sa pun la incercare troliul.

Insa am doua probleme :grin:

Nu prea arata bine asa pe masina(masca fata nu l-am putut pune inapoi,cablurile sunt foarte rigide si ar fi trebuit sa decupez mult sa am loc pentru ele) si ce ma deranjeaza mai mult,faptul ca troliul acopera o suprafata destul de mare de la radiator...

De greutate nici nu vorbesc:ha: si ca masina a devenit mai lunga:ha:(suficient sa atinga cu botul,adica troliul unde pana acum a trecut lejer)

Editat de RudyV
Link spre comentariu

A venit placa de troliu de la Dl. Liviu,troliul de la trolii-auto.ro si cu instructiunile si metoda Dl. Karol

[ATTACH=CONFIG]241792[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]241793[/ATTACH]

Pare sa fie totul in regula,sper ca in weekend sa ma pot baga intr-o situatie mai "nasoala" sa pun la incercare troliul.

Nu prea arata bine asa pe masina(masca fata nu l-am putut pune inapoi,cablurile sunt foarte rigide si ar fi trebuit sa decupez mult sa am loc pentru ele) si ce ma deranjeaza mai mult,faptul ca troliul acopera o suprafata destul de mare de la radiator...

De greutate nici nu vorbesc:ha: si ca masina a devenit mai lunga:ha:(suficient sa atinga cu botul,adica troliul unde pana acum a trecut lejer)

Sa-l stapinesti sanatos !

Situatiile mai "nasoale" nu e nevoie sa le cauti ... te vor gasi ele pe tine ... :-P

Nu e cazul sa plingi dupa masca ... ti se pare ca e vreuna de Maybach sau ce ? :wink:

Inteleg sa te deranjeze faptul ca troliul acopera o suprafata destul de mare de la radiator atunci cind mergi cu 180 la ora, dar in cazul tau ... nu e cazu' !!! :-P

Nu te framinta prea mult din cauza greutatii, iar ca lungime (avind in vedere ca l-ai pus in locul barii) nu cred ca s-a lungit prea mult masinuta. :ha: Sau ti-e teama ca s-a micsorat prea mult unghiul de atac. :ha:

Oricum ai da-o troliul e bine pus (nu stiu cit de bine e prins), este si suficient de sus ... unii il pun prea jos si la prima balta mai adinca in care au ramas ... tre' sa uite de el ... :-P

Editat de hermano

Sam Kinison

Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]241792[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]241793[/ATTACH]

deci :) vreau o poza daca nu te superi cu prinderea placii pe traversa aia care tine bara de aluminiu s avad cum ai dublat teava

apoi vreau o poza cu cablurile pe la motor pe unde le-ai tras:)

apoi mai vreau ceva:) o poza cu suruburile de la placa cu ochiul de remorcare aia de pe capetele lonjeroanelor :)

apoi pot s aiti spun ca nu e mare scofala aia cu acoperitul radiatorului si la mine era lafel si nu erau probleme:) doar ca eu aveam acele ventilatoare electrice care erau intre troliu si radiator

legat de cablurile electrice,pentru moment sa nu mai dai banii aiurea e ok dar arata si atau rau acolo ,mai ales ca ala rosu de plus bate in fagurele radiatorului si nu e bine deloc,

ai acolo in stanga cum te uiti la masina si pe unde ai trecut cablul ala negru de minus o gaura,gaura pe care o poti mari cu cat ai nevoie fie cu burghiu fie cu flexul usor si pe acolo treci toate cablurile dar nu inainte de a le pune in protectie de genul copex sau furtun de presiune

eu am pus copex deala electric negru sau alb de care ai ,dar dupa doua iesiri de la caldura si noroaie s-au spart asa ca apoi am invelit zona in furtun de presiune prins cu banda izolatoare,dar si aia dupa balti,noroaie si altele a cedat,asa ca de la inceput pui cablul in furtun de presiune sau de care vrei ideea e sa fie gros in carne si panzat sa tina la frecarea cu tablele de acolo :)

daca nu ai cablu electric va trebui sa cumperi cam 6 metri de cablu de minim 25mm2 eu as recomanda de 35 sa fie macar pe + iar de 25 pe restul atunci nu iti trebuie decatvreo 2 metri de cablu de 35mm2 pt plus si desigur papucii aferenti pe care ii bati,sertizezi,cositoresti...etc te descurci tu dar e bien si sertizare si cositorire:)

asta o faci dupa sertizare cu o lampa cu gaz deaia de centrale fai flacara calumea incingi ureche si capatul cablului acolo unde e sertizat rapid si cand e rosu sau incins bine vii repede cu cositorul ala si pui pana simti ca nu mai "trage"lipitura

din experienta pot sa iti spun ca iti intra cam 5-7cm de sarma de 2,5 la o lipitura in functie de starea sertizarii si tipul ei

apoi ca treaba sa fie completa trebuia ca inainte de sertizare sa pui un tub termocontractil pe cablu pe care acum il aduci peste mufa pana la urechea de prindere si il incalzesti sa se stranga.

restul e poveste iar eu nu ma prea pricep la deastea ca ma faceam scriitor daca ma pricepeam:)

Link spre comentariu

Dl. Karol,din pacate nu am facut poze.

Placa l-am prins cum ai spus tu,am bagat si rectangulara insa la urechile de tragere nu am mai bagat surub(din motive tehnice

:ha: o bormasina din care a iesit fum...) dupa ce treaba a esuat m-am dus frumos la un atelier sa sudeze o intaritura ceva acolo dar mecanicul a insistat ca teava aceea nu cedeaza si nu este nevoie...

Astazi l-am testat un pic:

si o saritura :uameni:

Link spre comentariu

...foarte misto saritura, dar tind sa cred ca nu stiai de ea si ai facut fata cu brio, iar daca stiai de ea si ai abordat-o asa , inseamna ca nici tu nu esti sanatos la cap:ha:

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare