Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie lada niva

RudyV

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie lada niva

vazand ultima poza iti recomand cu caldura sa pui un snorkel,fie el cumparat sau chiar facut din teava :) mai ales ca pe dreapta acolo e intrarea aerului in filtru,cel putin la mine asa era:)

Da Dl. Karol,ai dreptate,acolo este intrarea aerului. Am avut emotii mari,odata a mai tras apa pe nas si am scapat cu bine dar nu cred ca este sanatos...

Din pacate un snorkel gata facut nu imi permit :( asa ca trebuie sa ma gandesc sa confectionez ceva "home made"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 370
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

NIMIC mai simplu si ieftin:)

cea mai ieftina dar inestetica treaba e cu teava deaia gri de canalizare d eplastic, cu coturi il faci cum vrei tu,parca de 60-70mm diametru da nu mai stiu exaact.

o alta varianta e o teava de inox tot asa de 70-80mm prins ape rama parbrizului iar legaturile intre le faci cu furtun flexibil la dimensiune.

iar alta varianta ar mai fi sa tragi admisia in masina:) da nu recomand ca e foarte zgomotoasa :)

Link spre comentariu

Cred ca raman la varianta mai putin estetica :roll: (din motive financiare ...

Insa nu stiu cum sa ma apuc, problema ar fi cum sa fac sa fie etans la intrare in carcasa filtrului(silicon???)

si cum sa-l prind de rama parbrizului.

Grupul daca vrei sa-l trimiti tot asa cu FAN e bine. Platesc transportul desigur si de tuica nu uit:wink: insa mi-ar face placere sa avem ocazia sa ciocnim un pahar " face to face" dar sunt convins ca se va ivi ocazia si pentru acest lucru.

Link spre comentariu

Cred ca raman la varianta mai putin estetica :roll: (din motive financiare ...

Insa nu stiu cum sa ma apuc, problema ar fi cum sa fac sa fie etans la intrare in carcasa filtrului(silicon???)

si cum sa-l prind de rama parbrizului.

Grupul daca vrei sa-l trimiti tot asa cu FAN e bine. Platesc transportul desigur si de tuica nu uit:wink: insa mi-ar face placere sa avem ocazia sa ciocnim un pahar " face to face" dar sunt convins ca se va ivi ocazia si pentru acest lucru.

pai la partea cu carcasa silicon,plastic topit cu pistolul,rasina...etc mai multe variante

eu am folosit cot deala gri de WC :) lipit cu plastic topit cu pistolul,si apoi mermelit bine cu rasina epoxidica din ce imi amintesc.

la prinderea pe caroserie o faci cu o brida pe exteriorul tevii la diametrul afferent pe care in prealabil o prinzi de stalp cu un nit sau surub si apoi prinzi teava,nu uita ca in capat sa pui iara un cot la 60,90 de grade sau de cat e necesar:)

grupul ti-l trimit dupa ce ma intorc din concediu,probabil peste vreo 2 saptamani pe la jumatatea lui August,(sa imi dai un SMS cu datele de expeditie ca nu le mai am)

iar cu ciocnitul fata in fata si mie mi-ar face placer :) prin zona mai aproape ajung prin septembrie pe la vama buzaului/brasov. da vad ca intalnirea nivistilor nu se mai tine cum se anunta la inceput de an :)

oricumd aca vrei sa vii noi ne adunam cu posesorii de ARO aia care au mai ramas:) la vama buzaului in septembrie si daca vrei sa vii cu placer esti invitat:)

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ma bucur ca nu s-a uitat acest topic si mai intreaba lumea de rusoaica mea.

Multumesc!

Din pacate nu am avut timp nici de forum nici de rusoaica acum insa incerc sa revin.

Si pe aceasta cale va cer ajutorul:

Rusoaica sta pe butuci din cauza unor distantiere pe care nu le gasesc nicaieri... Am vrut sa schimb rulmentii de la roata din fata si mecanicul spune ca imi trebuiesc ceva distantiere intre rulmenti.

Va rog sa ma ajutati daca stie cineva dimensiunile acestor distantiere ca sa le pot face pe strung.

Si totodata urez La Multi Ani tuturor!!!

Link spre comentariu

Vezi la astia la cluj daca au ca ar trebui sa aiba in mod normal desi eu nu stiu de de distantiere vorbesti ca eu nu m schimbat nici un rulment

Apropo sa nu uiti sa imi dai adresa sa iti trimit grupul de spate asa cum ti am promis:)

Link spre comentariu

. in setul de schimb al rulmentilor nu vine nimic ca si distantier intre rulmenti. poate face referire la conul care vine pus pe axul planetarei inainte de piulita , pentru centrarea fuzetei, zic si eu....

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Sincer nici nu stiu despre ce vorbeste mecanicul.

La setul de rulmenti intradevar nu este.

A zis ca este ceva ca o bucata de teava care vine intre rulmenti ca sa nu strangi piulita prea tare... O fi conul acela de care vorbeste Dan?

Link spre comentariu

nu, nu e acel con, dar nici nu vei gasi acel inel distantier. De aceea la niva e o problema cu stransul rulmentilor

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Salutare si LA MULTI ANI tuturor !!!!!!!!!

Kitul original rusesc de rulmenti pentru roata fata (pentru o singura roata) include urmatoarele: doi rulmenti, doua simeringuri, doua inele distantiere si piulita de stringere a planetarei (http://bhv-bg.com/en/product-view/318.html).

Pe forum este o carte tehnica de reparatii pentru Niva si daca o sa cautati cu atentie si rabdare, o sa vedeti ca in ansamblul rotii fata apar doua astfel de inele.

Inclin sa cred ca inelele astea distantiere sunt in mare parte responsabile de "fiabilitatea" uneori indolielnica a rulmentilor fata ......bine, nu atit inelele, cit dobitocii de "mecanici" care habar nu au care-i rolul lor si uita sa le mai puna sau chiar le scot intentionat ...ca doar sunt destepti futu........ sa nu vorbesc urit in prima zi a noului an! :wink:

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Da :))) mecanicul care trebuia sa monteze rulmentii nu a vrut fara aceste inele... Inainte a fost fara.

M-ar ajuta foarte mult daca cineva poate sa-mi spuna dimensiunile acestor inele ca sa le fac la strung(adica mecanicul sa le faca)

Kit original de rulmenti nu pot sa cumpar acum ca sa am doua seturi de rulmenti :(

Link spre comentariu

un kit complet cuprinde 2 rulmenti, un tub mic de vaselina, si piulita din capul planetarei. deci aia de-o vrea mecanicul nu-i. poate se gasea la modelele foarte vechi

Link spre comentariu

Nu este un mecanic chiar atat de bun si nici portofelul nu imi permite sa complic lucrurile, am cumparat deja rulmentii de Niva si as fi bucuros sa le poata pune ca sa pun masina pe roti odata ca prea mult a stat pe butuci...

Link spre comentariu

Atentie ca mecanicul tau confunda rulmentii de Dacie cu cei de Niva !

Rulmentii de Niva nu au distantiere intre ele . Se regleaza prin surubul de pe planetara pina la disparitia jocului in roata (cu roata montata ), ca apoi sa slabesti 1/4 tura piulita planetara , si asiguri piulita fata de crestatura de pe planetara cu o surubelnita mecanica si ciocan . Daca stringi piulita ca la dacie , rulmentii se vor gripa in citiva kilometrii.

Consulta manualul : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?36464-Lada-Niva-1600&highlight=manual+lada+niva

Editat de Astral
Link spre comentariu

Atentie ca mecanicul tau confunda rulmentii de Dacie cu cei de Niva !

Rulmentii de Niva nu au distantiere intre ele . Se regleaza prin surubul de pe planetara pina la disparitia jocului in roata (cu roata montata ), ca apoi sa slabesti 1/4 tura piulita planetara , si asiguri piulita fata de crestatura de pe planetara cu o surubelnita mecanica si ciocan . Daca stringi piulita ca la dacie , rulmentii se vor gripa in citiva kilometrii.

Consulta manualul : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?36464-Lada-Niva-1600&highlight=manual+lada+niva

Multumesc mult!

Si eu cautam cu disperare acel distantier :ha:

Link spre comentariu

vezi cand am zis eu si Dan chiperi ca nu e nici o saiba pe acolo nu ai crezut...

desi eu nu am schimbat nici un rulment ca nu a fost nevoie habar nu aveam de existenta unei saibe de reglaj :)

deci e bine uneori sa intrebi ca se mai trezesc unii care mai stiu cate ceva:)

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Am atasat doua fisiere in pdf, sper sa le puteti deschide si sa clarificam astfel "enigma" inelelor distantiere ......care exista dar nu sunt chiar "distantiere". Un fisier prezinta piesele in sectiune explodata, iar in celalalt sunt denumirile lor.

Fuzeta_fata.pdf

Piese_componente_fuzeta_fata.pdf

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Da, este vorba de piesa nr.3. Am pus eu niste poze cu inelele acelea, le puteti vedea pe postarea mea "inca una". Ceveti vedea acolo sunt poze facute de mine, eu am cumparat rulmentii cu acele distantiere exact asa cum le vedeti. La prima masina am schimbat rulmentii pe fata in Bulagaria, iar mecanicii de acolo au montat si acele inele "diatantiere" cu rol de protectie a simeringurilor.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare