dorin_c Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 (editat) -buna ziua si bine v-am gasit -detin un samurai din 1989,stoc. as vrea sa intreb daca as pune distantiere la roti de 3,8 cm ce influenta ar avea asupra planetarelor,directiei (in sensul ca acum are o directie foarte usoara chiar daca nu are servo) consumului,demarajului,etc.mentionez ca este incaltat cu insa ranger 205/70/15 si nu intentionez ca in viitor sa-i punalte cauciucuri mai mari sau mai grele. -a doua rugaminte (ca sa nu mai deschid alt topic) pentru o inaltare din cercei cu 2,5 cm (10-12cm cerceii noi) ar implica si alte modificari? nu as dori cel putin momentan si alte modificari.ce influente negative ar avea acest lift asupra dinamicii masinii pe sosea? va multumesc Editat Ianuarie 1, 2015 de dorin_c Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Bun venit pe forum si in sectiunea Suzuki! Foloseste cu incredere functia de cautare, sunt discutate mult problemele ridicate de tine. Uite cateva topicuri posibil utile: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53133-flanse-distantiere-versus-et-negativ http://forum.club4x4.ro/showthread.php?46461-samurai-jante-intoarse-sau-flanse Legat de intrebarea a doua, as avea eu una: care e motivul pentru care vrei inaltarea? Ce intentie ai sau ce folos iti aduce? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dorin_c Postat Ianuarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Legat de intrebarea a doua, as avea eu una: care e motivul pentru care vrei inaltarea? Ce intentie ai sau ce folos iti aduce? -multumesc fain pentru link-uri -motivul inaltarii este pur estetic. merita???? frica mea este ca va deveni prea instabila la sosea -nu intentionez sa folosesc masina in regim de offroad dur doar 40-50 km saptamanal la tara unde este un drum mai rau si uneori am nevoie de 4x4. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei -multumesc fain pentru link-uri -motivul inaltarii este pur estetic. merita???? frica mea este ca va deveni prea instabila la sosea -nu intentionez sa folosesc masina in regim de offroad dur doar 40-50 km saptamanal la tara unde este un drum mai rau si uneori am nevoie de 4x4. In acest caz lasa masina asa cum este. Doar cu cauciucuri bune (in functie de necesitati) masina se va descurca foarte bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Aceeasi recomandare si de la mine. Nu inalta masina pentru estetica... si asa e ingusta si scurta. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Salut, subscriu la ce zic colegii, nu merita sa o inalti daca nu chiar ai nevoie dar daca pui cercei mai mari, depinde cat de mari sunt, se poate sa ai nevoie si de amortizoare mai lungi. Flansele distantiere la fel, depinde de calitatea lor si de materialul din care sunt executate. Eu am de 40 de mm si am gume de 31/10.5/15 bf goodrich si inca nu am reusit sa rup vreo planetara, e drept ca o menajez cat pot. Flansele mele au fost facute aici la Cluj la o firma specializata. Acum nu pot sa imi dau seama daca si la marimea de cauciucuri care omai tu dar s-ar putea ca dupamce pui flanse sa iti frece in colturile de la bara fata... Nu e mare chestie, tai din colturi cu flexul si gata... Dar repet, nu sunt sigur de asta. Spor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dorin_c Postat Ianuarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei -multumesc frumos baieti.am citit link-urile si am mai gasit cateva si dupa spusele voastre am ajuns la concluzia ca in cazul meu nu se prea merita.modificarea m-ar fi costat undeva la 900 ron( 600 flansele/300 cerceii) plus munca mea. -mi-ar fi placut sa arate mai "bad" dar il las asa avand in vedere ca il folosesc mai mult la sosea.......redirectionez bugetul catre un troliu care l-as mai folosi cateodata mai ales iarna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Troliul este o investitie relativ buna daca, crezi ca ai de gand sa mergi prin locuri unde s-ar putea sa ai nevoie de el. Cat despre un "bad boy look" daca chiar vrei sa il faci mai aratos cauta pe la americani, ai sa gasesti o gramada de idei. Mie personal mi se pare ca niste faruri cu sticla clara si un set de overfendere gen wrangler, chiar daca nu preau au nici una nici un rost, arata bine pe masina. Scuze de offtopic:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei la Samurai e cam greu sa-i faci o imagine de "BadBoy". nu ai ales masina potrivita pentru asta. e mic si (de obicei) ruginit, are rotile mici... este destul de scump sa-l faci mare. iar sa-l faci mare si functional este si mai scump. un troliu plus bara in care sa-l pui costa in jur de 2000 lei. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dorin_c Postat Ianuarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) Re: distantiere roti/inaltare cercei la Samurai e cam greu sa-i faci o imagine de "BadBoy". nu ai ales masina potrivita pentru asta. e mic si (de obicei) ruginit, are rotile mici... este destul de scump sa-l faci mare. iar sa-l faci mare si functional este si mai scump. un troliu plus bara in care sa-l pui costa in jur de 2000 lei. --pai....nu eu am ales masina...ea ma ales pe mine.ideea mea a fost un suzuki vitara mult mai confortabil (vorbesc de nevoile mele).cumva m-am procopsit cu samuraiul.dar imi place cum se comporta.folosita in limitele bunul simt pentru cat este de echipata. -referitor la overfendere (parerea mea)sunt foarte bune cele originale foarte elastice nu se rup.cele de jeep mi se par cam piperate iar cele after market din fibra nu cred ca rezista mult in cazul meu. -troliul ..chiar daca nu il face mai "bad" ar avea o utilitate in cazul meu.destul de rar ce-i drept. am citit acum mai multe topicuri despre lift si despre distantiere/genti intoarse si am ajuns la concluzia ca mai bine il las asa. -incerc sa pun si o poza cu el Editat Ianuarie 3, 2015 de dorin_c Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
corrad Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Daca ai modelul asta de jante le poti pune invers, cu modificari minime. Ai nevoie de doi distantieri de 5 mm, te poate ajuta colegul @minitehnicus la un pret foarte decent, si de patru valve model TR 412, sunt mai scurte si gasesti la o vulcanizare auto mai serioasa. Eu asa am facut si pot spune ca arata altfel masina, plus faptul ca o sa castigi in jur de 40-50 mm la ecartament... Ai dracu" rusi au fost romanii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dorin_c Postat Ianuarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) Re: distantiere roti/inaltare cercei -ms mult.am studiat si problema gentilor dar din pacate eu am celalalt model cu gauri rotunde.in cazul meu cred ca asta ar fi cea mai buna modificare si ma gandesc in viitor sa o fac. -cateva poze cu veveritza (am vazut ca i se mai spune si asa).normal ca l-eam facut de jos...ca sa para mai mare:grin: Editat Ianuarie 3, 2015 de dorin_c Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei --pai....nu eu am ales masina...ea ma ales pe mine.ideea mea a fost un suzuki vitara mult mai confortabil (vorbesc de nevoile mele).cumva m-am procopsit cu samuraiul.dar imi place cum se comporta.folosita in limitele bunul simt pentru cat este de echipata. -referitor la overfendere (parerea mea)sunt foarte bune cele originale foarte elastice nu se rup.cele de jeep mi se par cam piperate iar cele after market din fibra nu cred ca rezista mult in cazul meu. -troliul ..chiar daca nu il face mai "bad" ar avea o utilitate in cazul meu.destul de rar ce-i drept. am citit acum mai multe topicuri despre lift si despre distantiere/genti intoarse si am ajuns la concluzia ca mai bine il las asa. -incerc sa pun si o poza cu el uite un samurai very bad boy :D sper sa te inspire...dar cum spuneau si colegii cel mai mult o inalti din ROTI Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Daca vrei vreodata sa pui jante spitate originale, o sa mearga puse pe dos si fara distantiere. Polizezi putin din etrier si gata buna...nu costa nimic :grin: Samuraiului ii sta bine fara lift si cu un ET mai negativ la jante (nu exagerat) si daca il vrei putin mai confortabil, cauta arcuri cu o singura foaie. Gasesti pe la camioanele Mercedes 813, arcul ce tine cabina. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) Re: distantiere roti/inaltare cercei Inainte de a-l necaji pe Dorin,timberland, spune-i ca scula din poza e un Samurai lung si in afara de carcasa probabil oricum nu mai e nimic din vechea masina :) Dorin, inainte de a investi prea mult in masina, da-te cu ea pe placul inimii, si te vei lamuri singur de ce modificari ai intr-adevar nevoie. Un cunoscut a batut muntii in lung si in lat cu un Samurai 413 pe injectie absolut stock (cu exceptia anvelopelor BFG MT KM2 de dimensiune absolut regulamentara) si la inclinarile laterale eram al naibii de invidios pe el pentru ca el nu strangea din fund asa de mult ca mine. Ceea ce nu face nimic altceva decat sa confirme 100% ce a zis Cristian. Editat Ianuarie 3, 2015 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dorin_c Postat Ianuarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei -multumesc fain baieti.incet...incet,incep sa ma dumiresc cum sta treba cu samuroaiele. -nu prea am avut de-a face cu 4x4 si credeam ca tot ce zboara se mananca.acum citesc forumul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei troliul la samurai nu este cel mai importanta imbunatatire. cauciucurile si blocantul - DA. din experienta, ordinea de cheltuit banii cu Samuraiul este: -anvelope simex 195/80R15 -blocant spate spartan sau lockright -kit reductor 4.16 -suspensie RUF si Wranglere -troliu si bara HD se presupune ca motorul merge, iar masina nu se descompune pe drum. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kimi Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Am 2 intrebari la postul anterior : - anvelope 215/75R15 nu merg fara modificari ? - blocant modelul asta a folosit cineva ? Eu cred ca o sa merg 50-50 asfalt-offroad si nu sunt convins de lockright sau spartan . Vorba cuiva , parca ai cu tine un pitic cu ciocanul . :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Re: distantiere roti/inaltare cercei - anvelope 215/75R15 nu merg fara modificari ? nu incap pe suspensia stoc - blocant modelul asta a folosit cineva ? Eu cred ca o sa merg 50-50 asfalt-offroad si nu sunt convins de lockright sau spartan . Vorba cuiva , parca ai cu tine un pitic cu ciocanul . :) blocantul respectiv este clona chinezeasca de ARB. am pipait asa ceva, am montat. am montat si ARB original. diferenta este la materialele folosite si la detalii. lockright-ul cu flanse nu troncane. DELOC nu trebuie sa te convinga nimeni, faci ce vrei cu banii tai. pentru puntea spate, intre Lockright si ARB, diferenta este de 3000 lei adica vreo 550 litri benzina. Editat Ianuarie 4, 2015 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kimi Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei lockright-ul cu flanse nu troncane. DELOC nu trebuie sa te convinga nimeni, faci ce vrei cu banii tai. Intai cer parerile colegilor mai experimentati de pe aici ( ex. Minitetehnicus ) si abia apoi fac ce vreau cu banii mei . :grin: Inca nu am ajund nici pe departe la blocant , asa ca deocamdata studiez . Din linkul asta https://www.lowrangeoffroad.com/suzuki/samurai/differentials/powertrax-lockright-lockers.html , ar fi indicat sa se ia poz 2 cu toate pinioanele si poz 3 , asa e ? Are cineva un filmulet cu un lockright pe asfat ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Intai cer parerile colegilor mai experimentati de pe aici ( ex. Minitetehnicus ) si abia apoi fac ce vreau cu banii mei . :grin: Inca nu am ajund nici pe departe la blocant , asa ca deocamdata studiez . Din linkul asta https://www.lowrangeoffroad.com/suzuki/samurai/differentials/powertrax-lockright-lockers.html , ar fi indicat sa se ia poz 2 cu toate pinioanele si poz 3 , asa e ? Are cineva un filmulet cu un lockright pe asfat ? cu Spartan Locker am gasit asa face Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kimi Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Asta l-am gasit si eu pe un alt topic . M-a speriat binisor filmuletul , de aia am mentionat si de piticul cu ciocanel . Daca spune minitehnicus ca lockright nu face asa , am incredere in el . Cand ajung la etapa asta cred ca o sa iau un Lockright , o sa caut in tara sa vad cine aduce si la ce preturi . Hai ca am deviat tare de la subiect . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uadi Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Eu am spartan pe spate si nici un pitic cu ciocanel:grin:. Cu masina merg zi de zi in oras fara nici o problema. Samurai 1.3i '98 mic da' rau, insa turbo special track 195/80/15, difflock spartan locker, troliu 6800lbs Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: distantiere roti/inaltare cercei Care este diferenta dintre Spartan Locker si LockRight Lockers ? La pret diferenta este neglijabila...zic eu. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uadi Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Re: distantiere roti/inaltare cercei Sunt doua marci diferite dar principiul este acelasi. Am vazut ca au ambele modele sau cel putin le aveau si cel simplu si cel cu flanse laterale. Flansele inlocuiesc pinioanele planetare din diferential. La modelul simplu de autodeblocant pinioanele planetare sunt refolosite. Refolosind acete pinioane care au o deja o uzura se intampla ca autodeblocantul sa mai uite uneori sa autodeblocheze pana se mai rodeaza. La cel cu flanse acest fenomen e mai rar. Editat Ianuarie 4, 2015 de uadi Samurai 1.3i '98 mic da' rau, insa turbo special track 195/80/15, difflock spartan locker, troliu 6800lbs Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate