FordRanger Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 (editat) Am mai gasit niste topicuri in care s-a discutat , insa mi se pare util un top al acestui compromis si anume " Anvelopa polivalenta " . ( ma refer doar la o anvelopa de expeditie pentru 3 sezoane , exclus pentru iarna ) Am sa scriu cateva dintre caracteristici dar va rog pe aceia care aveti idei si experienta mai mare sa completati cu noi criterii care vi se par de referinta . Eu ma gandesc la urmatoarele : - o aderenta rezonabila pe asfalt ( in toate conditiile : ud , uscat , incins - nu pun inghetat pentru ca nu face obiectul topicului ) - o aderenta buna , superioara AT-urilor, pe noroi si iarba uda - durabilitate rezonabila - civilizate ca si nivel de zgomot la rularea pe asfalt Daca doriti , va rog a adaugati criterii suplimentare dar si sa sugerati unul sau doua marci si modele de anvelope pentru a incerca sa intocmim un top al preferintelor . Eu sunt interesat de acest top pentru ca doresc un al treilea rand de anvelope , pentru o expeditie de 4-5000 km , in conditia in care voi fi nevoit sa parcurg si zone mai noroioase . Intrucat am experimentat in toamna anului trecut limitarile AT-urilor mele ( Goodyear wrangler AT/SA ) , as incerca ceva mai agresiv , care insa sa nu imi paraie creierii pe asfalt , pentru ca peste doua treimi din expeditie va fi pe asfalt :grin:. Editat Ianuarie 24, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Si eventual un pret cat mai moka, nu....? Apropo, pentru cele 3 randuri de anvelope pe care le doresti le-ai gasit si jantele potrivite....? Te intreb pentru ca ai lasat de izbeliste anuntul de mai jos si eram curios ce-ai rezolvat...... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?86526-Cumpar-4-jante-tabla-sau-aliaj-pe-15-quot-pentru-ford-Ranger-2005&p=983094&viewfull=1#post983094 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 24, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Nu am spus ca vreau moca . Am cerut doar niste pareri . Daca administratorilor le pare topic de umplutura , rog sa il stergeti . Anuntul nu l-am lasat de izbeliste. Inca este valabil insa nu as mai merge pe alte jante decat specifice pentru Ranger. M-am intalnit cu un coleg de pe forum care are unele de Mitsubishi si se potrivesc ca si prindere , insa nu sunt foarte impacat cu centrarea pe prezoane. Gaurile erau destul de diferite si imi parea centrarea nu se face corect. As prefera sa nu risc . Si nici nu ma grabesc . Am gasit pe net , pentru un prieten cu o masina similara , la 800 ron , 4 jante originale de tabla pe 15 "cu tot cu capace de Ford , in stare tipla , incaltate cu anvelope Nokian de iarna de 235 75 15 . Nu am nici un motiv sa ma grabesc . Masina este incaltata in acest moment si cel putin pana in primavara nu este graba. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Daca Wrangler-ele nu fura bune, cred ca trebuie sa te uiti la BF Goodrich MT, sau echivalente mai ieftine (Cooper, Federal Couragia, Insa etc.) Complicat oricum. Poti sa mai imbunatatesti transmisia (blocante). Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 (editat) Re: Anvelopa polivalenta ? iti recomand cu caldura sa le scrii producatorilor... :grin: nu exista anvelopa polivalenta. dar poti sa reduci viteza, sa dai muzica mai tare, sa alegi alt drum... ai de ales intre bfg, michelin, gy, mickey thompson, maxxis... daca 2/3 va fi pe sosea, conteaza ce va fi in ceea ce a ramas: 1/3 vor fi stinci cu noroi, desert, nisipuri miscatoare, etc...? Editat Ianuarie 24, 2015 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian Matei Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Dupa parerea mea ai nevoie de Bfg All terrain! Eu am folosit un set cca 80.000 km / 3 ani vanatoare in toata tara si au fost extraordinare, de la nisipul orasului meu pana in crestetul muntilor dupa cerbi !! Acum doresc sa experimentez maxxis trepador. Oricum Bfg all terrain si mud terrain sint niste cauciucuri extraordinare si am tocit 5 randuri de anvelope (doua randuri pe ford ranger si 3 randuri pe lrd3) nici una sub 75.000 km Dar probabil este de vina si stilul meu de condus care este mai precaut Numai bine si succes in alegerea anvelopei dorite Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? goodyear wrangler duratrac e intre AT si MT. mie mi s-a parut mai bun ca bfg at pe namol (nimic exagerat) si pe sosea, ud, uscat sau zapada. o problema e ca se toceste usor pe asfalt, bfg at-ul e "nemuritor" ca si comparatie la rezistenta. o alta problema ar fi ca duratrac-ul nu are peretii laterali intariti foarte bine, daca scoti presiunea si o iei pe stancarie, poti avea surprize usor. o posibila alternativa la un MT pentru mai mult confort pe sosea ar fi un AT si niste lanturi pentru namoale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? alternativa la Duratrax ar fi Cooper ST Maxx... tot "ceva" intre AT si MT. Prin US aia sunt incantati de Toy M-55, dar nu stiu de unde ai putea lua asa ceva din Europa. Mai vorbesc americanii de ceva Michelin-uri ZXL parca, dar alea is gume militare, marimi mari doar. "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 (editat) Re: Anvelopa polivalenta ? Cu masina civila (Hyundai Santa Fe 2007) am reusit sa gasesc o anvelopa de genul "One Size Fits All"..GoodYear Wrangler. Cu offraoderul (Patro Y61 2000) - BFG MT KM2. Si o sa fac referire la Patrol, caci este singura masina la care nu schimb anvelopele fie vara fie iarna. Am mers si pe uscat, si pe umed (asfaltul deh). Am fost si pe zapada, si pe gheata. Fara lanturi, desi am. Nu m-am simtit niciodata in pericol, desi merg destul de repde si impreuna cu familia. Cand situatia tinde catre maro, coboram viteza, cuplam 4x4 si si facem 4 ochi. Lopata nu lipseste din portbagaj. PS. Eu imi aduc aminte de vremuri trecute cand anvelope de iarna nu prea gaseai (Ceausescu) si 'al batran se descurca si fara lanturi (lopetica Linemann nu lipsea din portbagaj). Si sa nu va inchipuiti ca era vreo actiune de deszapezire mai strasnica..nu...era rationamentul cel care dicta sa te bagi sau nu. Acum, avem anvelope de vara, de ploaie, de iarna, de noroi, de soare, de toamna, de femei, de furtuna de nisip dracu sa le ia si nu mai putem lua o anvelopa pentru uz normal fara 1000100 de review-uri.... Editat Ianuarie 24, 2015 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Cine inventeaza ce zici matali aici , adica o anvelopa care sa dea lectii pe sosea si in acelasi timp sa rupa in offroad .... va fi un om bogat. Dar ... inca nu se intrevede . Ramanem la 6 din 49 1 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Cine inventeaza ce zici matali aici , adica o anvelopa care sa dea lectii pe sosea si in acelasi timp sa rupa in offroad .... va fi un om bogat. Dar ... inca nu se intrevede . Ramanem la 6 din 49 Scuze de off: Nea Luigi, la volumul actual de productie la anvelope, (la nivel mondial), crezi ca ar avea vreun producator interesul sa inventeze o anvelopa polivalenta? E mult mai profitabil sa fie 'jdemii de modele, ca sa fii nevoit sa cumperi cat mai multe, in functie de ce vrei sa faci cu masina:grin: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Eu am specificat in descrierea anvelopei dorite ca doresc niste performante " decente " , nu " sa rupa " si asfaltul si noroiul. Ma gandeam la ceva mai bun decat AT-ul , adica un AT , mai spre MT . Sau altfel spus , un MT mai omenesc cu asfaltul , pentru ca vreau sau nu vreau , tot fac km pe asfalt pana sa ies pe araturi. Stiu ca nu exista ceva bun la toate insa cautam cel mai bun compromis . Pana acum pare ca BFG KM2 pare mai aproape de ideal . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? pai cred ca e bataie de joc sau hai sa scarmanam putin cu batul. mai jos sint oameni cu HT-uri si gume de strada... deci ce vrei sa faci in cei 1200km de offroad? mai bine iti iei troliu. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 (editat) Re: Anvelopa polivalenta ? Voi pleca cu o singura masina si vreau sa am macar siguranta unor anvelope cu o tractiune superioara in terenuri grele . Nu este nici bataie de joc si nici scarmanat cu batul. Este asa o problema ca am intrebat utilizatori de diferite profiluri care li se pare potrivit ? Am specificat in al doilea post. Daca moderatorii cred ca este de umputura pot linistiti sa stearga. Pentru ce este facuta sectiunea " anvelope " ? In cazul masinii mele , troliul presupune niste modificari ( din cauza unui radiator dispus frontal ) . Sa imi cumpar bara HD ca sa il montez in ea , este o investitie prea mare . Inseamna si modificare suspensie pentru greutate suplimentara - bari torsiune noi ) . Mi se pare o alegere mai inspirata sa imi iau niste gume mai potente .v La specificatiile anvelopelor mele ( 235 / 75 / 15 ) , pretul la patru asemenea anvelope nu depaseste 2000 ron . Doar o bara HD cu troliu sare de 6000 ron . Editat Ianuarie 25, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian Matei Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Ce masina ai tu am avut si eu Ford Ranger 2005, la 190.000 km de vanatoare in toata Romania nu am schimbat decat un semering la planetara si doua randuri de cauciucuri iar la al treilea am vandut masina ca sa pot da avans pentru Lrd4 Este o masina superba care merge Extraordinar cu Bfg mud terrain crede-ma ca nu vorbesc aiurea,o sa fi incantat de cauciucuri. Numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 (editat) Re: Anvelopa polivalenta ? Multumesc Adrian . Cand am luat Wrangler AT/Sa eram in dubii intre ele si BFG AT . A dictat pretul , desi parerile erau unanim in favoarea BFG. Iau si aceasta varianta in calcul . Editat Ianuarie 25, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Sunt convins ca imi plac mai mult drumetiile lungi si sigure , dar mi-ar place si ceva episoade de Open daca ar fi cazul ... desi in drumetiile mele e destul de putin probabil , s-a mai intamplat , si am ajuns de la GY Wrangler la BFG MT KM2 . La mine sunt acum la jumatatea vietii lor , pana acum nu am facut nici o pana la ele , doar am scos cu spitul eventualele 'corpuri straine' . Nu sunt un atat de bun sofer pe cat mi-as dori sa fiu si pe KM2 astea actuale de care spun se vede asta , julituri pe flanc si altele ... au incasat destule , de la drumuri montane pana la celebrele gropi patrate in asfalt ( taietoarele de anvelope ) . Cand se pune problema unor drumuri lungi prima alegere sunt invariabil KM2-urile , desi sunt MT-uri . Stiu ca ma vor apara de probleme , mult mai sigur decat altele . Daca ai unde , fa o comparatie intre grosimea flancurilor -KM2 vs orice altceva ... vei avea o mare surpriza sa constati ca sunt cel putin duble la KM2 - concluzia imediata este ca nu se preteaza la presiunile joase si ca teoretic sunt mai putin confortabile . A doua alegere ar fi ( sau mai degraba au fost desi inca le mai am si le tin jantate , disponibile imediat ) Pirelli Scorpion ( un fel de imitatie de BFG AT ) care par oarecum mai rasarite in zapada si pe ud ... n-am facut teste comparative ca am si altele mai bune de facut in viata , m-am descurcat cu ce-am avut pe unde am ajuns . Viitoarea achizitie pentru anvelope ramane tot in favoarea KM2 . Sunt mai scumpe , dar imi doresc aceasi siguranta ca si pana acum . Pentru cei 400...600 ron in plus pe setul de 5 buc in cei 75 000 km de prezumtiva utilizare , aleg sa dau banii ca sa merg linistit . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Am gasit anvelopa polivalenta :ha: [ATTACH=CONFIG]235241[/ATTACH] 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Ntz ! Sunt mult prea linistite pe asfalt. Nu-s astea !:grin: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? ... adica un AT , mai spre MT ... Asta este Cooper Discoverer S/T Maxx, care are niste review-uri excelente http://us.coopertire.com/Tires/Light-Truck/DISCOVERER-S-T-MAXX.aspx Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Si acesta pare , intradevar , un profil intre MT si AT [ATTACH=CONFIG]235265[/ATTACH] Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 (editat) Re: Anvelopa polivalenta ? Aceeasi problema cu alesul am avut-o si eu. Cu timpul si cu experienta, am ajuns la urmatoarea "reteta". BFG MT KM2 si un set de lanturi (4 buc.) în bagaj. BFG-urile, asa cum spune si @cos, au flancurile mai rezistente decît alte marci si pot jongla de minune cu presiunea, pe sosea sînt unele dintre cele mai linistite si cu uzura minimala, iar cînd noroiul e atît de grav încît nu-l mai pot birui, montez lanturile si trec pe unde nu trec nici "tractoarele" (ma refer la profilul anvelopelor, nu la vehicole). Si mai ales vezi ca anvelopele sa fie cît mai înguste. Lanturile cîntaresc împreuna cca. 40 kg si le montez în 10 min. Nu e o treaba foarte curata, dar garantata :wink: . Editat Ianuarie 25, 2015 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? 10 kg la un lant de 33" e relativ OK . Ce tip sunt ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nenea1973 Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Cu masina civila (Hyundai Santa Fe 2007) am reusit sa gasesc o anvelopa de genul "One Size Fits All"..GoodYear Wrangler. Cu offraoderul (Patro Y61 2000) - BFG MT KM2. Si o sa fac referire la Patrol, caci este singura masina la care nu schimb anvelopele fie vara fie iarna. Am mers si pe uscat, si pe umed (asfaltul deh). Am fost si pe zapada, si pe gheata. Fara lanturi, desi am. Nu m-am simtit niciodata in pericol, desi merg destul de repde si impreuna cu familia. Cand situatia tinde catre maro, coboram viteza, cuplam 4x4 si si facem 4 ochi. Lopata nu lipseste din portbagaj. PS. Eu imi aduc aminte de vremuri trecute cand anvelope de iarna nu prea gaseai (Ceausescu) si 'al batran se descurca si fara lanturi (lopetica Linemann nu lipsea din portbagaj). Si sa nu va inchipuiti ca era vreo actiune de deszapezire mai strasnica..nu...era rationamentul cel care dicta sa te bagi sau nu. Acum, avem anvelope de vara, de ploaie, de iarna, de noroi, de soare, de toamna, de femei, de furtuna de nisip dracu sa le ia si nu mai putem lua o anvelopa pentru uz normal fara 1000100 de review-uri.... Mai era cea de ceață! Ai uitat-o...:oo DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Re: Anvelopa polivalenta ? Mai era cea de ceață! Ai uitat-o...:oo Ptiu ! Stiam eu ca uitasem ceva :) NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate