Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelopa polivalenta ?

FordRanger

Postări Recomandate

Re: Anvelopa polivalenta ?

Rangerule , m-am tot gandit sa raspund in topicul asta sau nu. Per total imi pare asa un topic de hai sa vorbim vorbe. Pe de alta parte un set de 5 anvelope aduce costuri de la 2500 lei in sus , deci is ceva bani si nimeni nu ar vrea sa ii dea aiurea. Asa ca uite si parere mea daca conteaza...... . Eu circul de vreo 7 ani numai cu BFG. La inceput am avut BFG AT. Cu setul asta s-au facut 80.000 km : is bune pe asfalt, foarte tari in talon deci rezistente la lovituri laterale, foarte bune in offroad (cel cu stancarie) , rezistenta lauzura mare. Cam de 4 ani incoace umblu numai cu BFG M/T KM2. Este o guma grozava: nu e galagioasa pe asfalt, rezista bine la utilizare indelunga pe asfalt, chiar si la viteze de 130-140 se comporta OK. Foarte tare in talon , foarte buna pe pietre mari si in zapezi, bunicica pe noroaie. Eu daca as fi in situatia ta eu asta as luao.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru sugestii.

Nu stiu de ce este privit cu atata indoiala acest topic . Poate daca il numeam " Cel mai bun comprimis pentru ... " ar fi avut un succes mai mare. Despre anvelope se tot vorbeste si orice informatie cred ca ramane si este utila pentru cei care doresc sa cumpere. Asa cum spune si Irod , costul este unul destul de ridicat si cei care cumpara , exceptand cazurile cand fac banii la copiatorul color , ar dori sa nimeresca varianta castigatoare din prima . Nu pentru acest lucru este forumul ? Sa primim informatie si sa beneficiem de experienta altor colegi ca sa nu facem noi erori ? Pentru mine , informatia citita pe acest forum este singura ( fiind singurul forum dedicat 4x4 pe care activez ) dupa care ma ghidez. De unde poti lua informatie daca nu de la cei care au utilizat anvelopele in teren ? Producatorii nu sunt tocmai de luat in seama pentru ca interesul lor este sa vanda , nu neaparat sa ofere tot ce sustin ei ca ofera cu anvelopepe lor . Nu ma prea pricep eu sa utilizez facilitatile pe care le ofera platforma acestui forum, ca as fi initiat un topic mult mai cuprinzator , cu anvelope optime pentru mai multe tipuri de terenuri si cu fotografii aferente fiecarui profil. Cred ca ar fi mult mai util ,la sectiunea Anvelope, decat 100 de topicuri imprastiate .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Un succes mai mare ar fi fost daca l-ai fi numit ' Sex cu cea mai buna anvelopa '. In rest , nu stiu ... poti incerca ...

In rest , cine cauta informatie gaseste ... si din putinii care se apleca spre studiu , si mai putini baga ceva la cap ... Si din astia si mai putini , chiar si mai putini pun in practica informatiile disponibile , fiecare avand parerile si motivele proprii .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@Ford Ranger :

Nu cred ca are rost sa te superi pe nimeni pentru ca de-aia e forumul : sa putem discuta si sa ne spunem parerea, fiecare dupa experienta lui si dupa cum e dispus sa o impartaseasca....De aceea si permitem deschiderea de noi topicuri, desi de multe ori subiectul abordat poate ca a mai fost discutat in alte 2-3 topicuri, dar tinem cont ca fiecare crede ca intrebarea lui e putin "mai altfel" si n-a fost satisfacut de raspunsurile din topicurile deja existente....In concluzie, ideea unui singur topic atotcuprinzator e penalizata de faptul ca risca sa devina o ciorba lunga, amestecata care nici poate fi periata eficient daca se doreste identificarea informatiilor doar despre o singura anvelopa !

Din ce am mai vazut eu pe diverse forumuri cu expeditii, masinile care merg pe teren majoritar uscat si asfalt folosesc BFG AT, mai rar BFG MT.

Pe de alta parte, as tine cont si de alegerea facuta de colegii nostri care au si-au postat expeditiile in sectiunea dedicata....

Si nu in ultimul rand, profilul indicat mai sus de colegul @Patrolator, respectiv COOPER ST ar fi profilul cel mai apropiat de ce cauti tu.

Oricum, era bine, daca atunci cand ai deschis acest topic, erai pregatit sa accepti ca anvelopa "polivalemta" este egal cu anvelopa "ideala" si ca un astfel de subiect este sortit a nu-ti oferi nici un raspuns multumitor tie....

Link spre comentariu

Avute deja, folosite zilnic:

- BFG AT, 2 ani, on si of road: rezistenta mare la uzura, foarte bune pe asfalt, foarte bune pe teren uscat, bune pe zapada mai mare, din al doilea an cam "subtiri" pe zapada inghetata prin oras, foarte proaste pe noroi, se incarca si asa raman, nu urci nimic pe inclinatie cat de mica, necesita atentie pe ud, risc de acvaplanare ridicat. Le recomand calduros pentru expeditii lungi, cu drumuri rele, dar fara noroiala mare.

- BFG MT KM2, 1 an jumate, on si of road: rezistenta mare la uzura, la frecari laterale grave, la presiune joasa, bune pe asfalt uscat, bune in teren variat, la noroi, descarca mediu, slabe pe iarba uda, slabe pe zapada batatorita si inghetata prin oras, fuge masina in laterale, risc de acrosare pe stradute inguste, slabe pe gheata. Nu le-as recomanda pe masina de utilizare zilnica, prin oras. Altfel gume bune, de nadejde, in teren.

Urmeaza in viitor:

- Cooper Discoverer AT3, varianta P (Passenger), ca sa fie mai usoare pentru consum de carburant mai mic plus viteza de rulare mai mare: review-uri excelente pe afara, foarte bune atat on cat si of, zic utilizatorii ca descarca foarte bine, incomparabil fata de BFG AT sau altele din gama, compozitie la guma inovatoare cu silicon, cu rezultate excelente pe zapada si gheata. Cica printre cele mai bune pentru utilizare zilnica on si of usor. Doar unii foarte putini, nemultumiti.

...sau...

- Cooper Discoverer S/T Maxx, varianta LT (Light Truck): mai grele, viteza de rulare mai mica, dar ranforsate, tehnologie Armor-Tek3, compozitie inovatoare cu silicon, design destept care face sa descarce foarte bine noroiul, rezistenta foarte mare la uzura. Review-uri excelente pe afara, nu am gasit nimic contra, lumea e pe spate. Le are si colegul Spooky si e foarte multumit de ele.

De-asta am recomandat aici S/T Maxx-ul, pentru ca pare sa fie exact ce cauta @ FordRanger.

Si eu caut de multe saptamani o guma "polivalenta", am citit nenumarate review-uri de afara, acolo lumea e mai deschisa sa impartaseasca informatia, si chiar daca am fost chitit initial pe AT3, incep sa ma reorientez spre S/T Maxx, pentru ca vreau totusi o anvelopa mai rezistenta la tavaleala, nu se stie cand nimeresc in niste balarii.

Link spre comentariu

este dovedit stiintific, de catre cercetatorii britanici, ca daca te-ai intepenit, esti singur, n-ai MT-uri si nici si troliu, atunci vin zinele si te vor face fericit... :top:pt:fk2

9ffbe5e16a5fb2435d2e4823fc18ff6d.jpg.7bfdaa1494cf51204b33e8587776cbca.jpg

hummer_h2_jeep_wrangler_girls_dunes_stuck_018.jpg.d6e96562cea26531550b1d0631e6a09c.jpg

asa ca trebuie sa te gindesti de 2 ori dca iei MT-uri sau nu... :wink:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

... sunt de parere ca atata timp cat initiatorul topicului nu intentioneaza sa mearga cu gumele iarna, ideal ar fi un profil MT mai putin agresiv(pentru a nu-i strica karma omului datorita zgomotului pe strada), iar daca situatia e maro, cum spunea cineva mai sus, exista lanturi sau mult mai comod un troliu. ma indoiesc ca initiatorul topicului, posesor al unui ford ranger, va baga masinuta in zone din care sa nu existe iesire avand mt-uri

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

In mod normal , in 99% din cazuri , si AT-urile mele m-au cam scos din probleme. Insa , am fost pus in situatia sa trebuiasca sa cobor la foc automat de pe un deal , unde urcasem fara probleme , pentru ca se aratau niste nori la orizont si pentru ca drumul era numai clisa. Daca ma prindea ploaia , lasam masina pe varful dealului pana se usca :grin:. Panta era extrem de pronuntata si erau cateva serpentine " in loc " unde , clar ar fi sarit de pe drum. Asa am sesizat limitarile. La incercarea de urcare cu AT , acolo unde un prieten urcase , greu dar urcase , cu MT-uri mi s-au invartit rotile in loc si cu greu am coborat cu spatele . In situatii similare , pe iarba uda , in panta pronuntata , AT-urile si-au aratat limitarile. Am reusit doar cu mult balans si cu pietre si balastru aruncate in fata rotilor . Am explicat intr-un post precedent de ce nu doresc achizitionarea unui troliu. Adica , doresc , insa in acest moment ar insemna o cheltuiala mare din cauza tipului masinii. Nu vreau sa modific pozitii de radiatoare si varianta cu bara HD inseamna un cost mare in acest moment . De aceea m-am gandit ca cea mai buna solutie este o anvelopa MT mai civilizata cu asfaltul , pentru ca voi merge destul de mult pe asfalt. S-ar traduce intr-un plus de aderenta pe clisa si noroi mai serios.

"Polivalenta" sigur ca nu este nici aceasta varianta. Este doar ceva mai multa aderenta in conditii acolo unde AT-urile se invart in gol . Restrictia , pentru mine , consta in gasirea unei variante de MT care sa nu pacane foarte tare pe asfalt si sa faca excursia neplacuta. De la inceput m-am gandit la un MT ( care este mai performant din constructie decat AT-ul , in conditii de noroi ) care sa aiba niste blocuri destul de aerisita ca sa ramana MT , dar care sa fie si destul de compacte cat sa nu imi "varzuiasca " creierii pe asfalt .

Si ca sa explic mai clar ce ma mai doare :

Stau mult in paduri si urc in locuri mai putin amenajate. Acolo unde urc greu cu AT-uri , daca ma prinde ploaia , nu prea mai cobor pe acelasi drum fara MT-uri .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Varianta castigatoare - MT-uri de asfalt ( sunt si ceva mai ieftine si mai confortabile ) in combinatie cu troliu pus pe front hitch receiver . Automat ai avantajul de a-l putea folosi si pe spate ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Varianta castigatoare - MT-uri de asfalt ( sunt si ceva mai ieftine si mai confortabile ) in combinatie cu troliu pus pe front hitch receiver . Automat ai avantajul de a-l putea folosi si pe spate ...

MUD-terrain de asfalt...? Si care ar fi alea ???

Link spre comentariu

http://expeditionportal.com/where-the-rubber-meets-the-road/

Un test cu cateva anvelope AT facut de cei de la expeditionportal.com

Au testat anvelopele de mai jos:

BFGoodrich All-Terrain T/A KO

Falken WildPeak A/T

General Grabber AT2

Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure

Toyo Open Country A/T II

Cooper Discoverer A/T3

Desi alegerea celor de la expeditionportal.com a fost Cooper Discoverer A/T3, eu as alege BFGoodrich All-Terrain T/A KO (foto stanga de mai jos) sau BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 (foto dreapta de mai jos), care nu apare in test, dar care se poate gasi si in Romania.

Daca nu ar trebui sa fac mii de km pe asfalt (asa cum spune ca va face initiatorul acestui topic) as alege fara dubii BFG MT KM2.

Oricum inainte de a cumpara un AT as incerca sa fac un "drive test'' pe asfalt cu o masina incaltata cu BFG MT KM2 (am avut aceasta ocazie dar la viteze de pana in 100 km/h mi se parea ca zgomotul facut de MT-uri este normal).

800412474_oldBFGAT.thumb.jpg.67ab3612e7fdcee16bc8475e2ee4a661.jpg

BFG_AT_KO2.jpg.39d2269c0be91daed304c07744177817.jpg

0724066100
Link spre comentariu

Buna colega

Am de vreo -3 ani BFG MT Km1 dar si doi trebuie sa fie bune si pot sa spun ca sunt foarte multumit de ele si se incadreaza in cerintele tale.

De rezistenta la uzura ,impunsaturi si alte cele nu se pune problema.Pe asfalt nu ma deranjeaza prea mult desi am soft top.

Pe iarba uda poti avea probleme daca este inclinatie foarte mare,la fel si pe lut.

Pentru o performanta mai buna in noroi si teren ud -trebuie scazuta presiunea neaparat! si poti sa o scazi destul de mult daca ai o configuratie buna (janta/anvelopa).

Din ce am studiat pe net mi-a atras atentia TOYO OPEN COUNTRY MT http://http://toyotires.com/tire/pattern/open-country-mt-off-road-maximum-traction-tires dar nu au marimi mici.Are review uri foarte bune .

''invingeti-va teama ''
Link spre comentariu

Salut,

Din punctul meu de vedere, situatia sta in felul urmator:

Mai multa strada, mai putin off-road:

2093694412_ScreenShot2015-01-31at1_27_35AM.png.d1f394680e41e7c8f45fe0ac59052154.png

Strada si off-road in mod egal:

884611120_ScreenShot2015-01-31at1_26_34AM.png.20d38c23d88d7abfd3434a9a2d2ac88b.png

Mai putina strada, mai mult off-road:

Alegerea e intre simexuri si tractoare, dar asta e o alta discutie care nu face subiectul topicului acesta.

Cele doua clasamente vin de pe un site specializat, iar rezultatele sunt ca urmare a milioane de km raportati. Am luat in calcul doar dimensiunea specificata: 235/75/R15.

Atasez si linkurile pentru a putea vizualiza mai usor fiecare profil in parte

All terrain: http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT&sortValue=0&filter=y&width=235%2F&ratio=75&diameter=15&showwp=N&showdp=N&showws=N&showcm=N

Mud Terrain: http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORMT&sortValue=0&filter=y&width=235%2F&ratio=75&diameter=15&showwp=N&showdp=N&showws=N&showcm=N

Lasand la o parte ce spun altii (siteuri), si vorbind din experienta personala: am BFGoodrich Mud-Terrain KM2 de aproape 3 ani si 60 000 km. Am folosit masina zilnic, cand in oras cand in teren si pot spune ca sunt foarte multumit de cauciucuri. Iarna e singura perioada a anului cand nu te poti baza pe ele, dar dupa ce te obisnuiesti si stii ce sa le ceri, isi fac totusi treaba. La toamna o sa se apropie probabil de 80 000 si cu siguranta urmatorul set tot BFGoodrich Mud-Terrain KM2 o sa fie.

Cat despre zgomot, se aude mai tare motorul (3l diesel) decat cauciucurile ...

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare