Hyadum Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Legat de tipul de anvelopa, la mine nu intra Cooper ST MAXX 225/75/R16 fara modificari, si e modelul 2001. Poate BGF sunt mai mici la profil si intra, nu am avut sa testez. Anvelope de strada sau de iarna normale cred ca intra fara probleme. Diferenta dintre roata stoc 215/65/R16 si ST-urile este de peste 10cm la diametru, am masurile notate pe o foaie, o sa postez pe topicul meu maine cand ajung acasa si le pun. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Tovarasul e azi la "namol": M.O.T. echilibrat roti si verificat alinierea rotilor :k PS: Cred ca merita si o spalare interior-exterior ca nu a mai vazut din iunie :grin: ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" PS: Cred ca merita si o spalare interior-exterior ca nu a mai vazut din iunie :grin: Normal, acolo nu exista praf, noroi, mizerie, si plus de asta, 99% din timp ploua, deci nu ai ce sa speli, nu? :grin: Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Normal, acolo nu exista praf, noroi, mizerie, si plus de asta, 99% din timp ploua, deci nu ai ce sa speli, nu? :grin: Exista toate amintite de tine, poate mai putin noroi, ca praf e garla, deh, multa vegetatie. Dar ploua ceva mai des si nu necesita spalare :ti PS: A inceput sa ploua :ha: Editat Noiembrie 27, 2015 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" M.O.T.-ul a iesit OK, cu cateva recomandari: - schimbat cap bara directie stanga (track rod end) - cauciucurile fata sunt aproape de limita legala 0,6 mm - arcurile prezinta uzura - placutele fata uzate - discurile spate uzate - conductele de frana prezinta uzura Exceptand conductele de frana, toate erau in plan. Mile - 94.700 Cost MOT, echilibrare si geometria rotilor - £118(TVA inclus). Am trecut si de data asta, ne vedem la anul :x ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Teste serioase, nu ca la noi. Mie mi-a facut doar verificare de serie, lumini si stopuri, si test de frana pe un dyno, atat. Cam asa fac 90% din centrele ITP. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Teste serioase, nu ca la noi. Mie mi-a facut doar verificare de serie, lumini si stopuri, si test de frana pe un dyno, atat. Cam asa fac 90% din centrele ITP. Nu sunt foarte stricti in ceea ce priveste masinile mai vechi de 10 ani. Iti dau recomandari, dar nu te pica :wink: Nu e cazul de ceva :$ la buzunar ca nu accepta, insa sunt baieti draguti din fire. Se multumesc ca iti faci testul in service-ul lor :br. PS: Mi-au legat firele de la pozitia stanga fata, ca se aprindea cand vroia ea. Au schimbat gratis si becul de pozitie :tk ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" In seara asta sa ma ia inima si altceva nimic :shock: Ma uit la certificatul M.O.T. eliberat si vad in partea de sus Refusal of an MOT certificate... WTF? Ma mai uit pe acte si vad si un alt certificat, cel care confirma faptul ca masina a trecut testul si in care am observatiile aferente cu ce am de schimbat la masina :old va aduceti aminte ca nu imi mergea becul de pozitie de pe stanga si baietii astia draguti mi-au refacut legaturile si schimbat becul? Eh... din cauza becului ala prima data masina a fost picata. Apoi au rezolvat din proprie initiativa si mi-au dat certificatul pe inca un an. Intre altele mi-au lasat si acel certificat pe care eu nu-l vazusem prima data (poate eram prea fericit ca am trecut testul) dar care arata faptul ca isi fac treaba 100%. Un bec de pozitie poate da mari batai de cap :uameni Jos palaria in fata lor! :br Editat Decembrie 1, 2015 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Intrebare: Vreau sa schimb capetele de bara. Se recomanda in acelasi timp si schimbul tijei capului de bara sau doar capetele de bara ar fi suficient? ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Capatul de bara (TIE ROD END) este cel incercuit cu rosu, vine cu totul, nu doar ''nuca''. La ce tija te referi? [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Decembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2015 (editat) Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Capatul de bara (TIE ROD END) este cel incercuit cu rosu, vine cu totul, nu doar ''nuca''. La ce tija te referi? Ma refer la "tija" Inner Tie Rod. Vad ca se vand si capete de bara separat dar si cu tot cu tija. Diferenta e destul de mica pentru a schimba amandoua piesele in acelasi timp si nu doar capul de bara. Parerile erau impartite pe un forum si as fi vrut sa stiu daca acea tija influenteaza in mare masura la reglarea ulterioara a geometriei. Din cate am vazut pe youtube, cand se schimba capul de bara unii schimba si acea tija, iar din piulita (JAM NUT) se regleaza cu fiecare rotatie in + sau - geometria. Sper sa fi inteles si explicat bine. :h5 Editat Decembrie 1, 2015 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Inner Tie Rod = bieleta de directie nu tija. Daca au joc poti schimba si bieletele, te scapa de inca o directie facuta ulterior, in plus daca au joc nici nu se poate face directia corect. Sa verifici si burdufele. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Decembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Inner Tie Rod = bieleta de directie nu tija. Daca au joc poti schimba si bieletele, te scapa de inca o directie facuta ulterior, in plus daca au joc nici nu se poate face directia corect. Sa verifici si burdufele. Am înțeles. Rezolvam totul la o singura servisare. ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Intre timp am schimbat uleiurile din motor, grupuri, cutie viteze si diff central + in mecanismul de rulare libera(free wheel clutch). Am folosit urmatoarele uleiuri: Motor: Shell helix HX7 10W40 - folosit pt motoare pe benzina si/sau diesel + filtru ulei Mann. Diff fata/spate + mecanismul de rulare libera: Castrol AXLE EPX 80W90 GL5 Cutie viteze + diff central: Castrol Syntrans FE 75W90 GL4 Cantitatile sunt dupa cum urmeaza: Pe langa aceasta operatiune am mai fost la dealer pentru a strange un pic cureaua de distributie pentru ca se slabise si scartaia "la rece" pentru cateva secunde. Una peste alta a fost un an multumitor fara probleme de natura mecanica, doar schimburi ce mi se pareau importante. In 2016 trebuie sa umblam putin la discuri, placute, bielete de directie + burdufe, body lift si un set de proiectoare. Daca nu gasesc sa montez in locasul din bara, o sa iau ceva de pus direct pe bara. La multi ani tuturor, sa avem parte de un an plin de energie si impliniri pe toate planurile! :club: ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Pe langa aceasta operatiune am mai fost la dealer pentru a strange un pic cureaua de distributie pentru ca se slabise si scartaia "la rece" pentru cateva secunde. :shock: In 2016 trebuie sa umblam putin la discuri, placute, bielete de directie + burdufe, body lift (:shock:) si un set de proiectoare. Daca nu gasesc sa montez in locasul din bara, o sa iau ceva de pus direct pe bara. La multi ani tuturor, sa avem parte de un an plin de energie si impliniri pe toate planurile! :club: Esti sigur de remarcile astea? Eu unu am ramas un pic gura casca. Esti sigur ca vorbim de cureaua de distributie? Esti sigur ca ai unde monta body lift? Pinin-ul nu cumva e caroserie autoportanta? Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 (editat) Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Esti sigur de remarcile astea? Eu unu am ramas un pic gura casca. Esti sigur ca vorbim de cureaua de distributie? Esti sigur ca ai unde monta body lift? Pinin-ul nu cumva e caroserie autoportanta? Corect, un SL de 5cm. Sunt babysitter si cand gasesc 5 minute pt mine scriu repede fara sa ma gandesc de 2 ori :ha: Da, cureaua de distributie cu rola intinzatoare nu au fost montate corespunzator si erau slabite. Si dealerii fac treaba de mantuiala :dr3 PS: Distributia schimbata la 91k mile. Acum are exact 95k mile. Editat Ianuarie 8, 2016 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" De asta foarte mirat, deoarece acolo cand strangi asa ar trebui sa ramana pana intervii din nou pentru alt schimb sau reparatie care necesita demontarea distributiei. Nu e ca si cum ai pune ciorap de dama si eventual prelungesti cu o pereche de tanga ca sa ajunga sa pui in loc de curea accesorii. E suficient sa plece un dinte si deja masina merge rau pana nu mai merge deloc. Off-topic pe treaba asta. un prieten a fost la reprezentanta sa isi schimbe kit-ul distributie pentru a primi garantie si toate cele ( deh, e mai conservator decat papa, orice problema, mergea la reprezentanta, chiar si pentru schimbul de anvelope de vara cu cele de iarna, tot acolo mergea). Dupa 1 an de exploatare cu noua distributie, aceasta sare de la punct, ducand la indoirea unor supape plus alte probleme aferente. Merge la repzentanta unde a lasat bani grei, aproape inca o data valoarea masinii in ore de manopera si piese si etc. , de unde primeste raspuns foarte senin si sincer: nu este problema lor, un pot oferi garantie, este proasta exploatare. CUM poti face o proasta exploatare la o curea de distributie, ce mama masii? Pentru unu care habar are cu ce se mananca, ar pune botul usor, si ar suporta toate reparatiile pe barba lui. 2 experti tehnici, plus judecata, plus mult timp/nervi pierduti. In fine, ideea e ca, nici dealeri nu pot garanta pentru lucrearea facuta, chiar daca sunt obligati prin lege sa o faca, si cand vrei sa apelezi la garantie, mai ales atunci cand le bagi bani pe usa cu sacul, e si mai nasol. Sa ii strangi de gat, cu usa, cu ciorapi de dama cu ce vrei pe nenorociti. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" La mine cel mai frumos a fost faptul ca mi-au dat o factura pt revizie de 30 lire in care au scris negru pe alb ca a fost "maladjusted/misfit" ... si apoi m-au intrebat unde am facut lucrarea asta atat de proasta. Le-am spus razand ca la ei, si au vrut sa imi ia factura, pe motiv ca e o factura gresita, pt altcineva. No shit? Cu numele meu si numarul masinii mele pe ea :ha:Ar fi trebuit sa ii dau in judecata dar un review consistent la ei pe site le face mai mult "bine" decat un proces pierdut. Le doresc garajul gol, insa sunt atatia naivi in Anglia, ca se vor imbogati cu ei. Acum merg la un service din cartier, acolo unde am facut MOT-ul si schimbul de ulei. Baieti cu bun simt, lucrare cu simt de raspundere. Nu sunt atat de mari ca un dealer, deci isi protejeaza numele si pastreaza clientii prin calitatea lucrarii. :br ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Februarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2016 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Intre timp au ajuns si distantierele din Australia. Sunt din Acetal si au 20mm grosime. Cost 75 lire. [ATTACH=CONFIG]259603[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]259604[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]259605[/ATTACH] Au fost comandate si astept sa ajunga capetele de bara, bieletele de directie si burdufele. PS: Stie careva ce marime au suruburile care prind amortizorul de caroserie? Trebuie sa cumpar 6 bucati cu 20mm mai lungi :tk ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinrafael Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" salutare, ajutati-ma si pe mine cu arcurile de pe spate la pinin, de pe ce modele se potrivesc, de mazda 232, arcuri fata dar nu stiu ce an....? renaul renault twingo arcuri spate, dar nu stiu ce an...? Asa ca as fi recunoscatori daca m-ati ajuta cu un model sa nu necesite modificare Va multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Martie 10, 2016 Autor Partajează Postat Martie 10, 2016 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Ai nevoie de arcuri fata Mazda 323C '94-'98 (KYB RD1430) <<CLICK>> :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 17, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Un mic update: Noul Shell Helix HX7 10W40 este "ars" mult mai repede decat celalalt semi-sintetic 5W30. La urmatorul schimb pun alt ceva, vedem atunci. Intre timp au venit capetele de bara, bieletele de directie si discurile perforate si ventilate + placute de frana. Urmeaza sa fie schimbate toate. Mai ramane sa verific starea de functionare a etrierilor. Cum as putea sa verific? Daca ma costa mai mult reconditionarea decat sa ii cumpar de noi e clar care va fi deznodamantul :be PS: Burdufele mi se par cam mici/foarte mici. Trebuie sa caut altceva? Nu de alta, dar nu as vrea sa merg la service si sa ma reprogrameze pt am piese lipsa :old. Editat Aprilie 17, 2016 de plummer ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 18, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Referitor la burdufele din foto nr 2, poate cineva sa ma lamureasca daca sunt prea mici? (mie asa mi se par) :tk ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Daca pui foto mai edificatoare.... Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Aprilie 18, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Re: Shogun Pinin a.k.a. "Pufarinã" Daca pui foto mai edificatoare.... Scuze, ma gandeam ca se vad bine. ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate