peter erno Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 (editat) Am intrat si eu in randul wrangleristilor,am achizitionat saptamana asta un TJ din 97 ,volan dreapta,motor 2,5 in mintile lui(dar dupa mine foarte puturos) Modificarile ce vreau sa fac masinii -inaltare cel putin 15 cm -montare body lift 5 cm -schimbare volan dreapta pe stanga -bumper fata spate ,,by me,,suport ,si troliu -anvelope 33 -revopsire completa tip X line -si nu in ultimul rand ma bate gandul de swap 1,9 tdi Rog ajutor de la cunoscatori -Ce lungime au bratele,tendoanele de jos pentru inaltare 15 cm? -Dupa imagini pare sa am Dana 30 si Dana44,oare ce rapoarte am in punti? (in prima poza e inaltimea ce mi-am propus) Editat Februarie 15, 2015 de peter erno http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 (editat) Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Ai dana 30 cu 35 pe spate, raportul de 3,73 sau 4.11 se afla usor... Daca nu ii pui 4,88 o sa fie mai naspa cu 33. Kit de 15 cm e o prostie sa-i pui, astea accepta lejer un kit de 4" si daca se modifica overfenderele merg si 35" ... Oricum de la mai mult de 4" incepe distractia, caci trebuiesc schimbate mult mai multe decat ti-ai imaginat la inceput :D Mai vb maine la tel.... Editat Februarie 15, 2015 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Februarie 16, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 In primul rand vreau sa multumesc sfaturile profesionale a lui Worldscape,prin convorbirea telefonica de azi. Intr,adevar am kit suspensie de 4 inch skyjacker hidro 7000,si dana 44 spate. In poze un scut ciudat de baie de ulei si cutie viteze,pare aftermarket HD,posibil Warn Dupa indicatii ,am gasit si placutele de pe punti si cutie,am citit ca pe modelele 97 si dana 44 s-a montat LSD.Reiese ceva din placute? http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 (editat) Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 nu se ded bine cifrele.... daca ai putea sa le scri ar fi perfect, caci tu le vezi mai bine. - scutul seamana cu unul care este / a fost produs de ProComp ... dar este posibil sa fie un home made foarte bine realizat.... am tot cautat pe google sa gasesc ceva similar, dar cel mai "apropiat" a fost de la procomp.... in poza il ai pe cel de la Warn: - cutia de transper care s-a pus pe astea in general e un NP 231... mai putin pe modelele Rubicon... acel 272 este raportul de transmisie, ai schita ca sa vezi ce model de CT ai: o veste buna insa, este ca ar fi posibil sa pui un Blocant OEM ( original ) pe puntea spate, ea fiind DANA 44 :) Editat Februarie 16, 2015 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Salutare Peter, Suna-l pe Silviu si-ti va spune ce arcuri si amortizoare gasesti la dezmembrari sa inalti tj-ul fara sa cheltui mii de euro pe suspensii. El si-a batut capul cu Wranglerul lui. A cumparat si motorul de VW sa-l puna.... KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Februarie 16, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Punte spate 52111751 3,73 805952 Punte fata 52099450 3,73 610489-9 cutie transfer 231 TJ gear ratio 2.72 http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Si am uitat, i-a schimbat si puntile cu altele ce sunt aproape bolt on insa au si discuri pe spate si-s mai late cu parca 8-10 cm KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Februarie 16, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Si am uitat, i-a schimbat si puntile cu altele ce sunt aproape bolt on insa au si discuri pe spate si-s mai late cu parca 8-10 cm Masina lui e aia rosie? http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 exact, KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 (editat) Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Punte spate 52111751 3,73 805952 Punte fata 52099450 3,73 610489-9 cutie transfer 231 TJ gear ratio 2.72 - perfect, deci ai raport de 3.73 .... ca sa merga super OK si sa-si pastreze in continuare raportul pe rotile noi de 33" si cu kit-ul de 4" mergi cu 2 trepte peste...adica 4.10/4.11 sau poti pune f bine si 4.56 ... 4.88 cred ca este putin cam doar pt Off-Road si implica cateva "smecherii"... : ... unde: Galben = Highway Driving, Good Fuel Economy Verde = Daily Driver, Best Overall Performance Albastru = Most Power and Towing, Reduced Fuel Economy ... mai aveam inca unul mai exact pe ani de fabricatie si motorizare ( dar oricum sunt aproape la fel ) - in prima faza mergi pe kit-ul de coborare CT si levier ... cu rezervele de rigoare, dar poti monta un KIT SYE ( Slip yoke elimitator Kit ) = cardan cu cruci dupble pe spate. Editat Februarie 16, 2015 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Februarie 27, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Ca sa imi complic viata,si sa iasa o masina cum vreau eu,am hotarat urmatoarele modificari, -inlocuit punti originale cu o pereche de Patrol Y61,conversie brate lungi,si mutare carcasa diferential de pe dreapta la stanga. -la frana de mana trebuie sa gasesc o solutie,cel mai probabil voi monta frana disc la iesire din reductor. -schimbat cu aceasta ocazie volan dreapta la stanga,am deja caseta de Grand cu pitman lung. -si nu in ultimul rand voi schimba motorul,cu 1.9 tdi ,modificat la 180 cp si 350 Nm la 1800 rotatii -Nu stiu inca ce anvelope sa comand ,de 33 sau 35.Jantele sosesc maine 15x10J,ET -40 -masina va fi vopsita cu bedliner negru mat texturat polyurethane. Astept pareri si sugestii. Cateva repere achizitionate azi... http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Is io de parerea mea ca daca tot dai cep la puntea fata sa renunti si la sistemu' cu doo brate care cam limiteaza flezarea si sa treci pe doua inferioare ridicate si unul singur superior pe diferential , plus panhard . Cu siguranta nu merita daca nu ai in plan si amortizoare mai lungi decat cele stock . Nu va fi la fel de sigur si la fel de fiabil dar cu singuranta ar fi muuult mai spectaculos si va face pe flexare mai ceva ca omida pe lujer ... ... la fel si pe spate ... daca tot te muncesti de alte tendoane si alte alea ... ar fi caroseria pe care o vor toti , puntile pe care viseaza orice jeepar , motorul care e pe val in acest moment . Io stiu ca poti ... Ce parere ai de parerea mea ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Februarie 28, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Cos ,multumesc de parere,ne gandim cam la fel. Ieri am dat jos toate accesoriile,si pregatesc pentru sablat.Puntea fata va fi oricum curatat de talere,prinderi suporti.Inca nu sunt hotarat sa o tai capetele si oala,pe care o sudez invers,sau sa tai in patru si sa le ansamblez in ordine inversa.M-am gandit sa folosesc tendoanele spate si pentru fata,dar sa le montez toate patru. Pe spate poate montez un A bar si doua tendoane,fara panhard. Am sa montez suspensie Skyjacker 4 inch, o am deja. Azi m-am uitat la un dif spate y60.A meu de Y61 e muult mai mare la oala. Am numarat raportul,e 35 cu 8 deci 4,375. Motorul stiu ce stie,cuplul si puterea e ceva ce cunoaste doar cine a condus asa ceva. Am montat recent in astfel de motor TDI mechanic intr-un sharan,am reusit sa crapam carcasa cutiei in primul suta de km de test. Deci potential are. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 (editat) Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Puntile de care zici sunt de pe Y61 , 3.0 . Puntea in sine e mai robusta , angrenajele in sine sunt aceleasi , puntea fiind o versiune mai bine crescuta a familiei H233 . La puntea fata nu ai neaparata nevoie de toate tendoanele , unul din cele mici superioare poate lipsi ca exista panhardul . A fost pus pe spate pentru o geometrie mai sigura sub sarcina de tractiune , tendoanele superioare sunt pozitionate putin deschise pe sasiu pentru a stabiliza in mod direct puntea si combate un procentaj din elasticitatea indusa de apendicele mult prea coborat pentru panhardul spate ( mult prea coborat pentru ca nu s-a facut compromisuri la pozitia corecta a panhardului spate ) . Eu puntile pe fac din patru de la bun inceput , cu capetele fixate permanent , nu intorc nimic ( in afara de trompa lunga ) ca sa nu descentrez planetarele chiar daca teoretic canelurile au joc care si ar permite fara probleme cateva grade bune de nealiniere a planetarei in pininul planetar . Cel mai distractiv e sudura interioara la capatul dinspre sfera la trompa lunga ( daca vrei sa scapi de ea poti face sudura cu inel de protectie a baii , la interior , ulterior e ceva mai putin de munca si la curatarea interioara ) Tendoanele lungi de pe spate nu au bucsele perpendiculare , dar poate ca iti vin cumva pe pozitie ... depinde de latimea sasiului ... La y60/61 se deschid spre fata , la sasiu . Triangulatie fara panhard am io pe spate la wagoneta mea , ie buna . N-am belit nimic la punte , am facut o grinda adaptoare care a dus tendoanele superioare pe centru peste diferential . Puteam sa sudez linistit pe punte doua urechi de tendoan dar am fost mai paranoic ca cica vrusei sa imprastii solicitarile laterale pe cat mai multe prinderi si m-am agatat si de urechile originale , nu numai de carcasa diferentialului . Acum , n-as mai face asta ca am muncit mai mult de o saptamana numai la asta ... si surubele pentru montaj m-au costat prea mult ca sunt de clasa superioara si mai sunt si multe ( voiam sa ramana si puntea intreaga s-o mai pot folosi si pe un Y60/61 in viitor , oricare ar fi el ) . Editat Februarie 28, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 1-taiat punte si intors= o prostie . Solutia buna : cutie de transfer DANA 300 2-Nu inalta masina pe cat posibil 3-vezi ca 19 tdi pd nu prea se impaca cu uleiul de floarea soarelui:ha: ...sfaturi prietenesti :grin: :h5 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Martie 1, 2015 Partajează Postat Martie 1, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Daca ai Dana 44 pe spate, asa mi se pare din poze, ai putea sa le tii bine-mersi. Mai ales daca vrei roti de 33. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Martie 1, 2015 Autor Partajează Postat Martie 1, 2015 (editat) Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Alin,sunt nou in cateoria Jeep owners,spune mi te rog de la ce masina ar potrivi cutia de transfer,care pe parte pasager are iesirea,incat sa pastrez cutia de viteze.Chiar m-am gandit de o cutie completa de toyota. Motorul e tdi 110 cp,pompa hibrid,duze race, turbo gt 20,si alte bunatati. Poate te sun saptamana viitoare sa ma ajuti cu cateva sfaturi. ssrli,am dana spate 44,care ar tine,dar fata e punctul slab.Cu puntile patrol castig rapoarte mult mai bune,blocant spate,si e muult mai masiv. Masina vreau sa il ridic pana nu freaca rotile. oricum va fi masina de hobby,de weekend,si iesiri prietenesti. Editat Martie 1, 2015 de peter erno http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Martie 1, 2015 Partajează Postat Martie 1, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Alin,sunt nou in cateoria Jeep owners,spune mi te rog de la ce masina ar potrivi cutia de transfer,care pe parte pasager are iesirea,incat sa pastrez cutia de viteze.Chiar m-am gandit de o cutie completa de toyota. Motorul e tdi 110 cp,pompa hibrid,duze race, turbo gt 20,si alte bunatati. Poate te sun saptamana viitoare sa ma ajuti cu cateva sfaturi. ssrli,am dana spate 44,care ar tine,dar fata e punctul slab.Cu puntile patrol castig rapoarte mult mai bune,blocant spate,si e muult mai masiv. Masina vreau sa il ridic pana nu freaca rotile. oricum va fi masina de hobby,de weekend,si iesiri prietenesti. Am scris mai sus DANA 300 este singura(din cate stiu eu) cu iesire pentru fata pe dreapta ca la Patrol si care potriveste la fix fara modificari la cutia de Jeep Faci greseala din nou daca nu folosesti motor PD :wink: La cutia de Toyota o sa ai probleme MARI ,MARI cu cardanul spate ( nu intru in amanunte) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Martie 1, 2015 Autor Partajează Postat Martie 1, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Sunt fan a tdi mechanic,am cateva modificari facute cu rezultate spectaculoase.Nici nu ma gandesc la PD-TDI,nu vreau sa umblu cu VAG comul in rucsac. La cutie de transfer poate au tu ceva in archiva pentru mine... http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Martie 1, 2015 Partajează Postat Martie 1, 2015 (editat) Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Sunt fan a tdi mechanic,am cateva modificari facute cu rezultate spectaculoase.Nici nu ma gandesc la PD-TDI,nu vreau sa umblu cu VAG comul in rucsac. La cutie de transfer poate au tu ceva in archiva pentru mine... ...am pe stok :grin: As putea sa te fac sa te razgandesti daca te-ai ,,risca" sa ma vizitezi .Te avertizez ca o sa te imbolnavesti rau . :h5 P.s. Eu nu am vag com si nici nu ma intereseaza .Dupa ce cunosti si intelegi motoarele astea nu mai ai nevoie de diagnoze . Editat Martie 1, 2015 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Intre timp am dezechipat puntile,spalate cu jet,urmeaza sablarea. Ca sa le pot misca nu doar cu stivuitorul am inceput sa sablez jantele,vopsite electrostatic negru mat,si au ajuns si anvelopele http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Inceput promitator . Puntea spate are ,,ceva" rugina ?:grin: Ai hotarat daca tai (distrugi) puntea fata ? Daca spui ca vrei ca masina sa flexeze mai spectaculos ,te-as sfatui sa folosesti brate mai lungi .Cu alea originale o sa ai mari limitari . Jantele alea mi se par cam late -si aia nu-i bine de loc .Recomand j7 et-25 :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Martie 15, 2015 Autor Partajează Postat Martie 15, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Inceput promitator . Puntea spate are ,,ceva" rugina ?:grin: Ai hotarat daca tai (distrugi) puntea fata ? Daca spui ca vrei ca masina sa flexeze mai spectaculos ,te-as sfatui sa folosesti brate mai lungi .Cu alea originale o sa ai mari limitari . Jantele alea mi se par cam late -si aia nu-i bine de loc .Recomand j7 et-25 :h5 Am sa le sablez,rugina va dispare definitiv.Chiar daca tai puntea,am toate dotarile si indemanarea sa nu le ,,distrug,, Dar,vreau prima data sa incerc sa ,,intorc,, reductorul original ,pe partea opusa. Ca brate vreau sa folosesc cele de patrol spate si pe fata. Saptamana viitoare incep sa fac bucati masina,sa dau jos cabina de pe sasiu. Saptamana asta am calibrat pompa hybrid,Aline tu stii ce inseamna 22 cc pe 1000 rotatii:-) http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Tot nu inteleg de ce nu vrei sa folosesti reductor Dana 300 care este pe partea care trebuie si potriveste la fix .In plus este si aici pe forum de vanzare mai nou la un pret bun,zic eu . Avantaje : 1-nu tai puntile ,lucrare care cere ceva munca si nervi 2-scapi de porcaria de lant din cutia de transfer de la Tj care se va rupe cat de curand .Dana 300 este pe pinioane 3-cutia de transfer de la Tj poti sa o vinzi ,pentru ca se cauta si nu mai ai de pus decat ceva bani ca asa cumperi Dana 300 ,bani care sunt putini fata de manopera care ar fi pentru intoarcerea puntilor sau a reductorului 4-dana 300 se poate face cu doua manete -sa fie mai jmechera si mai usor de folosit 5- cred ca Dana 300 este indestructibila -stiu pentru ca am folosit-o si o sa o folosesc si pe urmatorul proiect Spor la treaba :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Martie 17, 2015 Autor Partajează Postat Martie 17, 2015 Re: Modificare Wrangler TJ 2.5 Tot nu inteleg de ce nu vrei sa folosesti reductor Dana 300 care este pe partea care trebuie si potriveste la fix .In plus este si aici pe forum de vanzare mai nou la un pret bun,zic eu . Avantaje : 1-nu tai puntile ,lucrare care cere ceva munca si nervi 2-scapi de porcaria de lant din cutia de transfer de la Tj care se va rupe cat de curand .Dana 300 este pe pinioane 3-cutia de transfer de la Tj poti sa o vinzi ,pentru ca se cauta si nu mai ai de pus decat ceva bani ca asa cumperi Dana 300 ,bani care sunt putini fata de manopera care ar fi pentru intoarcerea puntilor sau a reductorului 4-dana 300 se poate face cu doua manete -sa fie mai jmechera si mai usor de folosit 5- cred ca Dana 300 este indestructibila -stiu pentru ca am folosit-o si o sa o folosesc si pe urmatorul proiect Spor la treaba :h5 In primul rand raportul de dana 300 e mult prea putin fata de reductorul TJ De intors reductorul sper sa nu mi ia mai mult de o zi,dupa calculele facute. Nu te contrazic ca dana e indestructibil,dar masina va fi folosit de masina a doua,si pentru oras,offroad standard,nimic extrem. Mai repede as face o conversie cu reductor de samurai. Puntile de patrol si motorul tdi sunt doar o alegere care a fost la indemana,si consider ca sunt mult superioare fata de cele stoc. Ieri am demontat complet bordul,vreau sa dezactivez cumva imobiliserul de fabrica,vreau sa caut releul actionat.Am o singura telecomanda,si in caz ca il pierd nu vreu surprize. Da motorul tdi nu necesita doar un fir de plus,dar motorul benzinar vreau sa fie la orice clipa remontabil in cateva ore. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate