Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

lr discovery 2 automata dec 2004

lazarcostin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: lr discovery 2 automata dec 2004

Fara kit de inaltare cu gumele alea freaca sigur si la curbe pe drum drept nu numai la flexari

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am nici o inaltare pe masina.

Pe fata am incalzit cu feonul aparatoarea de noroi din bara si am impins-o putin spre fata si nu mai freaca in viraje,iar pe spate intradevar pe flexare masxima in sus atinge in chederul de pe usa spate si cred ca ajunge si la aripa putin in dreptul usii, am taiat jumatete din cheder si urmeaza sa vad cat o sa indoi putin tabla acolo sa nu mai atinga.

Mentionez ca am jantele stoc fara flanse si intra sub aripa spate pana aproape de janta la flex in sus.

O intrebare am: Am urcat-o din lateral pe un maldar de pamant cu dr fata pana a ajuns aproape sa dea cu bara spate stg de pamant, in situatia asta a atins acolo unde spuneam, rotile erau jos pe pamant toate, mi-a placut tare mult. in schimb cand am dat-o jos desi eu o ridicasem la maxim in sus acum era la maxim in jos DE CE?

Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp

LR discovery 2 dec 2004 automata

Link spre comentariu

... in schimb cand am dat-o jos desi eu o ridicasem la maxim in sus acum era la maxim in jos DE CE?

Aici ar trebui sa explici ca eu nu inteleg, te referi la suspensia pneumatica sau la ce?

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Aici ar trebui sa explici ca eu nu inteleg, te referi la suspensia pneumatica sau la ce?

Da suspensia pneumatica. Dupa ce am dat jos masina si am inchis usile am inaintat cativa metri si a inceput sa se ridice la loc. Am observat ca cu usile deschise nu se ridica chiar daca apas pe buton.

Link spre comentariu

Asa functioneaza SLS-ul, daca te dai jos din masina se lasa putin, cu usile deschise nu functioneaza...e descris tot modul de operare in RAVE, ar fi bine sa citesti sa stii ce si cum

Link spre comentariu

Salut. In primul rand iti urez sa te bucuri de ea si sa nu intampini probleme!

Anvelopele in dimensiunea actuala iti vor afecta cu timpul transmisia.

Pe langa asta, faptul ca acestea iti vor atinge in diverse situatii caroseria iarasi nu este un lucru bun.

In momentul actual tu ai echivalentul marimii 265/70/17, anvelope care pot atinge binisor in caroseria unui Discovery 3, care standard vine cu o dimensiunea mai mare a anvelopelor fata de Discovery 2.

Dupa parerea mea o varianta buna era 245/75/16, dimensiune care se regaseste la multi fabricanti de anvelope MT sau AT.

Link spre comentariu

Transmisia nu o afecteaza dar de atins vor atinge grav in teren.

Dimensiunea e standard pentru Defender...a carui transmisie e la fel si pentru Disco1 si pentru RRC (mai putin raportul din transfer pe HI (1.22 vs. 1.41),pe Low e acelasi...deci la fel rupi planetare sau diferentiale cu aceleasi gume.

La Disco2 e alta punte dar considerentele de mai sus raman valabile...mai intai rupi caroseria si abia apoi transmisia.:grin:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Ca ce rupe mai repede nu stiu ca nu ma pricep dar in considerentul in care cutia AUTOMATA face parte tot din transmisie asta va fi serios afectata, in managementul electronic al acesteia sunt foarte bine determinate niste rapoarte intre viteza vehiculului, cuplu, rpm motor si viteza de rotatie a axului principal al cutiei, ea schimba vitezele pe baza acestor parametrii predeterminati si totul e calibrat/setat din start pentru gume de dimensiuni standard, "clutch-pack"-urile se vor uza mult mai repede cu asemenea gume, e demonstrat, totodata trebuie tinut cont ca si distanta de oprire pe drum alunecos in cazul in care intra ABS in functie poate creste aproximativ egal cu diferenta procentuala dintre diametrul rotilor mari si cele standard...eu am studiat in profunzime fenomenele astea de aceea sunt reticent la orice roti care depasesc MAXIM 5% in diametru(in cazul de fata este 9.3 ceea ce pt mine e enorm) ...aici vorbesc de D2 exclusiv ca asta l-am studiat dar cred ca principiul se aseamana la toate cu management electronic al transmisiei/franarii, pentru cei ce doresc sa faca modificari din astea radicale se pot face remapari de soft la calculatorul de transmisie si ABS dar e complicat....de vitezometru nu mai vreau sa vorbesc:wink:

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Imi place foarte mult cum arata cu dimensiunea asta intre 265 si 245 este o diferenta de 3.9% in diametru adica 30mm si 15mm pe raza nu foarte mult. dar 245 de la bf km2 par foarte inguste(ma refer la banda de rulare este mica in latime pentru gustul meu) mai luasem in calcul 265/70/16

vreau o masina care sa imi placa cum arata, dar sa faca si fata la un offroad soft fara concurs viteza.

NU am sa rup nimik la ea ca nu o sa dau cu acceleratia de podea, eventual o sa oboseasca convertizorul.

P.S. Credeti ca imi incape troliu in bara originala fara sa tai nimik din bara, adica sa fie camuflat?

Link spre comentariu

Gusturile nu se discuta, obrazul subtire cu cheltuiala se tine:wink:... nu e vorba atat de uzura convertizor cat de uzura interna a "ambreiajelor" cutiei de viteze care va fi distractie scumpa la un moment dat... cat despre troliu vezi aici http://www.discovery2.co.uk/winch.html

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Gusturile nu se discuta, obrazul subtire cu cheltuiala se tine:wink:... nu e vorba atat de uzura convertizor cat de uzura interna a "ambreiajelor" cutiei de viteze care va fi distractie scumpa la un moment dat... cat despre troliu vezi aici http://www.discovery2.co.uk/winch.html

Multumesc pentru sugestie este exact ce gandeam si eu.

Link spre comentariu

Ferry,ai dreptate cu automata si electronica.

Sa te tina cat mai mult in buna stare cu gumele alea...adevarul e ca arata bine pe masina.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

cu parere de rau am aflat ca nu am diferential blocabil pe masina.

am urcat masina pe rampa si am cautat acolo unde trebuia sa fie boltul cu cele trei suruburi si nu este.

In caz ca se rupe o planetara sau un grup asta inseamna ca nu mai se invarte nici o roata, corect?

Ma gandesc ca nu e foarte placut sa ramai cu o masina de peste 2200 kg pe munte.

ce ma sfatuiti sa fac?

Link spre comentariu

Salut. Lazarcostin, nu este corect. Daca ai merge pe principiul de functionare a diferentialului central ca un diferential de pe punte inseamna ca puterea ar fi transmisa catre puntea care opune cea mai putin rezistenta nu?

Tu uiti ca ai controlul tractiunii :). Acesta gestioneaza modul in care se face transferul nu numai intre punti ci si intre rotile de pe punte.

Practic si daca scoti un cardan masina tot va functiona.

Posibilitatea blocarii diferentialului central a fost eliminata in momentul in care cei de la Land Rover au crezut ca acest nou control al tractiunii va putea sa faca fata oricarei solicitari, indiferent de conditii. Ulterior au repus diferentialul central blocabil pe D2 cu facelift, adica varianta ta. Tu ai prins o editie fabricata exact cand D2 facelift nu dispunea de aceasta optiune.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

Salut , Cristi este total greșit ce ai spus, cu controlul tracțiuni nu rezolvi nimic daca îți cedează o planetara sau un grup, îți spun din proprie experienta. Poate daca masina e in mișcare si sesizează o rotire a roților, dar de pe loc sigur nu pleci.

Link spre comentariu

Salut , Cristi este total greșit ce ai spus, cu controlul tracțiuni nu rezolvi nimic daca îți cedează o planetara sau un grup, îți spun din proprie experienta. Poate daca masina e in mișcare si sesizează o rotire a roților, dar de pe loc sigur nu pleci.

Corect,controlul tractiunii e frectie in cazul asta...nu misti masina de pe loc cu o planetara rupta fara central blocabil.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

OK, dar mi se pare imposibil de crezut ca masina nu se urneste. Puterea transmisa de motor trebuie sa se regaseasca undeva. Nu cred eu ca fara cardan spate, spre exemplu, masina pur si simplu sta pe loc. Vreti sa imi spuneti ca in conditiile in care masina se afla intr-o treapta de viteza flansa din cutia de transfer care leaga cardanul spate se va rotii la nesfarsit si motorul va sta turat?

Chiar daca poate este off-topic va rog sa mi explicati. Este un subiect interesant.

Link spre comentariu

Din ce stiu eu TC intervine franand roata care pierde aderenta, fortand astfel cealalta roata a puntii sa se miste. In momentul in care ambele roti ale unei punti au pierdut aderenta, le franeaza pe amandoua transferand astfel miscarea catre cealalta punte.

Datorita faptului ca lucreaza la nivel de roata si nu la nivel de diferential, cu o planetara rupta sau un diferential spart, masina nu se mai misca (similar si pentru lipsa unuia din cardane)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Inteleg ca TC-ul nu are un rol direct si in controlarea diferentialui central, de fapt acesta pacalind-ul prin intermediul infranarii planetarelor si implicit diferentialului de pe o punte pentru a transmite puterea catre cealalta punte. Am mers pe ideea ca diferentialul central la D2 este si el controlat de catre TC, precum in cazul D3-ului.

Multumesc pentru lamuriri.

Link spre comentariu

Asa stiam si eu ca daca se rupe ceva si nu ai dif blocabil esti in pom

Totusi nu imi explic o chestie: senzorii abs trebuie sa citeasca ca se invart rotile in gol pentru a frana si astfel sa faca trecerea pe roata care nu se invarte in cazul nostru planetara rupta eventual.

Daca le infraneaza pe toate trei care nu sunt rupte nu va mai citi nici o roata in miscare si atunci ar trebuii sa dea drumul undeva la transmisie.

Link spre comentariu

Pe acelasi principiu merg si eu; este foarte ciudat sa nu poti inainta cu masina intr-o astfel de situatie care pana la urma se poate intampla si pe sosea ulterior suprasolicitarii transmisiei in teren accidentat.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare