Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

lr discovery 2 automata dec 2004

lazarcostin

Postări Recomandate

Re: lr discovery 2 automata dec 2004

Ai dreptate in graba si disperarea mea de a cauta solutia cea mai buna in timpul cel mai scurt am gresit.

De masina am nevoie la sfarsit de saptamana si trebuia sa iau rapid o decizie.

Am comandat un grup de spate sh din care folosesc doar ce am nevoie si o sa il pregatesc cu n lsd pentru viitor.

Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp

LR discovery 2 dec 2004 automata

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pune-i un ATB,e ieftin,rezistent si lucreaza bine cu TC-ul,masina isi va schimba in bine comportamentul in offroad...daca ai nevoie de mai mult un Detroit Locker sau un blocant pneumatic de la Ashcroft (sau ARB ca sa fii in rand cu lumea).

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

exact asa ma gandeam si eu pentru viitor blocant pneumatic spate si lsd fata plus planetare hd fata. toate de la ashcroft. problema este ca daca faci un total si cu cutia de transfer sar de 2000 euro si nu vad in viitorul apropiat posibilitatea unei astfel de investitii.

Sunt putin dezamagit de faptul ca fara sa scot masina la munte am reusit sa distrug grupul pe fata fara sa ii dau omor.

Editat de lazarcostin

Link spre comentariu

Salut. O sa ajungi sa-mi dai dreptate vis a vis de marimea anvelopelor. Chiar daca nu ai luat in calcul ce am afirmat, sunt o posibila cauza a problemei aparuta la diferential.

Link spre comentariu

exact asa ma gandeam si eu pentru viitor blocant pneumatic spate si lsd fata plus planetare hd fata. toate de la ashcroft. problema este ca daca faci un total si cu cutia de transfer sar de 2000 euro si nu vad in viitorul apropiat posibilitatea unei astfel de investitii.

Sunt putin dezamagit de faptul ca fara sa scot masina la munte am reusit sa distrug grupul pe fata fara sa ii dau omor.

Mai bine le pui invers,nu e ok lsd pe fata pe coborari alunecoase cu diferenta de aderenta pe roti,trebuie sa-i dai talpa ca altfel te pune de-a latul.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Mai bine le pui invers,nu e ok lsd pe fata pe coborari alunecoase cu diferenta de aderenta pe roti,trebuie sa-i dai talpa ca altfel te pune de-a latul.

CORECT!:g

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Am primit grupul si nu este ceea ce trebuie.

nu merge nici sa schimb satelitii si carcasele intre ele ca al meu are coroana mai groasa, iar asta care l-am primit are coroana mai subtire si implicit carcasa este diferita.

Atasez poze.

IMG_3834.thumb.JPG.f3ba4816d9b99802690de7dccc211886.JPG

Editat de lazarcostin

Link spre comentariu

Verifica satelitii planetari: am senzatia ca sunt cu 10 caneluri si nu cu 24! Cred ca e de Disco 1 pana in '94

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Sunt cu 24 caneluri intra planetara, rapoartele sunt identice dar este mai scurt cu 3 cm, difera flansa de prindere cardan nu poate fi montat sigur.

Link spre comentariu

Sunt cu 24 caneluri intra planetara, rapoartele sunt identice dar este mai scurt cu 3 cm, difera flansa de prindere cardan nu poate fi montat sigur.

Daca doar aia 3 cm sunt problema, se poate rezolva cu o flansa adaptoare de grosime corespunzatoare.:wink:(si suruburile aferente)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Inca o dilema la discovery 2

Cum pot afla daca masina este resoftata?

Am gasit egr anulat si de aici plus faptul ca trage foarte bine in comparatie cu alte masini identice, ma gandesc ca poate fi resoftata de fostii propietari. Ecu a fost sigilat si nu s-a umblat in el asta stiu sigur.

Am inteles ca modelele cu facelift se pot resofta prin mufa de tester. corect?

Am vrut sa o resoftez si m-am razgandit din acest motiv. Daca dau banii pe ceva ce eu deja am pe masina?

Link spre comentariu

Tinand cont de faptul ca am montat anvelope 265/75/16 km2 ce grupuri rapoarte ar trebuii sa montez ca sa elimin problema asta cu ruptul grupurilor.

Merita investitia in blokant buton aschroft sau atb de la aschroft?

Am prieten care a montat atb fata spate identice anvelopele cu ale mele si nu am vazut nici o diferenta intre ele in teren, ba chiar din contra, el a urcat cu doi metri mai putin o panta pe care eu am urcat-o din a doua incercare.

el are si diffcentral blocabil eu nu.

Masina nu o folosesc de zi cu zi si din cauza asta ultima daca cand am rupt grupul spate de suparare ca nu trecusera nici doua iesiri de cand rupsesem grupul fata in loc sa il schimb l-am sudat Adica acum este blocat 100%, discomfort maxim pe sosea dar in teren se simte.

In concluzie atb de la aschroft sau blocant si ce rapoarte?

Link spre comentariu

Tinand cont de faptul ca am montat anvelope 265/75/16 km2 ce grupuri rapoarte ar trebuii sa montez ca sa elimin problema asta cu ruptul grupurilor.

Merita investitia in blokant buton aschroft sau atb de la aschroft?

Am prieten care a montat atb fata spate identice anvelopele cu ale mele si nu am vazut nici o diferenta intre ele in teren, ba chiar din contra, el a urcat cu doi metri mai putin o panta pe care eu am urcat-o din a doua incercare.

el are si diffcentral blocabil eu nu.

Masina nu o folosesc de zi cu zi si din cauza asta ultima daca cand am rupt grupul spate de suparare ca nu trecusera nici doua iesiri de cand rupsesem grupul fata in loc sa il schimb l-am sudat Adica acum este blocat 100%, discomfort maxim pe sosea dar in teren se simte.

In concluzie atb de la aschroft sau blocant si ce rapoarte?

Salut,

Poti sa detaliezi cum adica l ai sudat? Care este diferenta acum si cum era pana sa-l rupi.

La intrebarea cu atb-uri poate sa iti raspunda colegul @sean70, el are fata - spate si are ceva istorie mai veche cu aschroft.

Ms.

Alex

Editat de Alexey86

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Am gasit egr anulat si de aici plus faptul ca trage foarte bine in comparatie cu alte masini identice, ma gandesc ca poate fi resoftata de fostii propietari. Ecu a fost sigilat si nu s-a umblat in el asta stiu sigur.

Am vrut sa o resoftez si m-am razgandit din acest motiv. Daca dau banii pe ceva ce eu deja am pe masina?

La astea(EU3) care se pot remapa prin OBD nu prea ai cum sa-ti dai seama daca nu stii dinainte...faptul ca e automata si trage bine cu gumele alea mari e un semn destul de clar ca a fost remapata dar se poate doar presupune

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Se poate verifica in reprezentanta cu tester T4. Daca te duci in Baneasa stiu baietii sa-si dea seama daca este resoftata sau nu.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Se poate verifica in reprezentanta cu tester T4. Daca te duci in Baneasa stiu baietii sa-si dea seama daca este resoftata sau nu.

Ai idee cat ar costa in reprezentanta?

Link spre comentariu

Salut,

Poti sa detaliezi cum adica l ai sudat? Care este diferenta acum si cum era pana sa-l rupi.

La intrebarea cu atb-uri poate sa iti raspunda colegul @sean70, el are fata - spate si are ceva istorie mai veche cu aschroft.

Ms.

Alex

Am sudat pinioanele planetara de sateliti si de carcasa la grup si acum se comporta ca si cum ar fi blocat grupul 100%.

Problema apare pe sosea la viraje de peste jumatate tura volan, roata de la interior patineaza si intra TC-ul.

Link spre comentariu

La astea(EU3) care se pot remapa prin OBD nu prea ai cum sa-ti dai seama daca nu stii dinainte...faptul ca e automata si trage bine cu gumele alea mari e un semn destul de clar ca a fost remapata dar se poate doar presupune

Da multumesc Fery. In concluzie sa nu il remapez pana nu aflu daca este sau nu.

Masina nu scoate decat foarte putin fum negru pe toba si ce am vazut eu cu cip scot fum mult pe esapament.

Asa cum a spus si colegul o sa ma duc in reprezentanta sa aflu ce si cum

Link spre comentariu

E o posibilitate foarte mica pentru asta, doar in cazul in care cel care a resoftat-o s-a chinuit sa modifice datele de identificare ale softului stocate original in ECU cu noul "fuel tune ID" si ''config ID" care e o munca destul de complexa si nu se practica de cei care fac remapari sau daca baietii de la Baneasa au scula dedicata pentru remapari cu care sa citeasca valorile limita ale senzorilor stocate in fuel map si sa compare cu cele din fuel mapul original(pe care am dubii serioase ca le stiu)...de aia am zis "nu PREA ai cum sa-ti dai seama" ca exista posibilitati limitate si ca munca ar trebui sa coste cat o remapare.... dar poate ma insel eu cu toate ca am studiat problema asta in profunzime.... sa nu uitam ca vorbim de D2 nu de un vehicul compatibil OBD2 la care e mai simplu

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

E o posibilitate foarte mica pentru asta, doar in cazul in care cel care a resoftat-o s-a chinuit sa modifice datele de identificare ale softului stocate original in ECU cu noul "fuel tune ID" si ''config ID" care e o munca destul de complexa si nu se practica de cei care fac remapari sau daca baietii de la Baneasa au scula dedicata pentru remapari cu care sa citeasca valorile limita ale senzorilor stocate in fuel map si sa compare cu cele din fuel mapul original(pe care am dubii serioase ca le stiu)...de aia am zis "nu PREA ai cum sa-ti dai seama" ca exista posibilitati limitate si ca munca ar trebui sa coste cat o remapare.... dar poate ma insel eu cu toate ca am studiat problema asta in profunzime.... sa nu uitam ca vorbim de D2 nu de un vehicul compatibil OBD2 la care e mai simplu

Baiatul la care urma sa fac resoftarea mi-a spus ca poate afla daca este resoftata. Ca face o copie la soft si o trimite la o firma specializata in asa ceva cu care colaboreaza el.

Pentru treaba asta ar trebuii sa platesc 200 ron

Link spre comentariu

Baiatul la care urma sa fac resoftarea mi-a spus ca poate afla daca este resoftata. Ca face o copie la soft si o trimite la o firma specializata in asa ceva cu care colaboreaza el.

Pentru treaba asta ar trebuii sa platesc 200 ron

E bine de stiut dar spune-i sa specifice la firma aia ca e un D2 si sa iti si dea ceva dovada despre concluzie, adica macar "config tune ID"-urile original si cel din noul soft sau care au fost parametrii initiali si cei actuali de putere ca altfel eu am dubii ca vei primi un raspuns sigur... asa pot si eu sa spun ca pot sa fac si sa dreg, sa iau 200 lei, sa dau cu banul ca e resoftata sau nu si sa spun clientului ce a iesit:wink:

Link spre comentariu

E bine de stiut dar spune-i sa specifice la firma aia ca e un D2 si sa iti si dea ceva dovada despre concluzie, adica macar "config tune ID"-urile original si cel din noul soft sau care au fost parametrii initiali si cei actuali de putere ca altfel eu am dubii ca vei primi un raspuns sigur... asa pot si eu sa spun ca pot sa fac si sa dreg, sa iau 200 lei, sa dau cu banul ca e resoftata sau nu si sa spun clientului ce a iesit:wink:

Gata problema rezolvata.

Am fost aseara la amicul asta a copiat harta care spre surprinderea lui avea doar 14kb a trimis-o pe mail si exact ce banuiam eu, masina are softul modificat.

Raspunsul a fost: "Harta e identica cu a mea, dar nu inteleg cum, deoarece eu am facut la o singura masina cu motorul asta si anume un vanator care a fost extrem de multumit si chiar a scoso de la vanzare dupa resoftare."

Adica are undeva la 375 nm 170 hp.

Am intrebat daca se poate mai mult si a zis ca da dar nu rezista cutia(a mea e automata) si transmisia.

Interculer schimbat, turbina alezata si schimbati paletii.

Link spre comentariu

acum...te-ai linistit...de ce este a mea mai puturoasa...dar vine si vremea ei...

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare