mariusg Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Fisierul original (cel putin la mine) se numeste asa: land rover discovery_25_td590kw_330_5143907U24or_B221.ori si are 128 KB. Dupa cum stii Fery eu am schimbat chipul pe placa cu unul cu "stage one" si soclu de la tine. Am salvat fisierele din amandoua chipurile. Baietii de la Baneasa au si ei o versiune care se descarca prin mufa. Au salvate o gramada de versiuni pentru fiecare masina care au chipat-o. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Interesant, deoarece la astea care sunt cu chip(varianta MSB) nu exista comunicare intre chipul care contine fuel mapul si mufa OBD sa se citeasca nimic, doar daca e introdus chipul in cititor special de remapare in nici un caz cu T4 sau altceva prin OBD, exista niste date de identificare ECU salvate in alt chip cu care comunica testerul dar asta nu are de-a face cu fuel mapul... la astealalte NNN se poate dupa cum s-a demonstrat dar eu totusi mai am unele dubii ale mele pe care nu le mai relev ca s-ar putea sa ma insel fisierele care contin fuel mapul sunt definite altfel nu ca acel cod scris de tine, fisierele pentru remapare trebuie sa fie format -------.tun se poate vedea aici cum arata http://www.discotd5.com/ecu-reverse-engineering/creating-tuner-pro-maps-td5-ecu si e nevoie de scule speciale nu doar de un tester NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Martie 25, 2016 Autor Partajează Postat Martie 25, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 A intrat pe ecu cu un tester care a costat foarte multi bani si era de imprumut de la firma de tunning. Ce avea el nu era compatibil cu masina si motorul. Dupa ce i-am dat codul de ecu inainte sa ajung acolo a zis ca ar trebuii demontat ecu ca sa citeasca softul direct de pe el nu stiu cum, dar probabil ca facand rost de acest tester nu a mai fost nevoie. Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 (editat) Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Asa da... cu scula speciala de tunning mai stam de vorba:wink: ... dar doar la astea cu NNN, la MSB nu ajuta nici aia Editat Martie 25, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cace Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 La ecu cu seria NNW cum se poate face remap sau mai bine zis pe unde si cam cat ar costa.. Ma gandeam pe la vara sa ii fac si eu la a mea si intercooler marit. Discovery 2 2004 facelift 2.5 diesel cutie manuala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Martie 28, 2016 Autor Partajează Postat Martie 28, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Se facem remapare si costa in jur de 200 Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Martie 30, 2016 Partajează Postat Martie 30, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Se facem remapare si costa in jur de 200 Salut Lazarcostin, ai avut curiozitatea sa-i intrebi pe cei ce ii cunosti si se ocupa cu tunning-ul la ce performante au reusit sa aduca un Discovery2 dpdv al acceleratiei 0-100km/h sau viteza max? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Aprilie 6, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Nu am avut nici macar curiozitatea sa vad in cat timp urca masina mea la 100. Stiu ca urca bine si asta ma multumeste. Ma ajuta in depasirii si cel mai important in urcari cu noroi. Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Nu am avut nici macar curiozitatea sa vad in cat timp urca masina mea la 100. Stiu ca urca bine si asta ma multumeste. Ma ajuta in depasirii si cel mai important in urcari cu noroi. Este importanta puterea motorului si cuplu in situatii cu noroi si e preferabil sa fie cat mai bune, dar mult mai important este ca masina sa fie incaltata corespunzator.Schimbul de energie intre masina si teren este influentat de natura terenului,in cazul terenului noroios energia se risipeste prin lunecare.Deci oricat de puternic ar fi motorul,daca nu reusesti sa faci ca forta de lunecare sa fie minima masina va ramane inerta.Deci dupa parerea mea, in situatii cu noroi cum ai exemplificat tu ca este este cel mai important, in loc sa investesti bani in tunning motor mai bine investesti in pneuri performante si vei obtine performante mai bune(evident conteaza foarte mult si masa masinii si performantele reductorului de turatie al masinii) .Puterea motorului isi face aparitia cu adevarat cand aderenta este buna(teren aderent sau pneuri performante) si vrei sa fii mai rapid intr-un concurs decat alti concurenti. Cand mergeam la concursuri mai mereu castiga concursurile un tip(unii poate il stiu sau au auzit de el Andrei Felmann il chema) care avea un Mercedes G scurt cu motor de 2000cmc pe benzina,ne batea de ne sareau capacele doar fiindca avea pneuri care costau mai mult decat valora masina in sine,pneuri care pe langa ca erau enorm de scumpe, in perioada aceea(anii 2000-2003) nici macar nu le gaseai usor sa le cumperi chiar daca aveai bani. Eu aveam un G350 dar care surprinzator avea 100kw si cuplu destul de bun pentru vremea aia 305Nm si era perfect echilibrat pentru off-road.Eu mergeam off road cu ea nemodificata si nepreparata pt off-road si facea fata perfect.Echilibrul masinii putere/masa se vedea f bine in consumul off-road.Eu nu mi-am luat niciodata canistre de motorina suplimentare cand traversam muntele pe distante lungi. Deci puterea motorului este foarte importanta dar trebuie echilibrata cu restul masinii si raman la parerea mea ca cel mai important lucru la o masina este... "incaltamintea". G-ul pe care l-am avut avea viteza max constructiva 150km/h,viteza pe care nu am reusit s-o ating vreodata nemaivorbind sa trec peste ea.Cauciucurile erau totdeauna A/T si off-road aveam M/T. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 (editat) Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Este importanta puterea motorului si cuplu in situatii cu noroi si e preferabil sa fie cat mai bune, dar mult mai important este ca masina sa fie incaltata corespunzator...... Eu zic chiar invers...Nu stiu cum e la alte modele dar la un D2 Td5 netunat pe partea de putere si pe partea de transmisie daca-i pui "incaltaminte" agresiva il omori "in no time" si te si impotmolesti in schimb tunata cum trebuie poti sa iesi din noroaie chiar si cu niste cremwursti de roti, la noroaie ma pricep ca umblu printre orezarii in Ungaria...am explicat detaliat toata teoria in alte topicuri nu o mai reiau toata aici doar esenta: vrei sa bagi bani bagi in tuning putere si transmisie dupa aia umbli la roti/gume...parerea mea(avizata de data asta:wink:... ma refer doar la D2 Td5!!!) Editat Aprilie 6, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Eu zic chiar invers...Nu stiu cum e la alte modele dar la un D2 Td5 netunat pe partea de putere si pe partea de transmisie daca-i pui "incaltaminte" agresiva il omori "in no time" si te si impotmolesti in schimb tunata cum trebuie poti sa iesi din noroaie chiar si cu niste cremwursti de roti, la noroaie ma pricep ca umblu printre orezarii in Ungaria...am explicat detaliat toata teoria in alte topicuri nu o mai reiau toata aici doar esenta: vrei sa bagi bani bagi in tuning putere si transmisie dupa aia umbli la roti/gume...parerea mea(avizata de data asta:wink:... ma refer doar la D2 Td5!!!) Nu te contrazic, fiindca de data asta,vazand postarea colegului,m-am dus cu gandul direct la situatiile cu noroi cu urcari pe rampe cu unghiuri relativ mari pe care eu nu le-am experimentat cu D2.Dar raman totusi la parerea ca, la urcusuri cu noroi, iti trebuie cauciucuri potrivite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Aprilie 7, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Anvelopa este poate cea mai importanta, dar daca nu are ce sa o invarta ca sa o descarce? Pe teren alunecos cu o panta moderata(la greutatea asta nu putem vorbii de inclinatii foarte mari) nu prea merge sa urci la aderanta cu 2300kg si cu doua martoage sub capota. Eu in teren experienta foarte mare cu disco nu am, dar dupa cateva iesiri m-am lamurit despre masina. Daca montez simex se rupe tot si nu mai e cilivizatie pe sosea, asa ca prefer km 2 care isi face foarte bine treaba in 90% din cazuri, iesiri. Ar fi frumos sa ma pot da putin mai tare cu disco prin padure cu ceva simex(imi e tare dor), dar asta ar insemna o investitie de minim 3000 euro si nu e loc. Plus ca masina e lata, lunga si inalta de multe ori nici nu incape daca o pui cu mana prin padure. Este clar o masina de expeditie si sosea cu veleitati de Offroader M-am saturat sa aud mereu in statie:"opriti coloana ca nu are loc disco, opriti ca nu urca disco, opriti trebuie gasit traseu de ocolire ravena pentru Disco." prin urmare tot o masina mica gen vitara sau jimny raman jucariile preferate. Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Noiembrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2016 (editat) Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Buna ziua. Dupa un an si jumatate de cand am masina fara probleme majore la motor in sfarsit au aparut si acestea. Cand vrea ea trage de mananca asfaltul si cand nu vrea nu vrea. Adica urca f greu cu acceleratia la podea fara sa scoata fum sau ceva. Pe tester universal nici un defect, pe tester dedicat nici un defect in ambele situatii si cand merge si cand nu merge. Am dat o tura cu testerul pus pe masina. parametri ok mi s-a spus. Schimbat pedala acceleratie, debitmetru, senzor galerie admisie, intrucat pe retur nu dadea motorina ca inainte desfacut regulator si gasit o mare tiganie in curs de montare, dar presimt ca nuu este de la regulator ca returul din chiuloasa are debit bun. schimbat supapa aia de vacum care da comanda la turbina. in week end o sa schimb si pompa ca poate are debit dar nu are presiune.(o fi obosit) Mai dati-mi ceva ideei ca nu stiu ce sa mai fac. am o sapt de cand zi de zi mai imi vine cate o idee si degeaba. Ceva mecanic poate sa fie. filtre schimbate acum 5000km. Va multumesc. Editat Noiembrie 24, 2016 de lazarcostin Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 24, 2016 Partajează Postat Noiembrie 24, 2016 (editat) Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Regulatorul e el insusi pe retur ca doar pe retur lucreaza, ce "tiganie" ai gasit acolo? Da cu WD40 sau alt degripant unde intra bratul wastegateului in turbina si impinge de cateva ori bratul in fata sa fi sigur ca nu agata cand arcul il trage inapoi adica sa ramana pe deschis ca atunci pierzi presiune pe acolo, vezi si furtunele de presiune sa nu fie delaminate sau vreo crapatura supapa aia care ai schimbat-o nu e pe vacuum, e pe presiune din intercooler vezi si furtunasele legate de ea sa fie in regula Din pacate asa pe ghicite e greu dar nu se poate ca parametrii sa fie in regula cand se intampla simptomul, asta e imposibil, daca ''driver demand"ul e in regula adica se vede voltajul senzorului de pedala ca fiind apasata dar turatia motorului e jos asta deja nu e in regula. Ulei nu este in mufa rosie? Editat Noiembrie 24, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Noiembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 asta e fostul regulator... Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 :ang:fr2 , da, pentru asta "tiganie" e eufemism NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Noiembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 dupa schimbare regulatorului se vede o imbunatatire majora. motorul mult mai silentios( chiar vroiam sa il fac desfac), si chiar si atunci cand nu merge urca mult mai bine in ture fara gram de fum, daca scot mufa de la debitmetru dupa 2 3 pedale urca grav in gol, dar cu f mult fum chiar din ture putine( inainte da fum doar dupe 3000 la refulare) mentionez ca acum pe masina am un alt debitmetru unul de pe 10p motorul meu e 15p poate difera in graba l-am luat de la un prieten. Asta inseamna sa nu ai istoric la masina si sa nu ai pe cine sa intrebi ce sa facut la ea. o iei pe bajbaite. multumesc f mult Ferry. ca de obicei raspunzi prompt la toata lumea. eu chiar daca am numarul tau de telefon imi e rusine sa te sun. esti poate singurul care mai face asta din pasiune. Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Noiembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Gandesc ca necitind debitul de aer ecu da motorina dupa cat primeste comanda de la acceleratie. de aici atat fum negru. in ture mici multa motorina si turbina nu poate baga cat aer vrea ecu. o sa o scot pe sosea maine. Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 (editat) Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Nu, cu debitmetrul deconectrat trebuie sa intre pe un default de avarie destul de bine echilibrat si nu sa scoata fum(debitmetrul e unic pt toate modelele), eu tot suspectez o pierdere de presiune intre turbina si admisie sau daca mai ai EGR si ala se poate sa fie infundat, sau senzorul MAP, AAP sau cine stie?...e nevoie de tester la faza asta sa se vada parametrii live altfel putem sa tot mergem pe ghicite fara succes. Mai este o piesa pe care eu o consider consumabila de termen mediu(cam 30.000km) cod LLN100140L, e dupa debitmetru, schimb-o pur si simplu daca stii ca e veche Editat Noiembrie 26, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Noiembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Am iesit pe sosea acum cu mufa la debitmetru scoasa cand vreaa trage de rupe cand vrea nu trage. Nu mai are egr, nu mai are catalizator, nu are toba. este resoftata. are draci. Iau o pauza deoarece nu vreau sa imi stric weekendul. Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 (editat) Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Nu cumva este ulei in mufa rosie de la ECU? .... poti sa renunti la chestia aia cu debitmetrul, ti-am spus pe ce sa te concentrezi Editat Noiembrie 26, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Noiembrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 (editat) Re: lr discovery 2 automata dec 2004 astazi am revenit la cotet. am fost la un prieten la bosch care are multa experienta si cu softuri si cu motoare de toate felurile. concluzia lui dupa multe teste si incercari si povesti: sa incerc sa scriu din nou softul original al masinii ca e posibil ca in momentul resoftarii sa fi sters ceva coduri de eroare de pe acolo si sa nu le vada ecu. avand alt debit de aer alte presiuni alti parametri si sa nu faca figuri posibil sa le fi sters ceva de pe acolo si din cauza asta sa nu ne dea nimic pe nici un tester sau sa faca figuri chiar softul sau ecu. in concluzie daca ar fi din soft sau ecu si schimb ecu cu unul identic masina ar trebuii sa mearga bine doar ca putin mai lenesa. corect? si daca nu ar fi din ecu sau soft ar trebui sa se vada defectele din accesorii? Nu vreau sa contrazic un om cu experienta dar mie teoria asta nu-mi suna bine...ca sa pui alt ECU iti trebuie tester dedicat sa-l sincronizezi cu immobiliserul si sa setezi codurile de la injectoare Editat Noiembrie 28, 2016 de sierrafery Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazarcostin Postat Noiembrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Re: lr discovery 2 automata dec 2004 Mufa rosie o vizitez regulat stiu bine povestea nu are probleme. Vitara din 1997 cu motor 2.0 16v 132 cp LR discovery 2 dec 2004 automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate