air_wolf Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 un articol interesant. http://www.clujust.ro/ai-proces-cu-radarul-iata-ce-poti-specula-erori-frecvente-in-utilizarea-radarelor/ The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Re: ai probleme cu radaul? Exceptand situatia cand treaba devine groasa, adica cu suspendare pe termen linitat sau nelimitat a permisului , ma gandesc ca nu cumva actiunea in instanta sa coste mai mult decat amenda platita in 24 de ore . In cazul acesta ramai doar cu onoarea neterfelita , dar cu banul lipsa din buzunar. Oricum , de cand am statie nu am mai incaltat nici un radar. Si pana sa am statia , am fost amendart de doua ori in toata cariera , pentru depasire de viteza , din care una a fost pentru ca mutasera indicatorul cu terminarea localitatii cu 100 de metri mai departe si nu am sesizat acest lucru. Totusi , in loc sa contestam un incalcarea unor reguli , nu ar fi mai bine sa incercam sa modificam viteza legala maxim admisa prin unele actiuni sincronizate cu alte forumuri de profil ? Eu as sugera ca viteza sa nu mai fie impartita in " oras " si " afara din oras " , ci in functie de conditiile de trafic si de numarul de benzi de pe sens . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big.Ursu Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Re: ai probleme cu radaul? Nu am intalanit pe nicaieri sa nu existe indicator + limita de viteza aferenta peste tot pe unde am bantuit prin asta Europa cica civilizata. Limitele de viteza isi au rostul lor, dar cand sunt stabilite cu un scop precis si motivat. Atat in Timis cat si in Dolj am intalnit niscai portiuni unde sunt puse niste limite de viteze sa nu zic imbecile (30km/h in speta), fara vreo ratiune anume. Inutil de comentat ca atat in DJ, cat si in TM - MWC-ul servea patria. Din pacate atat soferii, cat si pietonii au nevoie de muuuuulta educatie pentru ca limita de viteza dintr-un orasel neaglomerat sa poata creste cu 10km/h. Soferii sa invete sa beleasca ochii cum trebuie si sa plece de la premiza ca nimeni din jurul lui nu stie ce e cu el pe lumea asta, si ca el ca sofer trebuie sa aibe grija de toti. Pietonii sa invete ca toti soferii sunt idioti, si ca zebra nu te face prieten cu Barbosu'. Restul...vine de la sine. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted March 21, 2015 Author Share Posted March 21, 2015 Re: ai probleme cu radaul? ursule, ai dreptate, educatia o sa faca diferenta. dar pina acolo mai e. limita de 30 vine din anglia, numai ca acolo sint mile. idiotii din romania au lasat-o asa, 30, dar in km. astia de la stat sint cei mai buni in copy&paste. si daca in uk ai slow pe coborire, in romania ai pe urcare! @fordranger: iti promit ca daca ma votezi la anul, in cazul in care ma hotarasc sa candidez, asta o sa fie unnul din amendamentele la codul rutier. e ok asa? :2dr The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Irimescu Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 Re: ai probleme cu radarul? Se pare ca 30 nu vine chiar din Anglia.. http://www.automarket.ro/stiri/parlamentul-european-va-impune-limita-de-30-kmh-in-oras-40843.html Articol din 2011.. Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 Re: ai probleme cu radarul? e deja mult prea vechi articolul ăla... și 30 km/h pe strazile cu o singură bandă... e ca și cum ai merge cu bicicleta repede :) și blocajul e garantat, nu numai în bucureștiul aglomerat ci și în alte orașe altele sunt soluțiile de optimizare a traficului și de educație în respectarea legilor http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Irimescu Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 Re: ai probleme cu radarul? Problema mare la noi e lipsa indicatoarelor de informare. 1. Daca ies dintr-o localitate si am voie cu 100 sa apara semnul de 100, ca nu toti participantii la trafic fac diferenta intre drumurile expres sau nationale europene care sunt de 100, si celelalte categorii de drumuri care sunt de 90.. Eu mai sarac cu duhul merg cu 90, vine unul care stie... se enerveaza, ma depaseste si pac... l-a luat.. 2. La intrarea in localitate, apere semnul de localitate cu 50 mic mic, inscris pe el, dar pana la prima casa mai e un km de livezi... o lasi mai moale... sa zicem 70 si acolo pac radarul, ghinion esti in localitate, ai furat-o. 3. La iesirea din localitati, intrarea pe autostrada, DN-uri si alte drumuri unde ai nevoie de rovigneta/taxa drum sau cum ii mai zice, sa fie semnul care te atentioneaza ca trebuie sa o ai.. Prin alte tari gasesti semnul si la iesirea din parcare.. la noi, doar sporadic, la intrarea pe autostrazi.. si multe alte exemple.. care ar preveni.. PS asta cu vigneta am patit-o.. astept amenda, amenzile.. fac parte din categoria care ia pe un an, am uitat si mi-am adus aminte sa verific cand m-am intors.. adica doua zile pe drumuri cu taxa fara vigneta, si am reinoit pe inca un an... Sunt curios daca o sa primesc o atentionare/avertisment sau o sa ma puna sa platesc contravaloarea a doua rovignete si 2 amensi la 50% din valoarea ei.. adica vreo 1300 de lei.. Luaz 969, Aro 244, L200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts