anonimax Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Pai vezi ca ii asa cum zic eu.scoate 6 l cu un motor cu injectie indirecta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu Tud Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Motorul de terrano are cu siguranta consum mai mare. Eu chiar n am menajat masina absolut deloc, tractez platforma cu ea si n am avut probleme, sper sa nici nu am! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonimax Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Ce an ii masina si cati km? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu Tud Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 E din 2005 si are 270000 de km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonimax Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Assuming you are in the EU and your engine number is before YD25DDT1219661 in your log book or found above the alternator on the block, then it is at risk – d22’s with yd25 2.5 tdi engine (2002-2005), especially around the 60,000mile mark. However it can happen at any mileage ,poate si de asta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu Tud Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Nu stiu... Eu sper sa nu mi faca probleme si in felul asta sa o pot recomanda si altora. Eu unul sunt multumit de ea, am si l200 dar mai mult imi place navara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonimax Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Daca n-ar fi fost cu probleme la motor erau aproape perfecte.oricum dupa 2005 s-a rezolvat problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu Tud Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 S a rezolvat problema motorului dar au aparut altele... Si e mult mai fragil d40-ul! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonimax Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 D22 s-a fabricat si dupa 2005,nu vb de d40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu Tud Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Ce s-a fabricat dupa 2005 e np300, nu d22. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonimax Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Pai numai denumirea ii schimbata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu Tud Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Nu cred ca au vreo piesa care sa se potriveasca, am cautat eu sa vad daca sunt compatibile piesele si nu am gasit nimic sa se potriveasca, nu ma refer la caroserie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonimax Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 La motor nu se potrivesc ,dar in rest sunt identice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Re: Conversie motor la Navara D22 @anonimax @laurentiu tud Pe langa faptul ca ati reusit sa faceti praf topicul omului , mai "impartasiti" si informatii false, nu e bine asa, zau ! Eu zic sa o luati de la capat si sa mai studiati problema. Mai mult unii "cetateni bineintentionati" l-au mai si enervat pe autor blocand in felul asta continuarea topicului care poate, pe unii dintre noi, i-ar fi interesat aceasta conversie. @cetateni de bine Oamenii ce posteaza in zona tehnica o fac ca sa impartaseasca din experienta si munca lor, GRATIS, altor cetateni care poate in viitor vor avea nevoie aceste informatii. In majoritate, cei ce scriu articole tehnice pe aici sunt cu multa experienta in spate (ex Ovidiu A Car care a fost dealer Nissan inainte sa va nasteti multi dintre voi ) si cam stiu ce vorbesc/posteaza. Mai sunt si unii ( scuze-ca voi) care culeg informatii aiurea sau pareri de pe la vreun Gica manivela si apoi incepe bubuiala . Ca sa realizeze "reteta" fabricatiei unor asemenea masini , unii dintre noi am cheltuit luni, poate ani din viata si mii de euro platind piese si proletari care sa muncasca. Voua vi se ofera pe tava totul , dar nu e bine nici asa .... Continuarea in felul asta nu face decat ca cei de la care doriti sa obtineti aceste informatii/poze .. sa nu mai posteze, si veti ramane "voi intre voi ", amatorii , postand aberatii si informatii false ... Noi sa fim sanatosi ! Edited January 25, 2017 by nissan4x4 1 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu Tud Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Informatii false? Cum ar fi? Si da, imi cer scuze ca am deviat discutia, era despre conversie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Nu cred ca au vreo piesa care sa se potriveasca, am cautat eu sa vad daca sunt compatibile piesele si nu am gasit nimic sa se potriveasca, nu ma refer la caroserie. Sunt foarte multe piese care "se potrivesc" .. Iti dau un exemplu, in acest moment fac un motor pt un D22 utilizand multe parti motor de D44. Programele comerciale de vanzare piese (site-uri) ce va sunt accesibile dvs , proprietarilor de masini, nu prea au legatura cu programele originale Nissan , Renault , Mitsu etc. De pe aceste site-uri va puteti cumpara ceva filtre si placute de frana , eventual un kit ieftin de ambreiaj ... In momentul in care intrii in detalii , o sa vezi ca iei teapa si cu un termostat, fie nu se potriveste fie nu are caracteristicile constructive corecte. De aici pana la afirmatii ca "nu se potriveste" e distanta mare Nu te cearta nimeni , dar inainte de a formula concluzii trebuie sa "filtrazi" informatia .. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 S a rezolvat problema motorului dar au aparut altele... Si e mult mai fragil d40-ul! D22 are vreo 120 cp D44 are vreo 170 cp Eu D44 cu motor rupt nu am prea vazut, dar am o colectie de motoare de aruncat de pe D22... Deci nu as zice ca e mai fragil . ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 La motor nu se potrivesc ,dar in rest sunt identice. motoarele sunt identice ( constructie bloc + arbore cotit etc), singura jmekerie dupa 2004 e ca au aparut motoarele cu commonrail pe NP300, si suruburile incriminate in cazul ruperilor sunt ceva mai tzapene .. Ref la caroserie, pe afara cam seamana dar pe dedesubt apar diferente, fiind produse si in fabrici diferite ( spania si japonia), fiecare fabrica adaptand productia si cu ce gasea in industria orizontala a tarii sale Tot ce e fabricat in Japonia, incepe seria sasiu cu JN , tot ceea ce e fabricat in Spania incepe seria sasiu cu VS Deci nici aici nu putem trage concluzii ferme "ca sunt identice"din afirmatiile dvs. Cu credinta ca nu am pierdut din timpul meu de lucru ca sa va ofer aceste mici lamuriri si insperanta unei bune colaborari forumistice in anii ce urmeaza, va doresc studiu placut si aprofundat al subiectelor de pe acest forum ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentiu Tud Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 (edited) Re: Conversie motor la Navara D22 Vreau sa mai adaug ca d22 are 133 cp , nu vreo 120 si imi cer scuze inca o data daca am suparat pe cineva! Edited January 25, 2017 by Laurentiu Tud Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonimax Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 motoarele sunt identice ( constructie bloc + arbore cotit etc), singura jmekerie dupa 2004 e ca au aparut motoarele cu commonrail pe NP300, si suruburile incriminate in cazul ruperilor sunt ceva mai tzapene .. Ref la caroserie, pe afara cam seamana dar pe dedesubt apar diferente, fiind produse si in fabrici diferite ( spania si japonia), fiecare fabrica adaptand productia si cu ce gasea in industria orizontala a tarii sale Tot ce e fabricat in Japonia, incepe seria sasiu cu JN , tot ceea ce e fabricat in Spania incepe seria sasiu cu VS Deci nici aici nu putem trage concluzii ferme "ca sunt identice"din afirmatiile dvs. Cu credinta ca nu am pierdut din timpul meu de lucru ca sa va ofer aceste mici lamuriri si insperanta unei bune colaborari forumistice in anii ce urmeaza, va doresc studiu placut si aprofundat al subiectelor de pe acest forum Multumim pt informatii.deci in concluzie merita sau nu cumparat navar d22 2002-2005? exista sansa sa prinzi unul care sa duca cate zeci de mii de km? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Masina este f ok , si eu caut un D22 acum , preferand acest model lui D44, e mai simplu si cu intretinere mai ieftina Ce urmaresc eu: - sa aiba referinte ca motorul a fost schimbat dupa 2006/2006 sau daca s-a reparat , reparatia e facuta in reprezentanta ( care cunosteau problema suruburilor si se presupune ca au schimbat tot ceea ce era de schimbat). Daca nu , iau in calcul ca inainte de a suferi damage sa dau baia de ulei jos si sa rezolv ambele probleme ce cauzeaza damage-ul motorului, respectiv suruburile de biela si garnitura vesela a carei deteriorare face sa se caleze motorul. - am la service masini cu kilometraje peste 300.000 km care nu prezinta acest defect, deci cred ca "norocul" tine mai mult de modul cum a fost abuzata masina si nu de numarul de km din bord. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonimax Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 In tara se gasesc respectivele bolturi si o ringul de la pompa de ulei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nissan4x4 Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Cateodata da, cateodata ...nu ! depinde de perioada. Dar si de afara vin cam in 7 zile . O sa incerc sa va pun niste poze cu piesele incriminate si damageurile rezultate .. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonimax Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 Dupa schimbarea bolturilor si o ringului mai exista riscuri sa crape motorul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompierul Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Re: Conversie motor la Navara D22 As avea si eu o intrebare:daca motorul de D44 are aceasi bloc si arbore cu NP 300 ce difera la aceste motoare de exista diferenta de putere de aproximativ 40 CP ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts