Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Consum crescut L 200 an 2005 85kw

LAZ
 Share

Recommended Posts

De ceva vreme , la un L200 (2005 ,85 kw) a sarit consumul cu aproape 2 l/100 km.Masina face acelasi traseu de cativa ani ,acelasi om...etc.Turata pe loc scoate puternic fum negru,ceea ce nu facea pana acum.Am discutat cu un pompagiu si mi-a zis ca nu ar fi din pompa,pe undeva pe aici zicea cineva ca ar putea fi electronica de pe pompa.Masina are putere,motorul merge frumos,am verificat punerea la punct....Pareri?

Re: Consum crescut L 200 an 2005 85kw

Masina scoate mult fum negru: Prea mult combustibil, amestec prea bogat, prea putin aer.

Cauze probabile: probleme cu alimentarea, injectoare, prea putin aer la alimentare, filtre, turbo, etc.

:jp1

Masina scoate mult fum negru: Prea mult combustibil, amestec prea bogat, prea putin aer.

Cauze probabile: probleme cu alimentarea, injectoare, prea putin aer la alimentare, filtre, turbo, etc.

Adica cam toate..:grin:.Filtrele sunt schimbate recent(a fost primul lucru),alimentarea -de ce?-injectoare posibil,turbo-ar trebui sa nu traga,or asta rupe ....

Primul lucru, si cel mai usor, ar fi sa te ocupi de debitmetru. In prima faza demontat si curatat cu un spray dedicat. Apoi montat pe masina si verificate valorile ce le emite, poti folosi un tester sau consulta un manual de reparatie (pt a vedea unde si ce trebuie sa masori) apoi cu ajutorul unui simplu voltmetru sa vezi cat scoate.

Valorile necorespunzatoare ale semnalului "emis" de debitmetru , "inseala" ECU care zice ca trebuie mai multa motorina la cantitatea de aer citita de debitmetru.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

In prima faza modelul de 85 kw nu are debitmetru. Electronica pompei daca ar fi sa faca figuri se aprinde martorul in bord. Eu as verifica daca nu este vreun furtun spart de la turbo la galerie, daca lucreaza turbina in parametri si cum zicea si in coleg mai sus filtrul de aer , eventual daca nu e obturata admisia.

Cum spuneam ,primele schimbate au fost filtrele (aer,carburant),maine pun in paralel 2 (cu un Sport identic) si verific live motoarele-furtune ,actionari turbina etc.Senzorul MAP care ar fi ?.Pot sa si schimb de pe una pe alta...Sper sa nu ajung la pompa.

Senzorul map este prins sub parbriz si vine un furtunas din galeria de admisie. Dar daca respectivul ar fi dus abia te misti cu masina, devine foarte puturoasa.

Ajungi sa prinzi usor 3200-3400 rot/min? ... La mine trageam de ea sa prinda 3100 r/min ... (nu aveam fum negru insa si nici martor eventual aprins)... am inlocuit electrovalva ce raspundea de control waste-gate turbo si consumul a scazut sensibil!

Verifica si EGR sa nu fie colmatat!

Intercooler fisurat? Tubulatura fisurata?

Se tureaza fara probleme....Am verificat dupa cum spuneam cu un Sport identic si nu am gasit nimic diferit.Am pus testerul pe amandoua si singurul parametru care difera este avansul pompei de injectie -la L 200-0,9 iar la Sport 0,7.A ramas ca cel cu testerul sa ceara inf. suplimentare la un fel de "linie calda" cu care service-ul are contract, si maine o sa stiu mai multe .Se pare ca totusi electronica de pe pompa e hiba.Vedem maine.

• 4 weeks later...

Salut ! Am avut o problema asemanatoare la un L200 din 2005 , am anulat EGR si s-a rezolvat ! Spor la treaba !

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use