Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cumparare masina istorica germania

harkonnen
 Share

Recommended Posts

Buna!

Ma bate gandul sa imi satisfac un capriciu sa cumpar un vehicol istoric din Germania (iesita din fabricatie din '80). Am gasit masina si am initiat discutia cu vanzatorul. O foloseste ca vehicol istoric si are ceva numar care il invarte intre 2-3 masini cand vrea sa la folosesca.

Ce trebuie sa fac eu pentru a o putea aduce in Romania si a o inscrie ca vehicol istoric. Ce acte trebuie sa imi dea vanzatorul (am auzit de TUV/Fahrzeugbrief/Fahrzeugschein si ceva brief anulat?!), ce acte trebuie pentru inmatriculare temporara (acolo si aici), pentru retroclub (am trimis email la retroclub dar poate un coleg cu experienta personala ma poate ajuta) si RAR/politie/primarie.

Masina vreau sa o aduc pe roti si am auzit ca in Ungaria nu ai voie cu un tip de numere temporare.

Va multumesc!

P.S. innformatia oferita aici este valabila si completa: http://www.politisti.ro/topic/1459-documente-necesare-la-importul-unei-masini-din-germania/ ?

Edited by teddybear
corectare titlu

Re: comparare masina istorica germania

Nu se anuleaza brief-ul .... cand te duci si o cumperi, te duci cu actele la TUV si iti elibereaza ei numere de export si brief mare + mic pe numele tau, brief in care este specificat ca este masina istorica.

numerele de export sunt ori galbene ( 15 zile sau 1 luna parca ) ori rosii de 3 luni ... cu alea galbene sunt valabile doar in Germania, Elvetia si Austria si ai pb in ungaria cu ele ... cu alea Rosii nu ai nici o problema, insa sunt mai scumpe ... vreo 250 euro.

cu brief-ul te duci la retromobil unde o sa-ti povesteasca cum ca trebuie sa devii membru ( parca ) si sa te duci la un anumit ( sau mai multe ) service-uri cu care au ei manevra sa-ti faca o constatare ca masina are 95% piese originale pe ea .... dupa povestea asta iti emit si ei un certificat cum ca este masina de epoca.... si cu toate hartiile te duci si te apuci sa o inscri si sa soliciti in acelasi timp pe baza certificatului, scutirile respective de taxe.

deci RAR ci identificare si ITP, ANAF sa o ia in evidenta si sa-ti dea impozit zero si sa-ti calculeze taxa de prima inmatriculare zero, cu toate la politie sa-ti aloce carte si talon.... si ceva copii xerox legalizate ... aici nu mai tin minte daca ai RCA redus sau nu pt vehicule istorice.

revenind, se face dar cu ceva bataie de cap, cel mai simplu si rapid te duci la Retromobil club romania si stai de vb cu domnii de acolo care o sa iti povesteasca pas cu pas ce este de facut.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Re: comparare masina istorica germania

doar la cele importate din afara UE, adicatelea pe linga vama. la cele din UE nu are ce sa-mi taxeze.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Re: cumparare masina istorica germania

... eu situ ca sunt scutite de la plata accizei masinile de epoca, de asta trebuie sa obtii certificatul de masina de epoca respectiv pt repatrieri ... ca si de taxe vamale unde este cazul .

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Re: cumparare masina istorica germania

pai poate ne spune pmstancu sau altcineva cu BJ inmatriculat recent cum e cu acciza.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use