Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cateva intrebari de Y60

avolocaru

Postări Recomandate

• Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Cateva intrebari de Y60

Banuiesc ca e o cota undeva pe partea stanga fata (sau e dreapta spate)? O sa incerc sa ajung sub masina azi sa iti masor eu, dar ar fi buna o explicatie mai exacta a ceea ce vrei masurat (intre ce si ce).

Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Piesa este in dreapta fata, este posibil sa fie acoperita cu o protectie de plastic dar cred ca se poate masura si pe interior, ma intereseaza cu o precizie de 1 cm, nu e mare lucru. Este un element de legatura intre conductele de frana de pe sasiu si cele de pe caroserie. Vreau distanta intre aceasta piesa si marginea oalei pentru arc si amortizor. Explicatiea este: intrucat la mine gaura de prindere a acelei piese nu mai exisata si nici caroseria nu e pusa pe sasiu nu stiu unde sa o montez astfel incat cand voi pune caroseria pe sasiu sa se potrivesaca cat de cat tevile de pe caroserie cu cele de pe sasiu.

Link spre comentariu

Dar prin casetele de directie a bagat careva un ochi? ma intereseaza in principal simeringul de la axul gros daca se poate schimba.

Tocmai am aflat ca da! intrebarea corecta ar fi daca se gaseste doar simeringul sau numai Kitul in intregime?

Editat de avolocaru
Link spre comentariu

Kituri de reparatie se gasesc mai multe , unele inutile in conditii de mic atelier pentru ca necesita cateva scule dedicate pentru instalarea inelelor de etansare ( care nu sunt oringuri ) .

4932152N26 , insa s-ar putea sa nu te ajute ca sunt mai multe diametre de ax ( ... aaa... trei ... doua casete mici si una mare HD ... Koyo , Aisin la japoneze ... TRW&co... la europene...) .

Daca caseta nu plange si numai simeringul antipraf e mai necajit , l-as schimba doar pe necajiu' cu un simering cumparat de la simeringarie . Situatia poate fi dusa si alt nivel de finete ... de faptul ca axul poate fi usor corodat , 'cam' impropriu pentru simering .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

E o aplicatie oarecum fortata , teoretic necesita o sursa de sudare desteapta , care nu ( prea ) se regaseste practic . In lipsa acestei surse de sudare desteapta si frumoasa , nu rezulta o sudura de incredere si nu recomand . Dca te gandesti sa incerci pe alea care apar pe net cu un transformator ( si atat ) anemic , nu te obosi ca le-am incercat si am cam ingramadit banii la colt ... pe unul l-am convertit in derulator MIG si cam atat , il mai folosesc ( de fapt , mai deloc ) la suduri mai exotice cu sursa de curent separata , externa si gaze mai ... confuze .

Sau , altfel spus eu nu sunt satisfacut de sudura in aluminiu cu aparatele modeste , poate ca tie iti va parea OK ...

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Colegu' aparatul nu e chiar modest! ma interesa cum merge la sudura sarma tubulara, adica aia de are "flux" pe mijloc si care teoretic nu are nevoie de gaz. Este utila atunci cand nu ai mare lucru de facut ca nu trebuie sa mai cumperi o butelie de argon. Este, evident, mai scumpa decat cea obisnuita si eram curios daca merita.

In ce ma priveste sudez aluminiu cu aparatul meu, nu sunt prea multumit de ce iese de fiecare data, dar merge, practica ne omoara!

Link spre comentariu

Daca ne referim strict la sudura MIG la aluminiu , imi mentin cele zise mai sus .

Daca vorbim de sudura la fieroase cu sarma cu autoprotectie , eu personal i-as da maxim nota 8 . Tocmai din cauza asta am o flota de butelii de gaze , fiecare gaz sau amestec cu treaba lui . N-a fost prea ieftin dar am fost oarecum constrans de rezultale dorite . NU regret deloc , altfel nu prea ai cum ...

Cat despre sarmele tubulare , unele sunt mai bune decat altele si rezultatul idem . Totusi , cum spuneam , daca nu sudezi la terasa sau la pergola unde mai accepti si ceva mai mediu ... mai bine te dai la MMA .Fiecare sudura are limitele ei dar dintre toate MMA e cel mai tolerant exceptand la grosimi mici .

Link spre comentariu

Bai nenea "cos" ce-ti mai place sa o infloresti! eu te intreb de sarma tubulara cu flux pe mijloc pentru aluminiu si atat. In ideea ca daca am ceva marunt de sudat sa nu mai cumpar o butelie de gaz. si mai este un aspect, sarma tubulara ar trebui sa fie nitel mai rigida fata de sarma obisnuita. La aparatul meu am o problema merge bine pana se consuma cam 3/4 din rola, dupa, gata, nu mai merge, sarma este prea arcuita/roluita dupa rola de plastic si se incurca pe furtun.

Deci repet, ma intereseaza experientele erotice legate de aluminiu! si ca sa fiu si mai clar, ma intereseaza experientele nu fanteziile!

Link spre comentariu

Probabil ca va trebui sa alegi ce-ti convine din tocana de fantezii cu pui , asta avem la cantina ... Pana atunci citeste mai atent , nu-s fantezii ci istoricul la ce am in atelier . Am incercat si eu sa fie ieftin si simplu dar nu a fost si eficient . Cel putin la mine ...nu .

Daca n-am mai zis , repet - e o sudura de nota 8 , grav limitata , cu aplicatii structurale si nu de etansare . Ma rog asta mi-a iesit mie , sidesi sunt incapatanat sa fac sa mearga , nu merita efortul . Nu m-a convins , am renuntat , punct , poti incerca poate ca-ti iese mai bine .

Problema spirelor incurcate pe rola e binecunoscuta si indica o frana prea slaba sau chiar o bobina lasata libera pe ax . Caz in care mai strange frana sau daca nu strange destul mai adauga o saiba de teflon , clingherit , etc ... fa ceva ... Sarma trebuie sa stea intinsa intre bobina si rola tractoare , altfel se infoaie si se incurca cand se usureaza din sarma si nu mai franeaza singura ( fiind mai usoara bobina ) . Cum spuneai ca echipamentul nu e unul modest , ar trebui sa aiba un grup de avans mai solid , care in principiu duce fara probleme o tensionare mai puternica a rolei presoare pe cea de antrenare , sa traga sarma de pe bobina cu frana putin mai stransa . Da , poate ca se uzeaza ceva mai repede dar e una din metodele de a avea avans constant si corect .

Editat de cos

Link spre comentariu

Ok, merci "cos"! Mai asteptam pareri, daca sunt.

Care arc e pus corect? http://thumbnails116.imagebam.com/51141/562d5e511404994.jpg http://thumbnails115.imagebam.com/51141/e04b99511404996.jpg

Am montat arcurile acum vreo luna, dar mi-am prins urechile unul e pe dos :)) care o fi?

Editat de avolocaru
Link spre comentariu

Ok, merci "cos"! Mai asteptam pareri, daca sunt.

Care arc e pus corect? http://thumbnails116.imagebam.com/51141/562d5e511404994.jpg http://thumbnails115.imagebam.com/51141/e04b99511404996.jpg

Am montat arcurile acum vreo luna, dar mi-am prins urechile unul e pe dos :)) care o fi?

nu mai stiu cum erau la mine dar parca erau cu spirele mai dese jos,da nu garantez :)

Link spre comentariu

Sunt aproape convins ca la montaj am fost atent, pentru ca talerul de jos este profilat si am avut impresia ca montajul este evident. Se pare ca nu este!

Colegii s-au cam dat la fund, nu se oboseste nimeni sa se aplece sub masina!

Ce parere aveti, un incalzitor auto poate fi alimentat cu motorina din conducta de alimentarea a motorului? intr-o schita de montaj se arata ca se alimenteaza direct din rezervor, fara filtru. Ma gandesc ca pe conducta de alimentare a motorului presiunea este negativa, si nu stiu ce caracteristici are pompa incalzitorului.

Merci!

• Like 1
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am de gand sa schimb uleiul in punti la Patrol si nu sunt 100% lamurit despre ce tip de ulei sa cumpar.

Este corect ca imi trebuie 75w90 GL 5 ? E neaparat sa fie GL 5 ? Puntea spate este cu diferential blocabil.

1975 Dacia 1300 1.3 8v / 1988 BMW E30 2.5 12v / 1988 Nissan Patrol Y60 LWB 2.8 12v / 1989 Suzuki Samurai SJ500 1.3 8v / 2001 Smart ForTwo W450 0.6 TURBO 6v.
Link spre comentariu

E corect 75W90 , GL5 . Dintre toate posibilitatile corecte , e optiunea normala si ar trebui sa fie prima alegere la o utilizare normala ( chiar daca e 'second best option' , pe primul loc ar fi 75W140 GL5 - de preferat un brand de incredere , din pacate mai scump cu peste 200% ... ... daca nu e pentru competitie cu sponsori generosi , nu o investitie logica ...) .

Arcurile progresive se monteaza cu spirele apropiate la partea de sus .

Alimentarea la Webasto se face in mod uzual de pe traseul de alimentare al masinii , am vazut toate variantele dar cel mai des cu pompa solenoid plasata foarte aproape de rezervor si de acolo o linie de alimentare pana la Webasto . Dar am vazut si inteparea cu un teu in fata filtrului de motorina in compartimentul motor ( Webasto are in kitul de instalare teul , cateva capete de furtun si colierele , deci e cam d'acolo ... daca cumva ai avea nevoie de teul in cauza , te cadorisesc cadoo cu cateva originale , am mai multe asa ca iti pot da catre crezi ca ai avea nevoie sa te desfasori in deplinatatea ideii ... ) .

In orice caz , un filtru pe linia de diesel la incalzitor imi pare ceva de bun simt , cel putin evita aspirarea unei mici flocule gelatinoase in pompa solenoid si se evita problemele ulterioare . Si mai de bun simt imi pare alimentarea din rezervor separat , de preferinta transparent plasat in compartimentul motor asa cum e plasat si rezervorul de spalatoare de parbriz .

A se citi : Webasto = incalzitor , FBH , Siroco , alte godine de ars gazul ...

Editat de cos
  • Like 1

Link spre comentariu

De ceva timp am observat ca este umeda mocheta de sub covorasul de cauciuc de pe partea soferului. Chederul de la parbriz l-am schimbat, burduful de cauciuc de la usa soferului este pus la locul lui si silicon in jur. Sa fie oare de la chederul de la usa soferului sau mai poate fi si din alta cauza?

Voi ati mai avut astfel de probleme?

Multumesc anticipat pt raspunsuri! :h5:tk

Link spre comentariu

Cerceteaza cu multa atentie ( si mai sus pe pedalier ) sa nu fie de fapt lichid de frana . Daca e doar apa ... vine de la Dumnezeu si are mai multe posibilitati de infiltrare inclusiv prin podea, pedalier , stalp ...

Link spre comentariu

Cerceteaza cu multa atentie ( si mai sus pe pedalier ) sa nu fie de fapt lichid de frana . Daca e doar apa ... vine de la Dumnezeu si are mai multe posibilitati de infiltrare inclusiv prin podea, pedalier , stalp ...

Am cercetat, nu vine de la lichidul de frana si nici din zona pedalierului...dar o sa pun totusi niste servetele in zone cheie si poate o sa vad exact de unde vine.

Multumesc Cos pt raspuns...prompt ca de obicei!:tk

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare