Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Proiect Discovery 2 (inca unul)

Redhatvale

Postări Recomandate

• Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Proiect Discovery 2 (inca unul)

Intre timp au inceput sa apara "bunatatile" :)))

Arcurile sunt lungime standard sau sunt +2"? Cat ai dat pe ele? Schimbi si amortizoarele fata-spate sau sunt set complet doar pentru fata? Pe spate pui inaltatoare la perne sau vrei sa treci pe arcuri?

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la ce ora este si unde ?

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?61355-Intalniri-LR-Bucuresti&p=1021290#post1021290

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Am gasit niste jante de tabla,

http://olx.ro/oferta/vand-jante-auto-4x4-cu-et-negativ-land-cruiser-l200-patrol-land-rover-IDQZ5f.html#89422701f4

http://olx.ro/oferta/janta-tabla-off-road-land-rover-r16-5x165-1-et-0-spbf-lr01-ID29HFh.html#af63cb9348

si am mai gasit ceva http://olx.ro/oferta/vand-cauciucuri-mt-117-extreme-silverstone-ID3i7x7.html#ed486a63be

ce inseamna et negativ? poate par penibile intrebarile dar la cauciucuri off road chiar nu ma pricep.....stiu doar ca vreau sa pun unele late daca se poate ....

Link spre comentariu

Am gasit niste jante de tabla,

http://olx.ro/oferta/vand-jante-auto-4x4-cu-et-negativ-land-cruiser-l200-patrol-land-rover-IDQZ5f.html#89422701f4

http://olx.ro/oferta/janta-tabla-off-road-land-rover-r16-5x165-1-et-0-spbf-lr01-ID29HFh.html#af63cb9348

si am mai gasit ceva http://olx.ro/oferta/vand-cauciucuri-mt-117-extreme-silverstone-ID3i7x7.html#ed486a63be

ce inseamna et negativ? poate par penibile intrebarile dar la cauciucuri off road chiar nu ma pricep.....stiu doar ca vreau sa pun unele late daca se poate ....

Vezi ca din jantele alea de mai sus nu se potriveste nimica. Primele sunt pentru japoneze, au 6 gauri pentru buloane fata de 5 cat are Disco, iar urmatoarele nu se potrivesc la buloane desi au tot 5 gauri ca si Disco. Daca nu gresesc distanta intre buloane la Disco este 5x120.

Jante pentru Disco 2 se gasesc un pic mai greu, vorbeste cu MariusG aici pe forum. Avea el intr-o vreme niste jante, am vrut eu sa iau un set dar nu am avut bani.

ET negativ se foloseste atunci cand vrei sa scoti roata mai in exteriorul masinii. ET-ul este distanta planului vertical al jantei la nivelul unde se prind buloanele fata planul vertical al jumatatii latimii jantei. Sper ca m-am exprimat corect :grin:.

Jante cu ET negativ de fabrica pentru D2 nu prea s-au facut. Mai o varianta sa scoti roata in exterior, pui niste flanse intre 3-5 cm.

Pe jantele de 8j (adica 8 inch latime, 1inch=25,4mm) de la D2 poti pune cauciucuri cu latime 265, poate chiar 275. Eu am de fabrica 255/65r16.

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

Confirm ce spune tdd70. Iti trebuie jante cu PCD 5x120. Nu exista cu ET negativ, ci cat mai aproape de zero. Cele 8J 16 le-ai vazut aseara pe masina mea. Sunt acestea http://www.paddockspares.com/6805120bkmo-16x8-black-modular-for-discovery-2.html

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Salutare, multumesc mult ptr sfaturi, usor usor incep sa invat chestii, ma bucur mult ca v-am cunoscut

Cu jantele m-am luminat cred ca o sa comand de la paddock daca nu cumva are cineva de vanzare, over fende-re si distantiere de 30 am cumparat deja, sunt pe drum din uk

In ceea ce priveste cauciucurile am tot sapat am tot cautat si citit, vreau sa pun roti mari chiar daca o sa trebuiasca sa mai modific chestii sa tai din aripi sau sa cumpar elemente hd......eu am deja un range rover.... deci nu urmaresc o chestie conventionala mi-am luat disco 2 sa sap in el :)

din cate am citit o varianta ar fi 315/75r16 si am gasit 2 variante de cauciucuri

http://www.anvelope-autobon.ro/anvelope-cooper/discoverer-stt/315-75-r16-23207/

(din astea are disco rosu de am pus eu poze cu el, marca asta)

si

http://www.anvelope-autobon.ro/anvelope-hankook/rt03/315-75-r16-11133/

Iar pe un forum am gasit ceva interesant

http://www.pirate4x4.com/forum/land-rover/875225-check-out-33inch-tires-w-no-lift-4.html

omul si-a pus 37x12.5x16 adica mai mari ca cele de mai sus,

cele de sus fiind de 35

Editat de Redhatvale
Link spre comentariu

Sa nu mi-o iei in nume de rau!

Parerea mea e ca te avanti prea mult si prea repede. Chiar si din link-ul pus de tine, daca te uiti un pic mai atent la descrierea masinii, ai sa vezi ca modificarile sunt nitel mai "adanci", nu doar "chestii HD" si nitica "zama de flex" pe la caroserie:wink:

2001 D2 Ruffstuff LC 80 series front/rear/ARB/Detroit, Longs, 37" creepy's, 14" ADS 2.125 Coilovers, 1.6 lt230 w/Ashcroft Under Drive PSC hydro steering Hellfire Hi Steer Knuckles...a lot of revisions and a lot of weldin'

Nu le stiu nici eu pe toate, dar, sa le luam pe rand pe cele pe care le stiu:

• front/rear/ARB/Detroit - (diferentiale blocabile ARB fata-spate)
  • 14" ADS 2.125 Coilovers - (coilovere cu travel de 14")
  • 1.6 lt230 w/Ashcroft Under Drive - (cutie de transfer cu raport 1,6 : 1 si Under Drive)
  • PSC hydro steering - (directie full hidraulica)

Nu a mentionat nimic despre modificarea rapoartelor in punti, desi, sunt convins ca a umblat nitel si acolo. In aceeasi idee, cred ca a umblat "un pic" si la prinderile puntilor, in configuratia stock coiloverele sunt cam degeaba.

Daca ai sa cauti un pic elementele astea, ai sa observi (in primul rand), un total care "urca" muuuult peste valoarea masinii. Pe de alta parte, masina asta, asa cum a fost reconstruita, e destinata mai mult unui stil de off-road care e mai putin practicat pe la noi: rock-crawling.

Repet, este doar parerea mea, nu trebuie s-o iei ca "litera de lege"!:wink:

Ca sa-ti poti face o idee despre volumul total al modificarilor si al costurilor ce presupune finalizarea unui astfel de proiect, citeste intai (daca n-ai facut-o deja), urmatorul topic: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37002-Proiect-Troian-Mugur

Stiu ca este vorba despre un Disco 1, dar, masinile sunt foarte asemanatoare din punct de vedere mecanic si al transmisiei iar topicul este excelent documentat, pas cu pas, despre toate modificarile efectuate.

Trebuie sa-ti raspunzi (in primul rand tie), catorva intrebari inainte de a demara un astfel de proiect, dupa care sa decizi, (tot tu), daca merita sau nu investitia si volumul de munca:

• ce vreau sa fac cu masina asta?
  • pe unde vreau sa ma dau, in ce scop?
  • care ar fi bugetul estimativ necesar?
  • care este limita mea de buget?

Repet: nu trebuie sa-mi dai mie, (sau altcuiva de pe aici), raspunsul la aceste intrebari! Trebuie doar sa judeci tu daca un astfel de proiect merita realizat in conditiile de la noi.

Orice ai decide in continuare, spor la treaba!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Sa nu mi-o iei in nume de rau!

Parerea mea e ca te avanti prea mult si prea repede. Chiar si din link-ul pus de tine, daca te uiti un pic mai atent la descrierea masinii, ai sa vezi ca modificarile sunt nitel mai "adanci", nu doar "chestii HD" si nitica "zama de flex" pe la caroserie:wink:

Nu le stiu nici eu pe toate, dar, sa le luam pe rand pe cele pe care le stiu:

• front/rear/ARB/Detroit - (diferentiale blocabile ARB fata-spate)
  • 14" ADS 2.125 Coilovers - (coilovere cu travel de 14")
  • 1.6 lt230 w/Ashcroft Under Drive - (cutie de transfer cu raport 1,6 : 1 si Under Drive)
  • PSC hydro steering - (directie full hidraulica)

Nu a mentionat nimic despre modificarea rapoartelor in punti, desi, sunt convins ca a umblat nitel si acolo. In aceeasi idee, cred ca a umblat "un pic" si la prinderile puntilor, in configuratia stock coiloverele sunt cam degeaba.

Daca ai sa cauti un pic elementele astea, ai sa observi (in primul rand), un total care "urca" muuuult peste valoarea masinii. Pe de alta parte, masina asta, asa cum a fost reconstruita, e destinata mai mult unui stil de off-road care e mai putin practicat pe la noi: rock-crawling.

Repet, este doar parerea mea, nu trebuie s-o iei ca "litera de lege"!:wink:

Ca sa-ti poti face o idee despre volumul total al modificarilor si al costurilor ce presupune finalizarea unui astfel de proiect, citeste intai (daca n-ai facut-o deja), urmatorul topic: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37002-Proiect-Troian-Mugur

Stiu ca este vorba despre un Disco 1, dar, masinile sunt foarte asemanatoare din punct de vedere mecanic si al transmisiei iar topicul este excelent documentat, pas cu pas, despre toate modificarile efectuate.

Trebuie sa-ti raspunzi (in primul rand tie), catorva intrebari inainte de a demara un astfel de proiect, dupa care sa decizi, (tot tu), daca merita sau nu investitia si volumul de munca:

• ce vreau sa fac cu masina asta?
  • pe unde vreau sa ma dau, in ce scop?
  • care ar fi bugetul estimativ necesar?
  • care este limita mea de buget?

Repet: nu trebuie sa-mi dai mie, (sau altcuiva de pe aici), raspunsul la aceste intrebari! Trebuie doar sa judeci tu daca un astfel de proiect merita realizat in conditiile de la noi.

Orice ai decide in continuare, spor la treaba!

Acest proiect reprezinta pentru mine un mod de a ma elibera de problemele zilnice.....am un program foarte incarcat si este foarte important sa mai traiesc si pentru mine din cand in cand....

ce vreau sa fac cu masina asta? ... vreau sa fac off road dar vreau sa poarte amprenta mea atat tehnic cat si estetic( vreau sa fie un pic altfel)

pe unde vreau sa ma dau? ... pe unde va dati si voi si daca evolueaza treaba o sa vad sau ne gandim impreuna :)

care este bugetul estimat? si care este limita de buget?.... nu m-am gandit inca dar imi permit sa investesc in ea destul de mult, stiam de la inceput.....

Acum vreau sa revin la topicul meu de mai sus, am postat si o alta marime de cauciuc 315/75r16 ....

am inteles ca cele de 37 sunt putin cam extreme, poate ca nu ma intereseaza chiar acum dar cele de mai sus?

Link spre comentariu

Atentie cu cei de la autobon. Nu au decat un birou cu 4 calculatoare, toate comenzile se fac direct in Germania de unde coletele vin direct pentru cei cu comanda. Nu au nimic pe stoc sa vezi. Eu am fost la ei pentru 245/75/16 Cooper STT si au zis ca nu au pe stoc (ceea ce in site exista pe stoc). Nu iti pot spune un DOT al anvelopelor.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Atentie cu cei de la autobon. Nu au decat un birou cu 4 calculatoare, toate comenzile se fac direct in Germania de unde coletele vin direct pentru cei cu comanda. Nu au nimic pe stoc sa vezi. Eu am fost la ei pentru 245/75/16 Cooper STT si au zis ca nu au pe stoc (ceea ce in site exista pe stoc). Nu iti pot spune un DOT al anvelopelor.

Am un prieten de unde le iau, alea de sus au fost doar exemple...

M-am uitat la masina in urma intrebarii tale, are Active Corner Enhancement......

Link spre comentariu

Colegule,nu te mai uita dupa 35 -uri sau 37 pentru Disco 2...nu e masina pentru asa ceva...nu zic ca nu se poate cu destui bani dar nu merita (pentru inspiratie vezi CA sunt niste turci cu D2-uri pregatite ce se dau grav)... e mai simplu cu Disco 1...si mai simplu cu Defender...in ordinea asta ai unghiuri mai bune si mai putin de taiat cu flexul,piese mai ieftine si posibilitati de upgrade heavy-duty mai multe...daca vrei crema homocinetica de D1,Range CLassic sau Def iti permite portale bolt-on de la Tibus...cu cat duci reductia mai aproape de roata cu atat mai bine!

Inca o data spun: o masina de show nu e acelasi lucru cu una functionala in orice conditii!

D2-ul e o masina cinstita daca o cunosti si nu-i ceri Luna de pe cer!

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Salutare, multumesc mult ptr sfaturi, usor usor incep sa invat chestii, ma bucur mult ca v-am cunoscut

Cu jantele m-am luminat cred ca o sa comand de la paddock daca nu cumva are cineva de vanzare, over fende-re si distantiere de 30 am cumparat deja, sunt pe drum din uk

In ceea ce priveste cauciucurile am tot sapat am tot cautat si citit, vreau sa pun roti mari chiar daca o sa trebuiasca sa mai modific chestii sa tai din aripi sau sa cumpar elemente hd......eu am deja un range rover.... deci nu urmaresc o chestie conventionala mi-am luat disco 2 sa sap in el :)

din cate am citit o varianta ar fi 315/75r16 si am gasit 2 variante de cauciucuri

http://www.anvelope-autobon.ro/anvelope-cooper/discoverer-stt/315-75-r16-23207/

(din astea are disco rosu de am pus eu poze cu el, marca asta)

si

http://www.anvelope-autobon.ro/anvelope-hankook/rt03/315-75-r16-11133/

Iar pe un forum am gasit ceva interesant

http://www.pirate4x4.com/forum/land-rover/875225-check-out-33inch-tires-w-no-lift-4.html

omul si-a pus 37x12.5x16 adica mai mari ca cele de mai sus,

cele de sus fiind de 35

Si eu tot hankook dynapro am pe masina, sunt mt-uri decebte si destul de bune pentru un off rood nu foarte agresiv, doar ca eu le am mai micute 245/75/16.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Colegule,nu te mai uita dupa 35 -uri sau 37 pentru Disco 2...nu e masina pentru asa ceva...nu zic ca nu se poate cu destui bani dar nu merita (pentru inspiratie vezi CA sunt niste turci cu D2-uri pregatite ce se dau grav)... e mai simplu cu Disco 1...si mai simplu cu Defender...in ordinea asta ai unghiuri mai bune si mai putin de taiat cu flexul,piese mai ieftine si posibilitati de upgrade heavy-duty mai multe...daca vrei crema homocinetica de D1,Range CLassic sau Def iti permite portale bolt-on de la Tibus...cu cat duci reductia mai aproape de roata cu atat mai bine!

Inca o data spun: o masina de show nu e acelasi lucru cu una functionala in orice conditii!

D2-ul e o masina cinstita daca o cunosti si nu-i ceri Luna de pe cer!

Salutare, sunt aici pentru a primii sfaturi, iti multumesc ptr indemnurile de mai sus, doar ca in posturile precedente am scris ca nu banii sunt o problema, nu ma intereseaza D1, daca vroiam D1 imi luam D1, respect posesorii de D1, fiecare caracter cu ideile sale, partea pe care nu o inteleg este ca tot spui de D1 dar imi dai exempu pe turcii cu D2, daca vroiam sa ma plimb asa putin am un Range 2012 care rupe la performante multe, multe masini dar nu are rost sa o terfelesc.

Am luat D2 ptr ca vreau si un pic de confort si pana la urma daca vreau o pot transforma oricand in D1(doar am de scos niste chestii si e D1) este o masina destul de flexibila(nu stiu daca exista diferenta de unghiuri intre D1 si D2), este adevarat ca preturile difera intre D1 si D2 dar nu este important pentru mine, eu vreau sa o modific in stagii odata cu capacitatea mea de a reusii sa stapanesc o masina pe off road, desii sunt sofer, spun eu destul de bun si merg de ceva vreme cu land rover, spre deosebire de altii eu recunosc ca nu stiu sa ma dau dar vreau sa invat si voi reusii.

Am niste chestii in cap pe care pe care le voi face, adevarat ca nu am cunostintele necesare acum, dar le voi avea, tocmai de aia ma aflu aici printre voi, sa invat, sau cel putin asta cred eu ca este rolul acestui forum sau macar unu dintre ele.

Ideia este ca puteam sa iau spre ex suspensie terafirma dar am luat ironman(mai scumpa)....si mai am niste exemple...

In primul stagiu de modificari vreau sa o ridic 2' sa-i pun bari heavy duty cu troliu, bucsi, amortizor ptr directie si bara de directie heavy duty, distantiere sau jante cat mai aproape de negativ, resoftare motor, diferentiale ARB fata spate pe compresor(sau daca este ceva mai bun ma sfatuiesc cu voi) si cele mai mari roti posibile la setup-ul asta.... am ajuns la 275/70r16 MT momentan.....in urma discuriilor su baietii, tin sa spun ca am intalnit aici niste caractere deosebite......

Daca tot ai adus aminte de turicii aia cu D2-uri... acolo imi doresc sa ajung daca o sa trec de primul stagiu de modificari si o sa-mi placa sa ma dau hard core, iar in ceea ce priveste alta masina, alta marca, nu ma intereseaza.....am luat D2 ptr ca iubesc marca in primul rand si in al doi-lea rand ptr mine e cea mai buna masina si pot face atat de multe modificari cat sa pot dovedii ceea ce spun.....

Sper sa nu iei in nume de rau ce am spus mai sus dar este exact ceea ce cred si ceea ce vreau sa fac.....am bani, stiu ce vreau in mare dar nu stiu exact pe ce sa-i "arunc"

Intre timp, am scos masina de la mecanic, i-am schimbat multe garnituri, fluide, rulmenti etriere...etc...acum functioneaza ok( am mers 1 zi cu ea prin oras) desii mie mi se pare ca merge ca mecul...poate in comparatie cu cealalta masina a mea.... i-am pus freon, baterie, cd player, urmeaza rar-ul si intre timp imi vin piesele cumparate din uk...si ma apuc de montat....am citit materialul primit de la unul din baietii de aici (teddybear)referitor la inaltimi si roti, ma ajutat, asa ma ajuns la dimensiunea de mai sus, multumesc...

Editat de Redhatvale
Link spre comentariu

M-ai inteles gresit,eu nu am vorbit despre alta marca pentru ca nu ma intereseaza...sunt fan LR si membru fondator LROC,am doua masini cu sigla asta in curte si as mai vrea cateva vechituri,din cele care au facut istorie...:grin:

Din D2 nu faci D1 si nici invers!:grin:

Astia sunt turcii despre care vorbeam :https://www.youtube.com/watch?v=sVmmnHZ4gtc...pentru inspiratie...modificarile sunt substantiale si nu banii primeaza ci cunostintele.

Odata ce intri in sarabanda modificarilor nu te mai poti opri...si sunt costuri pure,nu investitii...ti-o spun prieteneste si in cunostiinta de cauza...bineinteles,la un nivel de hobby...pe aici sunt oameni care fac asta profesionist de la care ai ce invata.

Spor la treaba si te asteptam sa vedem rezultatele!:h5

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

M-ai inteles gresit,eu nu am vorbit despre alta marca pentru ca nu ma intereseaza...sunt fan LR si membru fondator LROC,am doua masini cu sigla asta in curte si as mai vrea cateva vechituri,din cele care au facut istorie...:grin:

Din D2 nu faci D1 si nici invers!:grin:

Astia sunt turcii despre care vorbeam :https://www.youtube.com/watch?v=sVmmnHZ4gtc...pentru inspiratie...modificarile sunt substantiale si nu banii primeaza ci cunostintele.

Odata ce intri in sarabanda modificarilor nu te mai poti opri...si sunt costuri pure,nu investitii...ti-o spun prieteneste si in cunostiinta de cauza...bineinteles,la un nivel de hobby...pe aici sunt oameni care fac asta profesionist de la care ai ce invata.

Spor la treaba si te asteptam sa vedem rezultatele!:h5

Stiu de turcii astia si mai sunt o gramada ca ei, daca cauti o sa gasesti, poate ma luat putin valul mai sus, ideia este ca vreau sa prepar D2-ul un pic altfel decat la nivel de hobby.....stiu ca poate nu se justifica momentan, tocmai de aia o iau asa pe etape...

Multumesc, vor venii si rezultatele

Link spre comentariu

Eu unul te felicit pentru proiect si indrazneala! Si eu am facut multe modificari la masinile din curte si nu de putine ori am fost sfatuit sa nu le fac. Cand am inceput sa transform un Jaguar relativ complicat din RHD in LHD, toti meseriasii de pe afara mi-au spus ca e imposibil, etc si uite ca a mers. Vezi totusi cine te ajuta la partea de mecanica, trebuie sa stie ce face.

Sfatul meu, da un mail la cei de la Ashcroft , specialistii in transmisii pe LR si spune cam ce vrei sa faci si vezi sfatul lor, pe partea de transmisie. Trebuie sa incepi cu HD de la volanta, ambreiaj,cutii, planetare,etc. Vezi un necesar, un pret , negociezi, si spor la lucru! E posibil sa mai fi contribuit la modificari de genul asta.

Sloganul LR parca e "One life, live it!" .

PS. turcii aia sunt sadomasochisti, care nu cred ca stiu cam care sunt punctele sensibile la Disco 2-vezi remorcarea masinii impotmolite, care nu trebuia agatata cu ochiul de pe bumper(care s-a smuls) ci de pe sasiu, plus ca trebuia o coarda elastica... Sasiul,puntile cred ca nu erau de Disco 2, aveau homocinetica parca.

Editat de flay

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Eu voi spune doar despre ceea ce cred ca ma pricep, la ce gigantisme de roti aud aici ce-i sigur e ca trebuie upgradata cutia de transfer, nici nu poate fi vorba de altceva decat HD torque converter si flex plate de la ashcroft si daca vrei sa si se deplaseze decent nu sa se tarasca, un chip tuning stage 2 cu adaptare de boost, intercooler marit si turbina vnt plus radiator de racire imbunatatit... doar astea se ridica la vreo 4000 Euro si fara astea o sa ai un frumusel D2 care va arata bine pe ditamai rotile dar iti va trebui un troliu sa urci o panta mai mare de 20 grade.... Td5-ul, ma refer ca motorizare si transmisie nu a fost conceput pentru asemenea chestii extreme, pe langa astea iti va trebui un EGT gauge sa iei talpa cand gazele ajung peste 800*C altfel patesti ca mine si crapi chiulasa... la ce dorinte ai tu se preta mai repede un V8, asta-i parerea mea, iti spun doar ce trebuie nu vreau sa te descurajez ca si eu sunt fan inrait LR si mai ales D2... BAFTA

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Eu unul te felicit pentru proiect si indrazneala! Si eu am facut multe modificari la masinile din curte si nu de putine ori am fost sfatuit sa nu le fac. Cand am inceput sa transform un Jaguar relativ complicat din RHD in LHD, toti meseriasii de pe afara mi-au spus ca e imposibil, etc si uite ca a mers. Vezi totusi cine te ajuta la partea de mecanica, trebuie sa stie ce face.

Sfatul meu, da un mail la cei de la Ashcroft , specialistii in transmisii pe LR si spune cam ce vrei sa faci si vezi sfatul lor, pe partea de transmisie. Trebuie sa incepi cu HD de la volanta, ambreiaj,cutii, planetare,etc. Vezi un necesar, un pret , negociezi, si spor la lucru! E posibil sa mai fi contribuit la modificari de genul asta.

Sloganul LR parca e "One life, live it!" .

PS. turcii aia sunt sadomasochisti, care nu cred ca stiu cam care sunt punctele sensibile la Disco 2-vezi remorcarea masinii impotmolite, care nu trebuia agatata cu ochiul de pe bumper(care s-a smuls) ci de pe sasiu, plus ca trebuia o coarda elastica... Sasiul,puntile cred ca nu erau de Disco 2, aveau homocinetica parca.

Multumesc pentru incurajari, o sa vb cu cei de la Ashcroft sa vad care este parerea lor iar in legatura cu turcii....oamenii au spart barierele din ce inteleg eu d2-ul....dar este de fapt imagine pentru compania lor nu e numai de placere, iar daca pui problema asa merita...

Link spre comentariu

Eu voi spune doar despre ceea ce cred ca ma pricep, la ce gigantisme de roti aud aici ce-i sigur e ca trebuie upgradata cutia de transfer, nici nu poate fi vorba de altceva decat HD torque converter si flex plate de la ashcroft si daca vrei sa si se deplaseze decent nu sa se tarasca, un chip tuning stage 2 cu adaptare de boost, intercooler marit si turbina vnt plus radiator de racire imbunatatit... doar astea se ridica la vreo 4000 Euro si fara astea o sa ai un frumusel D2 care va arata bine pe ditamai rotile dar iti va trebui un troliu sa urci o panta mai mare de 20 grade.... Td5-ul, ma refer ca motorizare si transmisie nu a fost conceput pentru asemenea chestii extreme, pe langa astea iti va trebui un EGT gauge sa iei talpa cand gazele ajung peste 800*C altfel patesti ca mine si crapi chiulasa... la ce dorinte ai tu se preta mai repede un V8, asta-i parerea mea, iti spun doar ce trebuie nu vreau sa te descurajez ca si eu sunt fan inrait LR si mai ales D2... BAFTA

Multumesc pentru sfaturi, am observat si eu ca motorasul asta e cam "obosit" am vrut sa iau un v8 prima data dar cand am vazut cat consuma (nu vb de pretul benzinei ci de faptul ca trebuia sa car cu mine N-spe canistre cu benzina in teren) m-am lasat pagubas.... acum dupa ce l-am luat mi-am dat seama....dar la o adica.... schimb motorul si restul componentelor care se leaga si asta e...daca o sa constat ca nu ma ajuta indiferent ce-i fac....

Deocamdata ma apuc sa pun pe ea....sa vad ce se intampla in prima faza cu niste cauciuri 175/70r16 daca se va misca decent.... trec mai departe si intru la sapat sa fac ce ai spus tu mai sus.....daca nu....o regandesc :)

Link spre comentariu

O intrebare,

vreau sa cumpar diferentiale blocabile arb fata-spate cu activare pe aer,

http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID012624 X2 sau daca exista fata spate...unu pentru fata, unul ptr spate

http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-LL1163BP si compresor

Are cineva pe masina asa ceva, sunt bune sau nu sunt bune, am observat spre ex ca si cei de la ashcroft au diferentialul lor propriu pe aer care spun ca are ' zero failures to date' ....este mai bun asta?

Multumesc !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare