Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Proiect Discovery 2 (inca unul)

Redhatvale

Postări Recomandate

Re: Proiect Discovery 2 (inca unul)

arata foarte bine...felicitari

vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure

toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada

SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc, mai am o gramada de lucru la el :) nu credeam ca o masina off road "veche" inghite bani in felul asta :)

este o sugativa, si la propriu si la figurat. spor la treaba :wink:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Are cineva idee unde-l pot monta ma bine spus la cine?

Pe al meu eu l-am modificat din simplu in levier cu blocare, iar de montat tot eu. Pot sa le spun baietilor de la service ce si cum se face, daca ajung cumva sa iau legatura cu ei. E mult mai simplu decât pare, nu trebuie neapărat tăiate fire si altele.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Am reusit sa mai pun una alta pe masina, desii mai am de montat destul de multe, pana acum.... cu ajutorul lui Nike, la recomandarea lui TeddyBear, masina arata cam asa....incepe sa se apropie de cea rosie pe care o aveam ca model :)

IMG_4190.thumb.JPG.597e4b599bfa63e8b51652732dac1f51.JPG

IMG_4189.thumb.JPG.2833ee5cd118b36c0304c76708c4e919.JPG

IMG_4188.thumb.JPG.892c107aee55dc6b3140d0f135b51361.JPG

IMG_4186.thumb.JPG.d8efd398e261fca618cb5e1c7747fd7d.JPG

IMG_4184.thumb.JPG.1763082d5e259e8a11b0eb473d6ab14d.JPG

Editat de Redhatvale
Link spre comentariu

Masina a iesit OK, imi pare rau ca nu am vazut-o la service ieri. Le-am explicat baietilor cam care-i treaba cu kit-ul de blocare al diferentialului, cand il aduci, pot merge la ei sa-i ajut la montare.

Multumesc mult pentru bara!

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Nu vreau sa fiu carcotas, fereasca Dumnezeu, estetic e ireprosabila, ma intreb doar cum intra rotile alea sub aripi la flexari serioase... si imi pastrez obsesia ca transmisia va avea de suferit la suprasolicitare

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Nu vreau sa fiu carcotas, fereasca Dumnezeu, estetic e ireprosabila, ma intreb doar cum intra rotile alea sub aripi la flexari serioase... si imi pastrez obsesia ca transmisia va avea de suferit la suprasolicitare

se rezolva cu ..flanse 1.5cm si bartnere .. a.

.flex..piese pe stoc..numai bine!

SANTANA ANIBAL
Link spre comentariu

Confirm ce spune tdd70. Iti trebuie jante cu PCD 5x120. Nu exista cu ET negativ, ci cat mai aproape de zero. Cele 8J 16 le-ai vazut aseara pe masina mea. Sunt acestea http://www.paddockspares.com/6805120bkmo-16x8-black-modular-for-discovery-2.html

Eu spun ca exista, doar trebuie sa cauti mai atent :wink:

uite aici

Sunt disponibile si pe R15 si pe R16.

Link spre comentariu

Salutare, esti un pic carcotas, daca-mi permiti gluma, Nike a facut o lucrare perfecta, nu ma interesat o masina de show, am vrut ceva real, s-au facut niste ajustari, s-a taiat pe ici pe colo si crede-ma ca nu atinge nimic, am facut ceva flexari, este adevarat ca spatiul ramas intre roata si aripa este relativ mic cam 3 cm cand amortizorul este inchis dar nu atinge, am si niste fotografii

Din cauza ca nu atinge am ramas si cu overfendere-le pe stoc ca sa spun asa....adica nu am ce face cu ele, nu are rost sa ma apuc sa tai din masina daca nu este nevoie.

Am si apucat sa fac un test cu masina, am urcat pana pe varful penteleu in weekend-ul ce a trecut, se comporta perfect, nu da impresia ca trage prea tare de roti, merge usor ca o pana chiar si pe panta abrupta, acum nu stiu sa spun daca acest test este sau nu relevant ptr ca inca nu am experienta off road dar impresia mea este ca se comporta excelent si oricum am intentia sa-i pun planetare, cardane, cutie de transfer hd (faceai referire mai devreme).....doar asa ptr linistea mea psihica desii nu a lasat impresia ca trebuie.

IMG_4166.thumb.jpg.2558f316766802e9b332ef3ab563521c.jpg

IMG_4169.thumb.jpg.6a753446d2a14eccf9678046933341e3.jpg

IMG_4172.thumb.jpg.54e4571143ab7e3a0588cf442b39f3e5.jpg

IMG_4175.thumb.jpg.dcf7207535d6de88c2974ebc4e2e9298.jpg

IMG_4176.thumb.jpg.d76a45947ffeb97a3eaf66a03dc8d760.jpg

IMG_4177.thumb.jpg.bf7733102e8eb7257e0c3b7c790eec99.jpg

IMG_4178.thumb.jpg.a429442a48ba404e144354a745e2e5f5.jpg

Editat de Redhatvale
Link spre comentariu

Recunosc ca sunt carcotas cand e vorba de modificari din astea in special ca nu le vad rostul ca efect in comportamentul masinii(dar asta e doar parerea mea si nu o spun sa judec pe nimeni), eu stiu despre cate cazuri de transmisie bulita am vazut la din astea hidramate si majoritatea aveau roti peste stock cu min 5%, de fapt cel mai des pica torque converterul, se rupe flex plate-ul sau cedeaza ambreiajele din cutie, daca se doreste o masina mult mai capabila decat stock, in cazul in care investitia trebuie etapizata si nu se face totul "la pachet" din prima parerea mea e ca trebuie inceput intr-o anumita ordine lasand mai la urma modificarile care au impact in estetica masinii:

1. Torque converter, flex plate, planetare HD

2. Lifturi, suspensie, roti

3. Tuning putere mortor(inclusiv intercooler marit sonda auxiliara de temperatura motor si sonda EGT) , din pacate inca nu s-a gasit nimeni sa modifice parametrii din SLABS sa adapteze TC-ul la diferente de diametru/circumferinta a rotilor, ceea ce e importan e ca daca masina are ACE si e liftata trebuie recalibrati accelerometrii ca si in acest caz sistemul nu va mai functiona la maxim

4. blocante punti, troliu

de aia am postat filmuletul asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?36514-Filmulete-si-clipuri-Land-Rover&p=1026525#post1026525 sa se vada ce poate un D2 stock fara blocant central si cu gume A/T obosite... proba de foc va fi in noroaie adanci sau teren cu bolovani, diferenta de efort cu anvelopele alea se va simti foarte tare doar pe teren moale nu pe asfalt... oricum succes in continuare si repet ca masina arata beton

P.S, ma autocitez de pe LROC:

...in cazul gumelor mai mari eficienta TC-uli e redusa procentual cu exact diferenta dintre diametrul stock(235/70/16 sau 255/65/16) pentru care a fost calibrat sa functioneze perfect... chestia asta e sigura si am patit-o pe pielea mea apoi am studiat in profunzime cum functioneaza cu grafice si date oficiale de la wabco... nu e asa simplu cum pare la prima vedere

...

de exemplu daca ai gume de 255/70/16 in loc de 235 diferenta e de aprox 4%... dar acest 4 % inseamna o modificare complexa a mai multor elemente din managementul sistemlui ABS coroborat cu pierderea de putere datorata rotilor mai mari... astfel pentru compensare trebuie apasata acceleratia mai tare care va afecta din nou tot managementul TC si intreg comportamentul sistemului...e o poveste lunga si complicata...cert e ca pentru eficienta maxima a TC trebuie sa ai gume/roti stock

e un cerc vicios de fapt, imbunatatesti garda la sol si aderenta prin roti mari(care am spus cum afecteaza transmisia) dar in acelas timp reduci puterea motorului si efectul TC cam cu acelas procent deci transferi o parte din capabilitatile constructive ale masinii in actiunea/talpa soferului si uzura mai accentuata a motorului/cutiei de viteze... in concluzie principalul castig e cel de aspect "macho" al masinii nu de cum te scoate masina din belele... si asta cu investitii destul de serioase, repet, nu judec pe nimeni ca e vorba de placerea fiecaruia de a se simti bine si a se mandri cu propria masina ca asta e intradevar important... e doar parerea mea rezultata din tone de postari citite pe diverse forumuri si aproape 20.000 de postari proprii corobotate cu un profund studiu al sistemelor si potentialului constructiv al acestui model...

BAFTA

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Eu spun ca exista, doar trebuie sa cauti mai atent :wink:

uite aici

Sunt disponibile si pe R15 si pe R16.

Interes exista doar pentru astea http://tyresdirectuk.co.uk/products/16x8-black-d-mod-5x120-et-25-deep-dish-discovery-2-p38

Recunosc ca inca nu am vazut pana acum. Este si primul site unde vad ca se vand Blindo pentru Disco2. Oare trimit in Romania?

Cele 15x10 nu sunt ceea ce trebuie. Avea cineva pe forum, le-a cumparat din greseala si nu s-au potrivit deloc. Sunt prea late pentru dimensiunile anvelopelor 245/75/16.

Scuze de offtopic, dar este legat de accesorii D2.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Interes exista doar pentru astea http://tyresdirectuk.co.uk/products/16x8-black-d-mod-5x120-et-25-deep-dish-discovery-2-p38

Recunosc ca inca nu am vazut pana acum. Este si primul site unde vad ca se vand Blindo pentru Disco2. Oare trimit in Romania?

Cele 15x10 nu sunt ceea ce trebuie. Avea cineva pe forum, le-a cumparat din greseala si nu s-au potrivit deloc. Sunt prea late pentru dimensiunile anvelopelor 245/75/16.

Scuze de offtopic, dar este legat de accesorii D2.

Clar cele de 10J pica din start, nu as pune asa ceva pe masina in nici un caz, nici macar la anvelope mari :wink: (sunt prea putine anvelope, care necesita jante de 10j)

Cu cat e mai ingusta janta, cu atat mai bine (daca erau 7J, erau si mai bine).

Din pacate multi nu stiu treaba asta si doresc jante mari si late !

Ma suna zilnic clienti, care ma intreaba daca am jante late, 10j !!!

In concluzie linkul oferit de mine e de folos, nu ?

Daca nu trimit in RO, se poate rezolva cu un prieten din UK (cu siguranta fiecare din noi avem cate un prieten in Anglia), care sa le preia si dupa sa le trimita in RO. Sunt mult care fac saptamanal Romania-Anglia :wink:

Link spre comentariu

magazinul ala trimite ''worldwide'', am facut o simulare de parca as vrea 4 jenti din alea la Bucuresti, pretul era 219.80 Lire jentile si transportul 180 :uameni, total 399.80(TVA inclus)... daca mai aveti dubii si nu stiti daca un magazin online trimite sau nu si cat costa puneti in cos ce vreti parcurgeti pasii de la ''checkout'' pana va cere cardul si vedeti, apoi pur si simplu iesiti... daca in momentul cand cere adresa nu aveti optiune de selectare tara e clar ca nu.

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Frumos rezultatul...curata,aranjata,echipata dar virgina!

Overfendere peste roti sunt necesare dupa parerea mea,altfel o faci ca porcu in prima mazga.

Butoanele alea interesante au si ce comanda??

In cazul asta chiar e treaba buna!

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Frumos rezultatul...curata,aranjata,echipata dar virgina!

Overfendere peste roti sunt necesare dupa parerea mea,altfel o faci ca porcu in prima mazga.

Butoanele alea interesante au si ce comanda??

In cazul asta chiar e treaba buna!

NU mai e virgina, a fost pe varful penteleu :)))

Link spre comentariu

A venit si manetuta :)

ai incercat sa blochezi diferentialul cu cheia fixa sa vezi daca se aprinde martorul rosu?... daca nu se aprinde mai trebuie ceva interventie la circuit... am sa explic detaliat ce trebuie facut daca e cazul

Link spre comentariu

ai incercat sa blochezi diferentialul cu cheia fixa sa vezi daca se aprinde martorul rosu?... daca nu se aprinde mai trebuie ceva interventie la circuit... am sa explic detaliat ce trebuie facut daca e cazul

Nu am incercat, dar maine asta fac :) multumesc

Link spre comentariu

inca ceva, ar fi bine sa intorci gura snorkelului catre spate, e mai sanatos din mai multe puncte de vedere

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare