Redhatvale Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) inca ceva, ar fi bine sa intorci gura snorkelului catre spate, e mai sanatos din mai multe puncte de vedere Am vazut si la alte masini, care este motivul ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) muște, frunze, praf etc http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) muste, frunze, etc, sunt problema secundara, cea principala e ca da peste cap managementul la viteze mai mari de 50km/h(estimativ) deoarece induce artificial suprapresiune pe senszorul de presiune atmosferica(AAP, din capacul filtru aer) ceea ce va scadea boost-ul ca face parte din citirea MAP coroborata cu ''fortarea'' debitmetrului care poate provoca supraalimentare = cresterea temperaturii gazelor de esapament = ...., asta asa pe scurt ca teoria e "ezoterica" si nu e locul ei aici, daca cineva are dubii sa deschidem alt topic ca e complicat dar am studiat fenomenul in profunzime si am argumente "beton" indiferent de ce zic altii despre asta Nu stiu sa-ti spun exact dar consuma incredibil de putin, undeva intre 8-10 atunci e ceva problema ori de management, reglaje injectoare sau de plutitor din rezervor ca acest consum e prea mic pt una automata, consumul trebuie sa fie mai mare din fabricatie la un motor care functioneaza in parametrii si mai abitir la rotile alea mari Editat Septembrie 11, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) atunci e ceva problema ori de management, reglaje injectoare sau de plutitor din rezervor ca acest consum e prea mic pt una automata, consumul trebuie sa fie mai mare din fabricatie la un motor care functioneaza in parametrii si mai abitir la rotile alea mari NU cred ca este absolut nimic neinregula, masina zboara.... in regim de viteza raspunde bine in regim de teren e ok in greu tot ok are cuplu, tot ce trebuie.... Urmeaza sa-i pun diferentialul pe spate cu compresor cu tot si manetuta la diferentialul central, voi vedea, sper sa nu se schimbe nimic in modul ei de functionare.....o sa fie interesant cand o sa ajunga si power box-ul :) Intre timp a venit si bara spate hd :) ....mai am putin si o termin I-am pus si light bar-ul ca sa stiu o treaba Editat Septembrie 11, 2015 de Redhatvale Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) NU cred ca este absolut nimic neinregula, masina zboara.... in regim de viteza raspunde bine in regim de teren e ok in greu tot ok are cuplu, tot ce trebuie.... Urmeaza sa-i pun diferentialul pe spate cu compresor cu tot si manetuta la diferentialul central, voi vedea, sper sa nu se schimbe nimic in modul ei de functionare.....o sa fie interesant cand o sa ajunga si power box-ul :) Intre timp a venit si bara spate hd :) ....mai am putin si o termin I-am pus si light bar-ul ca sa stiu o treaba In cazul in care consumul cu rotile alea e intr-adevar intre 8-10 si merge asa bine cum spui e posibil sa aiba ceva remapare facuta profesionist, astea automate sunt lenese din fabricatie si consum intre 11 si 12 mediu, ... iar cine te-a sfatuit sa ii pui power box nu te-a sfatuit bine, daca e unul profesionist care s-ar putea sa nu afecteze motorul pe termen lung e mai scump ca o remapare iar daca e mai ieftin ca o remapare o sa iti faca motorul praf pe termen mediu... iar daca are o remapare despre care nu stii si pui si un power box atunci la investitiile care le-ai facut iti mai poti permite un ceas de bord pt. EGT daca nu vrei sa te trezesti cu motorul praf pe langa faptul ca managementul va fi complet dat peste cap... parerea mea Editat Septembrie 11, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) In cazul in care consumul cu rotile alea e intr-adevar intre 8-10 si merge asa bine cum spui e posibil sa aiba ceva remapare facuta profesionist, astea automate sunt lenese din fabricatie si consum intre 11 si 12 mediu, ... iar cine te-a sfatuit sa ii pui power box nu te-a sfatuit bine, daca e unul profesionist care s-ar putea sa nu afecteze motorul pe termen lung e mai scump ca o remapare iar daca e mai ieftin ca o remapare o sa iti faca motorul praf pe termen mediu... iar daca are o remapare despre care nu stii si pui si un power box atunci la investitiile care le-ai facut iti mai poti permite un ceas de bord pt. EGT daca nu vrei sa te trezesti cu motorul praf pe langa faptul ca managementul va fi complet dat peste cap... parerea mea Power box-ul este cel mai scump 400 lire iar in ceea ce priveste EGR-ul eu ma gandeam sa-l anulez, mi-am si cumparat un kit in acest sens Ptr inbunatatirea performantelor masinii am cumparat urmatoarele chestii.... filtru de aer sport, toba internediara(fara toba) si toba finala lafe(fara toba) cu evacuare prin lateral, kit eliminare EGR si power box, am vazut ca exista disco td5 si de 200 de cai...ce am eu are 136 din fabrica Power Box-ul este cel recomandat de Paddock adica asta... http://www.paddockspares.com/da4433-psi-power-box-defender-or-discovery-td5-automatic-or-manual.html Daca pun testerul pe motor am cum sa vad daca are remapare facuta? eu cred ca nu are asa ceva 99% ptr ca stiu de unde am luat masina....a avut un singur proprietar in germania, la tara iar ultimii 5 ani a stat fara sa fie miscata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) anularea EGR-ului e o miscare perfecta, foarte recomandabila, power boxul respectiv e posibil sa nu aiba efecte secundare nedorite dar oricum tot net inferior unei remapari care se putea face mult mai ieftin si care ar fi optimizat si inputurie la ECU-ul cutiei de viteze, asta doar va interveni in managementul injectoarelor si atat... o sa umple ECU-ul cu coduri de eroare "injector peak charge long" in timp ce managementul presiunii din turbina va fi neschimbat ... basca mai e si fabricat de Britpart iar cum am mai spus inainte pasul premergator corect era intercooler marit... si revenim la vechea problema, e calibrat complet pentru echipare standard nu pentru roti mai mari... o sa vedem totusi cum va sta cu fumul si consumul dupa montarea lui daca masina are ECU-ul original care incepe cu MSBxxxxxx nu se poate vedea cu testerul daca e remapat sau nu doar daca e deschis si se vad urme ca s-a umblat la chip insist pentru sonda EGT in conditiile astea si nu din obsesie, iti vreau doar binele. Editat Septembrie 11, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Septembrie 12, 2015 Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Ferry se refera la EGT- exhaust gas temperature, un senzor care se fixeaza in/pe galeria de evacuare, acolo unde intra conducta cu gaze de la EGR. Iti arata care este temperatura gazelor la evacuare, pentru ca galeriile astea mai si crapa daca dai tare in motor (cu putere prea mare indusa de tunning-uri). Poti returna power-box-ul si incerca o mapare de la Alive tunning http://www.alivetuning.com/shop/discovery/discovery-td5/engine-discovery-td5/ Sunt singurii pe care i-as lasa sa faca asa ceva la masina mea. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) anularea EGR-ului e o miscare perfecta, foarte recomandabila, power boxul respectiv e posibil sa nu aiba efecte secundare nedorite dar oricum tot net inferior unei remapari care se putea face mult mai ieftin si care ar fi optimizat si inputurie la ECU-ul cutiei de viteze, asta doar va interveni in managementul injectoarelor si atat... o sa umple ECU-ul cu coduri de eroare "injector peak charge long" in timp ce managementul presiunii din turbina va fi neschimbat ... basca mai e si fabricat de Britpart iar cum am mai spus inainte pasul premergator corect era intercooler marit... si revenim la vechea problema, e calibrat complet pentru echipare standard nu pentru roti mai mari... o sa vedem totusi cum va sta cu fumul si consumul dupa montarea lui daca masina are ECU-ul original care incepe cu MSBxxxxxx nu se poate vedea cu testerul daca e remapat sau nu doar daca e deschis si se vad urme ca s-a umblat la chip insist pentru sonda EGT in conditiile astea si nu din obsesie, iti vreau doar binele. Mi-am cumparat doua ceasuri ptr masuratori, unul ptr EGT si unul ptr TURBO, astept sa vina :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Felicitari pentru o decizie inteleapta, ma refer la EGT.... dar totusi ca sa par eu carcotas, mai spun ca nu e nevoie de ceas pt presiune turbo ca e limitat de ECU oricum, daca vrei ceva cu adevarat important(peste EGT) ar fi un ceas de temperatura lichid de racire, ca ala e varza din fabricatie, indicatorul urca la mijloc la 70*C si pleaca in sus la 120 cand deja e prea tarziu si s-au "fragezit" deja o-ringurile de la injectoare... asta in cazul in care ai avut noroc si nu a crapat chiulasa BAFTA NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2015 (editat) Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Salutare, masinuta este aproape gata, am pus o gramada de chestii pana acum, am ajuns la blocantul de la ashcroft adica asta http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/locking-differentials/ashcroft-locker.html are cineva idee unde pot sa-l montez? sau la cine sa ma duc? compesorul, l-am montat deja .... Editat Septembrie 15, 2015 de Redhatvale Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2015 (editat) Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Felicitari pentru o decizie inteleapta, ma refer la EGT.... dar totusi ca sa par eu carcotas, mai spun ca nu e nevoie de ceas pt presiune turbo ca e limitat de ECU oricum, daca vrei ceva cu adevarat important(peste EGT) ar fi un ceas de temperatura lichid de racire, ca ala e varza din fabricatie, indicatorul urca la mijloc la 70*C si pleaca in sus la 120 cand deja e prea tarziu si s-au "fragezit" deja o-ringurile de la injectoare... asta in cazul in care ai avut noroc si nu a crapat chiulasa BAFTA Te salut, singurul ceas important este cel ptr EGT (asa cum ai spus) pentru restul am http://www.ultra-gauge.com/ultragauge/ de pe chestia asta pot obtine restul datelor in timp real, este un fel de computer de bord conectat la calculatorul masinii, poti seta diverse alarme si avertizari si poti face si o diagnoza minimala Editat Septembrie 15, 2015 de Redhatvale Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Salutare, masinuta este aproape gata, am pus o gramada de chestii pana acum, am ajuns la blocantul de la ashcroft adica asta http://www.ashcroft-transmissions.co...ft-locker.html are cineva idee unde pot sa-l montez? sau la cine sa ma duc? compesorul, l-am montat deja .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Salutare, masinuta este aproape gata, am pus o gramada de chestii pana acum, am ajuns la blocantul de la ashcroft adica asta http://www.ashcroft-transmissions.co...ft-locker.html are cineva idee unde pot sa-l montez? sau la cine sa ma duc? compesorul, l-am montat deja .... Intreaba la GTC. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Intreaba la GTC. A mai instalat cineva asa ceva pe disco 2 ? Ai idee? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Septembrie 16, 2015 Partajează Postat Septembrie 16, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) A mai instalat cineva asa ceva pe disco 2 ? Ai idee? La intrebarea asta poate sa imi raspunda @mariusg. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 (editat) Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Te salut, singurul ceas important este cel ptr EGT (asa cum ai spus) pentru restul am http://www.ultra-gauge.com/ultragauge/ de pe chestia asta pot obtine restul datelor in timp real, este un fel de computer de bord conectat la calculatorul masinii, poti seta diverse alarme si avertizari si poti face si o diagnoza minimala :no singura problema majora a acestui minunat device e ceea ce scrie in propria lui descriere: "UltraGauge is both an OBDII Scan Tool and an Information center..." in timp ce calculatorul Td5-ului nu e compatibil cu protocolul OBDII deci ce citiri vei vedea tu pe acest UltraGauge pot fi completamente eronate... doar un click pe "Compatibility" in linkul prezentat de tine e destul de relevant coroborat cu certitudinea ca Td5-ul NU E "OBDII compliant" Editat Septembrie 19, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) :no singura problema majora a acestui minunat device e ceea ce scrie in propria lui descriere: "UltraGauge is both an OBDII Scan Tool and an Information center..." in timp ce calculatorul Td5-ului nu e compatibil cu protocolul OBDII deci ce citiri vei vedea tu pe acest UltraGauge pot fi completamente eronate... doar un click pe "Compatibility" in linkul prezentat de tine e destul de relevant coroborat cu certitudinea ca Td5-ul NU E "OBDII compliant" Salutare, nu stiu ce inseamna, nu este OBD II compliant din moment ce discovery II are obd II... nu am avut timp sa stau sa-l setez inca dar l-am conectat si functioneaza ok... iar pe forumurile din strainatate sunt multi care si-au pus pe Disco II... http://landroverforums.com/forum/discovery-ii-18/ultragauge-vs-obdii-elm37-55764/ http://landroverforums.com/forum/discovery-ii-18/super-simple-ultra-gauge-install-58967/ http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?p=4392070 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 (editat) Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Eu nu am vorbit de Disco II in general ci de Td5, afirmatia ca Disco 2 are OBDII e falsa, UNELE D2 au si doar pe motorizare, sa nu confundam o mufa cu un protocol... daca preferi sa te iei dupa americani si canadieni care au V8-uri(astea sunt OBDII spre deosebire de Td5) eu iti urez succes, in viitor daca vrei sfaturi bune legate de Td5 sunt dispus sa te ajut, important e sa intrebi inainte sa cheltui pe chestii inutile sau incompatibile.... ca functioneaza nu contest dar ca e si OK am serioase dubii cat timp comunica cu un alt tip de protocol de diagnoza BAFTA Editat Septembrie 20, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Eu nu am vorbit de Disco II in general ci de Td5, afirmatia ca Disco 2 are OBDII e falsa, UNELE D2 au si doar pe motorizare, sa nu confundam o mufa cu un protocol... daca preferi sa te iei dupa americani si canadieni care au V8-uri(astea sunt OBDII spre deosebire de Td5) eu iti urez succes, in viitor daca vrei sfaturi bune legate de Td5 sunt dispus sa te ajut, important e sa intrebi inainte sa cheltui pe chestii inutile sau incompatibile.... ca functioneaza nu contest dar ca e si OK am serioase dubii cat timp comunica cu un alt tip de protocol de diagnoza BAFTA Se pare ca ai dreptate, m-am informat mai bine :) sunt probleme de comunicare pe obdII la td5 cititorul se conecteaza dar acuratetea datelor lasa de dorit.... adica nu ai de unde sa stii exact daca datele sunt corecte sau nu...ai doar niste citiri :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Eu de obicei spun doar ce stiu bine, nu fac presupuneri, sau daca fac spun ca fac :old , nu-i bai, o sa-ti mearga pe cealalta masina :)... , cand mai ai idei intreaba inainte aici si vei fi indrumat :wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Pam-Pam avem si numar :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Pam-Pam avem si numar :) Cat a fost taxa? :) Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Redhatvale Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) Cat a fost taxa? :) nu banii conteaza, e ptr suflet :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Re: Proiect Discovery 2 (inca unul) nu banii conteaza, e ptr suflet :) Asta stiu. :)) Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate