Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ferozian

smihai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 189
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Ferozian

Băieti,stiti ceva,se poate mari puterea ferozianului?ceva cai+ cuplu in plus?

Daca schimbi masina ... :ha:

Glumesc. Si eu am tot cautat variante (doar teoretice inca) si nu prea ai ce-i face. Poate cu un alt motor.

Este un coleg care a montat o chestie interesanta pe admisie, dar nu mai stiu forumul. Cel mai bine era de modificat grupurile fata/spate cu unele cu raport mai mare, dar eu nu am gasit pentru Feroza (cum se gasesc pentru Suzuki, de ex.)...

La un moment dat am renuntat la catalizator, dar am avut senzatia ca merge mai rau. Poate daca ii schimbam toata evacuarea cu una mai permisiva era ceva ... M-a mai stresat un timp circuitul de admisie a aerului (e groaznic de intortocheat) dar l-am lasat asa deocamdata. Dar, acum ca te-am auzit pe tine, parca incepe sa "ma manance" iarasi ...

Oricum, cu toate inventiile, in final nu ai ce sa ceri de la 1.6 benzina. Doar ...talpa cat o tine .....

Repet, cu raportul din grupuri ar fi fost cea mai buna treaba.

Ai grija si la anvelope. Cu cat sunt mai mari, cu atat le invarte mai greu ...

Editat de bogdan.sb
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M am gandit la un 235 70 15.Acum am unele pe fata 235 75 15,le am pus asa pana fac rost de ceva bani sa mi iau unele bune,dar am impresia ca nu prea virează.

Nissan Patrol k260 SD33T:tr

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

235 75 15 inseamna o raza a anvelopei cu ~ 9 mm mai mare decat standard (195 x 80) si o lungime a bandei de rulare cu vre-o 12% mai mare. Daca anvelopele sunt reesapate, diferentele sunt putin mai mari. In plus, conteaza si latimea. As fi curios, in aceste conditii, care este pierderea de putere a masinii, macar teoretic. Poate stie cineva de pe aici, ceva calcule ... Oricum, mie mi-a intrat in cap sa nu ii pun roti mai mari, dar s-ar putea sa fie doar o idee fixa :grin:

Stiu de la bicicleta ca, la roti mai mari cu aceleasi pinioane, clar tragi mai tare :grin:

Link spre comentariu

Insa Turbo special track,235 75 15.Are cineva pe feroza?cum sunt?Se potrivesc?Cred ca saptamana asta imi voi achizitiona un set,de fapt il voi primi cadou de la minunata mea mamă.

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Sunt bune le folosesc multi colegi o sa fie cam grele dar vezi tu.Poate iei totusi o dimensiune mai mica.Ce jenti o sa folosesti?

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Momentan cele originale ale masinii.eu cred ca are suficienta putere sa tragă.Am mai citit si in alte topixuri am vazut ca sunt folosite.

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Mi am comandat Insa Turbo Special Track(profil simex) 235 75 15.Masina nu e intaltata dar sta cu mult mai sus decat alta feroza care am vazut-o eu intr-o parcare.Acum am pe fata montana gladiator 235 75 15 si incap lejer.Ma gandesc ca singurele probleme care le as putea avea ar fi la colturile barii din fata,care oricum le voi scoate.Sper sa incapa si sa mearga bine.:D

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Ce jante ai pe masina acum?Colturile de la bara fata le dai jos, bara spate o dai jos si pui stopuri in caroserie, daca mai atinge pe undeva se rezolva cu ciocanul.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Pai cred ca sunt jantele stock...am pus poze vreo 2 pagini mai in spate cu masina.colturile si bara spate oricum voiam sa le dau jos ca nu mi plac,dar,cum mut luminile in stopurile de pe caroserie?eu am desfacut un stop de pe caroserie si are o singura gaura unde e becul de la marsarier,si inca 2 gauri astupate,care ma gandesc ca as putea sa le decupez cumva...

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Intai cauti la dezmembrari stopuri in caroserie si ii rogi sa ti le dea cu tot cu cablaj.Dupa care dai jos asa zisele stopuri care defapt sunt niste capace si te duci la un nene sa ti le monteze.

Cand iei cauciucurile de duci la vulcanizarea aia unde faci dreapta la biserica de merg tirurile, este o vulcanizare pe stanga, stiu aia sa umble cu cauciuce din astea mai ''speciale''.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Vii dinspre bucuresti,treci de sensul giratoriu unde este rompetrolul,mai mergi 100 de metri si e o biserica pe dreapta,faci dreapta pe lnaga biserica si intri pe centura?Acolo te referi?Sau spune mi numele vulcanizarii sau adresa.

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Calea Ialomitei vis a vis de gardul albastru.

Cunosc zona,e foarte aproape de biroul unde lucrez.multumesc pt recomandare.cum il cheamă pe băiat?

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Salut smihai, eu am pe a mea BF Mud de 235/75/15 si fata de originale trag mai greu de ele dar, nu va inteleg unde ati avut nevoie de putere si nu va ajutat masina.

Va spun ca am calarit masina pe ceva pante foarte abrupte in care sa comportat impecabil nu are nevoie de mai multi cai. Asa cum este prevazuta de constructor din punctul meu de vedere merge aceasta masina Feroza ireprosabil. Am montat troliu din fericire la fiecare iesire cel putin 2-3 masini se troliau, inca nu am apucat sal folosesc :grin:.

Atentie cumva ca masina sa nu mearga in parametri si atunci sa fie pierdere de putere.

Numai bine

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

nu va inteleg unde ati avut nevoie de putere si nu va ajutat masina.

Din punctul meu de vedere masina trage DAR, mie NU imi place sa merg cu ea mai repejor (implicit in ture) pe bolovanis, sa se hurducane din toate incheieturile. Mi-ar place sa pot sa urc o panta abrupta ff. incet. Cred ca asta ar vrea si Mihai dar, din pacate, nu se poate cu astfel de masini. Ar trebui un motor diesel, de capacitate mare. Sau, dupa cum am mai spus, grupurile schimbate cu unele cu rapoarte mai mari, dar nu se gasesc (eu nu am gasit) pentru Feroza. Spre exemplu, am avut un Aro cu care in a 2-a, abia acceleram putin ca sa urc o panta care, cu Feroza, in treapta 1 trebuie sa o duc pe la vre-o 3.000 ture. Si Aro nu este o masina performanta...

Link spre comentariu

Urcatul mai in forta este specific benzinarelor fara rapoarte modificate.La Samurai unde se pot schimba rapoartele poti sa urci mai incet.La Feroza trebuie sa-i dai putina talpa sau mai multa.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Da, asta e cu Feroza. Eu am tot vrut sa ii fac modificari la admisie/evacuare, dar totusi nu cred ca pot obtine rezultate atat de spectaculoase, incat sa merite efortul... Probabil, singurul rost al unor astfel de modificari, ar fi placerea de a mai surubarii cate ceva :wink:

Link spre comentariu

Nu rezolvi nimic, baietii cu turisme de pe toate forumurile si marcile au incercat si au facut tot felul de modificari rezultatele insa nu au fost spectaculoase.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Eu urc usurel cu treapta 1 pana in 3000rpm si merge incet si sigur :j

Singurul span la vazut la Cheile Gradistei ca eram plin de adrenalina si necunoscator in concurs.

Restul plimbarilor foarte calm si linistit fara sa turez motoru peste 4000rpm.

Numai bine.

Tare imi doresc sa facem Ferozisti si noi o plimbare dar numai Feroze :ca

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare