Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ferozian

smihai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 189
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Ferozian

Din punctul meu de vedere masina trage DAR, mie NU imi place sa merg cu ea mai repejor (implicit in ture) pe bolovanis, sa se hurducane din toate incheieturile. Mi-ar place sa pot sa urc o panta abrupta ff. incet. Cred ca asta ar vrea si Mihai dar, din pacate, nu se poate cu astfel de masini. Ar trebui un motor diesel, de capacitate mare. Sau, dupa cum am mai spus, grupurile schimbate cu unele cu rapoarte mai mari, dar nu se gasesc (eu nu am gasit) pentru Feroza. Spre exemplu, am avut un Aro cu care in a 2-a, abia acceleram putin ca sa urc o panta care, cu Feroza, in treapta 1 trebuie sa o duc pe la vre-o 3.000 ture. Si Aro nu este o masina performanta...

Adevarat,ar fi mult mai comod sa poti merge cu ea la rutării joase,dar cand e vreo panta,eu apelez la reductor si treapta a 2-a o tin la 2500 rpm si urca lejer.

Nissan Patrol k260 SD33T:tr

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Depinde si de panta. Daca este cu inclinatie ceva mai mare si sunt si 3-4 persoane in masina, urca mai greu. In plus, nu-mi place ca, daca urci in a 2-a si trebuie sa schimbi la un moment dat in tr. 1 ca sa treci un hop mai mare, dupa care se continua panta, mai greu revi in a 2-a (caz pe care il intalnesc de cate ori urc la cabana ...). Iar daca sunt ogase mari pe o panta mai abrupta si trebuie sa urci ff. incet ca sa nu cazi in vre-unul, este iarasi o problema. O alta situatie neplacuta mai este frana de motor. La o coborare mai abupta tine si nu prea. Trebuie sa mai calci si pedala de frana. Daca este doar o coborare uscata nu ar fi o tragedie, dar daca vrei sa cobori o panta cu noroi (mai ales lutos, care aluneca ca naiba si incarca anvelopele) si ogase incepe sa cam alunece.

Dar ... cam asta e. Astea sunt masinile noastre. Pana or fi bani se un diesel de 4.000 cmc o sa mai treaca mult :(

Din motivele de mai sus am cam renuntat la ideea de modificari admisie / evacuare / etc (cu toate ca, periodic ma apuca idei...). Chear daca obtin ceva, ceva putere, tot nu o sa fie semnificativ in teren ...

Poate alt motor, dar asta inseamna niste cheltuieli mari, care nu stiu daca se justifica. Si nici macar nu stiu daca s-ar potrivi un diesel de peste 2000 cmc de la o alta masina. In plus, un motor mare s-ar putea sa faca praf transmisia ... :(((

Deci, ne limitam sa mergem pe acolo pe unde putem si asta e ...

Link spre comentariu

De fapt, visez si eu la un Defender sau la un Jeep Wrangler sau la ...., cu motor mare si dotari de toate felurile dar, din Ferozuta mea nu prea am cum sa fac asa ceva :)))

Eu mai am un patrol SD3.3T,dar pe langa faptul ca nu am acte la ea,deci e foarte putin probabil sa merg cu ea,nici nu cred că am vreo sansa sa o rup eu prin noroaie.Tatăl meu nu intelege notiunea de off road cum o inteleg eu,s o rup prin toate noroaiele...el se limitează doar la mers pe drum forestier.E chinuitor sa vad tanculetul ala cum sta degeaba dar pana una alta ma limitez la ferozianul meu care mi satisface toate nevoile.Maine poimâine imi vin cauciucurile simex si dupa ce o sa le pun o sa ma duc direct la o groapa cu noroi sa vad diferenta.:D

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

dupa ce o sa le pun o sa ma duc direct la o groapa cu noroi sa vad diferenta.:D

Exact asa am facut si eu. Dupa ce am montat cauciucurile, am mers intr-o padure linga Sibiu, unde stiam ca sunt multe balti mari cu noroi si le-am testat. Ca sa alunece putin, a trebuit sa decuplez fata, altfel....era ca pe uscat :)))

Bafta cu noroiul :)))

Link spre comentariu

Azi am pus simexurile,arata super tare,au încăput,i am scos colturile de la bara si s a mai si înăltat putin.Diferenta se simte decat ca mi se pare ca trage mai greu.M am băgat în noroi si la a 2 a in reductor murea motorul.inca o problema ar mai fi ca roata dreapta fata trage cand vrea ea,adica cand nu trebuie...de ce?scrie pe rotile fata aotomatic lock hub,e cumva blocant automat?

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Azi am pus simexurile,arata super tare,au încăput,i am scos colturile de la bara si s a mai si înăltat putin.Diferenta se simte decat ca mi se pare ca trage mai greu.M am băgat în noroi si la a 2 a in reductor murea motorul.inca o problema ar mai fi ca roata dreapta fata trage cand vrea ea,adica cand nu trebuie...de ce?scrie pe rotile fata aotomatic lock hub,e cumva blocant automat?

Salut DA ai MLR-uri automate adica se cupleaza automat in momentul cand cuplezi 4x4 fie usor sau greu. Si la fel se decupleaza automat in momentul cand esti in 2x4. Asa am si eu.

Numai bine

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

Daca vrei sa nu ai probleme cu tractiunea pe fata schimba mrl-urile cu unele manuale. Chear daca sunt mai incomode, sunt mult mai robuste. Cele automate au atatea piese si arculete incat sansa sa se defecteze este mult mai mare. In plus, cu cat masina sete mai veche creste uzura, deci creste si probabilitatea de a nu functiona. Si bineinteles ca nu o sa functioneze atunci cand ai mai mare nevoie de ele :)

Link spre comentariu

Daca vrei sa nu ai probleme cu tractiunea pe fata schimba mrl-urile cu unele manuale. Chear daca sunt mai incomode, sunt mult mai robuste. Cele automate au atatea piese si arculete incat sansa sa se defecteze este mult mai mare. In plus, cu cat masina sete mai veche creste uzura, deci creste si probabilitatea de a nu functiona. Si bineinteles ca nu o sa functioneze atunci cand ai mai mare nevoie de ele :)

Probabil ma astept eu la prea mult,dar de cele mai multe ori daca ar fi tras si roata aia cu siguranta as fi iesit...acum nu stiu,poate asa functioneaza...

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Mai e ceva, daca noroiul este lipicios, se incarca chear si cauciucurile cu profil simex si incep sa alunece. Daca vrei sa le descarci, trebuie sa invarti roatile mai cu viteza, dar aici intervine potenta motorului ...

Cand descarsi rotile, imi place mult ca zboara noroiul in toate partile, inclusiv pe masina, in masina, etc :)

Link spre comentariu

Mai e ceva, daca noroiul este lipicios, se incarca chear si cauciucurile cu profil simex si incep sa alunece. Daca vrei sa le descarci, trebuie sa invarti roatile mai cu viteza, dar aici intervine potenta motorului ...

Cand descarsi rotile, imi place mult ca zboara noroiul in toate partile, inclusiv pe masina, in masina, etc :)

Ca sa fiu sincer cu voi(stiu ca par nebun) am fost aseară s o testeze in balta in care rămăsesem in pozele care le am postat ceva mai in spate.Treaba era ca pământul devenise foaaarte malos fiindca saptamna trecuta am fost cu un prieten care are un defender super preparat si intrând acolo a aruncat toata apa din balta.Asta cu acceleratul am o oarecare teama sa o mai forjez in treapta 1(in treapta 2 moare motorul) ffindca mi e sa nu rup iar ambreiajul.Am observat ca tre sa i dai ca sa descarce ca altfel tot noroiul se aduna pe cauciucuri .

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Tati nu dai cu a 2-a in groapa cu noroi ca nu este diesel, normal sa moara motorul.Daca esti in treapta 1 pe greu L ambreiajul nu este solicitat pentru ca ajuta reductorul.In groapa nu intri incet si pe urma incerci sa iesi, ori treci cu talpa ori ocolesti.Daca masina ramana pe burta ventuza in namol poti sa ai super motor si cauciucuri ca tot nu iesi.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Ca sa descarci poti face mai multe combinatii cutie viteze - reductor - turatii, in functie de situatie, dar nu o prea tine motorul (sau ambreajul :) ) de fiecare data... Nu compara Feroza cu Defender, mai ales daca avea motorul mare (4000 parca). Este departe ...

Link spre comentariu

Motor de bmw 2.5,oricum a investit vreo 30 de mii in ea.eu doar eram nedumerit de ce nu învârte roata de pe dr fata atunci cand am mai mare nevoie...+ ca mi se pare ca am pierdut din putere cu cauciucurile astea.:Dbine,probabil astea chiar sapa in noroi,celelalte doar il zgariau putin

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

ori treci cu talpa ori ocolesti
In urma cu ceva timp, la o trecere cu "talpa" am dat de un damb de pamant tare in balta, care nu se vedea si am ramas cu masina cocotata pe el, in asa fel incat nu mai aveam aderenta la roti :))))

Alta data, am lovit un bolovan (tot ascuns si asta) si am rupt suportul unui amortizor spate ...

Dar nici alte solutii nu pre sunt, asa ca tot "talpa"sa traiasca :wink:

Link spre comentariu

Motor de bmw 2.5,oricum a investit vreo 30 de mii in ea.eu doar eram nedumerit de ce nu învârte roata de pe dr fata atunci cand am mai mare nevoie...+ ca mi se pare ca am pierdut din putere cu cauciucurile astea.:Dbine,probabil astea chiar sapa in noroi,celelalte doar il zgariau putin

Daca cumva roata st fata nu mai avea aderenta, at. dr nu se invarte (si invers) doar daca ai diferentiale blocante ... Dar ca sa nu iesi, ar trebui sa fie aceeasi situatie si pe spate (una dintre roti sa nu aiba aderenta) ...

La putere sigur ca se simte. Nu prea ai ce-i face. Dar cum zici, macar cauciucurile astea sapa nu zgarie, deci oricum sansele sa iesi dintr-o balta sunt mult mai mari...

Link spre comentariu

Tati nu dai cu a 2-a in groapa cu noroi ca nu este diesel, normal sa moara motorul.Daca esti in treapta 1 pe greu L ambreiajul nu este solicitat pentru ca ajuta reductorul.In groapa nu intri incet si pe urma incerci sa iesi, ori treci cu talpa ori ocolesti.Daca masina ramana pe burta ventuza in namol poti sa ai super motor si cauciucuri ca tot nu iesi.

Asta nu stiam,un sfat binevenit.:D

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Apropo,am si un amortizor rupt,de fapt s a rupt din suportul de jos.E vreo problema daca merg asa,se poate suda?

Fara amortizor sare mai tare masina si pierzi din stabilitate, mai ales in curbe. Eu am un suport la care in loc de tija originala este o bucata de tija filetata (din cea de 1 ml care se gaseste pe la magazinele de bricolaj) si este ok. Iei una putin mai groasa, dai o gaura in suport in locul unde era tija originala, o treci prin gaura, o sudezi in 2 parti, modifici putin si bucsa originala a amortizorului ca sa intre tija si nu ai treaba. Sau variante...

Link spre comentariu

Fara amortizor sare mai tare masina si pierzi din stabilitate, mai ales in curbe. Eu am un suport la care in loc de tija originala este o bucata de tija filetata (din cea de 1 ml care se gaseste pe la magazinele de bricolaj) si este ok. Iei una putin mai groasa, dai o gaura in suport in locul unde era tija originala, o treci prin gaura, o sudezi in 2 parti, modifici putin si bucsa originala a amortizorului ca sa intre tija si nu ai treaba. Sau variante...

Eu n am simtit nici o diferenta ,oricum pe asfalt nu merg prea mult si in teren masina oricum topaie ca toate alea pe spate...pana o sa mai am ceva timp,chef si bani o s o las asa.

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Merge si fara ca tu oricum te deplasezi local.Tija aia merge facuta din tija de amortizor :D

sup.jpg.d3ec189e63b4f5be56fde9c7ce85272c.jpg

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare