Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ferozian

smihai

Postări Recomandate

Re: Ferozian

Feroza aia din film este o masina buna si in afara de concursul ala nu a fost abuzata.Felicitari pentru achizitie, iti faci un topic separat sau mai vorbim pe aici daca ai intrebari.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 189
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut.Vin cu o problema ce mi se pare grava sperand din toata inima sa nu fie.Am iesit cu masina putin,am intrat pe camp,era un raulet care avea si un mal mai abrut,am bagat-o pe reductor,toate bune,trec si cand am vrut s-o dau pe H,surprizaaa...nu mai mergea,intra doar in 4H,in 2h nu intra.mai dau in fata in spate,cand ajung la concluzia ca maneta de la reductor si maneta de la cutie sunt deplasate spre stanga.cand am plecat cu ea se auzea un huruit pe la motor,ca si cand ar atinge elicea in ceva.am incercat s-o bag in viteze...destul de greu,nici nu le mai nimeream,in treapta 2 sta masina ca si cum ar fi in treapta a 4-a si tot asa.acum am deshis capota,m am uitat pe la motor si mie unul mi se pare ca s a deplasat motorul spre dreapta.E posibil sa fie vreun tampon rupt.voi ce ziceti?IMAG1068.thumb.jpg.a5886b9c41debb2a94ada8834a20ae64.jpg si nu stiu de ce poza cu manetele nu pot s-o uploadez.In orice caz stau de zici ca le trage ceva de dedesubt spre dreapta.

Editat de smihai

Nissan Patrol k260 SD33T:tr

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Preturi,aveti idee?Am observat ca si furtunul gros care este din motor pana la filtrul de aer sta cam întins si e putin iesit din ambele capete,deci clar s a deplasat ceva si pe la motor.Nu e nici o problema,adica nu exista vreun risc in a se strâmbă ceva?

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

de vechi ce erau, si mie mi s-au forfecat 2 din 3...uita-te la topicul cu magazine de piese pentru feroza si comanda-ti noi, sa nu te puna sarpele cel negru sa iei second-uri ca-s la fel de coapte

Link spre comentariu

Furtunul este intins si ai zgomot de elice care freaca pentru ca motorul s-a deplasat un pic in fata si elicea atinge in carcasa aia de plastic.S-a deplasat in fata pentru ca dupa cum am spus s-a rupt suportul.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Daca retin bine cateva zeci spre 100 lei bucata, de la Japanparts. In toamna si eu trebuia sa le schimb (2 rupte), dar nu era pe stoc cel de la cutie si le-am lipit cu un lipici de la Loctite (ceva in tub mic si flexibil) in ideea ca o sa le schimb cand o sa apara in depozit. Intre timp am uitat de ele (mi-am amintit ieri, cand am citit postarea ta) dar vad ca se comporta bine si lipite. Daca te gandesti provizoriu la varianta mea, sa nu cumperi lipici de supermarket. Cauta gama industriala, indiferent de producator - este cu totul altceva ...

Link spre comentariu

Ar fi binevenită solutia ăstia mai ales ca momentan nu prea ma încurcă banii in portofel.Abia i am cumparat cauciucuri + alte cateva reparatii,s a ajuns la cateva mii de lei.Ideea e sa fie tampoanele si sa nu fie altceva.Masina nu mai intra in treptele 1 si 2 si cand merg cu ea trepideaza si troncane ca toti dracii.

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Parerea mea este sa nu o mai folosesti pana nu te lamuresti ce si cum. Cat despre lipici, am facut vre-o 2000 km cu tampoanele lipite, inclusiv cateva iesiri offroad si par ok. E drept ca nu le-am verificat (dupa cum am zis, am si uitat ca le-am lipit) dar nu am constatat nicio deplasare, sau alta problema, deci probabil tin :)

Link spre comentariu

Codurile pentru piese:

Tampon motor

Daihatsu Part #'s

12361-87306-000

Aftermarket Part Manufacturer #'s

Redline 43DA000

Anchor 8811

Japanparts RU-601

Tampon cutie

Daihatsu Part #'s

12371-87608-000

12371-87607-000

42236-81400-000

Aftermarket Part Manufacturer #'s

Anchor 8812

Redline 43DA001

Japanparts RU-603

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

La ce de la cutie este intr-adevar mai simplu: cu o ranga incerci sa misti si vezi daca e rupt. La cele de la motor, fiind pozitionate in "V" nu cred ca se poate asa usor. Mai ales ca sunt tot felul de anexe in compartimentul motor. Eu am constatat ca sunt rupte abia cand am demontat tot motorul de pe sasiu ...

Link spre comentariu

Reluând sirul evenimentelor,sambata am urcat pana la pestera pe la moroieni,cei care sunteti din zona dambovita prahova e posibil sa stiti.E un drum forestier de vreo 30 de km cu foarte multe gropi si pietre,in concluzie zdrangani masina ca la balamuc.Cand am coborât,am auzit un zdranganit ciudat dar nu i am dat importanta.aseară am iesit putin cu ea si dupa ce am fortat o putin s a auzit o trosnitura iar apoi am constatat ca nu puteam misca maneta de la reductor decat fata spate si nu mai cupla 2H ,iar mai apoi dupa ce am mai mers cu ea am observat cutia de viteze ca se lăsase spre stanga si intra destul de ciudat in viteze,simteam ca împing intr un cauciuc.

Nu stiu daca ii voi da de cap singur fiindca nu ma pricep...Eu o sa incerc.:)

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Clar n o sa mai merg cu ea...poate cand o s o duc la service care e relativ aproape.Offf,ce e si cu masinile astea...Cand te bucuri de ceva,dai de altceva.

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Dragi colegi,dupa ploile de saptamana asta, ieri am iesit cu ferozianul la prima noroiala serioasa de cand o am.Vreau sa va spun ca am ramas extrem de impresionat(si nu numai eu) de ce poate face aceasta masinuta.Doar cu niste cauciucuri profil simex n a putut s o oprească nimic.Pe unde au trecut masinile mari cu multe modificari,highlift uri,blocante a trecut si ea,ba chiar unele n au putut urca pe unde a putut ferozianul.Ca sa va spun sincer,la inceput aveam niste retineri deoarece nu găsesti nicăieri niste filmulete cu o feroza bagata pana la bot in noroi sau urcând cine stie ce plante alunecoase cum găsesti cu nissanuri,toyota etc...

Sunt mai mult ca sigur ca o feroza modificată poate tine piept oricărei masini de teren cu un singur minus,puterea motorului.clar n o sa tragi niciodată ce trage una cu motor de la 3.0 in sus.

Drept urmare am hotarat sa ma apuc de treaba.Vreau sa i schimb cam tot ce tine de de ansamblul puntii fata,s o mai inalt putin(aici am nevoie de niste sfaturi) si as vrea sa i pun si un blocant(tin sa precizez ca a mea are blocant automat care oricum e degeaba)IMG-20150926-WA0027.thumb.jpg.ed23c6f129af8a2cb7708f6a6a2fb9e5.jpgIMAG1095_BURST003.thumb.jpg.af9db568b2e13b1b924381636e5d8fde.jpg v am atasat si doua poze ...in curand si filmulete

Editat de smihai

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

Imi pare rau ca nu pot sa atasez toate pozele fiindca imi da eroare.Daca un jeep 4.0 benzina ,ridicat 25 cm blocante fata spate ,caucicuri bfg n a iesit,eu cred ca era ceva noroi.in fine...

Suzuki Vitara 1.6 8V

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare