Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sistem blocare baza stabilizatoare Y61 2009

tzucul

Postări Recomandate

Buna,stie cineva pe ce principiu functioneaza pistonul care blocheaza/deblocheaza bara stabilizatoare la y61 din 2009?Am impresia ca pistonul nu mai functioneaza desi se aude un bazait dintr-o cutie care e sub masina undeva sub scaunul soferului.de acolo pleaca o conducta din cate imi dau eu seama la piston.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sistem blocare baza stabilizatoare Y61 2009

Conducta de fapt e un cablu flexibil , ca la ambreiajul de Dacie ...

In cutie e un mic motor electric cu un mic reductor in coada , conectat la cablul flexibil care la randul lui actioneaza zavorul care blocheaza sau lasa liber bieleta extensibila . Decuplabila e mult spus , de fapt e extensibila ...nu se decupleaza , doar se mai lungeste ... putin ...

In cutia de protectie sunt si contactele electrice care arata in bord Stabi ON/OFF .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Re: Sistem blocare baza stabilizatoare Y61 2009

La apasare stabi ON , servomotorul impinge cablul care impinge pinul de zavorare blocand pistonul. Daca pinul nu gaseste gaura din piston , datorita pozitiei barei stabi, dupa aprox 10sec servomecanismul abandoneaza comanda, si STABI OFF ramane aprins.

Pt a-i usura munca servomecanismului, e recomandat ca imediat cum ai apasat STABI ON sa faci un pic de balans masinii (viraje scurte stg-dr) pt ca pinul de zavorare sa reuseasca blocarea

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare