tzucul Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Buna,stie cineva pe ce principiu functioneaza pistonul care blocheaza/deblocheaza bara stabilizatoare la y61 din 2009?Am impresia ca pistonul nu mai functioneaza desi se aude un bazait dintr-o cutie care e sub masina undeva sub scaunul soferului.de acolo pleaca o conducta din cate imi dau eu seama la piston. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Re: Sistem blocare baza stabilizatoare Y61 2009 Conducta de fapt e un cablu flexibil , ca la ambreiajul de Dacie ... In cutie e un mic motor electric cu un mic reductor in coada , conectat la cablul flexibil care la randul lui actioneaza zavorul care blocheaza sau lasa liber bieleta extensibila . Decuplabila e mult spus , de fapt e extensibila ...nu se decupleaza , doar se mai lungeste ... putin ... In cutia de protectie sunt si contactele electrice care arata in bord Stabi ON/OFF . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat August 5, 2015 Partajează Postat August 5, 2015 Re: Sistem blocare baza stabilizatoare Y61 2009 La apasare stabi ON , servomotorul impinge cablul care impinge pinul de zavorare blocand pistonul. Daca pinul nu gaseste gaura din piston , datorita pozitiei barei stabi, dupa aprox 10sec servomecanismul abandoneaza comanda, si STABI OFF ramane aprins. Pt a-i usura munca servomecanismului, e recomandat ca imediat cum ai apasat STABI ON sa faci un pic de balans masinii (viraje scurte stg-dr) pt ca pinul de zavorare sa reuseasca blocarea ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tzucul Postat August 5, 2015 Autor Partajează Postat August 5, 2015 Re: Sistem blocare baza stabilizatoare Y61 2009 Ok,am sa incerc treaba cu balansul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate